Forum » Loža » Kiropraktika
Kiropraktika
Volk| ::
Verjetno to ni pravi forum za taka razglabljanja...pa vendar mogoce kdo ima izkušnje z kiropraktiki. Naj kaj napise!
Imam probelem s koleni, sem športnik pa bi rad nekaj ukrenil glede bolečin. Ortoped mi je sicer odsvetoval šport, toda...
Je mogoce kaki dober kiropraktik v MB?
Imam probelem s koleni, sem športnik pa bi rad nekaj ukrenil glede bolečin. Ortoped mi je sicer odsvetoval šport, toda...
Je mogoce kaki dober kiropraktik v MB?
sidd ::
Hmm, jaz imam tudi probleme s koleni(preveč športa zgleda). Sam grem na pregled z ultrazvokom; za začetek bo. Me pa tudi zanima potem dalje (ortoped, kiropraktik,...)?
@Volk|: če ti je odsvetoval šport, bi jaz prešaltal na plavanje/kolesarjenje (resnično pomaga kolenom. Jaz če ne bi toliko kolesaril, nevem kako bi bilo sedaj), ali pa bi resnično prenehal oz. zmanjšal športne aktivnosti.
lp
@Volk|: če ti je odsvetoval šport, bi jaz prešaltal na plavanje/kolesarjenje (resnično pomaga kolenom. Jaz če ne bi toliko kolesaril, nevem kako bi bilo sedaj), ali pa bi resnično prenehal oz. zmanjšal športne aktivnosti.
lp
no idea for signature
signed
I
signed
I
Binji ::
dejstvo 1. vsak ortoped ti bo rekel, da pac nehaj telovadit, ampak potem bo se slabse kot je sedaj (izkusnje iz 1. roke). Bil sem na tem, da 2x na teden nisem mogel hoditi po cel dan zaradi kolen (pri cca 21. letih). Bil sem tudi pri revmatologu, kjer so me nafilali s tabletami proti bolecinam in to je blo bolj ali manj to.
Kar sem naredil je to, da sem si nasel dobrega fizioterapevta (Alen Lilic v Kozini), ki me je sedaj z dosti vaje spravil v red. Oz dovolj, da lahko igram kosarko in trenutno celo treniram. Jemal sem tudi glukozaminijev sulfat (snov, ki je naravna telesu in pomaga pri tvorbi hrustanca), kar mi je tudi zelo pomagalo (rabi pa kaka 2 meseca jemanja, da zacne delovati). Tablete s tem se dobijo v lekarni brez recepta.
Plavanje/kolesarjenje sta tudi 2 sporta, ki dobro vplivata na kolena. Prioritetna naloga je namrec okrepitev misic (kvadriceps predvsem pri kolenih).
V glavnem najdi si SPORTNEGA fizioterapevta in pusti dohtarje.
Kiropraktik je pa tudi ok za zraven za malo hrbtenico nastelat:)
Kar sem naredil je to, da sem si nasel dobrega fizioterapevta (Alen Lilic v Kozini), ki me je sedaj z dosti vaje spravil v red. Oz dovolj, da lahko igram kosarko in trenutno celo treniram. Jemal sem tudi glukozaminijev sulfat (snov, ki je naravna telesu in pomaga pri tvorbi hrustanca), kar mi je tudi zelo pomagalo (rabi pa kaka 2 meseca jemanja, da zacne delovati). Tablete s tem se dobijo v lekarni brez recepta.
Plavanje/kolesarjenje sta tudi 2 sporta, ki dobro vplivata na kolena. Prioritetna naloga je namrec okrepitev misic (kvadriceps predvsem pri kolenih).
V glavnem najdi si SPORTNEGA fizioterapevta in pusti dohtarje.
Kiropraktik je pa tudi ok za zraven za malo hrbtenico nastelat:)
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Binji ()
Bojevnik ::
Ali je treba kiropraktika plačat ali ga krije zdravstveno zavarovanje?
Drugače pa lahko poleg kolesarjena in plavanja delaš tudi počepe oz. druge vaje za moč (vendar samo tolikor dokler ni bolečine).
Drugače pa lahko poleg kolesarjena in plavanja delaš tudi počepe oz. druge vaje za moč (vendar samo tolikor dokler ni bolečine).
