» »

Registerske tablice (kraj..)

Registerske tablice (kraj..)

«
1
2

Frank12345 ::

Bliža se čas ko bom registreral prvi avto, zanima me ali lahko kraj (GO, NM, MB...) izberem sam? Brat mi je dejal da se načeloma da. Tudi sam velikokrat opazim ljudi iz mojega kraja z registerkimi iz drugih koncev. Je za to potrebno imeti v tistem kraju stalno.. bivališče ali si lahko izberem sam?

Apofis ::

Jst sm pr nakupu rabljenga avta iz ne ravno bližnjega kraja, kr obdržu registrsko. Zdej k se vozim po svojem kraju mal počasneje je folk za mano bolj potrpežljiv, ker mislijo da kej iščem :)

connel ::

Brez problema lahko izbereš drug kraj, seveda če jih imajo na zalogi.

HotBurek ::

Kot že omenjeno, prvo se pozanimaj, če jih imajo na zalogi (s takim grbom, kot želiš), potem pa (kolikor se spomnem) lahko izbrane tablice zaštelaš (kako se to napiše) za (14?) dni, in jih dajo na stran za tebe.

Pa nekaj izbire imaš. Npr.: LJ 100-CD, LJ 101-CD, LJ 102-CD, LJ 991-JJ, LJ 992-JT itn. Včasih ti kake številke/črke/kombinacije ne pašejo, ali pa ti nekaj neki pomen.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HotBurek ()

feryz ::

Jaz imam itak vedno LJ.
Pogoj je le, da je grb opankovičev. Če ni, ga kupiš in zalepiš.
Zakaj tako, je verjetno vsakomur jasno. Če že nanese, da moram v center žabarije, je dobro, da se zlijem z okolico. Drugače te pedrski redarji tudi pred hoferjem oglobijo. Kaj šele drugje.
Že tako zafira izstopa, z drugo tablico bi še toliko bolj. In če prišteješ še manjvrednostni kompleks, imaš problemov še pa još.

kixs ::

Frank12345 je izjavil:

Bliža se čas ko bom registreral prvi avto, zanima me ali lahko kraj (GO, NM, MB...) izberem sam? Brat mi je dejal da se načeloma da. Tudi sam velikokrat opazim ljudi iz mojega kraja z registerkimi iz drugih koncev. Je za to potrebno imeti v tistem kraju stalno.. bivališče ali si lahko izberem sam?

Lahko izbiras po svoji volji. Ni pogojev.

Odvisno kje si, imas verjetno v bliznji okolici nekaj tehnicnih pregledov (AMZS, Avto Krka...). Poklici in vprasaj kaj imajo na zalogi. Rezerviras in gres tja potem registrirat.

Narediš tehnični, plačaš zavarovanje in greš lahko v Zgornjo kungoto po tablice če ti paše. In jih drugje nimajo.

asdf_jklc ::

Brez težav si izbereš poljubne tablice. Tudi sam imam na obveh vozilih tablice, ki mi po lokaciji prebivališča niti približno ne ustrezajo. Zakaj? Zaradi varnosti avtomobilov, kadar jih pustim v določenem kraju.

matic492 ::

Pizda ste eni vraževerni glede "mesta" na tablici lol :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Nope, praktični.
Mogoče je pa prišel na kakšno idejo za napis, pa rabi druge začetnice. GO-VNO ali kaj podobnega.

hipertija ::

Z mojo imava eno KP - PIRANSKI grb, parkiramo iz Belega križa proti Strunjanu free ob cesti, pa tudi po lokalnih cestah kadar je še bila gneča pred mejnima prehodoma je šlo brez da te je kdo ustavljal in te napizdil + eno LJ center, praktičnost :). Če bi imel še en avto, bi imel pa še ene s KR.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hipertija ()

OutOfTheBox ::

Drgač so s tem ko ima lahko nekdo grb drugega mesta oz obcine, pošteno kiksnili in povsem razvrednotili njihov pomen.

Sedaj bi bilo dovolj da bi bile tablice SLO -

Skratka nobene uporabne vrednosti nima zadeva več, ker se lahko kdorkoli "zlaže" :)

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Eni še kar mislite, da v LJ vam bodo z MB tablicami odpeljali/popraskali avto ali pa prerezali gume ali pa da dobite kazen.

In kontra.

Skratka folkrola z miselnostjo ljudi in s tablicami. Se strinjam z državnimi tablicami, s slovenskim grbom. Ker je brez veze.

Tako kot imamo folkrolo z občinami. In je povsem vseeno, če bi bilo 5 občin v celi državi ali pa jih sploh ne bi bilo. Ne pa da imamo 212 občin.

