» »

Obisk piratskih strani upada, filmi in skladbe čedalje manj privlačni

Slo-Tech - Sveži podatki za minulo leto, ki jih je zbrala organizacija MUSO, kažejo, da se na piratski sceni dogajajo velike spremembe. Obisk strani s piratsko vsebino je lani malenkost upadel, in sicer z 229 na 216 milijard. Največ obiska je še vedno iz ZDA, in sicer 12 odstotkov. Sledijo ji Indija, Rusija in Indonezija, torej tradicionalno velike države. Ob tem je treba dodati, da obisk spletnih strani ne podaja celotne slike, saj se piratske vsebine predvajajo tudi prek pretočnega IPTV.

Kakorkoli, na prvem mestu ostajajo televizijske vsebine, ki zavzemajo 44,6 odstotka. Na drugem mestu so s 30,7 odstotka založniške vsebine, kjer prednjačijo mange, ki predstavljajo skoraj tri četrtine te kategorije, medtem ko so klasične knjige daleč zadaj. Od tretjega do petega mesta se s precejšnjim zaostankom zvrstijo filmi (11,3 odstotka), programska oprema (6,9 odstotka) in skladba (6,4 odstotka).

Medtem ko zanimanje za mange raste, se kopiranje glasbe in filmov zmanjšuje. K temu gotovo prispevajo dostopne in udobne pretočne alternative, katerih uporaba je preprostejša od iskanja piratskih kopij.

77 komentarjev

«
1
2

Netrunner ::

Nazadnje ko sem bral o teh zadevah je obisk rastel, kar me ni presenečalo glede na to s kakšnimi debilizmi se je treba ubadat s temi streaming servisi. To da upada je mogoče začasen slučaj ali napaka v statistiki :)

Jaz željene vsebine kupujem na fizičnih nosilcih ali pa pirazitiram, najemal pa ne bom nič, ker nisem pripravljen plačevati 10+ naročnin.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

_Denny_ ::

Itak, samo ne zaradi streaminga. Vse zadnje čase je več ali manj manj sranje, sploh po covidu in writers guild stavki.

Poglejmo si leto 1999: The Green Mile, The Matrix, 6th Sense, Fight Club, Magnolia, American Beauty, The Talented Mr. Ripley, Office Space, Eyes Wide Shut, Toy Story 2, The Mummy, Galaxy Quest in še več kar se mi ne da prepisovati s Plex watched seznama; poznam sicer vse naslove na pamet, sem si pa pomagal s točnim letom izida, da ne bi slučajno dal kaj iz 1998 ali pa 2000.

Kaj pa zadnjih 5 let? Dejansko skoraj nič omembe vrednega...pa ne zdaj z nekimi $1000 s telefoni posnetimi indie filmi, ki jih ne najdeš niti na imdb ali pa korejskimi z ostalo azijsko produkcijo vred (meni ti niso všeč, enako kot EU in ostala ne-US produkcija). V vseh letih od 2020 dalje ni bilo toliko dobrih filmov in serij kot prej (predvsem do 2010) praktično vsako leto.

Isto še lahko rečem za igre, npr. 2003 - Need for Speed Underground, GTA: Vice City, The Simpsons Hit & Run, Midnight Club 2, Call of Duty, Max Payne 2, Anno 1503, C&C: Generals, Rise of Nations, SimCity 4, Gothic 2, Star Wars: KOTOR, Prince of Persia: Sands of Time,... Vse GOTY material. Kaj pa lani? Brez googlanja ne morem našteti niti ene dobre. Ni tu razlog nostalgija (niti ne more biti, če je vsakemu všeč takoj pri izidu) in "ljudje se staramo", če se pogleda situacije kot pri npr. Concord, ko so zmetali leta razvoja in 400mio+ $ v igro ter jo po manj kot 14 dneh umaknili s prodaje ali pa Suicide Squad, ki je zaradi negativnih ocen že malo čez pol leta po izidu bil v -95% akciji (iz 70€/100€ na 3,5€/5€). Take stvari se prej nikoli niso dogajale in so se igre kljub slabim ocenam vseeno nekako prodajale; še Big Rigs: Over the Road Racing, ki velja za najslabšo igro vseh časov, je bil bolje prodajan od Concorda.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

socialec ::

