Forum » Problemi človeštva » Streljanje na šoli v Gradcu: napadalec naj bi ubil najmanj osem ljudi, nato še sebe
Streljanje na šoli v Gradcu: napadalec naj bi ubil najmanj osem ljudi, nato še sebe
Temo vidijo: vsi

D3m ::
Hodiš po tankem ledu.
Slika?
Skratka 21-letni echt Österreicher, ki ni končal šole... za tiste ki na vse pretege iščete kakšne "barve" je bil.
Slika?
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

BlaY0 ::
Ne mislim na tak način, vsi pristojni bi se morali postaviti na stran učitelja, ne pa na stran staršev/otrok. Pa naj bo to ravnatelj, socialni delavec, psiholog, psihiater, sodnik, policija...
Jaz sem mnenja, da večinoma je tako. Samo ko enkrat starši "napadejo" medije s svojimi "resnicami", se stroke kar naenkrat ne sliši več. Danes je pač tako, da se mediji večinoma futrajo s senzacionalizmom.

bbbbbb2024 ::
Ko se že vmeša šola je ponavadi zelo medlo in je napadalec bolj zaščiten kot kočevski medved.To je ključen problem: toleriranje problematičnih oseb. Že takoj ob prvem znaku jih je potrebno spraviti v red. Ker se to ne naredi, se pač vse stopnjuje. In tu imamo rezultat. Sicer se zgodi redko, se pa lahko.
Kolikor razumem, je tu otrok, ki je žrtev medvrstniškega nasilja. To je lahko zbadanje, lahko so kraje, lahko pa fizično nasilje. Lahko se začne z zbadanjem, konča pa z nasiljem. Eni so fizično obračunavali z žrtvijo, eni pa navijali ali napeljevali k nasilju.
V eno par procentih imajo ti buliji smolo. Žrtev je psihopat, ki naredi načrt, kako te mučitelje preprosto pobiti. In psihopati v miru naredijo načrt in bulije pobijejo, torej naredijo eksekucijo načrta.
To se je zgodilo v Srbiji.
In koga natanko si zdaj mislil spraviti v red?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

denabiker ::
Orožje je preveč enostavno dostopno, tak da ko se enemu strže lahko naredi precej več škode kot bi sicer.
Pa ni krivo dostopnost orožja, lej moja generacija je imela na voljo orožje, odraščal sem ob SLO/CRO meji, ko je bila dol vojna. Sam sem že kot mulec imel orožje in bombe zaradi firbca in bil sem navdušen nad tem, pa kaj misliš kam smo šli streljat? V tri krasne v hosto, bombe pa smo metali v zapuščenem kamnolomu.
Pa je kdo naredil kakšno neumnost? Nobeden, bila je trda vzgoja, v šoli smo se učiteljev bali, v šoli ni bilo tak kot zdaj ko je anarhija, pa ko staršem v večini se ne da ukvarjat z otroki, pa skos izgovori ja pac sedaj so drugi časi, to je zdaj drugače. Ko smo se v soli stepli, sem še doma dobil batine, ali sem bil kriv ali nisem.

D3m ::
Vsi, ki zahtevate njegovo fačo pozabljate.. da je le ta zdaj lahko grdo prestreljena...![]()
Saj nismo zahtevali ta fris.
Lahko je fris iz rojstnega dneva. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

