Forum » Loža » Hiša v 3. PGF (podaljšani gradbeni fazi)
Hiša v 3. PGF (podaljšani gradbeni fazi)

CartmanF ::
Zdravo,
aktivno gledam hišo v 3. PGF, torej zunaj končana (okna / krpanke, okolica, ipd ipd), notri pa gola - 140m2. Gre se za Savinjski konec - Žalec.
Popravite me če sem kaj pozabil, ampak potem gre takole (okvirni stroški):
- Talno gretje - 5-7k
- Toplotna črpalka - 12k
- Vodo in komunalne inštalacije - 5k
- Elektro inštalacije - 5k
- Estrih - 5-7k
- Strojni ometi - 5-7k
- Knauf (za mansardo + izolacije strehe) - 3-4k
Potem pa se lahko začne že keramika, parket, vrata in te zaključne zadeve. Po moji računici je torej to cca. za 4 fazo 50k kar sem naštel zgoraj in potem še nekih 20k za tla in stene (malarija). Ali sem kaj pozabil?
Malo me bega predvsem ker na internetu berem, da rabiš 150k+ za dokončanje. Ali sem kje zgrešil oz. karkoli pozabil, kar mi prinese višje stroške? Rad bi dobil feeling, koliko pride do faze ko lahko začneš devati notri pohištvo.
aktivno gledam hišo v 3. PGF, torej zunaj končana (okna / krpanke, okolica, ipd ipd), notri pa gola - 140m2. Gre se za Savinjski konec - Žalec.
- Talno gretje - 5-7k
- Toplotna črpalka - 12k
- Estrih - 5-7k
- Strojni ometi - 5-7k
Potem pa se lahko začne že keramika, parket, vrata in te zaključne zadeve. Po moji računici je torej to cca. za 4 fazo 50k kar sem naštel zgoraj in potem še nekih 20k za tla in stene (malarija). Ali sem kaj pozabil?
Malo me bega predvsem ker na internetu berem, da rabiš 150k+ za dokončanje. Ali sem kje zgrešil oz. karkoli pozabil, kar mi prinese višje stroške? Rad bi dobil feeling, koliko pride do faze ko lahko začneš devati notri pohištvo.

energetik ::
Po mojem si v redu zadel okvirne stroške, je pa tu ogromno možnega razpona spet, sploh pri talnih oblogah, vratih in zaključnih montažah.
Sicer so cene nore, glede na to kaj sem jaz plačal 2015/2016.
Za 135m3 bajto je bilo:
- talno s stiroporom in omaricami 3k
- estrihi 2k
- strojne in komunalne inštalacije ~4k
- komplet TČ + kotlovnica + bojler 7k
Sicer so cene nore, glede na to kaj sem jaz plačal 2015/2016.
Za 135m3 bajto je bilo:
- talno s stiroporom in omaricami 3k
- estrihi 2k
- strojne in komunalne inštalacije ~4k
- komplet TČ + kotlovnica + bojler 7k
vires in numeris

tiborrr ::
V grobem si zadel glavna dela, vprašanje samo, ali so cenovne postavke še vedno veljavne.
Od oka bi rekel, da je zadnja postavka mogoče malo prenizka.
Ali je že fasada ali ne? To je kaj kmalu dodatnih 20-30k.
Dodaj še napeljave in konstrukcijo za prezračevanje (magari lokalno, ampak ne teh Lunos jajc, vsaj Mitsubishi VL50/100) in klimo v tej fazi.
Od oka bi rekel, da je zadnja postavka mogoče malo prenizka.
Ali je že fasada ali ne? To je kaj kmalu dodatnih 20-30k.
Dodaj še napeljave in konstrukcijo za prezračevanje (magari lokalno, ampak ne teh Lunos jajc, vsaj Mitsubishi VL50/100) in klimo v tej fazi.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

JohnyQ_ ::
Zdravo,
- Talno gretje - 5-7k
- Toplotna črpalka - 12k
- Estrih - 5-7k
- Strojni ometi - 5-7k
Vse zadeve imajo ogromen ampak res ogromen razpon.
Kopalnico lahko narediš za dobrega jurja ali pa 10.
Notranja vrata so lahko po 100€/kos ali pa po 1000€ kos.
Kuhinja je lahko par jurjev ali pa 20k
...
Ampak brez preseravanja mislim da bi lahko za 60k naredil vse da se vseliš.

CartmanF ::
Cene sem gledal aktualne na moj-mojster, res pa da nisem strokovnjak za to in se bodo mogoče dejanske ponudbe znižale ali zvišale. @energetik fasada je že, kot sem rekel, zunaj bo vse zaključeno.

teslam2 ::
saj lahko za vse to dobis predracune, namesto da ugibaš. estrihi drugace ne bojo 5-7k, ce govorimo samo o betonu. od oka dobre 2k, stiropor polozis sam, potem ti polozijo sistemske plosce + razvode za talno gretje, potem beton. knauf bo vec kot 3-4k, 2x20 cm izolacija, montaza kanufa, bandaziranje, kitanje, beljenje...