Potočki kar preko smart tv app so v redu reč, je pa vsebinsko bolj švoh, res wow novitet ni veliko, AI grožnja je z nami že 50 let :D Mnogo je tudi nekih prequelov (in njihovih prequelov), če ne že 'ekstremno družbeno pravični' remaki s svojim, očitno veliko manjšim, gledalstvom.

kow ::

Netrunner je izjavil:

Nazadnje ko sem bral o teh zadevah je obisk rastel, kar me ni presenečalo glede na to s kakšnimi debilizmi se je treba ubadat s temi streaming servisi. To da upada je mogoče začasen slučaj ali napaka v statistiki :)

Jaz željene vsebine kupujem na fizičnih nosilcih ali pa pirazitiram, najemal pa ne bom nič, ker nisem pripravljen plačevati 10+ naročnin.

Ce bi ugibal, je povprecna starost torrentasev vsaj 50+ let. Hoarderji bodo pomrli, potomcev pa ne bo mar za shareanje.

bm1973 ::

Plus, novejše serije in filmi so tako zanič, da se jih še piratizirat ne splača...

Mladina pa tako ne zna ceniti lokalnih zadev, ker je vse v kloudu...

mtosev ::

Jaz filme lepo kupujem na dvdjih in blu-rayih pa še streaming services imam. Nič ne downloadam.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Nikonja ::

Fizične medije ne kupujem, škoda prostora in časa če hočeš kaj pogledat. Vse kej je omembe vredno imam downloadano na NAS-u, prižgem Plex in gledam. Za vse ostalo obstaja Stremio.
Plačujem edino Youtube premium ker imam še YT Music zraven.

Gregor P ::

Zaradi teh "stream" storitev zagotovo ne upada piratstvo, ker jaz sem naročen na tri pretočne storitve in ko sem naletel na serijo, ki ima "crossover" mi je manjkala naročnina na najmanj še eno dodatno storitev plus seveda VPN za različne regije;((

In ker je tudi vsebina vedno bolj generična oz. slabša, na koncu ne gledam nič - tako da statistično je upad hkrati tako na pretočnih storitvah kot na travnikih.:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

GregiB ::

Po mojem gre skupaj s razvojem medijev in interese konzumentov. Mladi pač ne gledajo več (toliko) filmov, TV serij, večina programov, ki jih uporabljajo (torej tisti, ki ne švicajo računalnikov do konca) pa itak pridejo v paketih s hardwareom... Zdaj PMSM prednjačijo zadeve, ki so kratke, hitre, straight to the point... YT, TikTok, Threads ipd. ki pa imajo drugačne načine monetizacije
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

strikeout ::

Mislim, da so si vsi pirati že nakopičili zalogo za vnaprej. Prav tako je to odraz porasti zastonj filmov na YT.

Kayzon ::

mtosev je izjavil:

Jaz filme lepo kupujem na dvdjih in blu-rayih pa še streaming services imam. Nič ne downloadam.

Koliko razlicnih streaming servisov pa uporabljas? Se ti da napisat listo kaj in koliko te pride mesecno?

mtosev ::

HBO max, Netflix, skyshowtime, Spotify, crunchyroll, Disney+, Amazon prime video.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Grimnir3 ::

Bi rekel da današnja mladina niti nima več fokusa da bi v kosu pogledala uro in pol dolg film pri miru v kinu ali doma.

Več fokusa je na serijah in nanizankah, ki imaš krajše dele, da jih lahko današnja instant populacija prežveči.

Netrunner ::

kow je izjavil:

Ce bi ugibal, je povprecna starost torrentasev vsaj 50+ let. Hoarderji bodo pomrli, potomcev pa ne bo mar za shareanje.

Z ugibanjem si usekal mimo :)

Če kupuješ fizične medije še nisi hoarder :) Jaz če zasledim kje DVD ali BD ki se mi dopade ga kupim in nekaj časa držim v kolekciji. Čez čas ga prodam naprej ali podarim komu. Pa četudi bi vse obdržal glede na število "kakovostnih" filmov in serij bi zelo težko napolnil manjšo polico.

Za vse vmes pa je stremio. Sem pa tja povlečem kakšen torrent dol, kar pa je zelo redko.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Bencc ::

Obisk ne pada zato, ker se ljudlje nočejo večt past po pašnikih, temveč zato ker po pravici v zadnjih 3 letih ni bilo dobrih filmov za na prste ene roke... Samo LGBTQ agenda in črnska woke tematika... naj imajo... v kinu ali pa na pašnikih....

hamurabi5 ::

Problem pri splosno gledanih filmih je naredil protest tekstopiscev cez lužo. Stanje se lepo počasi pobira.

