Slo-Tech - Cloudflarovi sistemi varujejo približno 20 odstotkov spletnih strani, med njimi tudi velikane, kot so Vimeo, OpenAI in Stack Overflow. Z uporabo Cloudflarovih storitev si strani zagotavljajo zaščito pred napadi DDoS in podobno, a zaradi nje so lahko nekateri uporabniki redkejših brskalnikov diskriminirani. Čeprav so se težave pojavljale že večkrat, Cloudflare še vedno ni našel rešitev.
Eden izmed brskalnikov, ki jih Cloudflare blokira, je na primer Pale Moon. Pri tem še zdaleč ni edini, saj so se s težavami soočili tudi uporabniki brskalnikov Basilisk, Waterfox, Falkon, SeaMonkey, Thorium, K-Meleon, LibreWolf, MyPal 68, Otter in celo nekaterih verzij Firefox ESR. Dostop do strani uporabnikom teh brskalnikov Cloudflare blokira, ker jih ne prepozna in jim označi za nevarnost.
Prve težave z nestandardnimi brskalniki segajo v leto 2015, uporabniki pa učinkovite poti za rešitev težav nimajo, še največkrat se lahko zgolj pritožujejo po forumih. Pisci brskalnikov zato pogosto sami izdajajo popravke, s katerimi skušajo obiti Cloudflarove blokade, kar včasih deluje in včasih ne.
Novice » Omrežja / internet » Zakaj Cloudflare blokira manj znane brskalnike

mtosev ::
Zanimivo. Pale moon brskalnik sem že uporabljal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

filip007 ::
Orion brskalnik prihaja na Linux zaenkrat, med zanima kaj bodo skupaj spravili.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

LeQuack ::
Zakaj Cloudflare blokira manj znane brskalnike
Denar, to pa res ni težko ugotoviti. Oglaševalci, npr. Google, bodo Cloudflare plačali veliko denarja, če blokirajo te izvedenke brskalnikov, ki nima oglasov in trackinga.
Quack !

Sindrom ::
Tale ClownFlare mi povzroča samo probleme in sive lase. Ni res, da blokira samo manj znane brskalnike, blokiral bo tudi bolj znane, če se jih le malenkost spremeni. Jaz imam npr. Firefox, ki sem ga z nastavitvami utrdil proti virusi in zlonamernimi kodami na spletu, pa mi ga blokira. Problem pa je, ker tako veliko teh spletnih strani gostuje na CF, zato je nekatere sploh nemogoče obiskati, druge pa včasih ne delujejo pravilno. Tako da, če ste slučajno administrator katere spletne strani, prosim pojdite dol s tega vražjega CF.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman

WhiteAngel ::
V čem je pa problem spremeniti tisti User-agent field v http zahtevku? A tako filtriranje na CF kao pomaga pri spam botih?

Ales ::
User-agent nihče več ne gleda zares, ta podatek je že zdavnaj postal trivialen.
CloudFlare profilira brskalnike oz. različne spletne odjemalce na celo vrsto načinov - preverja njihove odzive in zmožnosti, torej API, ter jih razvršča na podlagi teh informacij. Fingerprinting se gredo in potem cenzuro.
Zato imamo težave tisti, ki ne pustimo kar tako izvajati fingerprinting naši odjemalcev, ker CloudFlaru to ni pogodu.
CloudFlare je ena od tistih multinacionalk, s katerimi res nočete imeti opravka.
Njihovo obnašanje razčlovečuje legitimne uporabnike spleta (ti naduti debili dejansko sprašujejo ljudi: "potrdite, da ste človek") in na sploh je cela storitev MITM napad.
CloudFlare ima dostop do podatkov v nekriptirani obliki tudi kadar gredo med stranjo in obiskovalcem na videz preko SSL/TLS.
Admini, izdelovalci strani, vsi podobni - kdor ima opcijo kogarkoli spraviti stran s CloudFlara, spravite jih dol. Če ga vi osebno uporabljate, prenehajte.
CloudFlare je eden največjih zahrbtnih napadov na svobodo interneta in zasebnost podatkov, kar jih je.
CloudFlare profilira brskalnike oz. različne spletne odjemalce na celo vrsto načinov - preverja njihove odzive in zmožnosti, torej API, ter jih razvršča na podlagi teh informacij. Fingerprinting se gredo in potem cenzuro.
Zato imamo težave tisti, ki ne pustimo kar tako izvajati fingerprinting naši odjemalcev, ker CloudFlaru to ni pogodu.
CloudFlare je ena od tistih multinacionalk, s katerimi res nočete imeti opravka.
Njihovo obnašanje razčlovečuje legitimne uporabnike spleta (ti naduti debili dejansko sprašujejo ljudi: "potrdite, da ste človek") in na sploh je cela storitev MITM napad.
CloudFlare ima dostop do podatkov v nekriptirani obliki tudi kadar gredo med stranjo in obiskovalcem na videz preko SSL/TLS.
Admini, izdelovalci strani, vsi podobni - kdor ima opcijo kogarkoli spraviti stran s CloudFlara, spravite jih dol. Če ga vi osebno uporabljate, prenehajte.
CloudFlare je eden največjih zahrbtnih napadov na svobodo interneta in zasebnost podatkov, kar jih je.

BadgerSkin ::
Cloudflare dejansko malo mafijsko deluje.
Če se nekateri v ZDA malo zjokajo, da jim kakšna spletna stran ni vše. Jim CloudFlare neha nuditi DDoS zaščito, po možnosti, to še javijo in takoj "strpni in tolerantni" veselo naredijo DDoS napad.
Če se nekateri v ZDA malo zjokajo, da jim kakšna spletna stran ni vše. Jim CloudFlare neha nuditi DDoS zaščito, po možnosti, to še javijo in takoj "strpni in tolerantni" veselo naredijo DDoS napad.

GrX ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj Cloudflare blokira manj znane brskalnikeOddelek: Novice / Omrežja / internet | 1491 (233) | GrX |
» | Lepi fonti so nezakoniti samo v Nemčiji (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 12245 (7147) | Ghost7 |
» | Firefox dobiva privzeto vključen "DNS over HTTPS" (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 21229 (18422) | c3p0 |
» | Zakaj je internet minuli teden klecnilOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5911 (3586) | nekikr |
» | Zaradi hrošča iz Cloudflara več mesecev curljaloOddelek: Novice / Varnost | 5037 (3522) | čuhalev |