Forum » Loža » Na pumpi so točili napačno gorivo
Na pumpi so točili napačno gorivo

OutOfTheBox ::
Mi pravi danes kolegica, da ji je na pumpi uslužbenec natočil napačno gorivo - tanka bencin, on ji je natočil diesel. Seveda je to šele opazila ko se je avto začel čudno obnašat (cukat, zgubljat moč,..) in ji je kliknilo šele kasnej, ko je pogledala na račun.
Baje je dala na pumpo zahtevek za povračilo goriva v točeni vrednosti "in je v postopku". Stroškovno je sicer šlo še za vleko in kar je potrebno na servisu. Avto naj bi sedaj delal, se pa sprašujem če to ni pustilo kakšnih dolgoročnih posledic (npr zapaca lahko injektorje?). 1.2 TSI motor drugače.
V primeru če bi se dejansko avto kaj bolj resno pokvaril, kaj bi vi naredili v tem primeru?
Baje je dala na pumpo zahtevek za povračilo goriva v točeni vrednosti "in je v postopku". Stroškovno je sicer šlo še za vleko in kar je potrebno na servisu. Avto naj bi sedaj delal, se pa sprašujem če to ni pustilo kakšnih dolgoročnih posledic (npr zapaca lahko injektorje?). 1.2 TSI motor drugače.
V primeru če bi se dejansko avto kaj bolj resno pokvaril, kaj bi vi naredili v tem primeru?

socialec ::
Dizel ima praviloma debelejšo cev, ki ne bi bila vstavljiva v 'bencinsko ustje', ne vem, kam je on to kam vlival.
PS: Če se fino izrazim.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Kje pa so postrežne pumpe?
Čri čri čri
Ne štekam kaj sprašuješ.
Dizel ima praviloma debelejšo cev, ki ne bi bila vstavljiva v 'bencinsko ustje', ne vem, kam je on to kam vlival.
Good point. To sem tud jaz vprašal, ampak ne ve. ^_^
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

blink ::
OutOfTheBox je izjavil:
Mi pravi danes kolegica, da ji je na pumpi uslužbenec natočil napačno gorivo - tanka bencin, on ji je natočil diesel. Seveda je to šele opazila ko se je avto začel čudno obnašat (cukat, zgubljat moč,..) in ji je kliknilo šele kasnej, ko je pogledala na račun.
Kje pa usluzbenci se rocno tocijo gorivo? Sej nismo leta 1991. Cev na rocki za diesel sploh ne bi smela iti notri, ker je presiroka.

Kje pa usluzbenci se rocno tocijo gorivo?
Verjetno tam kjer vprašaš?
Cev na rocki za diesel sploh ne bi smela iti notri, ker je presiroka.
To drži, zato mi tud men ni jasno. Ampak zgodba drži, ker mi je pokazala račune.
Zgodovina sprememb…

bambam20 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Mi pravi danes kolegica, da ji je na pumpi uslužbenec natočil napačno gorivo - tanka bencin, on ji je natočil diesel.
Fufljo si zna obrisat ko gre na lulat?
Vsak normalen si zan sam natočit gorivo. To spada pod osnove, da se lahko sploh voziš. Pa še preverit nivo tlaka v pnevmatikah.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Ales ::
OutOfTheBox je izjavil:
.. Ampak zgodba drži, ker mi je pokazala račune.
Računi za gorivo dokazujejo, da so neki ljudje nekam točili gorivo. Koliko ljudi, kam vse... pa ne vemo.
Tudi če bi pokazala še račun za kako vleko, bi to pomenilo le, da je nekdo nekoga vlekel.
Hm, kaj pa če bi pokazala račun za klobaso, bi to pomenilo, da je na pumpi dobila klobaso v tank?
Saj ne rečem, mogoče je vse, ampak tale zgodba nekako ne zveni prav verjetno.

