Forum » Mobilne tehnologije » SMS o nakupu GOOOGLE ADS
SMS o nakupu GOOOGLE ADS
salabajs ::
Pozdravljeni!
Na telefon sem prejel sms obvestilo s strani banke, da je bila bremenitev/plačilo v znesku 10€, kasneje istega dne je prispel nov sms, da je bil storno.
Sedaj dva dni kasneje ponovno enak sms, da je bil opravljen nakup. Se je mogoče kdo že srečal s to situacijo? Kaj pomeni, rešitev?
Sklepam, da gre za neko google ad/oglaševanje - kampanijo, vendar jaz tega ne uporabljam tako, da ne vem točno kaj se dogaja.
Sporočilo je približno takšno..
SPLET/TEL NAKUP kartica **** znesek 10,00 EUR, GOOGLE*ADS xxxx CC GOOGLE.COM IE
Hvala za info in predloge kako ukrepati.
Lp
Na telefon sem prejel sms obvestilo s strani banke, da je bila bremenitev/plačilo v znesku 10€, kasneje istega dne je prispel nov sms, da je bil storno.
Sedaj dva dni kasneje ponovno enak sms, da je bil opravljen nakup. Se je mogoče kdo že srečal s to situacijo? Kaj pomeni, rešitev?
Sklepam, da gre za neko google ad/oglaševanje - kampanijo, vendar jaz tega ne uporabljam tako, da ne vem točno kaj se dogaja.
Sporočilo je približno takšno..
SPLET/TEL NAKUP kartica **** znesek 10,00 EUR, GOOGLE*ADS xxxx CC GOOGLE.COM IE
Hvala za info in predloge kako ukrepati.
Lp
OutOfTheBox ::
Povej raje a si preveril če je bila dejanska aktivnost na kartici? Ker če je bila, potem nima veze če ti to uporabljaš al ne, nekdo ma tvoje podatke o kartici in jo moraš takoj zamrznit oz. blokirat.
Zmigaj se takoj!
Zmigaj se takoj!
salabajs ::
Aktivnost na kartici je bila. Najprej odtegljaj potem pa storno - vračilo 10 EUR. To je bilo v privem primeru. V drugem par dni kasneje pa samo odtegljaj (enako 10 EUR).
Sedaj sem vmes blokiral kartico in kontaktiral banko, kjer so mi dejali, da bodo stornirali teh 10 EUR in preverili ali je omenjena "reklamacija" upravičena in v kolikor ne bo, bodo preklicali to vračilo (me bo banka bremenila za teh 10 EUR).
Dejali so še, da naj še preverim naprave (kjer sem uporabljal kartico) za potencialne viruse..
Sedaj sem vmes blokiral kartico in kontaktiral banko, kjer so mi dejali, da bodo stornirali teh 10 EUR in preverili ali je omenjena "reklamacija" upravičena in v kolikor ne bo, bodo preklicali to vračilo (me bo banka bremenila za teh 10 EUR).
Dejali so še, da naj še preverim naprave (kjer sem uporabljal kartico) za potencialne viruse..
fujtajksel ::
Virus ni nemogoč scenarij.
Lahko tudi da je kdo shranil podatke tvoje kartice ko si kdaj kaj kupil po spletu.
Probaj povprašat support od Google ads če kaj vedo o tej transakciji.
Kartico pa vsekakor zamenjaj. Za kupovanje po spletu je najbolje uporabljat eno virtualno kartico (da ni stroškov z menjavo fizične).
Lahko tudi da je kdo shranil podatke tvoje kartice ko si kdaj kaj kupil po spletu.
Probaj povprašat support od Google ads če kaj vedo o tej transakciji.
Kartico pa vsekakor zamenjaj. Za kupovanje po spletu je najbolje uporabljat eno virtualno kartico (da ni stroškov z menjavo fizične).
tikitoki ::
Tudi Sam srm prejemal mailed za neobstojece transakcije in Racune.
Preveris, da je sporocilo dejansko poslal banks in da gre za dejanske transakcije. V tem primeru kontaktiraj banko. V nasprotnem zbridi in pozabi.
Preveris, da je sporocilo dejansko poslal banks in da gre za dejanske transakcije. V tem primeru kontaktiraj banko. V nasprotnem zbridi in pozabi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Curve - več kartic v eni (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 153186 (643) | delavec44 |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 783751 (7547) | mgermo |
» | Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 158732 (47998) | V-i-p |
» | Visa Electron (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 116005 (34855) | Vetrpiha |
» | Obrali so me za 1000€ prek spleta !! pomoč/izkušnje!? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19661 (15141) | Daedalus |