Mato989 ::

starfotr je izjavil:

Eni še kar mislite, da v LJ vam bodo z MB tablicami odpeljali/popraskali avto ali pa prerezali gume ali pa da dobite kazen.

In kontra.

Skratka folkrola z miselnostjo ljudi in s tablicami. Se strinjam z državnimi tablicami, s slovenskim grbom. Ker je brez veze.

Tako kot imamo folkrolo z občinami. In je povsem vseeno, če bi bilo 5 občin v celi državi ali pa jih sploh ne bi bilo. Ne pa da imamo 212 občin.

No naj povem, da sem pred cca 4 leti čakal bivšo partnerico v MB ki je delala kot redarka na derbiju Maribor - Olimpija in je prletel tip da prihajajo vijole po cesti dol da naj speljem raje ker imam tablico LJ (rabljen avto) čeprav sem štajerc... tako da zanemarljivo ob določenih dogodkih vseeno ni.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

WhiteAngel ::

Če želiš samo drug grb - Jaz sem ga po 10 letih zamenjal, ker je prejšnji obšlesal. Mislim, da sta 1,20 eur na amzsju dve nalepki.

starfotr je izjavil:

To pa ni res, kaj govoriš?
212 županov, 212 tajnic, 212 dvorskih dobaviteljev ....
Biznis laufa kot namazan. V primeru petih občin bi imel 5 opankovičev in 5 elekt. Ostali pa šmrk. Če se že krade, je treba poskrbeti, da jih krade čim več. Se nekako porazgubi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Likalnik ::

Mato989 je izjavil:

starfotr je izjavil:

In kontra.

No naj povem, da sem pred cca 4 leti čakal bivšo partnerico v MB ki je delala kot redarka na derbiju Maribor - Olimpija in je prletel tip da prihajajo vijole po cesti dol da naj speljem raje ker imam tablico LJ (rabljen avto) čeprav sem štajerc... tako da zanemarljivo ob določenih dogodkih vseeno ni.

Ce gres na derbi potem se ti lahko kaj takega zgodi na avtu…ce gres pa popoldne v Hofer v Maribor s LJ tablico se ti pa ne bo nic zgodilo.
Jaz imam vedno tablico iz svojega domacega kraja….tako kot so predhodniki napisali je tudi meni zal, da imas lhko tablico z oznako drugega kraja….je bilo prej veliko bolje, ko si lahko vedel od kje prihajajo ljudje v tvoj kraj…

Ce gres na derbi potem se ti lahko kaj takega zgodi na avtu...ce gres pa popoldne v Hofer v Maribor s LJ tablico se ti pa ne bo nic zgodilo.

Ja seveda, samo izpostavil sem primer da ni 100% isto če imaš v nekem trenutku v MB/LJ kontra tablico to je vse.

Jaz imam vedno tablico iz svojega domacega kraja....tako kot so predhodniki napisali je tudi meni zal, da imas lhko tablico z oznako drugega kraja....je bilo prej veliko bolje, ko si lahko vedel od kje prihajajo ljudje v tvoj kraj...

To pa se absolutno strinjam, tablica bi mroala it z LASTNIKOM ne z AVTOM

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Netrunner ::

Včasih mislim, da so bile tablice bolj vezane na kraj in nisi imel proste izbire, kar pa ne velja več danes in lahko dobiš karkoli. Ne vem kje je sploh smisel označevanja po krajih, saj je že vse pomešano :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Netrunner je izjavil:

Včasih mislim, da so bile tablice bolj vezane na kraj in nisi imel proste izbire, kar pa ne velja več danes in lahko dobiš karkoli. Ne vem kje je sploh smisel označevanja po krajih, saj je že vse pomešano :)

Včasih je tablica šla z OSEBO danes pa z AVTOM, to je glavna razlika...

AndrejS ::

V čem je fora da vidiš po MB zelo dosti tablic KP. Po govoricah sem slišal, da ne potrebujejo zimskih gum, če imajo KP tablice - sam ne verjamem da je tako.

AndrejS je izjavil:

V čem je fora da vidiš po MB zelo dosti tablic KP. Po govoricah sem slišal, da ne potrebujejo zimskih gum, če imajo KP tablice - sam ne verjamem da je tako.

No to pa je cvetka prve klase :D

wcpapir ::

feryz je izjavil:

Jaz imam itak vedno LJ.
Pogoj je le, da je grb opankovičev. Če ni, ga kupiš in zalepiš.
Zakaj tako, je verjetno vsakomur jasno. Če že nanese, da moram v center žabarije, je dobro, da se zlijem z okolico. Drugače te pedrski redarji tudi pred hoferjem oglobijo. Kaj šele drugje.
Že tako zafira izstopa, z drugo tablico bi še toliko bolj. In če prišteješ še manjvrednostni kompleks, imaš problemov še pa još.