Horas ::
OutOfTheBox je izjavil:
Mi pravi danes kolegica, da ji je na pumpi uslužbenec natočil napačno gorivo - tanka bencin, on ji je natočil diesel.
Fufljo si zna obrisat ko gre na lulat?
Vsak normalen si zan sam natočit gorivo. To spada pod osnove, da se lahko sploh voziš. Pa še preverit nivo tlaka v pnevmatikah.
tako. zdj pa ma.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

strikeout ::
bencino v dizla tankat niti ni tako grozno. benzin je prečiščen dizel. se vsaj prečisti ves črpalni sistem. potrebno je sprazniti sistem.
dizel v benza pa je že druga, ker se zapacajo injektorji.

srus ::
Koncesionarji na bencinskih črpalkah in pri njih zaposleni študenti si včasih privoščijo kaj porednega.
Npr. enkrat se mi je zgodilo, da je bil znesek na računu točen, samo vrsta goriva je bila druga. Drugič se je pa na računu poleg goriva čudežno znašla še škatlica cigaret. Je študentka verjetno mislila, da bom bolj v njene cilindre buljil, kot v račun.
Sicer pa tudi mene zanima, kako je možno v bencinski rezervoar vtakniti dizelsko ročko. In kje v Sloveniji imaš bencinsko črpalko kjer ti gorivo natoči črpalkar? Še študentov ne vidim več, ki bi pomivali vetrobransko steklo.
Menda je pa prvi april čez nekaj dni, OP.
Npr. enkrat se mi je zgodilo, da je bil znesek na računu točen, samo vrsta goriva je bila druga. Drugič se je pa na računu poleg goriva čudežno znašla še škatlica cigaret. Je študentka verjetno mislila, da bom bolj v njene cilindre buljil, kot v račun.
Sicer pa tudi mene zanima, kako je možno v bencinski rezervoar vtakniti dizelsko ročko. In kje v Sloveniji imaš bencinsko črpalko kjer ti gorivo natoči črpalkar? Še študentov ne vidim več, ki bi pomivali vetrobransko steklo.
Menda je pa prvi april čez nekaj dni, OP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: srus ()

BCSman ::
Uslužbenec točil gorivo, zanimivo da to še obstaja, saj tega ne počnejo že od konca 90ih.
Tole bi bila bolj primerna novica za naslov "na pumpi so točili napačno gorivo":
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Zanimivo kako kratek članek so naredili na 24ur, kot da gre za neko malenkost, v praksi pa je pri sodobnejših avtih šlo za velike in drage okvare.
Me zanima ali so res samo uveljavljali nedolžne reklamacije ali tudi tožili Petrol za velike denarce.
Tole bi bila bolj primerna novica za naslov "na pumpi so točili napačno gorivo":
Zanimivo kako kratek članek so naredili na 24ur, kot da gre za neko malenkost, v praksi pa je pri sodobnejših avtih šlo za velike in drage okvare.
Me zanima ali so res samo uveljavljali nedolžne reklamacije ali tudi tožili Petrol za velike denarce.

Legon ::
OutOfTheBox je izjavil:
Ta zgodbica ima toliko lukenj, da niti smešno ni.
Črpalkev Sloveniji so samopostrežne in moraš eksplicitno prosit (pa še to je primarno mišljeno za invalide), da ti natanjkajo.
Ročke dizla fizično ne moreš vtaknit v bencinarja.
Tako, da ali ta kolegica laže, ali pa ti je bilo dolgčas in si sestavil brezvezno pravljico.
Uslužbenec točil gorivo, zanimivo da to še obstaja, saj tega ne počnejo že od konca 90ih.
O kakih velikih denarcih naj bi se tožili? Tožiš lahko za škodo, ki ti je nastala in to je to. Nima pa ta zgodba nič z temo, ker v takem primeru ne bi imela računa za diesel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

BCSman ::
No saj vsaj jurja na uradnem servisu škode za okvaro so že veliki denarci, ja ni mišljena reklamacija samo vrnjenih 70eur za tank goriva?

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BCSman ()

Kaj če bi vsaj prebral novico, ki si jo linkal preden delaš zgrešene zaključke?
Kupci, ki so v svoje rezervoarje natočili napačno gorivo, lahko reklamacijo sporočijo neposredno na prodajnem mestu nakupa goriva, škodo jim bo Petrol namreč povrnil na podlagi računov. Na Petrolu so potrdili, da reševanje reklamacijskih zahtevkov že aktivno poteka, kupcem pa bodo nastalo škodo povrnili v celoti.
Kupci, ki so v svoje rezervoarje natočili napačno gorivo, lahko reklamacijo sporočijo neposredno na prodajnem mestu nakupa goriva, škodo jim bo Petrol namreč povrnil na podlagi računov. Na Petrolu so potrdili, da reševanje reklamacijskih zahtevkov že aktivno poteka, kupcem pa bodo nastalo škodo povrnili v celoti.

