» »

Zakaj je čedalje več avtomobilov s KP tablico?

Zakaj je čedalje več avtomobilov s KP tablico?

8====D~~ ::

Čedalje pogosteje opažam v mestu in na cesti avtomobile s koprsko registracijo. Največkrat gre za nemške avtomobile višjega cenovnega ranga, vozniki pa so večinoma Neslovenci balkanskega porekla, ki se temu primerno obnašajo.
Je registracija v Kopru pri njih statusni simbol ali kaj drugega? Slišal sem, ker ob Obali ne posipavajo cest in lahko potem avto dražje prodajo naprej (ni bło nič soljen, majkemi!)

Bezukhoff ::

Sam si si odgovoril, večinoma neslovenci balkanskega izvora, demografska struktura se je od leta 1991 precej spremenila, in Slovenec bo manjšina v lastni državi že po letu 2040.

hojnikb ::

Čist tko btw, ni potrebe da je avto registriran v Kopru. Tablice si lahko poljubno izbiras ze kr nekaj časa.
#brezpodpisa

Jarno ::

Malce za šalo, oba pola imata določene razloge za čustveno navezanost na KP:
- levi pol: KP - kratica za Komunistična Partija
- desni pol: KP - kratica za Krieg Profiter (vojni dobičkar: balkanske vojne, patria...)

Marsikomu sede, kot Kitajcem 888.
#65W!

Telbanc ::

To sem tud jaz opazu, več fiatov 500. S Koprsko registracijo. Zanimivo. Zgleda da je folk prešaltal na male avte ki mal žrejo in majo malo ceno registracije. Poleg tega odlično sedejo v dokaj male garaže socijalističnih bajturin. Ker so mali.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Argonavt ::

Bojda so bile včasih lizing hiše/hiša na KP. Če si znanca videl v KP, si lahko vedel da na lizingu. Mogoče celo na f*****u.

Arey ::

Nisem balkanskega izvora, sem pa za moj neposeben nemski avto vzel koprsko tablico ceprav sem iz lj. Ker se pogosto vozim v mb in v obeh mestih ne manjka neumnezev, ki se vcasih znesejo nad avtom zaradi nogometnih rivalstev.
Minusa ni, kot plus pa ne rabim sanirat potencialnih poskodb na avtu.

Bud_Bundy ::

Arey je izjavil:

Nisem balkanskega izvora, sem pa za moj neposeben nemski avto vzel koprsko tablico ceprav sem iz lj. Ker se pogosto vozim v mb in v obeh mestih ne manjka neumnezev, ki se vcasih znesejo nad avtom zaradi nogometnih rivalstev.
Minusa ni, kot plus pa ne rabim sanirat potencialnih poskodb na avtu.

Plus, da lahko voziš in parkiraš po vseh cestah na obali. Vsekakor še najbolje vzeti KP.

Telbanc ::

Zaj majo tud na Prisojah že neke abonmaje za parkplac. Od 4. Novembra....Ne pomaga več KP tablica. Koper je zabit s plehom totalno.

Da pa se še nekej zmutit tam pri Mandraču in Tržnici.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Meizu ::

Jaz imam KP tablico ker sem iz regije, kjer imamo vsi KP tablico. Ha!

delavec44 ::

Mogoče pa KP paše k željeni tablici. Recimo KP DREKA ali kaj podobnega :D

fikus_ ::

Žlahtnca ima KP zaradi sonca v grbu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Jure14 ::

Menda je tudi manjša verjetnost za kazen, če ne plačaš parkiranja.

Meizu ::

delavec44 je izjavil:

Mogoče pa KP paše k željeni tablici. Recimo KP DREKA ali kaj podobnega :D

Vemi vsi za tisto koprsko Renault 5ko ja :D

Glugy ::

hojnikb je izjavil:

Čist tko btw, ni potrebe da je avto registriran v Kopru. Tablice si lahko poljubno izbiras ze kr nekaj časa.

sam to je res največja neumnost k so jo lahk dopustil, popolno razvretnotenje

borutz ::

Vem za avtodome da se jih kar nekaj odloci za KP tablico pa so iz drugih koncev slovenije
ce ima avtodom KP tablico je manjsa verjetnost poskodb, vandalizma,.... na slovenski obali

to so mi razlagali lastniki avtodomov, koliko je pa to res pa ne vem

c23po ::

Kaj pol, naredimo za njih slovenske tablice PR, SA in BG? Da se ve kdo je kdo?
Računalniki nimajo spominov.

