» »

Nov ali rabljen avto n-tič (2025)

Nov ali rabljen avto n-tič (2025)

1
2
»

bambam20 ::

Kalibri je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Utk je izjavil:

Če tvoj avtomatik ne nabije obratov ko daš poln gas, potem imaš pokvarjenega.
Če ne pretiravaš z gasom pa niti toyota ne pretirava z obrati.

Pri BMw-ju ni treba dat poln gas, da se premakne. To so športni avti. Toyoto moraš do podna, da se premakne.

Si ti se malo otročji?

Nisem. Pač povem po resnici. BMw-ji se izjemno dobro premaknejo, že osnovni modeli, medtem ko so toyote lene in počasne.

bobby ::

To je zato, ker če primerjaš filozofijo med tema podjetjem je drugačna. Pa ker sem len in se. Mi ne da tipkat, sem Copilota vprašal, pa je spisal točno to,, kar bi jaz.
Pozabil je pa se eno zadevo: BMWjeci agregati mi imajo lep zvok, motu pa me balkanski pridih, ki ga nenamerno ali namerno imajo (kot vw in audi) in osebno me to moti do te mere, da pac zna bit dodatek na tehtnici, če bi moral izbirat med tema znamkama.

Certainly! Here's a more detailed comparison of Toyota and BMW across various aspects:

1. Market Position and Focus
Toyota: Known for its reliability, affordability, and fuel efficiency. Toyota caters to a broad audience, offering everything from compact cars to hybrids and SUVs.

BMW: Focuses on luxury, performance, and driving dynamics. BMW appeals to those seeking a premium driving experience.

2. Technology and Innovation
Toyota: A pioneer in hybrid technology, with models like the Prius leading the way in eco-friendly vehicles. Toyota also invests in hydrogen fuel cell technology.

BMW: Known for cutting-edge features like gesture control, advanced driver-assistance systems, and the iDrive infotainment system. BMW also excels in electric vehicle innovation with its "i" series.

3. Performance
Toyota: Prioritizes reliability and practicality over high performance. Its vehicles are designed for everyday use and longevity.

BMW: Renowned for its powerful engines, sporty handling, and performance-oriented models, especially from its M division.

4. Design and Comfort
Toyota: Focuses on functionality and user-friendly designs. Interiors are practical but not as luxurious as BMW's.

BMW: Offers sleek, modern designs with premium interiors, emphasizing luxury and comfort.

5. Cost of Ownership
Toyota: Lower maintenance costs and better fuel efficiency make Toyota more economical in the long run.

BMW: Higher maintenance and repair costs due to its luxury components and complex engineering.

6. Depreciation
Toyota: Retains value better over time, thanks to its reputation for reliability.

BMW: Depreciates faster, partly due to higher maintenance costs and luxury market dynamics.

7. Environmental Impact
Toyota: Leads in eco-friendly initiatives with a wide range of hybrid and hydrogen-powered vehicles.

BMW: Focuses on electric vehicles and sustainability in manufacturing processes.

8. Global Reach
Toyota: A global leader in sales, with a strong presence in both developed and developing markets.

BMW: Primarily targets premium markets in developed countries.

Both brands excel in their respective niches--Toyota for reliability and affordability, and BMW for luxury and performance. Which of these aspects resonates most with your interests?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Z BMW-jem si kralj prehitevalnega pasu. vsi se ti umikajo. S toyot si kraljica desnega pasu, ker ima pospeške kot crknjen konj.

bobby ::

Na Slo cestah si pa res lahko car na prehitevalnem pasu ja s katerikoli avtom.

Ps: carji prehitevalnih vozijo kaj veliko dražjega in ne kupujejo prevoznega sredstva za 30k.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Utk ::

S 16 let starim bmwjem si predvsem kralj odstavnega pasu.
Moja toyota ima 8,0 do 100. Meni je dovolj. In se grem stavit da sem hitrejši s križišč od 98% bmw dizlov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Moja toyota ima 8,0 do 100. Meni je dovolj. In se grem stavit da sem hitrejši s križišč od 98% bmw dizlov.

Ne, nisi. VSak, ki nekaj da , ima 16 letnega bmw-ja vzdrževanega. Še vedno teb tvoja toyotka ne gre 250 km/h minimalno.

IL_DIAVOLO ::

Kar da povprečni luzer v bmw-ja, da povprečni lastnik Toyote v kaj bolj pametnega.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kar da povprečni luzer v bmw-ja, da povprečni lastnik Toyote v kaj bolj pametnega.

V kaj točno? Nese denar babici?

hojnikb ::

bambam20 je izjavil:

Kalibri je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Utk je izjavil:

Pri BMw-ju ni treba dat poln gas, da se premakne. To so športni avti. Toyoto moraš do podna, da se premakne.

Si ti se malo otročji?

Nisem. Pač povem po resnici. BMw-ji se izjemno dobro premaknejo, že osnovni modeli, medtem ko so toyote lene in počasne.

*ahem* 316d *ahem*

*ahem 114i *ahem*

*ahem 518d *ahem*

bambam20 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, nisi. VSak, ki nekaj da , ima 16 letnega bmw-ja vzdrževanega. Še vedno teb tvoja toyotka ne gre 250 km/h minimalno.

sj tudi skor noben 4 cilindrski bmw ne gre, kar je 90% bmwjov pr nas...

In ja, dobro vzdrzevane 16+ stare bmwje lahk prnas stejes na roke...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Kalibri ::

bambam20 je izjavil:

Kalibri je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Utk je izjavil:

Si ti se malo otročji?

take stvari so važne samo otročjim ljudem.

bambam20 je izjavil:

Z BMW-jem si kralj prehitevalnega pasu. vsi se ti umikajo. S toyot si kraljica desnega pasu, ker ima pospeške kot crknjen konj.