starfotr ::
Ko pride do reklamacije je potreben račun.
Ko pride pa do pobega, se pa z lahkoto pogleda kamere.
Zakaj ne bi sistematično pogledali kamer, popisali vsa vozila in šli v iskanje kupcev, ki so takrat tankali?
Na organ mi gredo vse te firme, ki silo uporabijo samo takrat, ko gre za njihovo korist. Ko pa sami zajebejo, pa čičajo in čakajo.
Ko pride pa do pobega, se pa z lahkoto pogleda kamere.
Zakaj ne bi sistematično pogledali kamer, popisali vsa vozila in šli v iskanje kupcev, ki so takrat tankali?
Na organ mi gredo vse te firme, ki silo uporabijo samo takrat, ko gre za njihovo korist. Ko pa sami zajebejo, pa čičajo in čakajo.

Se eden, ki ima tezave z bralnim razumevanjem. V kontekstu novice so seveda nujni racuni za VSO skodo, ki je nastala. Petrol ne bo hodil gledat nadzornih kamer po delavnicah.
In od kje blodnja, da a. Pri pobegu petrol ne predlozi racuna? In b. da v primeru reklamacije zaprosis za izpis kopije racuna, ce je potreben?
In od kje blodnja, da a. Pri pobegu petrol ne predlozi racuna? In b. da v primeru reklamacije zaprosis za izpis kopije racuna, ce je potreben?
Zakaj ne bi sistematično pogledali kamer, popisali vsa vozila in šli v iskanje kupcev, ki so takrat tankali?za zacetek bi tukaj dejansko bilo vprasljivo ali imajo pravco pridobit osebne podatke na podlagi tablice.
Zgodovina sprememb…

energetik ::
bencino v dizla tankat niti ni tako grozno. benzin je prečiščen dizel. se vsaj prečisti ves črpalni sistem. potrebno je sprazniti sistem.Od kje ti to? Sodobni diesel injektorji bi morali biti kvečjemu bolj občutljivi za svinjarijo, tlak je velikostni razred višji kot pri TSI benz injektorjih.
Nič se ne zapaca, saj diesel ni neka umazana brozga. Razlog, da se ne odpelješ s pumpe je, da je diesel manj volatilen in ga svečke težko vžgejo. Ampak če se ga izpumpa iz sistema ter natoči bencin, ne bi smelo biti nekih posledic.
vires in numeris

Se eden, ki ima tezave z bralnim razumevanjem. V kontekstu novice so seveda nujni racuni za VSO skodo, ki je nastala. Petrol ne bo hodil gledat nadzornih kamer po delavnicah.
Zakaj ne bi sistematično pogledali kamer, popisali vsa vozila in šli v iskanje kupcev, ki so takrat tankali?za zacetek bi tukaj dejansko bilo vprasljivo ali imajo pravco pridobit osebne podatke na podlagi tablice.
No, pojdi tankat in zaprosi za kopijo računa. Pa povej da si tankal tam približno med 20. in 27. januarjem in da si plačal z gotovino.
Na vsakem računu, ki ga prejmeš na črpalki piše, da reklamacije upoštevajo samo z računom.
Na kaj se boš pa skliceval? Prišel boš na črpalko z računom s servisa za 12k in rekel, da želiš refundacijo? Daj se malo zresni.

Ja, tocno to naredis v taki situaciji. Posredujes vse podatke, ki jih imas (napacno gorivo se je tocilo v zelo kratkem casovnem oknu), prosis za kopijo racuna in placas stroske, ki jih ima petrol s tem. V nasprotnem primeru, ko je ocitno, da je napaka na strani petrola, je tudi v njihovem interesu, da to naredijo. Ker v nasprotnem primeru to ne bo reklamacija ampak tozba. In jim bo sodisce nalozilo da to pridobijo, pa se stroske bodo nosili, ko izgubijo. Ker sodica racun sam po sebi kaj dosti ne bo zanimal, tam bo potrebno dokazat, da si tankal na prpblematicni pumbi v danem casovnem okviru. In za to racun ni pogoj.
Ce ti pojma nimas o stvareh potem to se ne pomeni, da se ne da.
Ce ti pojma nimas o stvareh potem to se ne pomeni, da se ne da.
Zgodovina sprememb…

