Forum » Problemi človeštva » Amazon de
Amazon de

Lanka ::
Pozdravljeni, se še komu ne uspe prijaviti v Amazon de in ga konstantno preusmerja na custumer service?
Včeraj sem poskusila kupiti sesalec,pošiljajo v SLO, plačam z kartico, preusmeri me v potrditev v NLB pay in potem tam potrdimo.Kasneje dobim da so težave in naj ponovno poskusim plačati.To sem počela na telefonu, ko sem se doma nacompu poskusila logirat na Amazon me je preusmerilo na custumer service, prav tako moža , ki ima svoj račun.
Včeraj sem poskusila kupiti sesalec,pošiljajo v SLO, plačam z kartico, preusmeri me v potrditev v NLB pay in potem tam potrdimo.Kasneje dobim da so težave in naj ponovno poskusim plačati.To sem počela na telefonu, ko sem se doma nacompu poskusila logirat na Amazon me je preusmerilo na custumer service, prav tako moža , ki ima svoj račun.
- poskusilo klonirati: Lanka ()

nomad_soul ::
Mene še nikoli niso vprašali za potrditev pri plačilu preko kartice na amazonu (10+ let nkbm/otp )

beta1 ::
Amazon.de acc imam že 8 let. Kupil ni da ni. Nikoli težav.
Danes sem hotel kupiti dve digitalni naročnini na Microsoft 365.
Ko sem dal Buy, me je vprašalo po številki kreditne. OK ??? Vpišem še enkrat kreditno.
Potem pa prileti notification na telefon za plačilo. OK ??? Spet debelo gledam. Prvič, da je to treba za Amazon. Preverim, vse OK. Dam potrdi.
Potem pa se mi celi račun locka in gre v HOLD.
Dejansko se vrtim v loop-u. Nič si ne morem pomagati z OTP na mail. SMS kode ne dobim, naj bi zaradi varnosti bila sedaj po novem onemogočena.
Tak, da zgleda, da sem sam sebe goljufivo zlorabil.
Klical sem v DE. Naj bi dali v zaledni oddelek, da mi resetirajo acc. Bomo vidli. Na milost in ne milost.
Sem pa naročil potem še nekaj pri kitajcih na aliju, pa je šlo brez problema plačilo skozi, brez mahinacij.
Danes sem hotel kupiti dve digitalni naročnini na Microsoft 365.
Ko sem dal Buy, me je vprašalo po številki kreditne. OK ??? Vpišem še enkrat kreditno.
Potem pa prileti notification na telefon za plačilo. OK ??? Spet debelo gledam. Prvič, da je to treba za Amazon. Preverim, vse OK. Dam potrdi.
Potem pa se mi celi račun locka in gre v HOLD.
Dejansko se vrtim v loop-u. Nič si ne morem pomagati z OTP na mail. SMS kode ne dobim, naj bi zaradi varnosti bila sedaj po novem onemogočena.
Tak, da zgleda, da sem sam sebe goljufivo zlorabil.
Klical sem v DE. Naj bi dali v zaledni oddelek, da mi resetirajo acc. Bomo vidli. Na milost in ne milost.
Sem pa naročil potem še nekaj pri kitajcih na aliju, pa je šlo brez problema plačilo skozi, brez mahinacij.
Huawei LTE CPE master.

Zmajc ::
Amazon.de je ženi zaklenil račun. Nikoli niso rekli zakaj, domnevam pa da zato, ker je isto kartico, ki sva je imela v mojem amazon računu vpisala v svoj nov račun.
Morala jim je pošiljat osebni dokumenti, bančni izpisek in vem kaj vse da potrdi svojo identiteto in so račun odblokirali.
Po par mesecih se je situacija ponovila in so ji račun spet zablokirali. Pa je rekla fuck that shit pa smo ostali samo na mojem računu.
Jaz osebno na amazon.de težav nisem imel. Sem pa imel težave, da mi je banka (Sparkasse) začela zavračat naročnino na Amazon video in sem jih moral prosit da jih dajo na white list. Še vedno se včasih zgodi da 1-2x plačilo zavrnejo preden gre skoz.
Morala jim je pošiljat osebni dokumenti, bančni izpisek in vem kaj vse da potrdi svojo identiteto in so račun odblokirali.
Po par mesecih se je situacija ponovila in so ji račun spet zablokirali. Pa je rekla fuck that shit pa smo ostali samo na mojem računu.

