» »

Skrb glede fekalnega voda

Skrb glede fekalnega voda

Kooper ::

Kupujem novogradnjo in me malo skrbi fekalni vod, ki gre čez parcelo. Prilagam sliko sheme parcel: Shema

V pogodbi, ki jo imam v podpisu je člen:
Kupec je seznanjen, da čez nepremičnino: zemljiške parcele, ID znak: parcela XXXXX, oz. katastrska občina XXXXX parcela XXXX, poteka meteorni in fekalni vod, pri čemer se v primeru eventualne zahteve upravljavca komunalnih vodov zavezuje brezplačno podati vsa potrebna pisna overjena soglasja oz. brezplačno služnost za potrebe vzdrževanja meteornega in fekalnega voda preko njegovega zemljišča ter v ta namen podpisati ustrezne služnostne pogodbe.

Je to normalna praksa služnosti za fekalne vode?

Fekalni jašek je cca 3m od hiše. Je lahko to kakšen problem? Je lahko kaj hudo narobe s fekalnim kanalom/jaškom, da bi bilo treba kaj prekopavat? Na pokrovu fekalnega jaška ni nobenih lukenj. Ali lahko iz teh jaškov vseeno smrdi in kako rešiti ta smrad? Glede na to, da je ta fekalni jašek ravno na sredini parcele, ali so kakšne omejitve, ki se jih je treba držati, ko se bo urejala okolica?

Odvetniku sem že dal v pregled pogodbo, vendar me malo skrbi kako je s tem in bi vas prosil za kakršnokoli informacijo.
  • spremenil: Kooper ()

ToniT ::

To je precej normalno. Itak si ti tudi priključen na ta vod. Glede smradu pa se ni treba bati, če je vse narejeno tako, kot mora.

Vidividi ::

Na nekaj stvari bodi pozoren.
Poglej do kje je javni vod in kje se prične priključek, vnešen v GJI(PISO). Če ni do levega soseda bi še s sosedom morala urediti služnost.
Če je kanal slab - star bo slejkoprej nekdo pozvonil in najavil zemeljska dela. Če imaš v planu urejati okolico naroči pregled s kamero da se prepričaš v kakem stanju je. Če je slabo prosi komunalo da ti ga zamenja pred tvojimi deli.

bm1973 ::

Čisto normalno, tvoja hiša je tudi priključena gor.

Ni panike, ne smrdi nič. Razen če sosed res nenormalno serje :)).

Lahko pa se domeniš s sosedom, pa obnoviš ta vod, ko boš že ravno imel bager in boš delal okoli bajte.

Kooper ::

Hvala za odgovore. Pozabil sem omenit, da so vse hiše novogradnje in da je fekalni vod star dve leti, ki bi naj bil zgrajen po najnovejših standardih - karkoli že to pomeni. Prvič kupujem hišo in na žalost nimam pojma o teh stvareh..

bm1973 ::

Pozabi nanj, sam ne ga razkopat z bagrom :)).

fikus_ ::

Samo da je dovolj globoko zakopan, solidno narejen,... načeloma ne bi smelo biti težav zaradi tega.
Če se bo zamašil, bo komunala odmašila z vodo pod pritiskom....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika med služnostjo ter "priposestvovano" služnostjo?

Oddelek: Loža
244334 (317) Legon
»

mala čistilna naprava - izkušnje

3613308 (1515) kriptobog
»

Gradbeno parcela - vkopan kablovod (strani: 1 2 )

647567 (4952) mirator
»

meteorna voda in kanalizacija po naši parceli (strani: 1 2 )

588285 (6102) fikus_
»

Zaračunavati bodo začeli dež!! (strani: 1 2 )

5610026 (7599) ...:TOMI:...

Več podobnih tem