Tujih dobrih filmov je bilo kar nekaj, problem pa je, da večina čaka na hollywoodsko sranje in če v firmu ves čas ne leti nekaj v zrak, nima smisla.

Mislim, da se ponudba dobrih filmov sploh ni zmanjšala, se je pa zmanjšala mentalna sposobnost uporabnikov, po filmih, kjer ne dobis dopaminske bombe vsakih 5 minut.

Enako glasbo, pač sprememba kulture konzumiranja.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Bellator ()

Furbo ::

Kar je bilo vredno sneti iz neta, smo že sneli lol.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

c3p0 ::

Nove zadeve so kar pirate proof, ja. Beri: tako zanič, da raje gledam kaj starega ali non-US produkcijo.

Grimnir3 ::

Furbo je izjavil:

Točno to.

c3p0 je izjavil:

Nove zadeve so kar pirate proof, ja. Beri: tako zanič, da raje gledam kaj starega ali non-US produkcijo.

In tudi to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

Furbo je izjavil:

Sinners? ;) https://www.imdb.com/title/tt31193180

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Kar morda še kupim v fizični obliki, je kakšno staro umetniško delo (dokumentarec, koncert, opera, balet ipd.), ki ga je res zelo težko dobiti; tudi pod razno pa tega lopovi ne dajaje tako množično na pretočne storitve, prej dobiš na pašnikih žal.:(
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

GrimReaper5 ::

Grimnir3 je izjavil:

Bi rekel da današnja mladina niti nima več fokusa da bi v kosu pogledala uro in pol dolg film pri miru v kinu ali doma.

Več fokusa je na serijah in nanizankah, ki imaš krajše dele, da jih lahko današnja instant populacija prežveči.

Jaz pa veliko raje pogledam filme, tudi sem opazil da je redkokateri tako dolgočasen kot se spomnim za 10-20 let nazaj. Ali pa samo že izbiram take.
Serije se mi vlečejo, če ni res kakšna dobra.

Sam določenih filmov izpred 20 let ne morem več gledati.

Stil igranja, tema, preprosto mi ne sede več...

endelin ::

Filmska umetnost se je končala v 90ih

bambam20 ::

Nimam kaj za gledat. Slaba ponudba, slaba kvaliteta. Woke vsepovsod. Grem zato raje v naravo, kto da gledam ameriško propagando.

hamurabi5 je izjavil:

Furbo je izjavil:

ne se hecat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bambam20 je izjavil:

Nimam kaj za gledat. Slaba ponudba, slaba kvaliteta. Woke vsepovsod. Grem zato raje v naravo, kto da gledam ameriško propagando.

hamurabi5 je izjavil:

Furbo je izjavil:

ne se hecat.

Zakaj, je Hollywoodski, ima vse od prohibicije do KKK, streljanja, eksplozij, vampirjev, glasbe (imho najboljši Atmos miks kar sem jih slišal), dva pretepaška protagonista, velike joške, divji zah..jug, ... dejansko celotno hollywoodsko kinematografsko sranje v enem filmu. Samo še morski psi manjkajo.

Zgodovina sprememb…

Meiniken2 ::

Danes je res bolj občutek, kot da je vse narejeno po tekočem traku. Ko so zavohali denar je šlo počasi dol. Kar pa še ne pomeni, da ni dobrih filmov ali iger, le manj.

Deloma je mogoče povezano tudi s starostjo samih ljudi. Milenijci in zgodnja generacija Z so še vedno najbolj digitalno pismeni. Iz tega sklepam, da so tudi bolj seznanjeni s piratsko sceno kot pa današnja mladina. Vajeni so streaming platform in ne vidijo dodatne vrednosti v lokalnih podatkih. Vse mora biti convenient (priročno), v oblaku. Piratstvo to pač ni.
Mogoče smo tudi bolj selektivni. Izkusili smo čas, ko je bilo več kvalitetnih filmov/iger in se nam še danes kolca po njih. Hkrati smo opazovali razvoj tenologije. Bolj kot se je razvijala, slabša je postajala kvaliteta produktov in storitev.

