Forum » Strojna oprema » formatiranje v NTFS
formatiranje v NTFS
polozweii ::
S hdd diskom od prenosnika priklopljenim na usb sem se najprej igral v win xp. V Disk managementu sem ga izbrisal, ponovno lociral in formatiral. Proces formatiranja sem vmes prekinil.
Zatem se ni več dalo formatirat in sem vse poskusil še v win10:
Sformatiram ga v exFAT in v explorerju pokaže nov disk.
Ko hočem disk varno odstranit v spodnjem desnem kotu napiše Eject VLI product string
Zakaj ga ne morem formatirat v NTFS? Windows was unable to complete the formatting.
V disk managerju piše da je v redu: Healthy
Zatem se ni več dalo formatirat in sem vse poskusil še v win10:
Sformatiram ga v exFAT in v explorerju pokaže nov disk.
Ko hočem disk varno odstranit v spodnjem desnem kotu napiše Eject VLI product string
Zakaj ga ne morem formatirat v NTFS? Windows was unable to complete the formatting.
V disk managerju piše da je v redu: Healthy
Držal sem se postopka na videu s to razliko da (ob 4:10) nisem označil GPT ampak MBR.
Med formatiranjem je nekaj minut utripala lučka. Na koncu je javilo The format did not complete successfully.
Baja ::
tako ja.
cmd
diskpart
list disk
select disk X
clean
potem normalno formatiraš v winsih. če ne gre, je verjetno disk defekten
cmd
diskpart
list disk
select disk X
clean
potem normalno formatiraš v winsih. če ne gre, je verjetno disk defekten
Isto ni šlo s formatiranjem na NTFS.
Dalo se je samo s hitrim formatiranjem na exFAT. S počasnim ni šlo.
Verjetno sem ga pokvaril s tem ko sem včeraj prekinil formatiranje.
Dalo se je samo s hitrim formatiranjem na exFAT. S počasnim ni šlo.
Verjetno sem ga pokvaril s tem ko sem včeraj prekinil formatiranje.
Ales ::
Preveri kaj SMART poroča, uporabi recimo CrystalDiskInfo.
Naslednji korak bi bil, da z programom proizvajalca diska narediš low-level test.
Če je disk res šel po gobe, je najbrž zgolj naključje, da se je to zgodilo prav ob formatiranju in prekinitvi le-tega. Ne sekiraj se, da si kaj naredil narobe.
Naslednji korak bi bil, da z programom proizvajalca diska narediš low-level test.
Če je disk res šel po gobe, je najbrž zgolj naključje, da se je to zgodilo prav ob formatiranju in prekinitvi le-tega. Ne sekiraj se, da si kaj naredil narobe.
Squirrel ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | formatiranje USB-ključaOddelek: Pomoč in nasveti | 1328 (1101) | mulc007 |
» | Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8499 (7239) | Pithlit |
» | Ne gre formatirat micro SDHC 32GB karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 3431 (3091) | ender |
» | Usb ključ ne predvaja določenih formatovOddelek: Strojna oprema | 11815 (9720) | Toros |
» | WD my book zmrzne na e-sataOddelek: Pomoč in nasveti | 2325 (1943) | MrStein |