Si pa res otročji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kalibri ()

Z gumami, ki jih ima povprečen bmw pri nas, si jaz ne bi upal it niti s toyotino hitrostjo.

hojnikb ::

linglong uspredi, goodride uzadi, obvezo fejek kitajske m felne in ridex ploscice. What could go wrong ? :\
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Utk je izjavil:

Z gumami, ki jih ima povprečen bmw pri nas, si jaz ne bi upal it niti s toyotino hitrostjo.

120 km/h na uro? To opravi BMW z lahkoto v tretji prestavi.

Kalibri je izjavil:

Si pa res otročji.

BMW-ja kupiš, če želiš se nadpovporečno hitro prmeikat.. 220 km/h plus .. Drgač pa kakšno Toyoto. Pa počasi po desnem pasu 110 km/h.

Takole se vozi pravilno BMW-ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Prestave so so last century. Kot tudi tvoj bmw.

ššš ::

bambam20 je izjavil:

Utk je izjavil:

120 km/h na uro? To opravi BMW z lahkoto v tretji prestavi.

Kalibri je izjavil:

Si pa res otročji.

BMW-ja kupiš, če želiš se nadpovporečno hitro prmeikat.. 220 km/h plus .. Drgač pa kakšno Toyoto. Pa počasi po desnem pasu 110 km/h.

Takole se vozi pravilno BMW-ja.

Utk je izjavil:

Prestave so so last century. Kot tudi tvoj bmw.

Nimam BMw-ja. Samo neumen si kupi BMW-ja pa potem meče denar v avto.

ššš je izjavil:

Tako je, če te drugi vozijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

bm1973 ::

MrYoda je izjavil:

Cru32 je izjavil:

Iščemo nov ali rabljen avto, letno delamo 20-30.000, pretežno avtocesta.

Maksimalen budget do 30K. Smo mlada družina (4), tako da prav manjši avti odpadejo.

Gledali smo od Toyote, VW in Hyundaijev, pa smo samo še bolj zmedeni. Zatakne se nam že pri dilemi dizel/bencin, hibrid verjetno ne bo prišel do izraza, razen pri čakanju na štajerski AC. Smo pripravljeni vzeti tudi rabljen avto za 20.000€, če to pomeni, da ne bo prepogostih obiskov servisov.
Želja je predvsem zanesljiv avto ter relativno nizkimi stroški vzdrževanja. Hvala vsem za predloge in izkušnje.

* Glede na tvoje potrebe - avtocesta, bi ti vsekakor predlagal dizel. Hibrid je primerljiv in super, če imaš poleg AC še veliko mestne vožnje. Vendar je nabavna cena (predvsem rabljenih) pri hibridu višja. Je pa hibrid super za vozit po mestu (elektrika), a muka za ušesa na avtocesti (CVT)
* Glede velikosti - 4 članska družina - vsekakor nekaj z velikim prtljažnikom. To nudi karavan (family vagon), pri SUV-ih imaš višino, pa ponavadi nobene globine. Kar moraš gledat, je še tvoj domači parkplac - a si v bajti in ti je vseeno ko prideš dam - parkplac te čaka, ali pa si v blokovskem naselju, kjer iščeš milimetre.
* Nov ali star - vprašanje za milijon dolarjev - postavi si budget, potem pa znotraj tega budgeta primerjaj, kaj dobiš rabljeno in kaj novo. Rabljeno (več avta in opreme); novo (več občutka da bo ziher - ampak občutek pogosto vara).

* lastne izkušnje (imam tudi 2 mulca - en že polnoleten):
- karavan - bencin/japonc na H, kupljen nov - nekaj čez 250k km/ 12 let pri bajti le redni servis - prodal zaradi rje (še danes mi je žal)
- SUV - hibrid/japonc na T, kupljen nov - top za po mestu in vožnjo v koloni, visok, zaesljiv, 5 let brez enega izrednega dogodka do čelnega srečanja z zaspanetom - varnostni sistemi oddelali vse OK, tako da lahko to pišem;
- spet nazaj na karavanu (skandinavc) - kupljen rabljen/dizel (130 k km, 4 leta) - malo več luksuza in opreme, še več prtljažnika (pa še vedno premajhen za vse moje želje).

Zdaj pa nasvet:
- malo rabljen (do 4 leta in cca 120k km - par k gore dole); in vzami preko posrednika z dodatno letno garancijo (sem pri zadnjem uspešno na garancijo zamenjal/saniral eno okvaro)
- priporočam karavan; top za avtocesto (SUV zelo občutljiv na bočni veter in hitrosti nad 120 km/h), več spraviš v prtljažnik (izjema je Škoda Kodiaq) in še ko pakiraš za dopust, ne rabiš pručke za v krsto zlagat
- pogon: dizel; pogojno hibrid, pozabi bencin; (EV je super za drugi avto)
- modeli: Superb/Passat/Volvo V90 (če imaš plac za parkirat); Octavia/Passat (pozabi golfa)/V60; Od SUV pa Kodiaq. Če boš gledal nove pa še kaka akcija od Japoncev (Rav4, CRV ali CX60 - ostalo je za aktivno familijo premajhen prtljažnik)

Jaz bi dodal še Subaru Outback, ki ima večji prtljažnik od Superba...
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov avto za okoli 35k€ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
38736162 (12400) Buggy
»

Nissan X-Trail e-Power ali nek drug SUV (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

63164385 (47703) WizzardOfOZ
»

Nakup novega karavana (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

840111653 (74419) profii

Več podobnih tem