Jaz osebno na amazon.de težav nisem imel. Sem pa imel težave, da mi je banka (Sparkasse) začela zavračat naročnino na Amazon video in sem jih moral prosit da jih dajo na white list. Še vedno se včasih zgodi da 1-2x plačilo zavrnejo preden gre skoz.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

beta1 ::
Včeraj sem ponovno klical na Amazon DE.
Povedat sem jim mogel še enkrat zadnje 4 številke kreditne in veljavnost.
Nato pa še številke zadnjih 3 naročil, Amazon balance vrednost, katerega leta je bil račun narejen, tri številke order number za prve 3 naročila ki sem jih naredil.
Ponastavli so 2FA na moji mobilni številki. V nedeljo naj bi ponovno šlo spet resetirat geslo preko OTP. Bomo vidli.
Brez telefonske številke si BUREK. Na srečo tudi, da imam vse stare mejle še shranjene. Ne predstavljam si kako bi to šlo, brez mejlov.
Preveč imajo to varnost našponano. To bi moralo preko mejla nazaj aktivirat, pa sploh nimajo opcij.
Povedat sem jim mogel še enkrat zadnje 4 številke kreditne in veljavnost.
Nato pa še številke zadnjih 3 naročil, Amazon balance vrednost, katerega leta je bil račun narejen, tri številke order number za prve 3 naročila ki sem jih naredil.
Ponastavli so 2FA na moji mobilni številki. V nedeljo naj bi ponovno šlo spet resetirat geslo preko OTP. Bomo vidli.
Brez telefonske številke si BUREK. Na srečo tudi, da imam vse stare mejle še shranjene. Ne predstavljam si kako bi to šlo, brez mejlov.
Preveč imajo to varnost našponano. To bi moralo preko mejla nazaj aktivirat, pa sploh nimajo opcij.
Huawei LTE CPE master.

alajlgja ::
Glede na to, da smo na tehničnem forumu, bi lahko uporablajli še kak drug načun 2fa kot sms, ki tudi varnostno ni najboljši.

mirkuma ::
Amazonov 2FA je možen tudi z authenticator appom.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Glugy ::
Jz nikol nisem mel težave vedno gre lepo skoz in to je to. Sam je pa res da imam nemško banko N26. Včasih moram ob naročilu na amazon.de tam potrdit v N26 bank appu ampak zdej že dolg nisem rabu. Glede na to da je zastonj banka; ni mesečnih stroškov ( osnovna verzija je dovolj ) je mogoče smiselno it na to varianto. Nemške banke se verjetno bolj razumejo z nemškim amazonom.
Nevem pa zakaj se slovenske banke tok upirajo plačevanju na amazonu, so imele slovenske banke pred kratkim kakšno nadgradnjo svojega informacijskega sistema? verjetno so dal bolj strogo zaščito s tem pa mal pretiraval v določenih primerih se zdej sprož zaščita ki je lažni alarm..in pol amazon vid da ni plačan in ti pol še ta dela probleme.
Nevem pa zakaj se slovenske banke tok upirajo plačevanju na amazonu, so imele slovenske banke pred kratkim kakšno nadgradnjo svojega informacijskega sistema? verjetno so dal bolj strogo zaščito s tem pa mal pretiraval v določenih primerih se zdej sprož zaščita ki je lažni alarm..in pol amazon vid da ni plačan in ti pol še ta dela probleme.

mtosev ::
Jaz imam revolut in otp banko pa težav s plačevanjem nisem imel težav.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: yayo ()

Nikonja ::
Jaz večinoma plačujem z Revolutom in se res ne spomnim kdaj me je nazadnje vprašal za potrditev, enako z Sparkasse MC. Zanimivo ker pri vseh drugih nakupih me zmeraj vpraša!

yayo ::
Ena novost katera je mene presentila je, da Amazon.de po novem zahteva One time password, če naročaš drago blago na packet forwarding naslov, npr. Mailbox.de. Na dan, ko bo pošiljka izročena ti na mail pošljejo pin kodo katero je potrebno posredovati kurirju. Brez te kode blago ne bo izročeno. Seveda to neizmerno komplicira uporabo packet forwarding uslug. Je pa razumljivo v smislu varnosti saj gre za desetine zelo podobnih naslovov in lahko mimogrede pride do dragih napak.

aerie ::
Ena novost katera je mene presentila je, da Amazon.de po novem zahteva One time password, če naročaš drago blago na packet forwarding naslov, npr. Mailbox.de. Na dan, ko bo pošiljka izročena ti na mail pošljejo pin kodo katero je potrebno posredovati kurirju. Brez te kode blago ne bo izročeno. Seveda to neizmerno komplicira uporabo packet forwarding uslug. Je pa razumljivo v smislu varnosti saj gre za desetine zelo podobnih naslovov in lahko mimogrede pride do dragih napak.
Za zadeve, ki jih ne pošiljajo v Slovenijo? Oziroma, kaj je to drago blago? Nad 20.000 €?

yayo ::
Nad 1500. Ampak pred tem sem imel naročilo katerega sem dobil a mi amazon tracking kaže, da je prišlo do cilja a je zaradi meni neznanega razloga bilo vrnjeno amazonu. Nekaj je moral DHL zašuštrati, ker ko tracking pogledam direktno pri njih kaže,da je bila pošiljka oddana na mailboxde. Morda me sedaj štejejo med "nezanesljive" kupce, ki trdijo, da jim blago ni bilo vročeno, da bi dobili povrnitev denarja pa so zato me zato individualno "nagradili" z OTPjem. Jaz pa nisem ne kriv ne dolžen.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon business naročanjeOddelek: Loža | 5147 (554) | klekej |
» | amazon prime? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 29425 (2211) | tikitoki |
» | Nemške trgovine ne pošiljajo več v Slo? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10206 (6147) | WizzardOfOZ |