Slo-Tech - Evropska komisija od Appla pričakuje, da bo operacijski sistem iOS odprl še bolj, kot ga je doslej. Da bi dosegli večjo združljivost in interoperabilnost s konkurenčnimi platformami, bi moral v skladu z evropsko zakonodajo Apple za več funkcij omogočiti delovanje z drugimi izdelki.
Tak primer so obvestila na uri Apple Watch. Evropska komisija pričakuje, da bo Apple podprl prikazovanje obvestil na enak način tudi na urah drugih proizvajalcev. Na iOS lahko nekatere Applove aplikacije delujejo v ozadju, aplikacije drugih proizvajalcev pa ne. Tudi to je primer nepoštenega omejevanja, trdi Komisija.
Poseben primer pa so funkcionalnosti, ki jih ponuja iOS in na Androidu niso dostopne, pa bi morale biti. Deljenje datotek AirDrop deluje med napravami z iOS in macOS. Komisija meni, da bi moral Apple javni razkriti vse specifikacije protokola, ki bo omogočil tudi tretjim proizvajalcem razviti naprave, ki bodo z Applovimi uporabljale AirDrop. Podobno velja za AirPlay.
Apple nad zahtevami ni navdušen. Trdi, da bi s takšnim odprtjem ogrozili zasebnost in osebne informacije uporabnikov. Zato - nekoliko ironično - Komisijo pozivajo, naj interoperabilnost zahteva v skladu z GDPR. A ne pozabimo - konec koncev je Komisija dosegla tudi, da je Apple začel uporabljati USB-C in odprl NFC.
Novice » Apple iPhone/iPad/iPod » EU želi, da Apple odpre AirDrop, AirPlay tudi za Android
Tadej29 ::
Potem naj tudi BMW omogoci da v njihove avtomobile brez tezav dam motor od Mercedesa, pa da bo vse kompatibilno z ostalimi nadzornimi sistemi v avtu. 😂😂😂🤦🏻
Ales ::
Potem naj tudi BMW omogoci da v njihove avtomobile brez tezav dam motor od Mercedesa, pa da bo vse kompatibilno z ostalimi nadzornimi sistemi v avtu. 😂😂😂🤦🏻
Pa ti razumeš sploh, o čem je novica?
Mogoče si narobe zavil, oddelek "Na cesti" je tu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
cekr ::
Ko bi se v EU raje ukvarjali s kakšnimi bolj pametnimi rečmi.
Kaj jih briga, kako se Applove ure povezujejo.
V končnem je Apple na izgubi, če se njihove ure ne znajo/nočejo lepo pogovarjat z Androidom. Jih pač nelastniki iPhonov ne kupujejo.
V času takšne konkurence se gremo bedarije.
Kaj jih briga, kako se Applove ure povezujejo.
V končnem je Apple na izgubi, če se njihove ure ne znajo/nočejo lepo pogovarjat z Androidom. Jih pač nelastniki iPhonov ne kupujejo.
V času takšne konkurence se gremo bedarije.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
DeeJay ::
Ocitno je tam en resen apple hejter in mu gre na zivce k njegovi otroc stalno tezijo za iphone
Don't f with me.
Dober dan ::
Sem malo preletel slednjo temo na redditu. Kak biser moraš bit, da podpiraš namensko blokado funkcij na določene naprave. Takšno početje bi bilo potrebno prepovedati. Namensko omejevanje ne koristi nikomur. Zaradi takih bedarij imamo danes 90% mozolarjev z iPhoni v rokah.
c23po ::
Koliko bo svet slabši, ko se bo Apple uklonil zahtevami Evrposke komisije?
P.S. Papir o njihovi zaskrbljenosti sem nehal brati pri besedah "ljubezen", "strast" in "podatkov lačne korporacije".
P.S. Papir o njihovi zaskrbljenosti sem nehal brati pri besedah "ljubezen", "strast" in "podatkov lačne korporacije".
Računalniki nimajo spominov.
GupeM ::
Tega seveda BMW ne more omogočat. Tako kot tudi ne Apple. Lahko pa pa vsakdo (če le zna in zmore), naredi (boljši) motor, ki bo pasal v tvoj BMW, in ga tja tudi vgradi. Pri Applu pa to drugo ni mogoče.