kamiKaZaA ::
Dva video posnetka sta že v medijih.
Link:
Handyvideo aus Klassenzimmer hält Moment der Schüsse fest
https://www.n-tv.de/mediathek/videos/pa...
Handyvideos zeigen dramatische Szenen in einem Grazer Gymnasium: In einem Klassenzimmer sind plötzlich mehrere Schüsse zu hören. Ein 21-jähriger Amokläufer aus dem Raum Graz erschießt mehrere Schüler und mindestens einen Lehrer.
Handyvideo von Flucht vor Amoklauf Dramatische Szenen: Schule in Graz wird evakuiert
Ein Amokläufer eröffnet in einer Schule im österreichischen Graz das Feuer. Mehrere Menschen kommen ums Leben, weitere werden schwer verletzt. Das Spezialkommando "Cobra" rückt ins Gebäude ein und evakuiert die Schule. Ein Handyvideo hält die dramatischen Momente fest.
Link:
Handyvideo aus Klassenzimmer hält Moment der Schüsse fest
Handyvideos zeigen dramatische Szenen in einem Grazer Gymnasium: In einem Klassenzimmer sind plötzlich mehrere Schüsse zu hören. Ein 21-jähriger Amokläufer aus dem Raum Graz erschießt mehrere Schüler und mindestens einen Lehrer.
Handyvideo von Flucht vor Amoklauf Dramatische Szenen: Schule in Graz wird evakuiert
Ein Amokläufer eröffnet in einer Schule im österreichischen Graz das Feuer. Mehrere Menschen kommen ums Leben, weitere werden schwer verletzt. Das Spezialkommando "Cobra" rückt ins Gebäude ein und evakuiert die Schule. Ein Handyvideo hält die dramatischen Momente fest.

nuclear ::
Motive:
Still under investigation.
Initial reports suggest the shooter may have been a victim of bullying during his time at the school.
klasika
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Gregor P ::
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

ginekk ::
Žalostno. Za začetek, 22 letnik res ne bi potreboval orožja, razen če ga rabi službeno. Tako bi takoj zmanjšal možne posledice. Z nožem jasno nikoli ne bi uspel ubit 10 ljudi in tudi psihično mora bit težje tak način.
Tisti prestrašenci, ki ste namigovali na južnaka migranta, tudi Slovenci smo dostikrat južnaški migrantje za Avstrijce.
Tisti prestrašenci, ki ste namigovali na južnaka migranta, tudi Slovenci smo dostikrat južnaški migrantje za Avstrijce.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()

Netrunner ::
Orožje je preveč enostavno dostopno, tak da ko se enemu strže lahko naredi precej več škode kot bi sicer.
Pa ni krivo dostopnost orožja, lej moja generacija je imela na voljo orožje, odraščal sem ob SLO/CRO meji, ko je bila dol vojna. Sam sem že kot mulec imel orožje in bombe zaradi firbca in bil sem navdušen nad tem, pa kaj misliš kam smo šli streljat? V tri krasne v hosto, bombe pa smo metali v zapuščenem kamnolomu.
Pa je kdo naredil kakšno neumnost? Nobeden, bila je trda vzgoja, v šoli smo se učiteljev bali, v šoli ni bilo tak kot zdaj ko je anarhija, pa ko staršem v večini se ne da ukvarjat z otroki, pa skos izgovori ja pac sedaj so drugi časi, to je zdaj drugače. Ko smo se v soli stepli, sem še doma dobil batine, ali sem bil kriv ali nisem.
Saj nisem rekel da je dostopnost orožja kriva ampak če bi bila bolj omejena, bi bilo podobnih primerov verjetno manj. In ne mi prierjat časov iz jugoslavije in začetke slovenije z današnjimi časi. Ja učiteljev smo se tudi mi bali in imeli neko spoštovanje do njih, danes jim učenci diktirajo kako naj se obnašajo in če kateri si preveč drzne takoj prileti odvetnik v šolo. Sistem je totalno zgrešen in potem se dogaja kar se dogaja. Pa kakorkoli, orožje bi bilo treba strogo omejit vzgoja gor ali dol.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

zobnik ::
Mladi ali starejši so ga izločil iz družbe in maščeval se drugim,Tole se je kuhal že zelo dolgo časa. Kako to da ni noben od odraslih prepoznal stisko....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

