» »

AP in dve mobilni dostopni točki?

AP in dve mobilni dostopni točki?

alienhead ::

Prosil bi če je kdo že probal narediti sledeče - namreč na vikendu nimam interneta in ko pridem tja vključim na mobitelu dostopno točko, da se gor poveže TV vendar problem nastane ko recimo pride tast z njegovim telefon mora spet nastavljati tv in ker je bolj nevešč je zanga postopek dolg in moteč! Razmišljal sem, da bi imel v vikendu en wifi, kateri bi skoz oddajala omrežje z istim imenom povezala pa bi se potem na moj telefon ali od tasta, tako da bi bil wifi tam vedno na voljo samo brez interneta če ne bi bil povezan na noben telefon. Razmišljal sem tudi da bi na obeh telefonih naredil isto ime mobilne dostopne točke tako, da bi se televizor povezoval skoz na isto pa naj bo to njegov ali moj telefon samo problem nastane potem, ker včasih imava oba prižgan in bi se TV-ju zmešalo ker bi skoz preklapljal! Skartka na kratko - iščem wifi extender kateri bi se povezal na eno ALI drugo mobilno AP brez konfiguracije vsakič - da bi ga samo prvič konfiguriral da ima za extendad dva wifi-ja - enega ali drugega!

Najlepša hvala

cvalsr ::

Ko se naveličata sedeti na kavču in gledati TV, gresta na vikend in tam gledata TV! Čista zmaga, človek mora imeti nekaj od življenja. Zato pa so vikendi, kenede. ?

Vuli ::

eni pa znate komplicirat. kupi, magari dejta 50/50 in nabavta mobilni internet. recimo WIFI2GO od Hot ali pa kej podobnega.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

starfotr ::

Lahko tudi sim 2 ali podobno.

alienhead ::

cvalsr je izjavil:

Ko se naveličata sedeti na kavču in gledati TV, gresta na vikend in tam gledata TV! Čista zmaga, človek mora imeti nekaj od življenja. Zato pa so vikendi, kenede. ?


Drugič svoje modrosti prosim zadrži zase sploh če ne veš ker namreč vstajam ob 5ih zjutrej in sem cele dneve vzun in za televizorjem preživim 2 uro na teden tako da ne presojej drugih oseb po sebi in če ne poznaš odgovora preskoči temo!

alienhead ::

Vuli je izjavil:

eni pa znate komplicirat. kupi, magari dejta 50/50 in nabavta mobilni internet. recimo WIFI2GO od Hot ali pa kej podobnega.


Vem da bi lahko kupil in tudi optiko imam na voljo samo mi pač ni v interesu trenutno, ker imam 500GB jaz zakupljen in prav tako tudi 500GB tast in ne vem zakaj bi trošil za brezveze, ker če bi vzel bi vzel potem več ker potem se bi vsak ki pride priključ na WIFI in ne uporablja mobilnih podatkov, hitro se zgodi da se kdaj tud kak film dol potegne ipd ipd. Tudi sim 2 sem raymi[ljal pride 15e na mesec ampak ne vem zakaj bi če lahko kupim extender sparsam da se extenda enega ali drugega in je potem brezplačno! Misliv sem če ima kdo kak tak extender k bi to podpiru!

Daniel ::

Na Mikrotiku se da marsikaj nastaviti, je pa vprašanje, če boš to vedel sam nastaviti.

Drugače pa vsak ekstender na trgu. Pač ne bosta imela oba naenkrat omogočene dostopne točke na telefonu, če bosta že skupaj tam. Ne vem zakaj bi kaj takega sploh naredila. Torej oba isto ime mobilne dostopne točke, naenkrat vklopljena samo 1, ta WiFi pobere ekstender in ga na drugi strani pošlje naprej z drugim imenom omrežje, na katerega se poveže TV.

V-i-p ::

OP: ne razumem te, saj pa pravilno razmišljaš. Nabavi nek soliden extender, vajini dostopni točki na telefonih naj imata isto ime in geslo pa je. Tisti, ko pride na vikend, njegovega bo extender pobral in to je to. Ne razumem te je blo pa mišljeno, da tudi če sta oba naenkrat gor zakaj bi se extender zmedel zaradi obeh, saj pa menda nimate dostopne odprte 24/7 na telefonih. Prideš, vključiš. Greš, izključiš... razen če furate obe dostopni zaradi ne vem česa, ampak ne bo problem, extender se bo na enega povezal in to je to.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ales ::

alienhead je izjavil:

... Razmišljal sem tudi da bi na obeh telefonih naredil isto ime mobilne dostopne točke tako, da bi se televizor povezoval skoz na isto pa naj bo to njegov ali moj telefon samo problem nastane potem, ker včasih imava oba prižgan in bi se TV-ju zmešalo ker bi skoz preklapljal! ...

Od kod ideja, da bo TV kar tako preklapljal? Nič se mu ne bo zmešalo in čisto nič ne bo preklapljal, vse dokler bo že povezana mobilna dostopna točka ostala v dosegu.

Torej poskusi točno to, preden greš komplicirat naprej. Za mobilne dostopne točke nastavita isto ime, isto geslo, povežita TV, pa konec.

Če bo pa en šel na sprehod, bo pa TV preklopil na drugo mobilno dostopno točko, to pa. Ampak ekstender bi v tem primeru točno isto preklopil, tako da z njim nič ne pridobita, razen dodatnih komplikacij.

johnnyyy ::

Jaz te stvari rešujem z routerjem ki ima openwrt. Z routerjem se povežem na kabel/wifi/GSM(preko USBja) in potem to internetno linijo delim preko wifi/kabla. Sicer imam namen stvari še nadgraditi, da bi imel nek router-box, kjer bi lahko potem tudi menjal antene itd. ter da si dodam VPN tako, da bi se lahko preko VPN vezal na domače omrežje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6032812 (2651) 135063
»

Wifi ojačevalnik signala

Oddelek: Omrežja in internet
7901 (559) WRC555
»

Nadgradnja wifi: mesh ali zmogljivejši router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
625483 (4425) Lonsarg
»

Več routerjev, isto omrežje - SSID

Oddelek: Omrežja in internet
232832 (1947) darkolord
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366318 (4631) maremare

Več podobnih tem