Bellator ::
Lahko pa omogočijo, da aplikacijo naložiš iz drugega vira. Zakaj na primer ni možno naložiti poljubno navigacijo ali glasbeni predvajalnik? Ali pa če se spotaknemo ob Nintendo, kjer naprave ni možno uporabljati tudi za gledanje netflixa ali igranje iger iz Playstora
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
Lahko, ampak ker nimajo monopola, jim ni treba.
Se spomniš časov Internet Explorerja 6? Če se jih ne, naj ti povem, da si ne želiš, da se ponovijo. Pa bi bilo danes še precej huje.
Se spomniš časov Internet Explorerja 6? Če se jih ne, naj ti povem, da si ne želiš, da se ponovijo. Pa bi bilo danes še precej huje.
OutOfTheBox ::
Dejmo razumet, da tole kar zahteva EU, nima enoznačnega odgovora in vsaka stvar ima dobre in slabe posledice.
Če bi se določeni protokoli odprli, drži to bi spodbudilo mogoče nekaj inovacije, dobili bi nekaj več "bombončkov", ki jih Apple trenutno ne ponuja out of the box in to je to. Na račun česa?
Odprtje protokolov je lahko resna varnostna grožnja za sistem. En odprt OS že imamo in meni kot consumerju je popolnoma ok da obstajata dve izbiri (zaprt oz. močno kontroliran in odprt sistem).
Če bo šlo po tej poti naprej bo iOS v EU postal še en Android (na drugih trgih, bo sistem popolnoma drugačen), tega pa consumerji nočemo. iPhona ne kupimo ker je HW dober in ker dela hude slike (so boljše alternative), ampak kar da dodano vrednost je sistem, v taki obliki kot pač je.
Če bi se določeni protokoli odprli, drži to bi spodbudilo mogoče nekaj inovacije, dobili bi nekaj več "bombončkov", ki jih Apple trenutno ne ponuja out of the box in to je to. Na račun česa?
Odprtje protokolov je lahko resna varnostna grožnja za sistem. En odprt OS že imamo in meni kot consumerju je popolnoma ok da obstajata dve izbiri (zaprt oz. močno kontroliran in odprt sistem).
Če bo šlo po tej poti naprej bo iOS v EU postal še en Android (na drugih trgih, bo sistem popolnoma drugačen), tega pa consumerji nočemo. iPhona ne kupimo ker je HW dober in ker dela hude slike (so boljše alternative), ampak kar da dodano vrednost je sistem, v taki obliki kot pač je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
"Na iOS lahko nekatere Applove aplikacije delujejo v ozadju, aplikacije drugih proizvajalcev pa ne.
"
Zdej ko odprem banko, vem da ne obstaja način ki bi mi kradel moje auth podatke, vključno z žetoni (če izvzamemo sim swapping). Še to se manjka, da me bo strah odpret spletno banko, ker ne bi vedel kater od appov mi laufa v ozadju. Mrš s tem.
OutOfTheBox je izjavil:
Mi consumerji...
Zakaj si domišljaš, da govoriš v imenu vseh uporabnikov/kupcev Apple naprav?
Naj imajo uporabniki izbiro, pa naj uporabljajo in se povezujejo s čimer se hočejo, ali pa naj se ne. To pokrije tako tvoje potrebe, kot potrebe drugih.
Naj imajo uporabniki izbiro, pa naj uporabljajo in se povezujejo s čimer se hočejo, ali pa naj se ne
Sej imajo. Android.
To pokrije tako tvoje potrebe, kot potrebe drugih.
Ne, ne pokrije mojih, ker če odprejo protokole je moja naprava potencialno ranljiva.
Zakaj si domišljaš, da govoriš v imenu vseh uporabnikov/kupcev Apple naprav?
Dovolj časa sem v tej zadevi, da vem zakaj ljudje iPhone kupujejo (načrtno nisem napisal Apple). Normalno da imaš ljudi v eno ali drugo smer. Ker je na tem forumu večina uporabnikov za odprtost (in Android userjev), bo normalno večina komentarjev biast na Android, kar je daleč od povprečnega iPhone consumerja.
Skratka zadeva zahteva previdnost in ni to nekaj kar lahk zahtevaš kot so to naredili pri zahtevi za implementacijo USB-Cja (kar je bila dobra zadeva).
Zgodovina sprememb…
Lonsarg ::
OutOfTheBox je izjavil:
Glede zascite dostopa ene aplikacije do podatkov druge (razni tokeni itd) imata Android in Apple enako varovanje. Tak do 2factor preko aplikacije je enako safe."Na iOS lahko nekatere Applove aplikacije delujejo v ozadju, aplikacije drugih proizvajalcev pa ne.
