Forum » Loža » Je kdo šel na podiplomski študij pozneje?
Je kdo šel na podiplomski študij pozneje?
MorsUltima ::
Diplomiral sem 3 leta nazaj, potem pa zaradi življenjskih razmer šel delat. Deloma tudi zato, ker mi 2. stopnja ne bi bistveno koristila na moji smeri, drugih interesov pa takrat še ni bilo. Pred par meseci sem slučajno videl, da obstaja študijska smer, ki me je v tem letu začela dovolj zanimat, da bi se vpisal. Tudi poklicno bi mi po mojem bolj pomagalo, ker je bolj zaposljiva, ne samo pri nas ampak tudi drugod. Je pa samo redni študij, če bi hotel kaj delat, sklepam da bi potem moral prek napotnice..pri 28 ih? Je kdo študiral tako "pozno" in ali vam je prav prišlo?
BRBR ::
Kolega se je 2 leti matral, si sam plačal in naredil, z enako predpostavko kot ti, da bo boljša zaposljivost.
Nič mu ni pomagalo.
Tu v Sloveniastanu pomaga samo lezenje nekam, če znaš, al pa, da padeš na hrbet-ta opcija pri tebi ni izvedljiva.
Nič mu ni pomagalo.
Tu v Sloveniastanu pomaga samo lezenje nekam, če znaš, al pa, da padeš na hrbet-ta opcija pri tebi ni izvedljiva.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Tody ::
Vse kar je več od diplome, koristi samo javni upravi ali specifiki, da si dr fizike mores delat v kakem Cosylabu ali pa inštitutu. Dr. Računalništva si sam za svojo dušo. Če znas resevat probleme je pa važn rezultat in ne papir.
otago ::
Opravljeno imaš po bolonjcu 1.stopnjo? To ni nek presežek. Obe diplomici 1. in 2.stopnje ponavadi ne dosegata kvalitete diplom enovitega predbolonjskega študija.
V Rožni dolini imaš en kup študentskih družin, študentk mamic. Ki izdelujejo študij s podobno hitrostjo kot tisti brez teh hitrostnih ovir. Torej se ob motivaciji da.
Starost 28 let, vprašanja (stroški bivanja v kraju študija; prihodki: redno delo- polovična zaposlitev- študentsko delo; zdravstveno zavarovanje). Res te mora zanimati, sicer je vstran vržen denar in čas. Znanec se je po zaključku biotehniške vpisal izredno na ekonomijo (1. ali 2.stopnja). Je kmalu ugotovil, da ga to ne zanima.
V Rožni dolini imaš en kup študentskih družin, študentk mamic. Ki izdelujejo študij s podobno hitrostjo kot tisti brez teh hitrostnih ovir. Torej se ob motivaciji da.
Starost 28 let, vprašanja (stroški bivanja v kraju študija; prihodki: redno delo- polovična zaposlitev- študentsko delo; zdravstveno zavarovanje). Res te mora zanimati, sicer je vstran vržen denar in čas. Znanec se je po zaključku biotehniške vpisal izredno na ekonomijo (1. ali 2.stopnja). Je kmalu ugotovil, da ga to ne zanima.
Hudobec82 ::
Ja. Pa hitro prišel k pameti in vse skup pustil, ter šel delat. Mi je žal da sem šel. U bistu dons še navadnega faksa ne bi šel delat. Zakaj? Ker mam folk okol sebe, k bo šel pri 57,..58..v penzijo. Jst bom moral še vsaj 7..8let delat. To je ogromno, ko si enkat star.
bm1973 ::
Ja. Pa hitro prišel k pameti in vse skup pustil, ter šel delat. Mi je žal da sem šel. U bistu dons še navadnega faksa ne bi šel delat. Zakaj? Ker mam folk okol sebe, k bo šel pri 57,..58..v penzijo. Jst bom moral še vsaj 7..8let delat. To je ogromno, ko si enkat star.
Že orenk nisi začel delati, pa že razmišljaš o penziji?!?!?
Pri 57, 58, ne bo šel nihče v penzijo.
Minimalna starost je 65 let.
MadMicka ::
Minimalna starost za pravico do starostne pokojnine je za ženske 57 let, za moške 58 let, glej 27. in 28. člen ZPIZ-2.
Magic1 ::
58 let pomeni, da si šel delat s 18. letom in delal nepretrgoma 40 let. Sej se da tudi samo s sredjno naredit kariero, ni pa nujno. Ni pa glih lepa penzija, če si bil 40 let na minimalcu.
Pa vprašanje je tudi, kaj je bolje, uživat od 18-30, ali od 58-70? Z leti ugotavljam, da mi rutina čist odgovarja. V mladih letih bi počel ni da ni in je bil extra čas vedno izkoriščen. Zdaj bi bila kar hitro kriza, če ne bi rabil v služo it. Me že malo skrbi, kako bo ko bodo otroci odrasli!