Ne pozabite: It's always morally right to pirate Adobe products!

hamurabi5 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

hamurabi5 je izjavil:

Furbo je izjavil:

ne se hecat.

Zakaj, je Hollywoodski, ima vse od prohibicije do KKK, streljanja, eksplozij, vampirjev, glasbe (imho najboljši Atmos miks kar sem jih slišal), dva pretepaška protagonista, velike joške, divji zah..jug, ... dejansko celotno hollywoodsko kinematografsko sranje v enem filmu. Samo še morski psi manjkajo.

Ima en velik moteč element. Tega Micahel B jordana. Neprebavljiv tip, ki si domišlja, da je gledljiv.

Meiniken2 je izjavil:

Danes je res bolj občutek, kot da je vse narejeno po tekočem traku. Ko so zavohali denar je šlo počasi dol. Kar pa še ne pomeni, da ni dobrih filmov ali iger, le manj.

Deloma je mogoče povezano tudi s starostjo samih ljudi. Milenijci in zgodnja generacija Z so še vedno najbolj digitalno pismeni. Iz tega sklepam, da so tudi bolj seznanjeni s piratsko sceno kot pa današnja mladina. Vajeni so streaming platform in ne vidijo dodatne vrednosti v lokalnih podatkih. Vse mora biti convenient (priročno), v oblaku. Piratstvo to pač ni.
Mogoče smo tudi bolj selektivni. Izkusili smo čas, ko je bilo več kvalitetnih filmov/iger in se nam še danes kolca po njih. Hkrati smo opazovali razvoj tenologije. Bolj kot se je razvijala, slabša je postajala kvaliteta produktov in storitev.

Scenarije jim piše A.i. od googla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

filip007 ::

Sinners ima vampirje, gledal samo pol.

Ne gledam političnih in novih vojaških.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

PlayTheGame ::

Me enako ne preseneča, da obisk piratskih strani upada. Dobra glasba se je bolj ali manj končala v prejšnjem stoletju, kmalu za tem pa še dobri filmi in igre..
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Mr.B ::

No če v stiski upoštevajo zgolj uporabo brskalnika, potem so rezultati jasni. Ostali no z malo časa pa se s tem ne ukvarjajmo in uporabljamo API z mnogimi RR variantami....
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

8====D~~ ::

Zoomerji ne znajo uporabljati torrentov.

Ko rečeš travnik, te gledajo ultra butasto...

Jarno ::

Meiniken2 je izjavil:

Medtem pa lahko "navadnem" uporabniku odtujijo vsaj kak gmail račun, težko je vnaprej vedeti, katera crackana verzija je od white-hata. ;)

Sam generalno ne piratiziram, ker imam za zabavne vsebine več namenskih sredstev, kot pa časa.
Sploh pa odsvetujem piratiziranje win-x86 iger.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

borut_p ::

PlayTheGame je izjavil:

Me enako ne preseneča, da obisk piratskih strani upada. Dobra glasba se je bolj ali manj končala v prejšnjem stoletju, kmalu za tem pa še dobri filmi in igre..

Jep. Zanimive so samo se kaksne serije ki se vrtijo "n" let in to je to. Muzika je youtube, albumov prakticno ni vec.
Filmi so pa reciklaza vsega ze videnega.

DamijanD ::

a stremio se šteje kot za piratsko stran? Ker to lahko uporabljaš, brez da bi kaj vedel o tem...

MPM ::

Stremimo+torentio+RD, to je to. Torrente sem nazadnje laufal zaradi tamauga, da sem dobil kakšen slosinh. Zdaj pa že bere/delno razume in tako je šla potreba po torrentih.

Gagatronix ::

Ce ni DCEU/MCU, je pa remake/reboot ali kako podobno sranje. Tako da niti piratizirati ni vredno.

kow ::

Netrunner je izjavil:

kow je izjavil:

Z ugibanjem si usekal mimo :)

Če kupuješ fizične medije še nisi hoarder :) Jaz če zasledim kje DVD ali BD ki se mi dopade ga kupim in nekaj časa držim v kolekciji. Čez čas ga prodam naprej ali podarim komu. Pa četudi bi vse obdržal glede na število "kakovostnih" filmov in serij bi zelo težko napolnil manjšo polico.