"
Zdej ko odprem banko, vem da ne obstaja način ki bi mi kradel moje auth podatke, vključno z žetoni (če izvzamemo sim swapping). Še to se manjka, da me bo strah odpret spletno banko, ker ne bi vedel kater od appov mi laufa v ozadju. Mrš s tem.
Edina razlika je SMS avtentikacija, ker Android dovoli drugim aplikacijam dostopat do SMS, seveda ne abtomatsko ampak mora uporabnik te pravice per aplikacijo potrdit, ampak ja je dosti nevescih ki to potrdijo. Ampak SMS ze tako ali tako ni safe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
paradajzos ::
Kaj ko bi EU rajši M$ prisilila, da podpre Office za Linux? Ali pa zahtevala da se M$ razbije na več enot?
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Serijsko.
paradajzos je izjavil:
Kaj ko bi EU rajši M$ prisilila, da podpre Office za Linux? Ali pa zahtevala da se M$ razbije na več enot?
Ni potrebe po tem. Bi pa bilo fajn, če bi prisilili MS, da bi odprli docx/xlsx format, da ga bi lahko implementirali tudi ostali Office programi.
Ampak je problem, ker MS že podpira odt/ods format in imajo zato prikladen izgovor, da jim ni potrebno odpreti docx/xlsx.
Naj EU raje proizvajalce prisili, da se ne sme računalniških komponent lotat na ploščo in s tem sploh omogočit popravilo oz. nadgradnjo sistema. Ker kar se dela sedaj (se zavrže celoten sistem ko se nekaj pokvari), se niti približno ne sklada z okoljsko politiko ki se jo EU hoče it.
Skratka problemov ki jih EU lahko reši in imajo višjo dodano vrednost za end consumerja, je mnogo več kot neko brezvezno odpiranje protokolov (ki za večino Apple consumerjev sploh ne predstavlja problema).
Skratka problemov ki jih EU lahko reši in imajo višjo dodano vrednost za end consumerja, je mnogo več kot neko brezvezno odpiranje protokolov (ki za večino Apple consumerjev sploh ne predstavlja problema).
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
Sem malo preletel slednjo temo na redditu. Kak biser moraš bit, da podpiraš namensko blokado funkcij na določene naprave. Takšno početje bi bilo potrebno prepovedati. Namensko omejevanje ne koristi nikomur. Zaradi takih bedarij imamo danes 90% mozolarjev z iPhoni v rokah.
Če "odprejo" Airdrop in airplay, pa mulci več ne bodo imeli ajfonov?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Edini pravilno! Naj androidi imajo Airdrop, namesto whichever-crap-they-have-this-week!
PS: obstaja Opendrop, kompatibilen z airdrop
PS: obstaja Opendrop, kompatibilen z airdrop
Motiti se je človeško.
Furbo ::
Sveže oslarije iz Bruslja.. če hočeš uro ki bo delala z droidi, kupiš droid uro.. če kupiš Apple watch pa tudi veš kaj boš dobil.
Ni potrebe, da vse deluje z vsem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Jst imam pa dizla in hočem tankat bencin. EU komisija prisili proizvajalce avtov v to, da se lahko v dizla tanka tudi bencin in obratno.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Ker hardware pa software je ista stvar, not.
Brez interoperabilnost in standardov pač nikamor ne pridemo. Predstavljite si da ne bi bilo mogoče emaila poslati iz Gmail na kak drug email...
Zdaj drugo vprašanje pa je kako daleč greš glede kompatibilnosti, recimo to da velik igralec svojim uram da več APIjev na voljo kot 3rd party uram je zelo očitna zloraba trga. Glede airdropa pa nisem tako prepričan da se tam da nek "trg" sploh definirat, tak da me čudi da se v to vtaknejo.
Brez interoperabilnost in standardov pač nikamor ne pridemo. Predstavljite si da ne bi bilo mogoče emaila poslati iz Gmail na kak drug email...
Zdaj drugo vprašanje pa je kako daleč greš glede kompatibilnosti, recimo to da velik igralec svojim uram da več APIjev na voljo kot 3rd party uram je zelo očitna zloraba trga. Glede airdropa pa nisem tako prepričan da se tam da nek "trg" sploh definirat, tak da me čudi da se v to vtaknejo.
Tisto ima dejansko smisel (air* zadeve).
