Forum » Loža » Cev za talno gretje - poškodba
Cev za talno gretje - poškodba

Kooper ::
Izvajalec mi je med vlečenjem cevi za talno gretje (PE-RT 16 mm x 2 mm) skozi požirko poškodoval cevi - poškodbe so precej globoke in jih je težko slikat, da bi se videlo realno. Očitno ni dovolj očistil opečnega odpada, ki se je tam nabral, zato so cevi zdaj vidno opraskane – na več drugih mestih. Kaj se je zgodilo s cevmi znotraj požirke sploh ne morem preveriti, ker je vse fiksno. Cevi bodo na tem delu še dodatno izpostavljene gibanju, saj potekajo med dvema sobama.. Tlačni preizkus je bil narejen z zrakom pri 4,2 bar, v nekaj dneh pa je tlak padel za 0,2 bara na 4 bare.
SLIKE
https://ibb.co/PsfjPYmm
https://ibb.co/Mk11ZCns
Nadzornik se mi ne oglasi, da bi se posvetoval. Kakšno je vaše mnenje? Dam čez estrih v ponedeljek pa bo kaj bo ali reklamiram?
SLIKE
Nadzornik se mi ne oglasi, da bi se posvetoval. Kakšno je vaše mnenje? Dam čez estrih v ponedeljek pa bo kaj bo ali reklamiram?
- spremenil: Kooper ()

feryz ::
Dihaj malo.
Cev je debela 1,5 mm +, slikana je površinska praska.
Naslednjih 50 let bo držalo, potem se bodo pa drugi sekirali.
Če misliš, da so zadeve enostavne za polagati in vleči skozi zidove, jo potegni ven in zamenjaj.
Ampak najbrž je lažje slikce limati po forumih.
O tem, da tlak v ceveh pada in raste, pa niti ne bi.
Cev je debela 1,5 mm +, slikana je površinska praska.
Naslednjih 50 let bo držalo, potem se bodo pa drugi sekirali.
Če misliš, da so zadeve enostavne za polagati in vleči skozi zidove, jo potegni ven in zamenjaj.
Ampak najbrž je lažje slikce limati po forumih.
O tem, da tlak v ceveh pada in raste, pa niti ne bi.

MTB ::
Mislim da je najbolje, da nepremičnino prodaš.
Imaš podrto statiko, uničeno hidroizolacijo, zdaj pa še poškodovano talno gretje.
Druge ni kot prodati ali vse skupaj podreti in začeti znova.
Imaš podrto statiko, uničeno hidroizolacijo, zdaj pa še poškodovano talno gretje.
Druge ni kot prodati ali vse skupaj podreti in začeti znova.

delavec44 ::
Ko bi vedeli kaj vse se skriva v hišah na ključ. Pa vseeno ljudje živijo notri in preplačajo storitev.
Tu pa panika ker je cev popraskana.
Tu pa panika ker je cev popraskana.

Legon ::
Če sistem ne pušča, potem je to precej brezvezno pritoževanje. Spremljaj tlak, in če bo dejansko padal potem je druga zgodba. Razlika 0,2 bara med enim in drugim merjenjem je premalo da bi vedel ali dejansko kaj pušča.

Kooper ::
Jaz za vsak cent krvavo delam in me skrbijo stvari, če niso ok narejene, ker na koncu bom JAZ kril škodo. Tako da @MTB, včasih bi se bilo dobro zadržat pisanja bednih komentarjev, ker samo smetijo forum in nimajo nobene dodane vrednosti.
Za vse, ki bodo v podobni situaciji pa ena informacija z dodano vrednostjo:
Poklical sem 4 konkurenčne izvajalce za talno gretje, vsi so bili mnenja, da se cevi ne sme nikjer poškodovat, sploh pa ne na tak način! Površinske praskice so ok, tukaj pa gre za 1mm ali več olupljene plastike. Še dodatno pa je težava, da niti ne vidimo cele poškodbe cevi, ker gre pod zidom. Tud mene bi bolil ku***, če ne bi na te cevi dal estrih in bi se jih dalo enostavno popravit kasneje.
Me prav zanima, kako bi nekateri gledali na to stvar, če bi šlo za njih. BTW, tlak je padel do sedaj za 0,6 bare - vsak dan po malem, karkoli že to pomeni, bom jutri naprej raziskoval.
Za vse, ki bodo v podobni situaciji pa ena informacija z dodano vrednostjo:
Poklical sem 4 konkurenčne izvajalce za talno gretje, vsi so bili mnenja, da se cevi ne sme nikjer poškodovat, sploh pa ne na tak način! Površinske praskice so ok, tukaj pa gre za 1mm ali več olupljene plastike. Še dodatno pa je težava, da niti ne vidimo cele poškodbe cevi, ker gre pod zidom. Tud mene bi bolil ku***, če ne bi na te cevi dal estrih in bi se jih dalo enostavno popravit kasneje.
Me prav zanima, kako bi nekateri gledali na to stvar, če bi šlo za njih. BTW, tlak je padel do sedaj za 0,6 bare - vsak dan po malem, karkoli že to pomeni, bom jutri naprej raziskoval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kooper ()