socialec ::
Se opravičujem, nisem utegnil brati vmes, ker sem prodajal časopis. Sicer verjetno ni bistveno ampak če je že toliko poznano, ne poznam, samo preletim in vprašam. Star je bil 22 let in pobil je dijake do maks 19 let, ker je bil maltretiran? Od vseh teh maks 19 letnikov? Kako je prišel z njimi v stik - je imel ljubico, bil sosed, še ni dokončal šolanja, alumni facebook? Kdo bi ga naj maltretiral, ta večina, starši, sosedi, druga šola? Menda je imel orožni list - da pridobiš dovoljenje za nošnjo orožja imaš psihološko in intelektualno evalvacijo, v Avstriji je nimajo? Je imel psihično bolezen in je šlo vsakič za novo instanco, podobno kot na tem forumu zelo pogosto? Kaj je s tem armenskim priimkom? Bil kak hiberniran radikalec?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Zakaj ti najprej sebe ne ustrelijo pa gredo potem naprej če slučajno preživi.
Ne, ker so problemi v drugih, ki so ga psihi obračal in mu načenjal življenje in zato se je tud maščeval. Psihični bolniki ali bolan človek rabi mir pred drugimi, če ga nima se maščuje. Kdo je tega mladega do tega pripeljal, bo raziskala Avstrijska policija in upam, da vse vpletene aretirajo.
Po treh letih bullyinga greš postrelit dijake, ki nimajo povezave s tem? Nekaj manjka tukaj! Kaj?
Žrtve se ponavadi nič krive, vrjento je šlo za maščevanje proti družbi na sploh, kot opozorilo vsem. Da je še bolj boleče in nerazumljivo.
Če bi se maščeval točno tistim ki so ga pshično uničeval ni učinka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

socialec ::
Pa to bi ga morali že pred izdajo dovoljenja prepoznati kot tveganega. To ni bilo maščevanje mučiteljem ampak izživljanje nad nedolžnimi, dobro, saj tega smo vajeni tudi na tem forumu s strani raznih vsakodnevnih in privilegiranih trolov. Kaj zdaj je bil nek armenski radikalec ali kaj, to je potrjeno? Pa je vseeno legalno nosil orožje? Meni tule nič ne štima, danes že ne, msm novinarjem pa tako ne moreš zaupati, še posebej ne, če kaj banalnega, kot je dobro jutro, rečejo.
Mogoče razumem, fak, zelo zapleteno, to je potem v glavi bil nek boss intelektualec, jaz sam se na to ne bi spomnil, zanimivo. Zdaj je hotel izpasti kot mučenik, ne kot psihični mučenec. Ja, to je zamera družbi. Kako, ni bil integriran, a potem res ni domačin? Da ni res bil kakšen hiberniran volk??
Žrtve se ponavadi nič krive, vrjento je šlo za maščevanje proti družbi na sploh, kot opozorilo vsem. Da je še bolj boleče in nerazumljivo.
Če bi se maščeval točno tistim ki so ga pshično uničeval ni učinka.
Mogoče razumem, fak, zelo zapleteno, to je potem v glavi bil nek boss intelektualec, jaz sam se na to ne bi spomnil, zanimivo. Zdaj je hotel izpasti kot mučenik, ne kot psihični mučenec. Ja, to je zamera družbi. Kako, ni bil integriran, a potem res ni domačin? Da ni res bil kakšen hiberniran volk??

redtech ::
Od vsega tega adrenalina in pritiska potem naredi samomor pred oboroženim spopadom s policisti/specialci?
Ali je to za strelca ponižanje, ker bi ga profesionalec verjetno prej zadel, mogoče bi kakšnega uspel presenetiti iz zasede (v US malo verjetno, ker so bolj navajeni takih akcij).
According to initial reports from Kronen Zeitung, the attacker used both a shotgun and a handgun during the rampage
Shotgun, kot za glinaste golobe?
Ali je to za strelca ponižanje, ker bi ga profesionalec verjetno prej zadel, mogoče bi kakšnega uspel presenetiti iz zasede (v US malo verjetno, ker so bolj navajeni takih akcij).
According to initial reports from Kronen Zeitung, the attacker used both a shotgun and a handgun during the rampage
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()