Motiti se je človeško.
Dober dan ::
Poanta je v tem, da se takšne stvari ne bi smele dogajati. Ne glede na znamko telefona, bi moral imeti na voljo enake funkcije, servise, storitve.. to zaklepanje na x napravo ne koristi nikomur. In potem se pošilja sliko z iPhona na Android preko MMSa.
OutOfTheBox je izjavil:
Dovolj časa sem v tej zadevi, da vem ...
V kateri zadevi si to??
Bubble trapped.
paradajzos je izjavil:
Jst imam pa dizla in hočem tankat bencin. EU komisija prisili proizvajalce avtov v to, da se lahko v dizla tanka tudi bencin in obratno.
Saj ti nihče ne brani ...
WhiteAngel ::
paradajzos je izjavil:
Tudi androidašm nihče ne brani, da poskušajo najti Airdrop app na njihovem Samdungu.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
frke ::
Firme - na vseh področji - niso zainteresirane, da uporabniki poleg njihovih produktov/storitev uporabljajo še druge produkte/storitve.
Lep primer iz bančnega sektorja: V eni Balkanski državi sem pred 10+ leti moral obiskati kar nekaj bank, da sem lahko plačal položnice. Firma, ki je upravljal vodovod je imela račun pri X banki zato sem lahko plačal stroške za vodo samo na tej banki. Enako kabelski internet, samo da je ta firma imela račun na Y banki. Medbančnega poslovanja - ni bilo. Firme z veliko uporabniki (elektrika) so imele odprte račune pri vseh bankah, tako da je bil na računu seznam cca 5 bank in njihovih računov pri teh bankah na katera si lahko nakazal denar za storitev.
Mogoče je stanje še danes tako, ne vem.
Lep primer iz bančnega sektorja: V eni Balkanski državi sem pred 10+ leti moral obiskati kar nekaj bank, da sem lahko plačal položnice. Firma, ki je upravljal vodovod je imela račun pri X banki zato sem lahko plačal stroške za vodo samo na tej banki. Enako kabelski internet, samo da je ta firma imela račun na Y banki. Medbančnega poslovanja - ni bilo. Firme z veliko uporabniki (elektrika) so imele odprte račune pri vseh bankah, tako da je bil na računu seznam cca 5 bank in njihovih računov pri teh bankah na katera si lahko nakazal denar za storitev.
Mogoče je stanje še danes tako, ne vem.
kronik ::
Apple ti proda vse, kar hočeš in nočeš.
Recimo, če razviješ USB napravo, moraš kupiti posebni čip in certifikat, da lahko komuniciraš z iOS.
Glede AirPlay je očitno podobno, Yamaha feršterkeri ga podpirajo že (vsaj) 12 let, ker so plačali licenco za uporabo.
Recimo, če razviješ USB napravo, moraš kupiti posebni čip in certifikat, da lahko komuniciraš z iOS.
Glede AirPlay je očitno podobno, Yamaha feršterkeri ga podpirajo že (vsaj) 12 let, ker so plačali licenco za uporabo.
bysaRD ::
OutOfTheBox je izjavil:
"Na iOS lahko nekatere Applove aplikacije delujejo v ozadju, aplikacije drugih proizvajalcev pa ne.
"
Predvidevam, da tudi sedaj ne veš ;)
paradajzos je izjavil:
paradajzos je izjavil:
Tudi androidašm nihče ne brani, da poskušajo najti Airdrop app na njihovem Samdungu.
Res je. Ampak ne moremo najti. Ti pa še vedno lahko tankaš bencin v dizla.
kriptobog ::
Poanta je v tem, da se takšne stvari ne bi smele dogajati. Ne glede na znamko telefona, bi moral imeti na voljo enake funkcije, servise, storitve.. to zaklepanje na x napravo ne koristi nikomur. In potem se pošilja sliko z iPhona na Android preko MMSa.
Na koncu pridemo do tega, da moras imeti opcijo namestiti ios na nek non apple crap.
Bi Apple v tem primeru raje naredil 540 stopinjski obrat in šel ven iz EU.
Zgodovina sprememb…
bajker ::
Sem odločno proti. Ne vem, zakaj se EU trudi, da iz iOS-a naredi še eno greznico nesnage. Eno že imamo, reče se ji Android in kolegi se ne upajo odpreti bančne aplikacije brez ne vem kakšnih antivirusov in antimalverov. Meni ni treba in si tega niti najmanj ne želim. Naj bo iOS zaprt, kolikor se le da.
mtosev ::
Jaz sem za tale ukrep.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Obstaja zaprtost ki ima varnostne prednosti in obstaja zaprtost ki ima zgolj ekonomske prednosti za firmo ki zapira.