Tudi mi iz stajerske imamo doma vedno avto z LJ tablico in KP tablico, s KP se vozi soproga na siht v MB in je nevtralna, dost hodno tud na obalo in ne kasiram kazni ko parkiram. LJ imam za v LJ.

Half-Saint ::

Najboljše ukinit te krajevne oznake na tablcah pa ne bo več nobenih težav.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

GupeM ::

Mato989 je izjavil:

To pa se absolutno strinjam, tablica bi mroala it z LASTNIKOM ne z AVTOM

Z lastnikom česa? Tablice ali avtomobila? Ker če gre z lastnikom avtomobila, potem je prav, da gre s tistim, ki je lastnik v danem trenutku. Če pa si mislil, da gre z lastnikom tablice, se mi pa zdi, da so tablice last države in ne posameznika ... Ampak nisem povsem prepričan, če to res drži.

AndrejS je izjavil:

KP se zadnja leta vsepovsod pojavlja. Gre za kao najbolj nevtralno tablico. Sicer pa primorci (bolj natančno priobalni pas) res ne rabijo zimskih gum, dokler so tam. Če grejo v notranjost države, pa jih ravno tako potrebujejo. Ali če jim tam zasneži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Buggy ::

Sam opazam po LJ in okolici zadnje case porast avtomobilov s KP registracijami. Najprej sem pomislil, da gre za kaksnega dealerja na tistem koncu, ki ima kaksne dobre ponudbe, pa sedaj opazam da gre zgolj za kaprico ljudi, da si namensko izberejo tako registrsko tablico, kar mi je sicer mal idiotsko a sto ljudi sto cudi ;)
Sam sem seveda vzel tako, ki pritece mojemu okraju, ker pa sem registracijo delal v LJ sem dobil zabarski grb, ki sem ga zamenjal s svojim lokalnim. Pripadnost vukojebini FTW :))

connel ::

HotBurek je izjavil:

Kot že omenjeno, prvo se pozanimaj, če jih imajo na zalogi (s takim grbom, kot želiš), potem pa (kolikor se spomnem) lahko izbrane tablice zaštelaš (kako se to napiše) za (14?) dni, in jih dajo na stran za tebe.

Pa nekaj izbire imaš. Npr.: LJ 100-CD, LJ 101-CD, LJ 102-CD, LJ 991-JJ, LJ 992-JT itn. Včasih ti kake številke/črke/kombinacije ne pašejo, ali pa ti nekaj neki pomen.

Imaš prav ja, lahko rezerviraš tablice za 14 dni, pride prav v primeru ko želiš registrirati odjavljeno vozilo in bi rad uredil zavarovanje po svoje, ne na tehničnih pregledih.

link_up ::

Buggy je izjavil:

Sam opazam po LJ in okolici zadnje case porast avtomobilov s KP registracijami. Najprej sem pomislil, da gre za kaksnega dealerja na tistem koncu, ki ima kaksne dobre ponudbe, pa sedaj opazam da gre zgolj za kaprico ljudi, da si namensko izberejo tako registrsko tablico, kar mi je sicer mal idiotsko a sto ljudi sto cudi ;)
Sam sem seveda vzel tako, ki pritece mojemu okraju, ker pa sem registracijo delal v LJ sem dobil zabarski grb, ki sem ga zamenjal s svojim lokalnim. Pripadnost vukojebini FTW :))

to tudi jaz opazam...zdaj pa sem celo izvedel, da imajo bolj cisto vest, ce na morju parkirajo pod sencnik. Kazen se napise naslednjemu s "tujimi" tablicami.

evo, bolj ozavescen. :D
In and Out

Z lastnikom česa? Tablice ali avtomobila? Ker če gre z lastnikom avtomobila, potem je prav, da gre s tistim, ki je lastnik v danem trenutku. Če pa si mislil, da gre z lastnikom tablice, se mi pa zdi, da so tablice last države in ne posameznika ... Ampak nisem povsem prepričan, če to res drži.

Z lastnikom torej z OSEBO... do nekaj časa nazaj (ne vem kdaj točno) je bilo tako, da če je oseba Janez Novak kupila tablico je to tablico nesla iz Renaulta, na BMWja, tudi ko je renaulta prodala...