Binji ::
Jaz sem si vse sam placal (razen revmatologa). Pa mi ni zal niti evra
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Binji
Hvala za tvoj odgovor. Pri meni je isto, da nisem mogel posteno hodit po laufanju tako so me bolela kolena, ceprav so bili casi ko sem zmogel maraton. Zato se izogibam teku(vsaj na trdi podlagi).
Sem pa ze slisal za oni sulfat. Samo sem pozabil na njega. Bom si ga na bavil.
Vseeno pa bi sel rad k kiropraktiku. Vsaj zanima me ce lahko kaj naredi. Drugo nimam problemov, razen s koleni.
Na netu sem malo brskal za temi kiropraktiki...samo bi rad slisal iz lastne izkušnje če je kaki dober.
Imam kolega ki ima tudi probleme s koleni. Njemu pa je zdravnik zabical, da ne sme prenehat s sportom(kolesarjenje) ker dokler bo kolesaril in razvijal kolenske misice bodo te misice prevzele vlogo obremenitev in bo hrustanec manj obremenjen. Ce bi pa nehal s športom pa bi mišice "splahnele" in bi imel tezave.
Mislim da je imel prav.
Hvala za tvoj odgovor. Pri meni je isto, da nisem mogel posteno hodit po laufanju tako so me bolela kolena, ceprav so bili casi ko sem zmogel maraton. Zato se izogibam teku(vsaj na trdi podlagi).
Sem pa ze slisal za oni sulfat. Samo sem pozabil na njega. Bom si ga na bavil.
Vseeno pa bi sel rad k kiropraktiku. Vsaj zanima me ce lahko kaj naredi. Drugo nimam problemov, razen s koleni.
Na netu sem malo brskal za temi kiropraktiki...samo bi rad slisal iz lastne izkušnje če je kaki dober.
Imam kolega ki ima tudi probleme s koleni. Njemu pa je zdravnik zabical, da ne sme prenehat s sportom(kolesarjenje) ker dokler bo kolesaril in razvijal kolenske misice bodo te misice prevzele vlogo obremenitev in bo hrustanec manj obremenjen. Ce bi pa nehal s športom pa bi mišice "splahnele" in bi imel tezave.
Mislim da je imel prav.
@Binji
Se eno vprasanje. Koliko tablet pa vzames na dan?
Na tem LINKU pise da 3 tablete na dan da zadovoljis telesne potrebe. Točno?
Pa 10 € je to ok cena?
Se eno vprasanje. Koliko tablet pa vzames na dan?
Na tem LINKU pise da 3 tablete na dan da zadovoljis telesne potrebe. Točno?
Pa 10 € je to ok cena?
Daliborg ::
hehe,...men je tud po operaciji ramena rekel da moram telovadit da misice prevzamejo napor kosti (posledicno tudi hrustanca), ampak se zmer pa ne smem 100% obremenjevati. Ker ce je bila kost enkrat poskodovana oz. v tvojem primeru hrustanec (vsaj jaz sem tako razumel), ni priporocljivo nanasati na te sklepe napor. Se pravi ti kiropraktik ne more pomagati, ker on dela izkljucno na tem da ti popoka hrustanec, naravna okostje, in povrne gibanje sklepa. In se ne ukvarja z misicami, kot kak fizioterapevt ali pa maser(ceprav tudi ni pripoirocljivo ker ce si imel poskodovan sklep mu moras povedati da ve kako mora tam postopati). Vsaj pri meni je uspelo nazaj po operaciji ramena dobiti 90% gibljivost.
Pa seveda sem vprasal tudi za te tablete za povracanje hrustanca, a mi je Dr. Poberaj rekel takole: "obstojajo, vendar niso cisto dokazana zdravila, pa jih ne priporočam, ker so le zdravila v tvojem telesu pa imas dovoj snovi za pridelavo vsega potrebnega"
Lp.
Pa seveda sem vprasal tudi za te tablete za povracanje hrustanca, a mi je Dr. Poberaj rekel takole: "obstojajo, vendar niso cisto dokazana zdravila, pa jih ne priporočam, ker so le zdravila v tvojem telesu pa imas dovoj snovi za pridelavo vsega potrebnega"
Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
IgorGrozni ::
Kiropraktik : Yashuhiro Todo, Japonec, ki je odšel za predavatelja na Japonsko je bil zelo dober. Američan, ki je prevzel njegovo prakso na Nazorjevi je IMO blefer, zanima ga denar, ne pa učinki njegove terapije.
