Forum » Loža » Čaj, triki prehranske industrije in rešitev iz Japonske
Čaj, triki prehranske industrije in rešitev iz Japonske
HotBurek ::
Dobro jutro.
Evo, sedajle sem gledal, kako prehranska industrija "goljufa" pri izdelavi "čaj-ev". Se pravi, da notri niti približno ni tisto, kar obljublja slika na škatli.
No, in je spodaj en napisal komentar:
In Japan ist es verboten auf der Packung etwas groß zu zeigen was nur in mikroskopischen Mengen im Produkt ist. Warum schafft man so ein Gesetz nicht in Deutschland/der EU?
Skratka, na Japnoskem, če v pomarančnem čaju ni neke "normalne" količine pomaranč, se na pakungi potem ne sme na veliko risat pomaranč. In potencialne kupce zavajat.
Pretty good.
Evo, sedajle sem gledal, kako prehranska industrija "goljufa" pri izdelavi "čaj-ev". Se pravi, da notri niti približno ni tisto, kar obljublja slika na škatli.
No, in je spodaj en napisal komentar:
In Japan ist es verboten auf der Packung etwas groß zu zeigen was nur in mikroskopischen Mengen im Produkt ist. Warum schafft man so ein Gesetz nicht in Deutschland/der EU?
Skratka, na Japnoskem, če v pomarančnem čaju ni neke "normalne" količine pomaranč, se na pakungi potem ne sme na veliko risat pomaranč. In potencialne kupce zavajat.
Pretty good.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
111111111111 ::
Zato pa kupujem sušene rože na tržnici, kamilic ne moreš ravno "fejkat". :)
Je pa dražje in manj udobno kot vrečke. Kake stare gospe prinesejo sušen bezeg, kamilice, rman, meto, lipo, ... Je pa treba potem malo znat dozirat, da se človek doma ne zastrupi.
Mi imamo eno lokalno zeliščarko. 1kg sušenega bezga je cca. 45€, 1kg kamilic je cca 60€, samo cvetovi brez pecljev.
Meto in lipo pa sušimo doma. Predvsem z lipo je treba biti rahlo previden količinsko, ampak mi itak mešanico pripravljamo.
Je pa dražje in manj udobno kot vrečke. Kake stare gospe prinesejo sušen bezeg, kamilice, rman, meto, lipo, ... Je pa treba potem malo znat dozirat, da se človek doma ne zastrupi.
Mi imamo eno lokalno zeliščarko. 1kg sušenega bezga je cca. 45€, 1kg kamilic je cca 60€, samo cvetovi brez pecljev.
Meto in lipo pa sušimo doma. Predvsem z lipo je treba biti rahlo previden količinsko, ampak mi itak mešanico pripravljamo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
HotBurek ::
Jst mam ternutno šipek, pa nekaj še lipo. Vse domače.
Tole, okrogo kamilic. Te, ta prave, to je uber good vonj. Kr seka.
Bezeg pa ni več, je šlo v palačinke.
Ful je velika rezlika v primerjavi s temi 1000 in 1 kemija.
Pa to z vrečkim, da je bolj udobno.
Skuhaš vodo, daš vse noter, potem pa recediš. No ja, tisto, kar ostane, je treba potem dat v bio.
Tole, okrogo kamilic. Te, ta prave, to je uber good vonj. Kr seka.
Bezeg pa ni več, je šlo v palačinke.
Ful je velika rezlika v primerjavi s temi 1000 in 1 kemija.
Pa to z vrečkim, da je bolj udobno.
Skuhaš vodo, daš vse noter, potem pa recediš. No ja, tisto, kar ostane, je treba potem dat v bio.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
starfotr ::
Hrana je velikokrat fake. In ja, tudi začimbe in zelišča so vmes.
https://www.bonappetit.com/entertaining...
Rešitve so znane in preverjene, kako se bojevati proti temu: Lokalna sveža sezonska hrana.
https://www.bonappetit.com/entertaining...
Rešitve so znane in preverjene, kako se bojevati proti temu: Lokalna sveža sezonska hrana.
mojsterleo ::
Jaz temu ne bi rekel zavajanje, vsaj v nekaterih primerih. Npr. pri večini sadnih čajev je osnova hibiskus, šipek ali kaj podobnega, potem pa dodajo koščke sadja ali arome.
Pri sadnih sokovih je pogosto osnova jabolčni sok. Ostale sokove dodajo v deležih. In potem dobiš npr. tropico sadni sok. Tudi korenčkov.
Razlog je ta, da bi 100% sok preveč koncentriran in težko piten. Enako je pri čaju.
Mene nekoliko bolj moti to, da v veliko mesnih predelanih izdelkov dodajajo cenejše sojine beljakovine namesto kvalitetnejših proteinov iz mesa.
Pri sadnih sokovih je pogosto osnova jabolčni sok. Ostale sokove dodajo v deležih. In potem dobiš npr. tropico sadni sok. Tudi korenčkov.
Razlog je ta, da bi 100% sok preveč koncentriran in težko piten. Enako je pri čaju.
Mene nekoliko bolj moti to, da v veliko mesnih predelanih izdelkov dodajajo cenejše sojine beljakovine namesto kvalitetnejših proteinov iz mesa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pijača cedevita (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17201 (12244) | Wolfie |
» | Sok za razredčit vs. normaln sokOddelek: Loža | 6292 (4731) | RejZoR |
» | Katera pijača vas najbolj odžeja... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14989 (12850) | energetik |
» | Katero zdravilo na tržišču je trenutno najboljše za prehladOddelek: Loža | 7288 (6736) | galu |
» | zajtrkOddelek: Loža | 1658 (1658) | DOOM_er |