Scaramouche3 ::
Od vsega tega adrenalina in pritiska potem naredi samomor pred oboroženim spopadom s policisti/specialci?
Že v naprej je dal poslovilno, ni hotel sedeti...

endelin ::
On je šel tja z namenom da bo umrl, nekdo ki nima kaj izgubiti. Isto kot tista dva "trench coat mafia" iz columbine
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Scaramouche3 ::
Mi smo imeli srečo...lahko bi imeli zelo podoben izhod..
Slovenski policiji je v sodelovanju z ameriškimi varnostnimi organi uspelo prijeti osumljenca, ki je načrtoval množični poboj. Prek darkneta je naročil orožje in strelivo, uporabiti ga je nameraval proti poznanim osebam iz svojega okolja, njegov motiv je bilo maščevanje. Šlo naj bi za 20-letnika, ki naj bi se želel maščevati sošolcem iz osnovne šole. Imel naj bi natančen seznam lokacij in oseb, strelski pohod naj bi se zgodil na območju Radovljice.Orožje in strelivo je bilo skrito in zapakirano v mikrovalovni pečici, poštno pošiljko oziroma paket, ki je bil naslovljen na ime osumljenca, pa so na poti v Slovenijo zasegli ameriški preiskovalni organi...
https://www.24ur.com/novice/svet/sloven...
Slovenski policiji je v sodelovanju z ameriškimi varnostnimi organi uspelo prijeti osumljenca, ki je načrtoval množični poboj. Prek darkneta je naročil orožje in strelivo, uporabiti ga je nameraval proti poznanim osebam iz svojega okolja, njegov motiv je bilo maščevanje. Šlo naj bi za 20-letnika, ki naj bi se želel maščevati sošolcem iz osnovne šole. Imel naj bi natančen seznam lokacij in oseb, strelski pohod naj bi se zgodil na območju Radovljice.Orožje in strelivo je bilo skrito in zapakirano v mikrovalovni pečici, poštno pošiljko oziroma paket, ki je bil naslovljen na ime osumljenca, pa so na poti v Slovenijo zasegli ameriški preiskovalni organi...

bm1973 ::
Žalostno. Za začetek, 22 letnik res ne bi potreboval orožja, razen če ga rabi službeno. Tako bi takoj zmanjšal možne posledice. Z nožem jasno nikoli ne bi uspel ubit 10 ljudi in tudi psihično mora bit težje tak način.
Saj Avstrijci so tudi južnjaki za Nemce

denabiker ::
Takšno dejanje kot je bilo v A se ne da opisat, da gre nekdo v razred, čez vrata, otroci noter v enem prostoru, ne morejo bežat, ne morejo se branit, on pa strelja po njih, pizdo res ne morem verjeti, ne morem si predstavljat stisko vseh staršev, stisko vseh dedkov, babic ,..oziroma družinskih članov in znancev, zdajle bo to prineslo še tesnobe, depresije, še kje samomore, ..od hudega stresa in šoka pa še bolezni ...kot primer enega otroka, ki je umrl v prometni nesreči, propadla cela družina, dedka infarkt, mama v depresiji, je kot rastlina, od nje nič...NE gre mi to ven iz glave, skos razmišljam.