Se strinjam.
Vse zadeve imajo ogromen ampak res ogromen razpon.
Kopalnico lahko narediš za dobrega jurja ali pa 10.
Notranja vrata so lahko po 100€/kos ali pa po 1000€ kos.
Kuhinja je lahko par jurjev ali pa 20k
...
Ampak brez preseravanja mislim da bi lahko za 60k naredil vse da se vseliš.
Že pri TČ lahko ogromno prišpara. Pri mali bajtici, kjer bo okoli navesil verjetno 20cm fasade, je 12k TČ absolutni overkill. Taka bajtica rabi neko malo 5kW TČ, komot vzame npr. Gree, ki bo z bojlerjem vred prišla pol manj. Estrihi se mi zdijo tudi ekstremno dragi, po drugi strani bodo za komplet knauf mansardo vzeli več.
Kot rečeno, pa se lahko največja razlika naredi pri talnih oblogah, vratih, kuhinji, svetilih. Komot 10x razlike.
vires in numeris

bm1973 ::
Plus, če znaš kaj sam delat, lahko prihraniš cel kup denarja.
Talno lahko položiš sam, material za 150 m2 1500 EUR. https://digitklik.si/izdelek_KOMPLET-ZA...
Položiš ga sam, priklopi ti ga vodovodar ali tisti, ki ti bo priklopil TČ.
In tako je z vsako stvarjo.
Talno lahko položiš sam, material za 150 m2 1500 EUR. https://digitklik.si/izdelek_KOMPLET-ZA...
Položiš ga sam, priklopi ti ga vodovodar ali tisti, ki ti bo priklopil TČ.
In tako je z vsako stvarjo.

Je res. Tudi pri finomontaži lahko ogromno prihraniš, npr. vezava vtičnic, montaža luči, pipe, štedilnika itd.
vires in numeris

Grimnir3 ::
Knauf za mansardo + izolacija bo bolj ranga 10k, kot pa 4k.
Ampak dobra novica je, da to lahko narediš sam, če nimaš dveh levih rok in imaš kolega/očeta/brata da ti pomaga. Jaz sem poknavfal mansardo sam, ko sva s punco rihtala stanovanje v hiši njenih staršev. Pa vse kar sem rabil naredit je da sm pogledal par YT videov in prebral sem tehnično dokumentacijo, kjer vse lepo na dolgo in široko razložijo
Pravzaprav, če boš prebral, razumel in upošteval tehnično dokumentacijo za knauf, boš boljši kot 90% obrtnikov, ki delajo knauf, ker le ti pogosto delajo nekaj na pamet in ubirajo bližnjice.
Ampak dobra novica je, da to lahko narediš sam, če nimaš dveh levih rok in imaš kolega/očeta/brata da ti pomaga. Jaz sem poknavfal mansardo sam, ko sva s punco rihtala stanovanje v hiši njenih staršev. Pa vse kar sem rabil naredit je da sm pogledal par YT videov in prebral sem tehnično dokumentacijo, kjer vse lepo na dolgo in široko razložijo

Pravzaprav, če boš prebral, razumel in upošteval tehnično dokumentacijo za knauf, boš boljši kot 90% obrtnikov, ki delajo knauf, ker le ti pogosto delajo nekaj na pamet in ubirajo bližnjice.

bm1973 ::
Če boš delal sam, in zajebal, ti bo vsaj tolažba, da se ne boš pizdil nad plačanim obrtnikom, ki ti bo ravno tako zajebal
.

Grimnir3 ::
Je res. Tudi pri finomontaži lahko ogromno prihraniš, npr. vezava vtičnic, montaža luči, pipe, štedilnika itd.
Jaz sem vso štromarijo napeljal napeljal sam do te mere da je prišel električar samo še zvezat v omarico in naredit meritve. Poštemaš stene, napelješ cevi, porineš kable skozi, štromar pa pride naredit samo še piko na I.
Pa že če boš samo poštemal zadeve in potegnil cevi si precej prihranil.
Če boš delal sam, in zajebal, ti bo vsaj tolažba, da se ne boš pizdil nad plačanim obrtnikom, ki ti bo ravno tako zajebal.
Kot rečeno, če prebereš in upoštevaš tehnično dokumentacijo si že boljši kot 90% majstrov.
Ni to neka znanost, če je lahko Esnef včeraj pasel ovce, danes pa dela knauf, ga lahko tudi ti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()

celje ::
Pravijo, da se hisa do 3. gradbene faze gradi z cigli, naprej pa z denarjem.
Vsi nekako navajajo: na m2 razpon od 1000-1800 eur.
Torej 140 x zgornji razpon (kvaliteta vgrajenega materiala).
Ps.: 1800 ni lux oprema, temveč malo bolj kvalitetna.
1000 pa osnovna oprema.
Kar bos sam delal, dvakrat premisli. Da ne bo kasneje dvakrat bolelo.
Vsi nekako navajajo: na m2 razpon od 1000-1800 eur.
Torej 140 x zgornji razpon (kvaliteta vgrajenega materiala).
Ps.: 1800 ni lux oprema, temveč malo bolj kvalitetna.
1000 pa osnovna oprema.
Kar bos sam delal, dvakrat premisli. Da ne bo kasneje dvakrat bolelo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenova hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12293 (8386) | bonanno |
» | gradnja mansardnega stanovanjaOddelek: Loža | 5638 (2213) | Twixz |
» | Gradnja hiše (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 45856 (15323) | edi123 |
» | Nakup hiše (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 63339 (38604) | Matejjjjj |