Črpalkev Sloveniji so samopostrežne in moraš eksplicitno prosit (pa še to je primarno mišljeno za invalide), da ti natanjkajo.
Če si bral temo, bi lahko ugotovil da je stranka zaprosila uslužbenca če ji natanka.
(pa še to je primarno mišljeno za invalide),
Kje pa je zapisano to pravilo?
Meni je vseeno od vsega bolj fascinantno, da vas polovica ne more dojet da uslužbenec ne sme delat tega kar je njegova služba.
Zgodovina sprememb…

Meni je bolj fascinantno da se kar naprej pumpas isto izmisljotino. Kako tocno je pa prodajalec stlacil napacno rocko v rezervar?
Od kje ti blodnja, da je na SAMOPOSTREZNI crpalki, primarna funkcija zaposlenih, da tocijo gorivo?
Kar se pa invalidov tice pa nisem napisal da je to pravilo, gre zgolj za politiko petrola.
Družba Petrol je na svojih bencinskih servisih uvedla novost, ki bo olajšala točenje bencina invalidom. Svoje bencinske servise je namreč opremil z nalepkami za invalide, na podlagi katerih paraplegiki s klicem v prodajalno zaprosijo za pomoč pri točenju goriva. Prodajalec mu priskoči na pomoč, natoči želeno količino goriva in stranki pomaga tudi pri plačilu, je pojasnil predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.
https://izvozniki.finance.si/novice/pet...
Od kje ti blodnja, da je na SAMOPOSTREZNI crpalki, primarna funkcija zaposlenih, da tocijo gorivo?
Kar se pa invalidov tice pa nisem napisal da je to pravilo, gre zgolj za politiko petrola.
Družba Petrol je na svojih bencinskih servisih uvedla novost, ki bo olajšala točenje bencina invalidom. Svoje bencinske servise je namreč opremil z nalepkami za invalide, na podlagi katerih paraplegiki s klicem v prodajalno zaprosijo za pomoč pri točenju goriva. Prodajalec mu priskoči na pomoč, natoči želeno količino goriva in stranki pomaga tudi pri plačilu, je pojasnil predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik.
https://izvozniki.finance.si/novice/pet...
Zgodovina sprememb…

Nič se ne zapaca, saj diesel ni neka umazana brozga. Razlog, da se ne odpelješ s pumpe je, da je diesel manj volatilen in ga svečke težko vžgejo. Ampak če se ga izpumpa iz sistema ter natoči bencin, ne bi smelo biti nekih posledic.
Bencin ki je že v celotnem sistemu, se ne čudežno zamenja z dizlom v tem primeru. Za vžgat in peljat nekaj kilometrov (odvisno od količine goriva ki si ga imel prej v rezeorvarju), pač bo.

Utk ::
Pa povej da si tankal tam približno med 20. in 27. januarjem in da si plačal z gotovino.
Ja, najbrž si po dveh mescih ugotovil, da si natankal napačno gorivo, a ne da.

feryz ::
Nedavno sem se pogovarjal s stricem, ki ima avto vleko.
In je dejansko imel tako situacijo. Ženska je hotela dizel stlačiti v bencinarja. Seveda cev ni šla dovolj globoko, le do ustja, tankala je vseeno. Avto je bil moker od dizla, ona in tla tudi. Ampak je kar vztrajala in točila.
Ima ludih posle rata.
In je dejansko imel tako situacijo. Ženska je hotela dizel stlačiti v bencinarja. Seveda cev ni šla dovolj globoko, le do ustja, tankala je vseeno. Avto je bil moker od dizla, ona in tla tudi. Ampak je kar vztrajala in točila.
Ima ludih posle rata.

Meni je bolj fascinantno da se kar naprej pumpas isto izmisljotino. Kako tocno je pa prodajalec stlacil napacno rocko v rezervar?
To tudi mene zanima, dejstva ostajajo. Drugače pa da natankaš ni potreba ročke "spravit noter" do konca, ampak pač lahko nerodno tankaš, če je volja.
primarna funkcija
Pojma nimam kakšna je njihova primarna funckija, ampak verjetno te ne bodo poslali v kurac če vprašaš če ti natankajo gorivo?
Družba Petrol
Kako veš da je bil Petrol?