Zdaj pa je tako, da ko prodaš avto, gre tablica Z AVTOM, ne z osebo... in zato prihaja do tega kar v temi govorimo in meni se tudi to zdi napačno

AndrejS ::

Dražje tablice so vezane na lastnika- cenejše na avto.

Baja ::

kolega se je po LJ vozil ne samo z MB tablicami, ampak je imel še violin šal na zadnji šajbi. še danes sta oba cela in živa.

Invictus ::

Niso Ljubljančani tako alergični na Mariborčane kot obratno...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mato989 je izjavil:

Z lastnikom torej z OSEBO... do nekaj časa nazaj (ne vem kdaj točno) je bilo tako, da če je oseba Janez Novak kupila tablico je to tablico nesla iz Renaulta, na BMWja, tudi ko je renaulta prodala...

Zdaj pa je tako, da ko prodaš avto, gre tablica Z AVTOM, ne z osebo... in zato prihaja do tega kar v temi govorimo in meni se tudi to zdi napačno

To moznost imas ce kupis personalizirane tablice.

asdf_jklc ::

matic492 je izjavil:

Pizda ste eni vraževerni glede "mesta" na tablici lol :D

Ko ima cela ulica porisane avte, sam tisti z krajevnimi registrskimi, spremeniš mnenje. Da o talanju listkov in obravnavi redarjev ne govorim. Tako da, bom kar ostal pri tem sistemu - za sedaj nobene težave, odkar imam te tablice, prej pa skos problemi.

wcpapir je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To moznost imas ce kupis personalizirane tablice.

Seveda, ampak spet te personilizrane tablice so cca 5-6x dražje kot navadne... ampak nekoč je že bilo enako kot zdaj za personilizirane TUDI ZA NAVADNE... to je moj point.

Buggy ::

Seveda, ampak spet te personilizrane tablice so cca 5-6x dražje kot navadne...

predvsem pa IMO posmeh vsem lastnikom, ker se mi rahlo dvigne zelodec, ko preberem kaksne "princeske", nonice in lubice se vozije v teh skatlah :D

...no nekatere so sicer res posrecene ampak res redke. Vceraj sem vozil za avtosolo, ki je imela tablico PO-PRAVILIH

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Invictus ::

asdf_jklc je izjavil:

Ko ima cela ulica porisane avte, sam tisti z krajevnimi registrskimi, spremeniš mnenje. Da o talanju listkov in obravnavi redarjev ne govorim. Tako da, bom kar ostal pri tem sistemu - za sedaj nobene težave, odkar imam te tablice, prej pa skos problemi.

Ja, to se dogaja.

Moja zamenjala CE z LJ, nikoli več porisan avto.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zobnik ::

Ko kupiš avto so že gor pač tiste maš naprej zakaj bi plačeval za druge, če maš na novo tehnični vzameš svoje lokalne al pa kr ene k ti dajo.
Sploh smo pa postal preveč pedantni s temi zadevam od tehničnih pregledov do registracije in....ne vem kje v drugi državi so avti praktično uničeni pa še zmeraj se vozjo z njimi....

sonar1 ::

vedno plačaš parking pa je mir.. vi bi očitno čez pravila. Poberite si aplikacijo easy park

zobnik je izjavil:

Ko kupiš avto so že gor pač tiste maš naprej zakaj bi plačeval za druge, če maš na novo tehnični vzameš svoje lokalne al pa kr ene k ti dajo.
Sploh smo pa postal preveč pedantni s temi zadevam od tehničnih pregledov do registracije in....ne vem kje v drugi državi so avti praktično uničeni pa še zmeraj se vozjo z njimi....

Včasih je bilo tako, da ko si prodal avto si vzel dol tvoje ker so bile na tvoje ime in si na novem avtu dal gor spet te iste... to je meni osebno bilo bolj smiselno, saj je tablica bila podaljšek tvoje "osebne", zdaj pa je tablica podaljšek osebne izkaznice avta...

Problem je ker če avto prodaš tudi če bi ŽELEL, enostavno ne moreš teh istih tablic vzet dol z avta in jih odnest s sabo na drug avto...kar je absurdno

Baja ::

po mojem lahko gres s kupcem na tehničnega. on stare vrne, vzame nove, ti stare vrnes in vzames njegove stare.

Baja je izjavil:

po mojem lahko gres s kupcem na tehničnega. on stare vrne, vzame nove, ti stare vrnes in vzames njegove stare.

Mislim da to ni mogoče, pa četudi je je to spet en absurdni birokratski korak ki ga prej ni bilo ki verjetno dodatno stane... ampak kolikor se spomnim to ni mogoče ker sem 1x prinesel tablice nazaj in sem vprašal če lahko ko kupim nov avto pridem po iste pa mi je rekla da grejo v razrez.