borut_p ::
Jaz bi zahteval da menjajo vejo. Ce bi tlak padel za 0.6 bara zaradi poskodbe ki si jo slikal, bi bilo mokro okrog te poskodbe.
Najboljs na 8bara da se sproba vse fitinge ce drzijo .. ane
Nabutaj noter vodo, boi že nekje spustilo in boš imel mokro...
Najboljs na 8bara da se sproba vse fitinge ce drzijo .. ane
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()

Jaz bi zahteval da menjajo vejo. Ce bi tlak padel za 0.6 bara zaradi poskodbe ki si jo slikal, bi bilo mokro okrog te poskodbe.
V zraku ni dovolj vlage, da bi se videlo karkoli mokrega, če pušča. Dajte folk, vsaj temo brat preden se lotite blodit.

Utk ::
Poklical sem 4 konkurenčne izvajalce za talno gretje, vsi so bili mnenja, da se cevi ne sme nikjer poškodovat,
Če boš 4 avtomehanike vprašal bojo tudi rekli, da vsi drugi pred njimi niso niti olja prav zamenjali.

GenZNPC ::
Izvajalec mi je med vlečenjem cevi za talno gretje (PE-RT 16 mm x 2 mm) skozi požirko poškodoval cevi - poškodbe so precej globoke in jih je težko slikat, da bi se videlo realno. Očitno ni dovolj očistil opečnega odpada, ki se je tam nabral, zato so cevi zdaj vidno opraskane – na več drugih mestih. Kaj se je zgodilo s cevmi znotraj požirke sploh ne morem preveriti, ker je vse fiksno. Cevi bodo na tem delu še dodatno izpostavljene gibanju, saj potekajo med dvema sobama.. Tlačni preizkus je bil narejen z zrakom pri 4,2 bar, v nekaj dneh pa je tlak padel za 0,2 bara na 4 bare.
SLIKE
0,2 Bara znotraj 0,1 stopinje temperaturnega nihanja?
Nisem expert, ampak nebi pri 4 Barih, ce nekaj pusca to spustilo relativno hitro in konkretno?
skibidi

Spustilo bi tocno tolk kot pusca. Kot ze receno nihanje 0.2 bara je lahjo znotraj normale, konstantno upadanje kot ga opisuje v updatu pa seveda ne.

Bl4ckSw4n ::
Če nekje pušča, boš videl lužo. Preveri pri omari. Glede na podane slike, dvomim da je to krivo.

mancini ::

d4vid ::
Kaj sprašuješ po forumih če si že odločen, da je poškodba pregloboka in pušča...
Potem pa še 4 druge izvajalce kličeš, ki bodo itak rekli da ni vredu. Kliči tega tvojega izjavalca, naj popravi. Pa zavaruj hišo za take primere, da pač ne bo šlo vse iz tvojega žepa, če enkrat spusti...
Potem pa še 4 druge izvajalce kličeš, ki bodo itak rekli da ni vredu. Kliči tega tvojega izjavalca, naj popravi. Pa zavaruj hišo za take primere, da pač ne bo šlo vse iz tvojega žepa, če enkrat spusti...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()

mr_chai ::
1. nabutaj vodo v sistem in preveri če tam kaj zamaka. Če ne bo nič mokro, potem ne pušča in si dober za naslednjih 80 let.
2. če ne, pusti in naredi estrih.
3. zavaruj hišo predno se vseliš
2. če ne, pusti in naredi estrih.
3. zavaruj hišo predno se vseliš