Za vse vmes pa je stremio. Sem pa tja povlečem kakšen torrent dol, kar pa je zelo redko.

Govoril sem o torrentasih. Tvoje skatle z DVDji ali BD, bodo pa po tvoji smrti romale direkt v smeti.

webmaher ::

K temu gotovo prispevajo dostopne in udobne pretočne alternative, katerih uporaba je preprostejša od iskanja piratskih kopij.
avtor se seveda heca ali pa je o teh zadevah zelo slabo poučen že kar nekaj let :)

filip007 ::

Kakšno iskanje, zadosti je ena dobra stran, ki se redno posodablja in to to. 4k očitno ni zaživel. Kakor sem slišal, se uporablja pretočne storitve na travniku, samo imam TV raje offline in USB podaljšek noter vtaknjen.
HP prenosnik, Xbox SX in Hisense Qled.

Webmojster ::

_Denny_ je izjavil:

Itak, samo ne zaradi streaminga. Vse zadnje čase je več ali manj manj sranje, sploh po covidu in writers guild stavki.

Poglejmo si leto 1999: The Green Mile, The Matrix, 6th Sense, Fight Club, Magnolia, American Beauty, The Talented Mr. Ripley, Office Space, Eyes Wide Shut, Toy Story 2, The Mummy, Galaxy Quest in še več kar se mi ne da prepisovati s Plex watched seznama; poznam sicer vse naslove na pamet, sem si pa pomagal s točnim letom izida, da ne bi slučajno dal kaj iz 1998 ali pa 2000.

Kaj pa zadnjih 5 let? Dejansko skoraj nič omembe vrednega...pa ne zdaj z nekimi $1000 s telefoni posnetimi indie filmi, ki jih ne najdeš niti na imdb ali pa korejskimi z ostalo azijsko produkcijo vred (meni ti niso všeč, enako kot EU in ostala ne-US produkcija). V vseh letih od 2020 dalje ni bilo toliko dobrih filmov in serij kot prej (predvsem do 2010) praktično vsako leto.

Isto še lahko rečem za igre, npr. 2003 - Need for Speed Underground, GTA: Vice City, The Simpsons Hit & Run, Midnight Club 2, Call of Duty, Max Payne 2, Anno 1503, C&C: Generals, Rise of Nations, SimCity 4, Gothic 2, Star Wars: KOTOR, Prince of Persia: Sands of Time,... Vse GOTY material. Kaj pa lani? Brez googlanja ne morem našteti niti ene dobre. Ni tu razlog nostalgija (niti ne more biti, če je vsakemu všeč takoj pri izidu) in "ljudje se staramo", če se pogleda situacije kot pri npr. Concord, ko so zmetali leta razvoja in 400mio+ $ v igro ter jo po manj kot 14 dneh umaknili s prodaje ali pa Suicide Squad, ki je zaradi negativnih ocen že malo čez pol leta po izidu bil v -95% akciji (iz 70€/100€ na 3,5€/5€). Take stvari se prej nikoli niso dogajale in so se igre kljub slabim ocenam vseeno nekako prodajale; še Big Rigs: Over the Road Racing, ki velja za najslabšo igro vseh časov, je bil bolje prodajan od Concorda.

Ma res ej .. ne morem verjet da so samo v enem letu tako dobri filmi izšli no ..

pa recimo v letu 2000:

1. Requiem for a Dream
2. Memento
3. Snatch
4. Gladiator
5. American Psycho
6. Almost Famous
7. Best in Show
8. High Fidelity
9. Cast Away
10. The Perfect Storm
11. Erin Brockovich
12. The Patriot
13. Remember the Titans
14. Traffic
15. Finding Forrester
16. The Contender
17. What Women Want
18. The Whole Nine Yards
19. Pay It Forward
20. Boiler Room
21. Final Destination
22. Men of Honor
23. X-Men
24. Meet the Parents
25. The Family Man

Good times so to bili

otago ::

Poglej si samo leto 1994, all time best of:
- Shawshank Redemption,
- Pulp Fiction,
- Forrest Gump,
- Leon, The professional,
- The Lion King
- Speed
- Interview With the Vampire
- The Client
- The Legends of the Fall
- Natural born killers

Isto leto so izšli tudi zelo popularni, gledani:
- The Mask
- Ace Ventura, Pet Detective
- Naked Gun
- With Honors
- Angels in the Outfield
- Maverick
- The Specialist
- It could happen to you (Nicholas Cage predem je zašel v B produkcijo)

https://www.imdb.com/search/title/?titl...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