Včasih ko smo na tehničn vozil avto, so nam rekli, da tole je dobr zrihtat pa je avto kljub temu naredil tehnični, danes te lisice snemajo tehnični, pa avto mora bit po Evropski zakonodaji izpraven, ker se pač tujci vozjo čez Slovenijo, ampak glavno da teli tujci potujejo an Balkan ko majo razpadajoče avte tam ej pa vse OK in normalno.....saj ni del EU---- .......3 leta nazaj so me v avtokrka Idrija vrgli na tehničnem in ko smo avto popravljal se sam čudil da so bli vsi deli demontirani še popolnoma OK. Tistag avta nimam več, ker je pol ugašal med vožnjo.

sonar1 je izjavil:

vedno plačaš parking pa je mir.. vi bi očitno čez pravila. Poberite si aplikacijo easy park

Ne spomnim se kdaj sem nazadnje...

S tem tablami easy park po hribih mislim da so čudežno ene izginevale....razen tam kjer so uredil parkiranje, cesto posul, uredil zabojnike za smeti....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

XIIT ::

Buggy je izjavil:

Seveda, ampak spet te personilizrane tablice so cca 5-6x dražje kot navadne...

predvsem pa IMO posmeh vsem lastnikom, ker se mi rahlo dvigne zelodec, ko preberem kaksne "princeske", nonice in lubice se vozije v teh skatlah :D

...no nekatere so sicer res posrecene ampak res redke. Vceraj sem vozil za avtosolo, ki je imela tablico PO-PRAVILIH

PO-PRAVILIH je imela bolj težko na tablici, ker imaš za oznako mesta lahko še največ 6 znakov.

Če maš kakšno posrečeno custom kombinacijo pokasiraš kakšno sliko random civilista, thumbs up od policistov, nič problemov z lokalpatrioti (vkolikor znajo brati in skapirajo da maš custom tablico, ti ne bodo rezali gum ker "verjetno nisi od tu")
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

Mato989 je izjavil:

Ja, saj, ... z lastnikom česa? Z lastnikom avtomobila ali z lastnikom tablice? Da vprašam tako, da boš razumel: Z OSEBO, ki si lasti avto, ali z "OSEBO", ki si lasti tablice?

Če gre z lastnikom avta, je novi lastnik kupec, zato gre z njim. Če gre z lastnikom tablic, pa ... no lastnik so država, ne ti, ne novi kupec avtomobila. Takrat pa pač grejo skupaj z avtom, ne skupaj z lastnikom. Saj veš: "Kamor gre b'k, naj gre še štr'k".

Ja, vem kako je bilo včasih. Tablice si obdržal in si jih lahko dal na nov avto. Sklepam, da je bilo s tem več težav kot s tem, da so tablice vezane na avto, pa so zato spremenili. Nek razlog so verjetno že imeli, sicer dvomim da bi se tega lotili. Kakšen pa je ta razlog, pa ne vem.

Sicer mi je pa za to, kakšno tablico imam, še bolj vseeno kot za lanski sneg. V bistvu bi bilo še najbolje, če bi lahko bil brez. Bi se lahko vozil brez vinjete :)

njyngs ::

Vedno izberem MB tablice, da v LJubljani pokažem tem femboyem svojo superiornost 8-) /s

Drugače pa - dajte ne komplicirat s tablicami. Sem MB tablice že 100x pustil parkirane v LJ, tudi na najbolj zakotnih lokacijah, pa se ni nikdar zgodilo nič - niti v času ko so bli boji MB-Olimpija. So mi pa v lastnem Mariboru 3x poškodovali avto ob lastnem prebivališču.

Debilnost in hudobija ne pozna tablic.

@OP ti si pa izberi kar ti paše. Magar "KR-IPTO".
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

hipertija ::

Kr-ETEN je tudi opcija
PO-FUKL
PO-rkodio
CE-PEC
CE-CA
KR-ompir
KR-avjak
itd.
Prekle za kurnk

Ali pa KR-IPA (verjetno že obstaja?)
Lahko bi tudi PO-TESENA, KK-SI-KEJ, MB-APPE, KR-ETEN, LJ-UBITI (to sem že videl), GO-BLIN, CE-FUR...

hipertija je izjavil:

PO-rkodio

Pozabi, ne znam štet :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dars in vnos registerskih številk za vinjete (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
828107890 (4885) Gregor P
»

Zamenjava grba na tablici?

Oddelek: Na cesti
475855 (3854) garamond
»

grb občine na registrski tablici

2513627 (6680) Egidij88

Iščem osebo preko registrske tablice