Forum » Pomoč in nasveti » Trgovina eMundia (katastrofalna izkušnja)
Trgovina eMundia (katastrofalna izkušnja)

pwn3rrr ::
Drži, račune so jim predčasno dokončno blokirali, čez 1 teden gredo v stečaj... Kupnin ne bodo vračali, gre v stečajno maso naslednji teden, edina opcija je, da se vzame kaj drugega kar imajo še na zalogi.

Magic1 ::
A se ne da še naredit zahtevek na banki, če se je plačalo s kartico? Seveda v kolikor kdo ne dobi blaga.
Magic

fikus_ ::
So še zgoraj pisali, da mora vračilo denarja potrditi in narediti prejemnik denarja, tako da ....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

DarwiN ::
S kreditno kartico si precej bolj zaščiten. Chargeback je veliko bolj zanesljiv.. To lahko sprožiš do 120 dni od nakupa. Predložiš dokaze (maile, račun) in skoraj zagotovo dobiš denar.. Izjema je seveda, če je podjetje v stečaju in denarja dejansko ni nikjer.
Sicer pa poročam. ;) Par dni še počakam in potem chargeback na banki za neopravljeno montažo.
Sicer pa poročam. ;) Par dni še počakam in potem chargeback na banki za neopravljeno montažo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Utk ::
Kaj imaš za čakat?
V nasprotju s kakim mnenjem, izdajatelj kartice nič ne krije. Nazadnje krije zmeraj prodajalec. Izdajatelj ti samo lahko založi za ta čas. V primeru stečaja ti bojo rekli da se prijavi v stečajno maso, ker niti oni ne morejo dobit tega denarja preko vrste (ostalih upnikov). Če bi šlo za 20 evrov, bi ti morda še pokrili, če je nek večji znesek pa že ne.
Če se takoj prijaviš, je ta denar morda še pri banki, potem ti lahko vrnejo. Če je že izplačan, gre v stečajno maso.
V nasprotju s kakim mnenjem, izdajatelj kartice nič ne krije. Nazadnje krije zmeraj prodajalec. Izdajatelj ti samo lahko založi za ta čas. V primeru stečaja ti bojo rekli da se prijavi v stečajno maso, ker niti oni ne morejo dobit tega denarja preko vrste (ostalih upnikov). Če bi šlo za 20 evrov, bi ti morda še pokrili, če je nek večji znesek pa že ne.
Če se takoj prijaviš, je ta denar morda še pri banki, potem ti lahko vrnejo. Če je že izplačan, gre v stečajno maso.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Skyman ::
Previdno: naš veliki spletni trgovec ne vrača kupnine, kmalu v stečaj?
https://www.zurnal24.si/slovenija/neura...
https://www.zurnal24.si/slovenija/neura...

c3p0 ::
Ceneje.si dejansko ne najde, temveč mora prodajalec plačati za ta servis. Torej gor so le trgovine s pogodbo z ceneje.si.
Sam, če iščem pri naših mešetarjih, vpišem artikel v Google, dam na slovensko iskanje in mi meče večinoma cene ven ob zadetkih.
Ceneje.si ne zaupam. Pa tudi zelo malo je primerjave, ker, kot že omenjeno, objavljajo samo tistim, ki jim za to plačujejo.

OutOfTheBox ::
ker, kot že omenjeno, objavljajo samo tistim, ki jim za to plačujejo.
Ja kaj ma to veze? Če te zanima XY artikel, lahko primerjaš cene na ceneje (če artikel obstaja), in kupiš tam kjer je izdelek cenejši. Sem pred kratkim kupil slušalke v BigBangu za 32EUR (sedaj so podražal na 39EUR), povsod drugje je bila cena čez 60EUR, na Mimovrste celo 80EUR. BigBang mi je ceneje predlagal kot najcenejšega ponudnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

DamijanD ::
Meni je bila eMundia fajn, ker je bila to ena redkih strani, kjer si dejansko videl cene toplotnih črpalk...

recmajkemi ::
Kako je ok še sprejemati naročila na spletu, potem ko že veš, da greš v stečaj?
p.s. Ceneje.si je od mimovrste zadnjih nekaj let, so mel dost plačevanja na klike so kar celo kupili :D
p.s. Ceneje.si je od mimovrste zadnjih nekaj let, so mel dost plačevanja na klike so kar celo kupili :D
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

feryz ::
Kdo bo pa priznal, da je vedel, da bo šel v stečaj?
Čeprav je vsem ostalim jasno kot beli dan.
Čeprav je vsem ostalim jasno kot beli dan.