kamiKaZaA ::
Nekaj izjav.
Učiteljica: "Delam kot učiteljica, a ne na tej osnovni šoli. Sem učiteljica bosanskega jezika in takoj sem pomislila, kako bi bilo, če bi se mi kaj takega zgodilo. Ne vem, če si sploh še želim delati v šolstvu?"
Niko (18): "Napadalca sem poznal. Je iz mojega naselja. Vedno je bil miren in prijazen, od njega tega res ne bi pričakoval. Pred leti je hodil na to šolo. Ranil je celo mojo prijateljico, poznam tudi dečka, ki je umrl v napadu. Res je žalostno. Ostal sem brez besed. Ne vem, če bom jutri sploh šel v šolo. Neprijetno mi je že iti po ulici, sprašujem se, kje me kdo lahko napade."
Margen (upokojenka): "Ne vem, kaj naj si mislim. Po eni strani misliš, da živiš v varnem in mirnem okolju, potem pa se zgodi to. Ne verjamem, da bo to življenje v Grazu spremenilo, bo pa zagotovo pustilo globoko sled."
Markus: "Z balkona sem slišal nekaj, ne vem, morda so bili streli. Potem pa sem videl, da so šolsko dvorišče zasedli policisti. Ne pričakuješ, da se bo kaj takega zgodilo v tvoji bližini. Ampak življenje v mestu je že videti normalno."
Sosed (iz Bosne): "Mislim, da celo poznam starše napadalca. Ubil naj bi tudi dva otroka, ki ju poznam. Enega iz Bosne in deklico s Kosova. Kakšna tragedija. Vsi otroci odraščajo tukaj, seveda se poznamo. Deklica, ki je bila danes v šoli, je prej povedala, da so jih z avtobusi odpeljali v bližnjo halo. Ne morem verjeti, da se je to zgodilo ljudem, ki jih poznam."
Učiteljica: "Delam kot učiteljica, a ne na tej osnovni šoli. Sem učiteljica bosanskega jezika in takoj sem pomislila, kako bi bilo, če bi se mi kaj takega zgodilo. Ne vem, če si sploh še želim delati v šolstvu?"
Niko (18): "Napadalca sem poznal. Je iz mojega naselja. Vedno je bil miren in prijazen, od njega tega res ne bi pričakoval. Pred leti je hodil na to šolo. Ranil je celo mojo prijateljico, poznam tudi dečka, ki je umrl v napadu. Res je žalostno. Ostal sem brez besed. Ne vem, če bom jutri sploh šel v šolo. Neprijetno mi je že iti po ulici, sprašujem se, kje me kdo lahko napade."
Margen (upokojenka): "Ne vem, kaj naj si mislim. Po eni strani misliš, da živiš v varnem in mirnem okolju, potem pa se zgodi to. Ne verjamem, da bo to življenje v Grazu spremenilo, bo pa zagotovo pustilo globoko sled."
Markus: "Z balkona sem slišal nekaj, ne vem, morda so bili streli. Potem pa sem videl, da so šolsko dvorišče zasedli policisti. Ne pričakuješ, da se bo kaj takega zgodilo v tvoji bližini. Ampak življenje v mestu je že videti normalno."
Sosed (iz Bosne): "Mislim, da celo poznam starše napadalca. Ubil naj bi tudi dva otroka, ki ju poznam. Enega iz Bosne in deklico s Kosova. Kakšna tragedija. Vsi otroci odraščajo tukaj, seveda se poznamo. Deklica, ki je bila danes v šoli, je prej povedala, da so jih z avtobusi odpeljali v bližnjo halo. Ne morem verjeti, da se je to zgodilo ljudem, ki jih poznam."

Horas ::
to je pa to ko se bullye ne sankcionira. pol ga mu ga vtrga.
mučeni postane mučitelj. tako je to.
mučeni postane mučitelj. tako je to.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Netrunner ::
Zakaj oni klovni na 24 ur dajo novico "Med ubitimi na graški šoli 15-letna Lea s Kosova in najstnika s koreninami iz BiH" ?? Kaj ta dva najstnika sta kaj bolj posebna od ostalih žrtev??
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

BlaY0 ::
Za ta dva vedo, za druge pač še ne. Ne vem zakaj je tukaj treba iskat nek "divine explanation"?