90% zaprtosti pri Applu je ekonomske narave, vključno z omejitvijo pametnih ur, zaprtostjo Airdropa itd. Uspe pa Applu prepričat dost naivnežev da je varnost vzrok za vse te zadeve ja :)
90% zaprtosti pri Applu je ekonomske narave, vključno z omejitvijo pametnih ur, zaprtostjo Airdropa itd. Uspe pa Applu prepričat dost naivnežev da je varnost vzrok za vse te zadeve ja :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Master_Yoda ::
Sem odločno proti. Ne vem, zakaj se EU trudi, da iz iOS-a naredi še eno greznico nesnage. Eno že imamo, reče se ji Android in kolegi se ne upajo odpreti bančne aplikacije brez ne vem kakšnih antivirusov in antimalverov. Meni ni treba in si tega niti najmanj ne želim. Naj bo iOS zaprt, kolikor se le da.
Daj nehaj si zmisljevat. Razen ce so tvoji kolegi 60 letni boomerji, zasvojeni s facebookom, ki namescajo vse kar jim pride pod prste in verjamejo ko jim spletna stran servira blinkajoc kvadratek ki jim pove da imajo virus in da morajo nujno namestiti ta in ta antivirus da se ga znebijo.
Zakaj bi morali omejevati kaj lahko delas s svojo napravo zaradi taksnih talentov ?
Dovie'andi se tovya sagain.
Pri takih vprašanjih je lepo videti, kako je Apple uspel prestrašiti ljudi z dolgoletno kampanjo zavajajočih polresnic. Na žalost čisto verjamem, da nekateri res mislijo, da jih Applov omejujoč in izkoriščevalski ekosistem "varuje".
Applov modus operandi je vsajevanje strahu v uporabnike. Kar se tega tiče, so med najbolj bednimi korporacijami, kar jih je.
Na žalost imajo "dobro" zastavljen bleščeče spoliran sistem, v katerem to deluje. "Dober" v smislu, da jim še kar omogoča doseganje zlonamernih ciljev, ne dejansko "dober" za uporabnike.
Ko človek npr. bere propagandne pamflete, s katerimi je Apple odgovarjal na predloge oz. zahteve EU, bi se vsakemu malo mislečemu človeku moral obračati želodec. Toliko propagande in dark patternov na enem kupu... iz tekstov dobesedno veje zlonamerno zastraševanje, zapakirano v vrsto polresnic in prikritih diskreditacij. Rezultat pa je... da nekateri takemu zavajanju mirno sledijo.
Kaj naredi vsajen strah, to je neverjetno.
Applov modus operandi je vsajevanje strahu v uporabnike. Kar se tega tiče, so med najbolj bednimi korporacijami, kar jih je.
Na žalost imajo "dobro" zastavljen bleščeče spoliran sistem, v katerem to deluje. "Dober" v smislu, da jim še kar omogoča doseganje zlonamernih ciljev, ne dejansko "dober" za uporabnike.
Ko človek npr. bere propagandne pamflete, s katerimi je Apple odgovarjal na predloge oz. zahteve EU, bi se vsakemu malo mislečemu človeku moral obračati želodec. Toliko propagande in dark patternov na enem kupu... iz tekstov dobesedno veje zlonamerno zastraševanje, zapakirano v vrsto polresnic in prikritih diskreditacij. Rezultat pa je... da nekateri takemu zavajanju mirno sledijo.
Kaj naredi vsajen strah, to je neverjetno.
bm1973 ::
EU spet najde nek mali problemčič, ki ga ima 0,00001% populacije in na tem naredi marketing da nekaj delajo...
RedDrake ::
Ne gre se za to, kolikšen del ima problem, gre se za to da so stvari intraoperabilne, če obstaja možnost za to. Sploh če je v igri duopol/monopol.
A si predstavljate, da bi recimo Tesla rekla, da če hočeš njihov avto doma polnit rabiš njihovo polnilnico (tudi za navadno šuko polnjenje) ker je to pač boljeTM. In potem bi rekli, aja, a sončno elektrarno imate. A veste, naša polnilnica ne podpira vaše SE. Rabite našo SE. In potem bi želel (recimo) še baterijo (čeprav ajde, avto je že velika baterija), in bi rekli, samo z našim powerwallom, žal nič drugega ne more delovate, becuase reasons.