HrščPščvnk ::
Pred mnogimi leti kupil en izdelek, nisem imel težav.
Tržni inšpektorat pa kot je v navadi šele zdaj ukrepal
Tržni inšpektorat pa kot je v navadi šele zdaj ukrepal
"Potrošnikom svetujemo previdnost pri poslovanju s podjetjem eMundia. Glede na vse pridobljene informacije obstaja možnost, da potrošniki blaga po plačilu avansa ne bodo prejeli, prav tako pa bi lahko bilo oteženo vračilo avansa," pravijo na inšpektoratu.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

Horas ::
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

McLuzo ::
14dni nazaj so imeli res dobre cene za neke artikle centralnega ogrevanja... Pritisnu potrdi nakup, nakar obvestilo da nimam omogočenega tolikšnega limita, nakup zavrnjen. Nastavim v mobilni banki višji limit, ponovim vajo in... izdelek ni več na voljo. Ma ne me j****!?"#$"$
Glede na prebrano bi rekel, da tole je bilo pa res "dodged the bulet" o.O
In res mi ni bilo jasno kako so lahko v dveh dneh kar vsi artikli iz tiste kategorije iz njihove ponudbe pošli...
Torej vprašanje.
Sedaj gledam na https://trgovina.varcno-ogrevaj.si/kate... plačilne pogoje in ponujajo zgolj plačilo po predračunu in leanpay.
Glede na situacijo z emundio bi rekel, da je to potem kr red flag, kako ostali gledate na to?
Glede na prebrano bi rekel, da tole je bilo pa res "dodged the bulet" o.O
In res mi ni bilo jasno kako so lahko v dveh dneh kar vsi artikli iz tiste kategorije iz njihove ponudbe pošli...
Torej vprašanje.
Sedaj gledam na https://trgovina.varcno-ogrevaj.si/kate... plačilne pogoje in ponujajo zgolj plačilo po predračunu in leanpay.
Glede na situacijo z emundio bi rekel, da je to potem kr red flag, kako ostali gledate na to?

roCkY ::
Majhna firma. Nič ni videt od daleč, da bi blo kaj narobe z njimi. 66 je na BIZI boniteta. Lani 220k€ prejšnje leto debelih 300 prometa in debelga jurja prikazanga profita; torej dve tretjini zgube eMundije prometa,...
če je dobra cena telefon pa ... se zdilat, da plačaš ob prevzemu... stvar odločitve, ko nekaj rabiš
če je dobra cena telefon pa ... se zdilat, da plačaš ob prevzemu... stvar odločitve, ko nekaj rabiš

Machete ::
Ekstremno malo. Jaz sem lani neki športni rekvizit na zalogi rabil hitro, itak ga niso dostavili v zglednem roku, pa še nkaj iz Zagreba so komunicirali, nič jasno, vedno ovinek okoli od takrat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

MadMen ::

recmajkemi je izjavil:
Kako je ok še sprejemati naročila na spletu, potem ko že veš, da greš v stečaj?
1. Ker verjetno še kratek čas nazaj to lahko ni bilo popolnoma jasno
2. Ker še ni bilo jasno, so naročila za izdelke, ki niso na zalogi še sprejemali
3. Ker imajo blokirane račune, ne morejo dostopat do sredstev in tako vrniti kupnine.
4. Kar vidim na spletni strani, trenutno prodajajo samo stvari ki jih imajo na zalogi (kar so tudi sami sporočili tistim, ki so jim dolžni kupnino, da naj vzamejo nekaj iz zaloge).

Lonsarg ::
Ce so res omejili na artikle na zalogi potem je to ok, ker ce zalogo dovolj razprodajo se morda financno resijo.

Ne me vzet popolnoma za besedo (ker nisem gledal celotne strani), ampak kar sem brskal ga nisem videl artikla ki ni bil na zalogi. Enega znižanega za 50 posto sem še celo naročil.

chuck ::
Prometa so imeli
2022 11,5 mil in 98k "dobička"
2023 7,5 mil in 370k "izgube"
Kar je res malo na število zaposlenih pri prodaji.
2022 11,5 mil in 98k "dobička"
2023 7,5 mil in 370k "izgube"
Kar je res malo na število zaposlenih pri prodaji.