Fizioterapevt: Na Zaloški, v tistih stavbah, kjer je JURMAN , malo naprej, ( iz mesta ven) ima majhno prakso, ob nevrološki ordinaciji, Ukrajinec ( Igor ?), ki je maser in fizioterapevt plavalne reprezentance Slovenije. Priporočam. ( Heh, tip je pri 190 cm in 100 kg BASE jumper- žal ga še nisem videl skočiti, samo na posnetku, :)).
Vendar sta obe gornji možnosti bolj primerni, IMO, za ˝splošne težave˝ z hrbtenico, gibanje, ipd.
Za kolena pa priporočam ortopeda. Macura na KC je bolj ˝celebrity doctor˝, Valdoltra je srednje kvalitetna, vendar lahko hitreje prideš na vrsto, priporočam pa ortopedski oddelek bolnišnice Jesenice, kjer je nekaj, posebej eden ?, zelo usposobjenih zdravnikov.
Tam kjer so ortoped iz Celjske ortopedije-GRS zdravnik, Macura iz KC in ortoped iz Valdoltre, ob posnetkih in otipavanjih mrmrali nekaj o . ...˝pajčevinastih razpokah, obrabljenih hrustancih, opustitvi športa - alpinizem, squash, badmint., itd., ˝...je ortoped iz Jesenic prijel za nogo, spreminjal položaj kolena..... in me naročil na operacijo čez tri tedne. Mi pobral košček odstopljenega hrustanca, obrezal ostanek in.....hodim.
Po operaciji nič več boleče koleno, še levo koleno ˝zrihtam˝ :) pa sem ko nov.
Kot že rečeno, za težave v kolenih priporočam ortopeda.
Lp. Igor
Žal se ne spomnem vseh priimkov. bi se moral zakopati v dokumentacijo, za kar pa trenutno nimam časa.
Fizioterapevt: Na Zaloški, v tistih stavbah, kjer je JURMAN , malo naprej, ( iz mesta ven) ima majhno prakso, ob nevrološki ordinaciji, Ukrajinec ( Igor ?), ki je maser in fizioterapevt plavalne reprezentance Slovenije. Priporočam. ( Heh, tip je pri 190 cm in 100 kg BASE jumper- žal ga še nisem videl skočiti, samo na posnetku, :)).
Vendar sta obe gornji možnosti bolj primerni, IMO, za ˝splošne težave˝ z hrbtenico, gibanje, ipd.
Za kolena pa priporočam ortopeda. Macura na KC je bolj ˝celebrity doctor˝, Valdoltra je srednje kvalitetna, vendar lahko hitreje prideš na vrsto, priporočam pa ortopedski oddelek bolnišnice Jesenice, kjer je nekaj, posebej eden ?, zelo usposobjenih zdravnikov.
Tam kjer so ortoped iz Celjske ortopedije-GRS zdravnik, Macura iz KC in ortoped iz Valdoltre, ob posnetkih in otipavanjih mrmrali nekaj o . ...˝pajčevinastih razpokah, obrabljenih hrustancih, opustitvi športa - alpinizem, squash, badmint., itd., ˝...je ortoped iz Jesenic prijel za nogo, spreminjal položaj kolena..... in me naročil na operacijo čez tri tedne. Mi pobral košček odstopljenega hrustanca, obrezal ostanek in.....hodim.
Po operaciji nič več boleče koleno, še levo koleno ˝zrihtam˝ :) pa sem ko nov.
Kot že rečeno, za težave v kolenih priporočam ortopeda.
Lp. Igor
Žal se ne spomnem vseh priimkov. bi se moral zakopati v dokumentacijo, za kar pa trenutno nimam časa.
sidd ::
Kaj pa ortoped na Vilharjevi v Mariboru - ima kdo izkušnje? Danes se grem tja pozanimat.
no idea for signature
signed
I
signed
I
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodatna poskodba na fizioterapiji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8575 (3477) | RenatoBr |
» | težave z nogami in spodnjih delom hrbta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8169 (4845) | 55TR |
» | Operacija sprednjih križnih veziOddelek: Loža | 13322 (11959) | sodnicaN |
» | Bolečine takoj nad gležnjem!?Oddelek: Loža | 6223 (5662) | mojca |
» | Problemi s hrbtenico - hernijaOddelek: Loža | 12596 (12024) | oyoy69 |