tikitoki ::
Takšno dejanje kot je bilo v A se ne da opisat, da gre nekdo v razred, čez vrata, otroci noter v enem prostoru, ne morejo bežat, ne morejo se branit, on pa strelja po njih, pizdo res ne morem verjeti, ne morem si predstavljat stisko vseh staršev, stisko vseh dedkov, babic ,..oziroma družinskih članov in znancev, zdajle bo to prineslo še tesnobe, depresije, še kje samomore, ..od hudega stresa in šoka pa še bolezni ...kot primer enega otroka, ki je umrl v prometni nesreči, propadla cela družina, dedka infarkt, mama v depresiji, je kot rastlina, od nje nič...NE gre mi to ven iz glave, skos razmišljam.
K so njihovi muloti izvajali nasilje nad sovrstniki, se pa nisi sekirali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()

link_up ::
vceraj me je popadala jeza in razocaranje nad clovekom, ki si kljub preprekam ni uspel postaviti zivljenja v smiselno vlogo. Danes me prezema samo se razocaranje. V resnici bi fante moral v vojsko ne pa po orozni list.
In and Out

B86Tech ::
Treba si bo počas priznat, da smo kot družba zašli iz poti... To da učitelji praktično nimajo nobene avtoritete več in se nanje za vsako reč spravljajo starši njihovih "ubogih" otrok je vzrok
tega da si današnja mladina dovoli precej preveč...
Kot je opisal en prej, ko smo mi odraščali smo imeli strahospoštovanje do učiteljev, pa tudi batine smo dobil od njih, pa ni bil nič sankcioniran ker so te bile zaslužene, v teh časih se pa razni starši
spravljajo na učitelje že če ti otroka ne ocenijo prav, halo?!?
Še ena stvar, ki bi bila precej pomembna pa je praktično sploh ni v šolskem sistemu... osebna rast, povsod se samo gleda kako bi bil izpopolnjen učni program da se dela kimajoče lutke z omejenim in usmerjenim
znanjem, redko kdo se sploh samoiniciativno ukvarja s tem, da bi morebiti raziskal kakšne vedenjske napake in travme pri sebi... ko se dogaja maltretiranje s strani sošolcev se pa pogleda stran oz. mogoče
celo v redkih primerih opozori koga da to ni vredu... ampak tu se pa tudi vse skupaj konča...
Levinas nas uči, da je temelj našega človeškega obstoja nesebična odgovornost za Drugega. Ne gre za abstraktno pravilo, ampak za globoko čutenje dolžnosti - etiko, ki se začne že s pogledom v obraz drugega človeka.
tega da si današnja mladina dovoli precej preveč...
Kot je opisal en prej, ko smo mi odraščali smo imeli strahospoštovanje do učiteljev, pa tudi batine smo dobil od njih, pa ni bil nič sankcioniran ker so te bile zaslužene, v teh časih se pa razni starši
spravljajo na učitelje že če ti otroka ne ocenijo prav, halo?!?
Še ena stvar, ki bi bila precej pomembna pa je praktično sploh ni v šolskem sistemu... osebna rast, povsod se samo gleda kako bi bil izpopolnjen učni program da se dela kimajoče lutke z omejenim in usmerjenim
znanjem, redko kdo se sploh samoiniciativno ukvarja s tem, da bi morebiti raziskal kakšne vedenjske napake in travme pri sebi... ko se dogaja maltretiranje s strani sošolcev se pa pogleda stran oz. mogoče
celo v redkih primerih opozori koga da to ni vredu... ampak tu se pa tudi vse skupaj konča...
Levinas nas uči, da je temelj našega človeškega obstoja nesebična odgovornost za Drugega. Ne gre za abstraktno pravilo, ampak za globoko čutenje dolžnosti - etiko, ki se začne že s pogledom v obraz drugega človeka.

tikitoki ::
Mene pa jezi, da je večina tiho, ko nekoga maltretirajo. Pol pa pametujejo, in obsojajo, k se kdo maščuje. Vsi, ki stojite ob strani, ali sodelujete v maltretiranju, opravljanju,..., ste sokrivi.