In potem si vendor locked na njih za _ZMERAJ_.
To je fora tega kar EU počne. Vendor lock-in, ki traja za zmeraj.
Ko si enkrat celotno v Apple ekosistemu si vendor locked, ker lahko menjaš samo cel sistem hkrati in si upam staviti da je še takrat migracija izjemno problematična če ne nemogoča. In slej kot prej boš v celoti v Apple ekosistemu, ker preprosto stvari delujejo bolje znotraj ekosistema - recimo Apple ura ne nudi enake funkcionalnosti, če nimaš iPhone-a. In to ne zaradi nesposobnosti ostalih razvijalecv/ponudnikov ampak preprosto zato ker je protokol zaprt.
A si predstavljate, da bi recimo Tesla rekla, da če hočeš njihov avto doma polnit rabiš njihovo polnilnico (tudi za navadno šuko polnjenje) ker je to pač boljeTM. In potem bi rekli, aja, a sončno elektrarno imate. A veste, naša polnilnica ne podpira vaše SE. Rabite našo SE. In potem bi želel (recimo) še baterijo (čeprav ajde, avto je že velika baterija), in bi rekli, samo z našim powerwallom, žal nič drugega ne more delovate, becuase reasons.
In potem si vendor locked na njih za _ZMERAJ_.
To je fora tega kar EU počne. Vendor lock-in, ki traja za zmeraj.
Ko si enkrat celotno v Apple ekosistemu si vendor locked, ker lahko menjaš samo cel sistem hkrati in si upam staviti da je še takrat migracija izjemno problematična če ne nemogoča. In slej kot prej boš v celoti v Apple ekosistemu, ker preprosto stvari delujejo bolje znotraj ekosistema - recimo Apple ura ne nudi enake funkcionalnosti, če nimaš iPhone-a. In to ne zaradi nesposobnosti ostalih razvijalecv/ponudnikov ampak preprosto zato ker je protokol zaprt.
Furbo ::
Pol pa pravijo da Apple straši.. berite vaše domislice tule.
Vsak ve v kaj se spušča z nakupom odprte ali bolj zaprte platforme..
Vsak ve v kaj se spušča z nakupom odprte ali bolj zaprte platforme..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
kow ::
Sveže oslarije iz Bruslja.. če hočeš uro ki bo delala z droidi, kupiš droid uro.. če kupiš Apple watch pa tudi veš kaj boš dobil.
Sm res. Zakaj bi delovalo vsem. Sem bom druzil samo z ljudmi, ki uporabljajo Apple naprave. Verjetno je smiselno firmam pustiti kaksnih 7-10 let imeti konkurencno prednost z "novotarijami", ampak v nekem trenutku pa je cas za standarizacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Krnekdo33 ::
Naj raje zahtevajo da imajo vsi telefoni spet microsd luknjo in da je zraven priložen polnilec.
kow ::
Prilozen polnilec je leta 2024 popoln idiotizem. Ponudbe vrhunskih polnilcev je na trgu kolikor hoces, USB standard pa zelo razvit. Kdor si ni sposoben kupiti polnilca, je zrel za kaksno ustanovo.
Krnekdo33 ::
Prilozen polnilec je leta 2024 popoln idiotizem. Ponudbe vrhunskih polnilcev je na trgu kolikor hoces, USB standard pa zelo razvit. Kdor si ni sposoben kupiti polnilca, je zrel za kaksno ustanovo.
Zakaj bi posebej kupoval polnilec za par 10 eur, če že itak preplacas telefon? Tbh bi za tolk kot stanejo telefoni mogle bit zraven še neke low end bt slušalke
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | EU želi, da Apple odpre AirDrop, AirPlay tudi za Android (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 3615 (936) | GupeM |
» | prehod na iOSOddelek: Mobilne tehnologije | 3143 (2622) | hojnikb |
» | iTunes zacetniske tegobe, ali bi jailbreakOddelek: Mobilne tehnologije | 6659 (5339) | next3steps |
» | Apple izdal iOS 9.1, glavna novost več smeškotov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 30228 (25366) | leiito |
» | Applove novosti: iPad Pro, iPhone 6S, nove ure, WatchOS 2, iOS 9 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 35743 (24664) | Furbo |