Hudobec82 ::

KP - čefur / albanc
LJ - čefur / srb
CE - čefur / albanc
GO - čefur / albanc
NM - cigan / cigan
KK - cigan / hrvat
KR - slovenc ( vsi albanci/čefurji/cigani na Gorenskem majo eno od zgorej nastetih tablc)

HotBurek ::

Pozabil si še na PO in MS.

Sicer pa KP tablice povzročajo globalno segrevanje in spremembe. Zaradi njih se to dogaja. Poglejte kak veter so nam poslali čez noč. Je uničlo vrtno gredo.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

enxtip ::

Oba sta pozabila še na MB in SG.
All your base are belong to us.

matobeli ::

MB - preiskusna tablica
SG - StuttGart?

c23po ::

Je ta MB - preiskusna za vse ali sve?
Računalniki nimajo spominov.

Utk ::

CE - ker mi nikjer drugje niso hoteli prodat izpita.

d4vid ::

Sem že tud slišal, da policisti v Zasavju manj ustavljajo KP tablice kot "naše" Ljubljanske :))

Vir seveda gostilniške raziskave.

KP je še najbolj nevtralna, z LJ tablico v MB v času tekem ni varno hodit. Poznam par ljudi, ki so zarad tega dali ali KP ali pa MB tablice namesto LJ, ko hodijo v MB na faks in se bojijo za avto.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

WhiteAngel ::

Hudobec82 je izjavil:

KP - čefur / albanc
LJ - čefur / srb
CE - čefur / albanc
GO - čefur / albanc
NM - cigan / cigan
KK - cigan / hrvat
KR - slovenc ( vsi albanci/čefurji/cigani na Gorenskem majo eno od zgorej nastetih tablc)

Haha, so true.

OP: A to si v Kranju opazil ta vzorec s KP registrsko? Tudi sam namreč to opažam. Morda ima albanska mafija sedež v Kopru, kaj jaz vem.

8====D~~ ::

WhiteAngel je izjavil:

Haha, so true.

OP: A to si v Kranju opazil ta vzorec s KP registrsko? Tudi sam namreč to opažam. Morda ima albanska mafija sedež v Kopru, kaj jaz vem.

Lokacija raziskave: Relacija Domžale - Ljubljana, tako da mi manjka kontrolna skupina, ki je 100% etnično slovenska. Sem pa včeraj opazil (slovenskega) soseda, ki ima prav tako Audi s KP tablico. Ga moram naslednjič vprašat, če je pijanec, nogometni navijač ali če je vzel avto na puf.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 8====D~~ ()

wcpapir ::

KP imamo pogosto doma, trenutno na enem avtu, drug je kasko.

Ker smo pogosto v LJ-MB je KP nevtralna. Sem pa kupil avto z LJ tablami in v času "derbija" v Mariboru dobil pločevinko v avto. Z MB tablami pa me je v LJ redarstvo vedno štrafalo.

Tako na kratko, razlog. Nimam pa pojma zakaj kogarkoli moti kakršna koli tabla na avtu, ker si jo izbereš poljubno in ne igra nobene vloge.

PS.: Sploh pa na obali, ravno za vikend, parkiram kako čem in nikome ništa, sigurno je koleracija med tem če bi imel LJ ali MB.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

bm1973 ::

Tako kot jaz na Gorenjskem, ko sem imel še KR tablico :D

raceboy ::

sestra in njen moz sta v kovidnem casu zamenjala LJ za KP (koper). samo zaradi tega, da jih niso grdo gledali zaradi prehajanja obcin, ker sta redno plezala v ospu :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Registerske tablice (kraj..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
626024 (780) N0t0ri0us
»

nakup avta z 2-ge roke

Oddelek: Na cesti
121648 (1275) Heavy
»

Problem glede registerskih tablic

Oddelek: Loža
214728 (4084) Spock83
»

Ukradli so mi tablici na avtu. Kam po nove?

Oddelek: Loža
276403 (4766) madmitch

Več podobnih tem