B86Tech ::
Mene pa jezi, da je večina tiho, ko nekoga maltretirajo. Pol pa pametujejo, in obsojajo, k se kdo maščuje. Vsi, ki stojite ob strani, ali sodelujete v maltretiranju, opravljanju,..., ste sokrivi.
Predvidevam da imaš izkušnje iz tega... sicer na strani, da so se spravljali nate... mislim da nas je v nekem obdobju večina to doživela ampak vseeno po 18 letu se smatra da smo "odrasli" in moramo odgovarjati za odločitve
ki smo jih sprejeli... tudi ta napadalec če je bil maltretiran je naredu veliko napako, ni bil niti blizu tega da bi se mu reklo da je odrasel.
Se sicer strinjam s tabo, maltretiranje je potrebno zatreti v kali, ampak problem je ker že ta generacija učiteljev je taka da sama svojih osebnih problemov verjetno ni reševala ali jih pa ne... temu sledi tudi tak odziv na
take stvari... žal...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: B86Tech ()

bm1973 ::
Mene moti, ko prijaviš nasilneža, on kar naenkrat postane žrtev in se vse vrti okoli njega.
Potem ima cel kup odločb, starši ne sodelujejo, ker "naš pa ni tak", in ne prideš nikamor.
Ko se tako nasilje pojavi v šoli, se pokliče policijo, potem naj se pa oni jebejo s tem...
Potem ima cel kup odločb, starši ne sodelujejo, ker "naš pa ni tak", in ne prideš nikamor.
Ko se tako nasilje pojavi v šoli, se pokliče policijo, potem naj se pa oni jebejo s tem...

Tega ne boš nikoli razumel, on je to naredil tako da bo boleče za celotno družbo, ne samo v Avstriji, ampak tudi na sploh cela Evropa in svet. Za njega je to popolna zmaga.

mancslo ::
Mladi ali starejši so ga izločil iz družbe in maščeval se drugim,Tole se je kuhal že zelo dolgo časa. Kako to da ni noben od odraslih prepoznal stisko....
A si ti že prepoznal kdaj stisko od katerega in mu pomagal?
Mene moti, ko prijaviš nasilneža, on kar naenkrat postane žrtev in se vse vrti okoli njega.
Šole niso nič krive....

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mancslo ()

starfotr ::
Klinični psiholog Tristan Rigler je lepo povedal, da je streljanje v Sloveniji zelo majo verjetno in da se s tem, ko se je to zgodilo blizu meje ni nevarnost statistično nič povečala. Samo mediji to sedaj napihujejo, ker je čas kislih kumaric pa je to še toliko bolj izrazito. Tako da pretiranih skrbi ni in jih tudi ne bo.
Varkoti v šolah so pa potrata denarja. Naj šole ta denar raje usmerijo v druge namene.
Varkoti v šolah so pa potrata denarja. Naj šole ta denar raje usmerijo v druge namene.

endelin ::
Naj šole ta denar raje usmerijo v druge namene.
Morda na psihiatrično svetovanje bullyev in tudi nekaterih staršev ne bi škodilo, da se zavedajo da majo njihova dejanja lahko uničujoč vpliv na posameznika
Povečati pooblastila učiteljev in preprečevanje bullyanja učiteljev s strani prepotentnih staršev in odvetnikov.
Šola mora biti varno mesto za vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Gregor P ::
Klinični psiholog Tristan Rigler je lepo povedal, da je streljanje v Sloveniji zelo majo verjetno in da se s tem, ko se je to zgodilo blizu meje ni nevarnost statistično nič povečala. Samo mediji to sedaj napihujejo, ker je čas kislih kumaric pa je to še toliko bolj izrazito. Tako da pretiranih skrbi ni in jih tudi ne bo.
... naj ti na to odgovorim s tem ...
Scaramouche3 je izjavil:
Mi smo imeli srečo...lahko bi imeli zelo podoben izhod..
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