Pa vprašanje je tudi, kaj je bolje, uživat od 18-30, ali od 58-70? Z leti ugotavljam, da mi rutina čist odgovarja. V mladih letih bi počel ni da ni in je bil extra čas vedno izkoriščen. Zdaj bi bila kar hitro kriza, če ne bi rabil v služo it. Me že malo skrbi, kako bo ko bodo otroci odrasli!
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
bm1973 ::
fikus_ ::
Minimalni pogoj za polno pokojnino je 40 let delovne dobe in 60 let starost. če enega od pogojev ne dosežeš, je zaradi tega pokojnina nižja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
MorsUltima ::
Bom bolj konkretno, če ima kdo kakšne izkušnje glede na to, da je bolj naravoslovno usmerjen forum. Zanima me statistika. Vem da naj bi se bilo mogoče te stvari naučiti doma (trenutno se sam ukvarjam z R, sql, powerbi) ampak se mi zdi da na študiju lažje spoznaš ljudi in "prideš not". Pa tudi v Sloveniji se mi zdi, da imajo prednost tisti z relevantnim papirjem. Skoraj vsi, ki jih poznam so takoj šli na magisterij. Jaz sem sicer vmes našparal za kako manjše stanovanje, karierno sem pa zabluzil
nejc_nejc ::
Zgini na fax in nehaj komplicirat. Niti pod razno ne veš kaj bo čez 10 let oziroma kakšne varijante se ti bodo odprle.
3 leta si iz faksa in govoriš, da si karierno zabluzil.
Daj ne seri, po treh letih?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
BRBR ::
Zgini na fax in nehaj komplicirat. Niti pod razno ne veš kaj bo čez 10 let oziroma kakšne varijante se ti bodo odprle.
Ko bo doštudiral bo čez 30, zaposlitveno gledano za v kanto.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Tody ::
Kako zabluzil? Dela se do 65 leta torej mas se 30 let za delat... Če znas kaj konkretnega narest potem si zaposljiv. Seveda imas problem ce bos zelel 5k plače ker si pač naredil nek beden faks. Za 2.5 te bodo pa takoj zaposlil kot analitika. Pa statistika je daleč od tega da uporablja samo orodja. Tam je teorija o statistiki... Mogoče tudi malce prestara...
Twixz ::
Jaz sem se vpisal na nekaj kar sem mislil da me je zanimalo v zadnjem letniku srednje. Zapravil pol leta v Ljubljani v Rožni, se enega jutra februarja zbudil in rekel "to ni za mene", spucal stanovanje za sabo, dal hišniku ključe, poklical starše če majo kaj prostora za mene in šel domov.
Naslednje leto kupil status, se iskal v smislu kariere, nekako sprejel dejstvo da sem zabluzil že konec osnovne, ker sem namesto tega kar me je takrat veselilo (veterina, avtoličarstvo, računalništvo) izbral nekaj, kar je bilo po mnenju psihologa in mojih dveh staršev boljše za mene. Na grozno srečo sem imel takrat toliko pameti da nisem sprejel da grem na gimnazijo ampak na tehnično 4 letno šolo. Našel študentsko delo, delal celo leto, vmes poštudiral da če je šla srednja z lahkoto bo pa še diploma. Se vpišem v isto smer kot srednja in pri 25. diplomiram.
Sem se pa ravno prejšnji mesec pogovarjal z eno sošolko iz faksa, super ženska. Srednjo naredila računalniško, faks varstvo okolja, magisterij pa ekonomijo pri 31. letu. Pa je nezaposlena.
Naslednje leto kupil status, se iskal v smislu kariere, nekako sprejel dejstvo da sem zabluzil že konec osnovne, ker sem namesto tega kar me je takrat veselilo (veterina, avtoličarstvo, računalništvo) izbral nekaj, kar je bilo po mnenju psihologa in mojih dveh staršev boljše za mene. Na grozno srečo sem imel takrat toliko pameti da nisem sprejel da grem na gimnazijo ampak na tehnično 4 letno šolo. Našel študentsko delo, delal celo leto, vmes poštudiral da če je šla srednja z lahkoto bo pa še diploma. Se vpišem v isto smer kot srednja in pri 25. diplomiram.
Sem se pa ravno prejšnji mesec pogovarjal z eno sošolko iz faksa, super ženska. Srednjo naredila računalniško, faks varstvo okolja, magisterij pa ekonomijo pri 31. letu. Pa je nezaposlena.
zodiak ::
Z ekonomijo je brezposelna? A je malo lesena ali kako? Lahko gre v pisarno, računovodstvo, nabava, prodaja, prodajalce iščejo povsod.... z malo vaje disponentka, kakšno skladišče urejanje materiala.... Služb kolikor hoče... Sploh če zna kak tuji jezik tekoče. Nebi smel biti problem...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zodiak ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vojaški rok in delovna doba?!Oddelek: Loža | 4657 (4067) | zavajon |
» | Kako v pokoj s prihranki? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 19846 (13625) | Mato989 |
» | Pokojnina in delovna doba (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18546 (17144) | connel |
» | od kdaj je 600€ pokojnine malo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25522 (23435) | M1_Abrams |
» | upokojitevOddelek: Loža | 4387 (4116) | luli |