Furbo ::
Simpl, dobavitelji so zaprli pipco.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Gotovo je, ja.. Od tega trenutka ne prodajajo več nobenega izdelka. Stran sicer še deluje.
Reklamacija (chargeback) bil uspešen.. Trajalo cirka teden dni in dobil povrnjen denar na kreditno kartico.
S kreditno kartico si precej bolj zaščiten. Chargeback je veliko bolj zanesljiv.. To lahko sprožiš do 120 dni od nakupa. Predložiš dokaze (maile, račun) in skoraj zagotovo dobiš denar.. Izjema je seveda, če je podjetje v stečaju in denarja dejansko ni nikjer.
Reklamacija (chargeback) bil uspešen.. Trajalo cirka teden dni in dobil povrnjen denar na kreditno kartico.

Slabih 500.
You don't see faith healers working in hospitals

In ste naredili chargback iz kreditnih kartic vsi ki ste z kreditno placali? Ali pa vzeli kaj drugega iz zaloge ce chargeback ni mogoc?

MrStein ::
Ta chargeback je skoraj tabu tema. Veliko je sploh ne pozna. Drugi pa površno. Izvedba pa je (skoraj) na nivoju nabave ilegalne droge (OK, trave).
Katere banke imajo vsaj online obrazec?
Tale od NLB zgleda kot google translate. In ne našteva primere kot so:
- nedobavljeni izdelki
- neskladnosti izdelkov
- odstopa od pogodbe
- neodzivnosti prodajalca
Ter: kaj je SZSPFO?
Pa še to: prej je nekdo omenil podoben postopek za SEPA nakazilo. Če prav razumem , so pravila tam bolj stroga (manj ugodna za potrošnika) ?
No, to je skoraj tema zase.
Katere banke imajo vsaj online obrazec?
Tale od NLB zgleda kot google translate. In ne našteva primere kot so:
- nedobavljeni izdelki
- neskladnosti izdelkov
- odstopa od pogodbe
- neodzivnosti prodajalca
Ter: kaj je SZSPFO?
Pa še to: prej je nekdo omenil podoben postopek za SEPA nakazilo. Če prav razumem , so pravila tam bolj stroga (manj ugodna za potrošnika) ?
No, to je skoraj tema zase.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Pri Revolutu sem za chargeback lepo naklikal kar v revolut aplikacijami z screenshoti emailov (enkrat originalne screenshot, drugic screenshot od google translate). Pri nasih bankah gres pac v poslovalnico za tistih enkrat v lajfu ko se ti zgodi.
Revolut mi je vrnili/zalozil od eMundie placilo sicer v roku dni, nimam pa se dokoncne potrditve po vec tednih (dokonca potrditev chargebacka naj bi trajala do 45 dni).
Za SEPA ne vem ce je samo tezje, mislim da sploh ni mozno. Z izjemo direktnih bremenitev, tam je chargeback mozen.
Se strinjam da je to ze bolj locena sirsa tema, ampak ce kdo bere ki morda se lahko resi svoj denar z chargebackom je fajn da to moznost opazi na forumu v tej temi.
Revolut mi je vrnili/zalozil od eMundie placilo sicer v roku dni, nimam pa se dokoncne potrditve po vec tednih (dokonca potrditev chargebacka naj bi trajala do 45 dni).
Za SEPA ne vem ce je samo tezje, mislim da sploh ni mozno. Z izjemo direktnih bremenitev, tam je chargeback mozen.
Se strinjam da je to ze bolj locena sirsa tema, ampak ce kdo bere ki morda se lahko resi svoj denar z chargebackom je fajn da to moznost opazi na forumu v tej temi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izkušnje s spletno trgovino Alza Shop (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 26345 (2350) | DirkDiggler |
» | Obremenitev TRR-ja s strani amazona (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25239 (14170) | bastadu |
» | Prevara eVozilo.com kolo ni bilo dostavljeno (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8501 (5056) | UganiKdo |
» | Nakup napačne stvari in vračiloOddelek: Pomoč in nasveti | 2212 (1619) | BivšiUser2 |
» | Aliexpress je nateg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25421 (17411) | MIHAc27 |