Koraaz ::
Klinični psiholog Tristan Rigler je lepo povedal, da je streljanje v Sloveniji zelo majo verjetno in da se s tem, ko se je to zgodilo blizu meje ni nevarnost statistično nič povečala...
Ne vem sicer od kje mu te informacije in s čim jih potrjuje, ampak iz 1. roke lahko povem (po informacijah ljudi, ki delajo v policiji in varnosti), da smo imeli v SLO 3. primere, ki bi se lahko končali tragično tako kot v Gradcu. Na srečo so vse načrtovane napade preventivno preprečili še pravi čas. Najbolj znan primer, ki je bil omenjen tudi v tej temi je tisti z glockom v mikrovalovki, za druga dva primera ne vem, a čisto možno, da se o njem ni poročalo po medijih ali pa se je že pozabilo, da je kaj bilo.
Skratka, da se takšni pokoli dogajajo v naši bližini ne vpliva ravno blagodejno. V bistvu samo spodbudi človeka, da stori isto, ker bi lahko ob tem marsikdo dobil idejo, da bi še sam kaj takega poustvaril in vzel pravico v svoje roke, ker ni avtoritete, ki bi popravila krivice in se postavila na stran žrtve. Glede na količino medvrstniškega nasilja, se čudim, da ni tega mnogo več.
Na srečo naši organi opazujejo trend in preventivno usposabljajo osebje, kako ukrepati v takšnem dogodku. Ker ni več vprašanje "če", ampak "kdaj" se bo to zgodilo tudi pri nas.
Eno je, ko se te stvari dogajajo v ZDA na drugi strani sveta, drugo, pa, ko se to dogaja v neposredni bližini sosednje države.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Koraaz ()

feryz ::
Pa saj pri nas je še huje.
Edino še za vatreno orožje niso prijeli, brazilci, ampak, prej ko slej, bodo.

ginekk ::
Pa saj pri nas je še huje.
To je tud zarad posploševanja, kakor si ga zdajle ti naredil. Doma bodo naturščki poslušal vse živo o brazilcih, pol po pršu en prizadeven brazilc v OŠ in ga bodo otroc zmerjal "cigo, itd", mal je nestabilen, hitro se mu lahko obrne stikalo potem.
Otroci so prevečkrat odraz odraslih. Ne rečem, da nimajo brazilci ful masla na glavi, vendarle niso vsi isti. Večkrat že tule bereš o gamadi, rjuharjih, kozjejebcih, ipd, že v tej temi je ful pomembno da je Armenc, od kod misliš da otroc potem to poberejo? Noben otrok se ne rodi s takim sovraštvom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()

starfotr ::
Tu se sedaj bojite nekih pokolov.
Verjertnost za pokol je precej nizka. Ampak glede na splošno nerazgledanost ljudstva (kar dokazuje tudi precej igralcev lota in iger na srečo), kjer je verjetnost dobitka zelo nizka, verjamem da jim je tuje tudi to, da skoraj ne more priti do pokola in sedaj se dviga prah za brez veze.
Medtem se mirno peljejo z avtom, bojijo se pa leteti.
Skratka, če naj kaj delajo v prosveti je to da dajo res več učnih ur v statistiko, saj je nihče očitno ne razume in potem gledamo take presrane ljudi, ki se jih ne da pomirit.
Verjertnost za pokol je precej nizka. Ampak glede na splošno nerazgledanost ljudstva (kar dokazuje tudi precej igralcev lota in iger na srečo), kjer je verjetnost dobitka zelo nizka, verjamem da jim je tuje tudi to, da skoraj ne more priti do pokola in sedaj se dviga prah za brez veze.
Medtem se mirno peljejo z avtom, bojijo se pa leteti.
Skratka, če naj kaj delajo v prosveti je to da dajo res več učnih ur v statistiko, saj je nihče očitno ne razume in potem gledamo take presrane ljudi, ki se jih ne da pomirit.

IL_DIAVOLO ::
Ocitno ti romska problematika ni blizu. Samo vprasanje casa je, kdaj bo spokalo.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mtosev ::
Za kaj takega v Sloveniji je na srečo zelo mala verjetnost.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Otroci MORILCI (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 55988 (39541) | primoz4p |
» | Samomor osnovnošolke v Laškem (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 31278 (20623) | dexterboy |
» | Gorenjski volk samotar (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 67903 (43971) | 12c0 |
» | Novo streljanje v Ameriki (Oregon) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 51105 (38855) | c3p0 |