Ima ludih posle rata.
Zdaj pa cist resno vprasanje. Kaj je bolj verjetno. Da je usluzbenec petrola na silo tankal napacno gorivo, stusiral sebe, avto in pol crpalke in to cudezno ni nihce opazil, nadzorne kamere pa.sp za tistih pet minut crknile. Ali pa, da nakljucni forumski nakladac prodaja neko gostilnisko pravljico.

c3p0 ::
Ima ludih posle rata.
Seveda, saj primeš malo okoli s prstom, pa ne gre dosti mimo. Ali pa kakšno elastiko napneš vmes, da zadihta.

kriptobog ::
Hja vrjetno želi prevaliti krivdo na uslužbenca. Naj počaka da se postopek zaključi. Pa poročaj potem rezultat. Tam imajo itak kamere pa bodo hitro videli kaj je kdo tankal

Pa povej da si tankal tam približno med 20. in 27. januarjem in da si plačal z gotovino.
Samo hotel sem predstavit bizarnost situacije, če želiš pridobit kopijo računa za nazaj. Praktično nemogoče je, ker bi moral povedat vsaj št. točnilnega mesta in točen čas ter datum.

ja, če kakšna fensi kokica a la Monica kakor zmedka, bi se jaz tudi ponudil, da nam... natočim.
socialci sicer vedno dobimo račune za nazaj, še kakšno uro jih iščejo sami, da ne vstopamo v prodajalno in jim delamo sramote.
socialci sicer vedno dobimo račune za nazaj, še kakšno uro jih iščejo sami, da ne vstopamo v prodajalno in jim delamo sramote.
Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:
To tudi mene zanima, dejstva ostajajo. Drugače pa da natankaš ni potreba ročke "spravit noter" do konca, ampak pač lahko nerodno tankaš, če je volja.
primarna funkcija
Pojma nimam kakšna je njihova primarna funckija, ampak verjetno te ne bodo poslali v kurac če vprašaš če ti natankajo gorivo?
Družba Petrol
Kako veš da je bil Petrol?
Izjavo Petrola sem citiral na tvoje blodnje, od kje mi ideja, da je pomoc pri tocenju primarno namenjena invalidom.
Caki, pojma nimas kaj so njihove delovne zadolzitve zraven pa se kurcis da je tocenje goriva njegova sluzba.
Kaj zdaj ves, da je njegova sluzba tocenje goriva ali ne?
Samo hotel sem predstavit bizarnost situacije, če želiš pridobit kopijo računa za nazaj. Praktično nemogoče je, ker bi moral povedat vsaj št. točnilnega mesta in točen čas ter datum.
Saj mora tudi Petrol to vedet ce hoce terjat nekoga, ki je pobegnil. In kot je Utk izpostavil se tukaj ne pogovarjamo o poljubno dolgem obdobju pred vec meseci, ampak o necem kar se je zgodil eno uro nazaj.
Kazes predvsem bizarnost tvojega nerazumevanja problematike.
Zgodovina sprememb…

Kaj zdaj ves, da je njegova sluzba tocenje goriva ali ne?
Seveda je, nič kaj drugače kot pucanje politega goriva in kar spada v sklop pranja avtomobilov. Če majo gužvo na blagajni boš moral počakat.

Utk ::
Vsaka trgovina ti je dolžna na zahtevo izstavit kopijo računa. Ti jim pa moraš pomagat najt ta račun. Če te tako skrbi zasebnost, da plačuješ z gotovino, si pokriješ obraz ko greš mimo kamer in vse to, potem pa jebiga, ti ga pač ne bojo našli.

Bizarno je to, da vem kaj se je zgodilo, ti pa predstavljaš neko svojo logiko kot da se ni zgodilo.

OutOfTheBox je izjavil:
Bizarno je to, da vem kaj se je zgodilo, ti pa predstavljaš neko svojo logiko kot da se ni zgodilo.![]()
A zdaj si bil ze kar zraven, da ves kaj se je zgodilo? Da ne bomo na koncu ugotovili, da ni nobene kolegice, ampak si si stlacil napacno gorivo v avto in bi rad okrivil usluzbecna crpalke za svojo nesposobnost.