Zvezdica27 ::
yo,
stvar dogovora z izvajalci. Če se da, brez štemanja, komot vztrajaš. A veš, če bi oni zalili, ti tega itak videl ne bi. Če te moti, pač vztrajaj, kulturno. Ko ne boš plačal računa bodo hitro živčni.
Glede cevi... hja... je kar zarezica in mene bi tudi motilo. Ne vem... če dihta, bo dihtalo 10 let, kaj bo pol, pa bog ve...
Tlačni preizkus je eno, drugo je voda. Voda ne bo noter s 4 bari, najbrž bo okoli 1,5 do 2 bara. Sam če bi puščalo bi ti tlak padel, tistih 0.2 na tak volumen ni nič.
V glavnem, če imaš predračun in se dela uradno: si ti kralj. Reci majstru, da je pač zajebal, da boš vseplačal klot po predračunu, sam da tega ne moreš gledati, pa še opraviči se, daj mu pivo v roko in to je to.
zz
stvar dogovora z izvajalci. Če se da, brez štemanja, komot vztrajaš. A veš, če bi oni zalili, ti tega itak videl ne bi. Če te moti, pač vztrajaj, kulturno. Ko ne boš plačal računa bodo hitro živčni.
Glede cevi... hja... je kar zarezica in mene bi tudi motilo. Ne vem... če dihta, bo dihtalo 10 let, kaj bo pol, pa bog ve...
Tlačni preizkus je eno, drugo je voda. Voda ne bo noter s 4 bari, najbrž bo okoli 1,5 do 2 bara. Sam če bi puščalo bi ti tlak padel, tistih 0.2 na tak volumen ni nič.
V glavnem, če imaš predračun in se dela uradno: si ti kralj. Reci majstru, da je pač zajebal, da boš vseplačal klot po predračunu, sam da tega ne moreš gledati, pa še opraviči se, daj mu pivo v roko in to je to.
zz

bm1973 ::
Zvezdica27 je izjavil:
zz
Najbolje da mu še en rimming naredi, dajte no...
Majstr je zajebal, naj popravi.
Če račun še ni popolnoma plačan, ima on vse vzvode.
Drugače ga pa vprašanj za številko zavarovanja za
Splošno odgovornost iz gradbene dejavnosti, ki jo jo vsak moral imeti... Zato, da najameš drugega, ki bo za njim popravljal škodo...
V najslabšem primeru poslikaj, ko bo pač prišel račun, ga zavrni, in pošlji slike napake. To je dovolj za zavrnitev računa in zdrži tudi na sodišču.

fikus_ ::
Naredite tlačni preizkus z vodo, namontirajte manometre in odčitavajte vrednosti pri čimbolj enaki temperaturi okolice.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zvezdica27 ::
ha ha ha... očitno še nikdar nisi delal v praksi.
kakor hočete, več boš naredil s prijaznostjo in eno klobaso (da ne bo lih alkohol), kot pa z zavračanjem računov in inšpekcijo.
Jaz sem svoje povedal, dec se mora zdaj odločiti. Če ni v tlaku, rešljivo. Zdaj se pa znajdi, ker bomo začeli samo še pametovati.
čao,
zz
kakor hočete, več boš naredil s prijaznostjo in eno klobaso (da ne bo lih alkohol), kot pa z zavračanjem računov in inšpekcijo.
Jaz sem svoje povedal, dec se mora zdaj odločiti. Če ni v tlaku, rešljivo. Zdaj se pa znajdi, ker bomo začeli samo še pametovati.
čao,
zz

bm1973 ::
Zvezdica27 je izjavil:
Pa še ženo za nabrisat, da bo šalabajzer srečen...

simoncek ::
samo površinske praske, skoraj neopazno, in ti zagotovo ne bo tam puščalo. Taki ko preveč komplicirate si sami postavite.
simoncek
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po zamenjavi števca vode pušča varnostni ventil pri bojlerjuOddelek: Loža | 8242 (6994) | starfotr |
» | Centralna v hišiOddelek: Loža | 9155 (1703) | mancini |
» | Pomivalec uničil bojler?Oddelek: Loža | 6332 (4590) | ZloTech |
» | dihanje iz navadne plastenke (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15424 (13857) | St235 |
» | PotapljanjeOddelek: Loža | 7878 (6573) | perci |