» »

(Zelo) Dober ortoped za koleno

(Zelo) Dober ortoped za koleno

kancler ::

Kmalu bo 5ka spredi.
V kolenu škrta, sicer ne boli ampak ni 100% ok. Enostavno ni. Boljše da grem pokazat, čakal sem zdaj kakšne 4 tedne pa ni bilo nič izboljšanja.
Koga pripročate za koleno? V ljubljani/okolica.
Cena prvega pregleda samoplačniško je od 70 do 100, tako da tukaj ni velike razlike med njimi.

joez7 ::

Tole je men pomagalo https://www.zd-lj.si/zdlj/images/Fiziot...
Glej "vaje za koleno".
Prva osnovna = na stolu, se primeš za stegensko mišico in iztegneš nogo (vodoravno), zadržiš 3s, spustiš stopalo, 20x ponoviš, pa še drugo. Men najbolj pomaga kolo, na izi, 2h tura.
Pa že desetletje penzič. Sem pa bil pri dveh ortopedih - nič zrelo za operacijo, bo treba telovadit ...
Mam pa probleme z hrbtenico in koleni, pač leta.
Škirlje in ropoče pa že nekje od 35leta dalje. Prvo levo, sedaj pa včasih desno bolj. Precej odvisno od vremena ...
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

mojsterleo ::

Lahko pogledaš tole temo (ti linkam ker iskalnik ne dela):
https://slo-tech.com/forum/t722338/49

Zgodovina sprememb…

Bud_Bundy ::

Hussein-a kar pohvalijo, jaz ga na srečo še ne poznam.

markosus ::

Zdravo.
Jaz mam tud že 5 spredaj,in imam tudi diagnozo.
Obraba hrustanca 3 stopnje (4. stopnja je baje totalni konec) na obeh kolenih.Vse izvide sem že oddal na invalidsko komisijo,trenutno sta dva meseca čakanja za mano.
Delam določene vaje,kar lahko.Hodim kot kakšna raca.Za operacijo popolne proteze še premlad.Bolniška teče že drugo leto.
Kaj mi še ostane?

Scaramouche3 ::

markosus je izjavil:

Zdravo.
Jaz mam tud že 5 spredaj,in imam tudi diagnozo.
Obraba hrustanca 3 stopnje (4. stopnja je baje totalni konec) na obeh kolenih.Vse izvide sem že oddal na invalidsko komisijo,trenutno sta dva meseca čakanja za mano.
Delam določene vaje,kar lahko.Hodim kot kakšna raca.Za operacijo popolne proteze še premlad.Bolniška teče že drugo leto.
Kaj mi še ostane?

https://www.poliklinika-roth.hr/sl/blog...

hotig ::

Bud_Bundy je izjavil:

Hussein-a kar pohvalijo, jaz ga na srečo še ne poznam.

Jaz sem pa ravno obratno slišal in videl. Na podlagi teh izkušenj bi šel raje tipu iz tvojega nicka na predgled!

sparklyslo ::

Husein, definitivno... meniskus, prva krizna vez...

DamijanD ::

Husein pri tamali ni ugotovil problema (pa pred njim 2 druga ortopeda tudi ne) - ga je pa travmatolog Veselko

tomlin ::

kancler je izjavil:

Kmalu bo 5ka spredi.
V kolenu škrta, sicer ne boli ampak ni 100% ok. Enostavno ni. Boljše da grem pokazat, čakal sem zdaj kakšne 4 tedne pa ni bilo nič izboljšanja.
Cena prvega pregleda samoplačniško je od 70 do 100, tako da tukaj ni velike razlike med njimi.

Če ti ni predaleč se naroči za pregled ORTOPEDSKA BOLNIŠNICA VALDOLTRA, priporočam.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

mertseger ::

Jaz sem pred leti obiskal vse v ljubljani ("boljše") pa še malo naokrog (eni ki delajo v valdoltri). Tak da se je najbolj potrudil je bil iz Arthrona ki je na rudniku. Večina ostalih je samo pobrala tistih 80EUR+

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Lohk greš na pregled. Ampak če ni bolečine... Pri teh letih je treba prej prilagoditi način življenja, kot pa na vrat na nos rezat. Sam smučam samo še turistično, zaradi poškodbe. Ampak hodim kolesarim dokaj normalno. Precej ljudi ima pa tudi probleme po operacijah.

Telbanc ::

kancler je izjavil:

Kmalu bo 5ka spredi.

Prp. Terapija. Znanc ma 4 stopnjo obrabe hrustanca kolena in hodi po injekcije vsake 3 mesece. Začne se z tremi injekcijami v 14 dneh. Greš v Podravje, tam so injekcije trikrat cenej ko v Ljubljani. Tko odlaga operacijo že ene 4 leta. Z malo sreče se poke zamašijo z koščki hrustanca ki še letajo po sklepu. Injekcije se devajo direkt v sklep. Znanka je probala z matičnimi celicami tud je bolje. No, to so vse privat zdravstvo. V javnem ti reče, da ni dokazov da bo kaj pomagalo in te dajo ena vrata naprej. Da se greš zmenit za operacijo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Slopek ::

Hussein. Decembra sem imel artroskopijo kolena in nimam pripomb. Super odnos in odlično opravljen poseg.