Kako pa potem VES kaj se je zgodilo? Ne bos zdaj rekel da si se zlagal?
Zgodovina sprememb…

Evo samo zate da boš mirno spal: Ni se zgodilo, samo malo se kratkočasim ker nimam drugega boljšega dela. Vse je neresnica.
Boš lahko šel z dnevom sedaj naprej?
Boš lahko šel z dnevom sedaj naprej?

primoz4p ::
Praviloma ...
Praviloma je tako, da ima vedno ročka namenjena točenju tovornjakov (nalepka s sliko tovornjaka) občutno večji premer.
Vedno pa je nekje tudi ročka, s katero lahko brez problema napolniš 5l, 10l ali 20l kanto (namenjeno za točenje domačih neregistriranih kmetiskih diesel strojev). Le-to pa lahko brezproblema vtakneš tudi v bencinski rezervoar (starejšega) avtomobila.

endelin ::
Fajn. Kupiš šestaka in gres na pumpo in uničiš malo mašino ki ne bo več ista in oni ti plačajo pol kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Aww shit, imaš prav - občutno starejših avtov - je pa vendarle dobro vedeti, ne?
V Evropi so debelejše dizelske polnilne cevi standardizirane od poznih 1980-ih in zgodnjih 1990-ih, da bi preprečili napačno dolivanje goriva.
Glavni razlogi za spremembo:
1. Preprečevanje zamenjave goriva - Dizelske šobe na črpalkah so postale debelejše (premer ~25 mm), medtem ko so odprtine za bencin ostale ožje (~21 mm). Tako dizelska šoba ne more vstopiti v bencinski rezervoar.
2. Standardizacija gorivnih sistemov - Proizvajalci avtomobilov in bencinskih servisov so postopoma uvedli to razliko, še posebej po strožjih okoljskih regulativah v 1990-ih.
3. Uvedba brezsvinčenega bencina - Ker je prišla zahteva za manjše odprtine rezervoarjev za brezsvinčeni bencin, je bila hkrati standardizirana tudi širša odprtina za dizel.
Danes je to univerzalna praksa pri osebnih vozilih, vendar pri starejših modelih (pred ~1990) ta zaščita ni vedno prisotna.
Zgodovina sprememb…

zobnik ::
Če pogost menjaš avto in vsh teh obveznostih se lahko zgodi da natočiš napačno gorivo.
Sam sem več let vozil avtoplin, pa bencin, pa dizla, pa na vsaki drugi strani odprtina za točenje.
Sam sem več let vozil avtoplin, pa bencin, pa dizla, pa na vsaki drugi strani odprtina za točenje.

c3p0 ::

wcpapir ::
Ni tako težko tankati dizla v bencinerja, kot nekateri tukaj tumpate, da ročica sploh ne gre v ustje...gre gre, le tako zelo daleč ne. Včasih dizla tankam na pumpi za tovorna vozila, tam je malce težje, gre pa komot, pa je cev ročice ekstremno večja kot od navadnega dizla.

Ne vem, kako se vam lahko to zgodi ali bi se sploh lahko zgodilo, meni se še pač ni, pa imam dokaze, da nisem najbolj pameten ali inteligenten človek v vesolju ali na forumu (pač za razliko od nekaterih, ki se menda radi hvalijo s tem v vsaki temi), že zaradi barve in niti fizično ne morem vstaviti diesel ročke v benz ustje, toliko želje po eksperimentiranju tudi nimam, da se ne bi ročka vsedla, očitno imate to nekateri drugače rešeno, še posebej, če večkrat po manj tankate. Vi pa zaradi mene v loku zlivajte not, če vam je toliko do tega :D
Zgodovina sprememb…

bemfa ::
wcpapir z lahkoto toči dizla v bencinarja, verjetno ma pol porabo pod 4 litre pa olje menja na 50kkm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20624 (5070) | eEdbM |
» | Kako veš če ima avto dizel ali bencin motor? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6854 (3713) | MrStein |
» | Nove oznake goriv (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9492 (7168) | dxx |
» | Narobno tankanje bencin-dizelOddelek: Na cesti | 12133 (10400) | rdecaluc |
» | Nafta na OMVju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26684 (24834) | ;-) |