PlayTheGame je izjavil:

Padec je tudi zato, ker se gledajo piratski filmi kar preko streminga. O

Anney ::

Kje so leta piratstva, nekako od emule dalje, še na uni gong modema po sedmi uri, takrat sem zaslužil (prodajal cdje) iz pc 386 za dve genariciji naprej, se ne spomnim kaj je blo. Pol smo dobili adsl, tu smo se šli filebits, pa goldenthomb (al kaj je že bil), kasneje partis, blink, zdaj infire me pa moti. Kje so leta Dishona (DVD), upam da je še živ. Dogodivščin je blo malo morje, lepa leta so bla gospodova, zdaj je to povozilo stremanje, razno raznih ponudnikov.
Da se malo izdam (boli te djoko), sem eden prvih, če ne edini, ki je fural BD in UHD full ploščke (Dolby Vision) s slo podnapisi in meniji (kasneje remuxe), eden prvih, ki je delal ripe (720p, 1080p), še takrat davnega leta gospodovega, učil pol slovenije, kako in kaj, recimo T(xxx)n iz ex partisa, pa se ni prjelo, vsak je šel svojo pot. Lepa leta so bla, žal je to povozil čas in gremo naprej, kam pa ne vem, še pa vedno snamem kak film ali serijo in si jo uredim, če že ni. Je pa ras da se večina poslužujem streminga, edino kakšen film uredim, k nima subov, zase in zanjo. Da gledava polno kvaliteto.

Btw, programe sem imel studijske, seveda piratske, ampak vrednosti par 10kEUR. Ripe smo takrat delali z MeGUI in lastnimi nastavitvami (skripte). Ne bom se hvalil, ampak nekaj del imam tudi na HDbits-u. Poklon vsej slo sceni, trenutno sem pa off, do nadaljnega in že par let.
https://www.scenarist.com/

Tako da, če bi kdo želel, frurati sceno napej tu sem, ZS.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

MrStein ::

stremio, to je aplikacija? Nekaj kot je (bil) popcorn?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jarno je izjavil:

Sam generalno ne piratiziram, ker imam za zabavne vsebine več namenskih sredstev, kot pa časa.
Sploh pa odsvetujem piratiziranje win-x86 iger.

To smo že slišali, vedno je čas problem, čeprav se na koncu izkaže, da je ob primernem odnosu do računalnika in interneta, piratska vsebina manj škodljiva in hitreje dosegljiva kot legalna. Naj spomnem na razne DRM driverje, ki sesuvajo/upočasnjujejo računalnik. 32bitnih x86 iger je samo še za vzorec, kar pa tebe dejansko skrbi, se onemogoči s firewallom.

mtosev je izjavil:

Seveda, vedno se najde tudi nekaj naivcev, sicer celotna industrija ne bi mogla več delovati. Hkrati pa smo vam ostali, hvaležni, da nam plačujete vsebine.

Sploh plačnikom YouTuba, kjer od svojih 10 eurov, več kot polovico namenijo za tiste, ki gledajo YT z adblockerjem.

Zgodovina sprememb…

Meiniken2 je izjavil:

Milenijci in zgodnja generacija Z

Verjetno si mislil generacija X in zgodnji milenijci. Ostali so bili že prepozni in so padli v masovno poneumljanje.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

MrStein je izjavil:

stremio, to je aplikacija? Nekaj kot je (bil) popcorn?

Ja, za winse, android, še za kakšen TV se ga najde. V ozadju uporablja torende. Če ga združiš skupaj z real debrid (naročnina par € na mesec) imaš dejansko "netflix v 4K" s to razliko, da imaš tam praktično vse
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obisk piratskih strani upada, filmi in skladbe čedalje manj privlačni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
777246 (593) scipascapa
»

Kako so Samsungovi predvajalniki Blu-ray istočasno izdihnili

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
4310295 (6544)          
»

Ugodne in priročne alternative najboljši protistrup za piratstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5014644 (11695) Reycis
»

Prek omrežij P2P se deli največ pornografije in filmov, glasba daleč zadaj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
216082 (4886) Jst
»

R.I.P suprnova.org (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9512241 (6525) BigWhale

Več podobnih tem