Slo-Tech - Hitra rast vrednosti kriptovalut, ki se je začela takoj po ameriških volitvah, se nadaljuje. Bitcoin je v tem času pridobil že 40 odstotkov vrednosti in se je povsem približal magični meji 100.000 dolarjev. Včeraj je dosegel vrednost približno 99.500 dolarjev in po nekaterih napovedih lahko presegel mejo že prihodnji teden.
Rast poganja tudi čedalje večja popularnost skladov (ETF), ki sledijo ceni bitcoina in omogočajo izpostavitev njegovi vrednosti tudi za investitorje, ki nimajo znanja ali ne smejo investirati neposredno v bitcoin. Raste tudi vrednost drugih kriptovalut, ki pa zaradi turbulentnega dogajanja v prvi polovici leta ne dosegajo nujno rekordov. Ether je od začetka meseca takisto močno porasel, a je pri 3200 dolarjih še vedno niže, kot je bil junija ali pa celo novembra 2021, ko je presegel 4000 dolarjev.
Globalni trg kriptovalut je dosegel 3,3 bilijona dolarjev, kar je največ doslej in približno tržna kapitalizacija Microsofta ali Nvidie. V tem pogledu torej ostaja nišni trg, ki ima še prostor za rast. Prihodnje gibanje bo močno odvisno od dogodkov v ZDA, predvsem odnosa nove administracije - ki jim je deklarativno zelo naklonjena - do kriptovalut. Vsi strokovnjaki pa poudarjajo, da strmi rasti v prihodnosti običajno sledijo tudi medvedja obdobja, ko se tečaji obrnejo navzdol. Žal nihče ne ve, kdaj.
Novice » Kriptovalute » Bitcoin se spogleduje z magično mejo 100.000 dolarjev
gruntfürmich ::
končno novica o 100.000$ !!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
sennheizer ::
gruntfürmich je izjavil:
končno novica o 100.000$ !!
Ta novica spominja na novico iz leta 2016. Takrat je tudi Trump zmagal in naslov je bil nekaj takega: "Bitcoin se približuje 1000 dolarjem"
mtosev ::
Ja moji bitcoini so pridobili na vrednosti. Ethereum tudi
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
pikachu004 je izjavil:
Ja moji bitcoini so pridobili na vrednosti.
Bitcoini. Čestitke 😉
itq množina, kaj si pa mislil o marku
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
nuclear ::
ja ja.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()
styrian ::
Verjetno bodo kiti počakali do novega leta, potem pa sledi tradicionalni rug-pull. In potem bo Slo-Tech objavljal številke za pomoč v duševni stiski...
Gregor P ::
Sam sicer mislim da je tam okoli prisege Trumpa tisti ključni datum; bomo videli
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Blinder ::
prijateljica ima GMT in ZIL in pravi, da so kripto bodoč denar in da se bo v prihodnosti vse plačevalo s kriptovalutami.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
blackbfm ::
Lurker99 ::
Nekateri mislite, da ste zamudili bitcoin ko je bil 20k. Potem niste kupili pri 40k ker ste mislili da ste zamudili... Potem 70k, zdaj 100k.
Jaz mislim da še niste zamudili če pogledate vsaj 5 let naprej. Čez 10 let pa sploh ni izključeno da bo zadeva vredna nad miljon.
Jaz mislim da še niste zamudili če pogledate vsaj 5 let naprej. Čez 10 let pa sploh ni izključeno da bo zadeva vredna nad miljon.
ViperR ::
Če bo imel bitcoin naslednji 10 let povprečno rast npr 40% letno je cist vseeno kolk stane. Sp500 pa ima 10% letno.
Če bodo tulipani imeli naslednjih 10 let povprečno rast npr 40% letno je cist vseeno kolk stane. Sp500 pa ima 10% letno.
Edino razliko najdem v tem, da tulipani zgnijejo. Vse ostalo je isto, ima vrednost, ker ljudje špekulirajo, da bodo prodali za več, kot so kupili.
Kripto mesi ::
S kripto entuzijasti se ne da pogovarjat
Kripto mesi ::
Z nesposobneži, ki so naredili IT faks in si ne znajo najti poštene službe in rajši jamrajo po forumih tudi ne.
Razumem da je folk na 24ur pa rtv tak ignoranten. Bi pričakoval mal več od ljudi na tehnološkem forumu.
energetik ::
Edino razliko najdem v tem, da tulipani zgnijejo. Vse ostalo je isto, ima vrednost, ker ljudje špekulirajo, da bodo prodali za več, kot so kupili.
Ja, to da Bitcoini ne "zgnijejo" je prva, ogromna razlika.
Druga pa je, da nihče ne more "posejati" novih par milijonov.
To sta bistvena razloga, zakaj jih hočemo imeti in zakaj jih vedno več ljudi hoče imeti.
vires in numeris
LeQuack ::
Bolj je tu situacija artificial scarcity, v smislu bitcoin število je umetna omejitev. Lahko se naredi ekvivalentna kopija kovanca ki je ekvivalentna, ali še boljša, najbrž jih je že tisoč in več narejenih. Ampak ker niso bili prvi, potem nimajo vrednosti, čeprav so v vseh drugih parametrih enaki, ali boljši.
Primer so recimo diamanti, ki so zaradi redkosti dragi. Ampak znamo naresti diamante, ki so ekvivalentni kot pravi diamanti. Ampak ker niso pravi diamanti nimajo vrednosti, čeprav so v vseh drugih parametrih enaki, ali boljši. Samo na v primeru bitcoin tudi originalen chain ni "naraven" kot so to pravi diamanti.
Primer so recimo diamanti, ki so zaradi redkosti dragi. Ampak znamo naresti diamante, ki so ekvivalentni kot pravi diamanti. Ampak ker niso pravi diamanti nimajo vrednosti, čeprav so v vseh drugih parametrih enaki, ali boljši. Samo na v primeru bitcoin tudi originalen chain ni "naraven" kot so to pravi diamanti.
Quack !
feryz ::
Glih danes smo debatirali.
Če bi spomladi kupil kojne namesto zafire, bi zdajle imel za dve zafire. Ampak ne bi imel pa zafire.
Če bi par let nazaj kupil kojne, bi danes imel za 8 zafir. Ampak ne bi imel pa zafire že 6 let. Že tretje.
In stanovanja tudi ne. Niti prvega, niti drugega.
Bi imel pa kojne. In bi jih tiščal vsaj dokler ne pridejo do milijona. Vmes bi sicer crknil, ampak nič ne de. Bi mi pa zafiro postavili na grob.
Če bi spomladi kupil kojne namesto zafire, bi zdajle imel za dve zafire. Ampak ne bi imel pa zafire.
Če bi par let nazaj kupil kojne, bi danes imel za 8 zafir. Ampak ne bi imel pa zafire že 6 let. Že tretje.
Bi imel pa kojne. In bi jih tiščal vsaj dokler ne pridejo do milijona. Vmes bi sicer crknil, ampak nič ne de. Bi mi pa zafiro postavili na grob.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
LeQuack ::
Saj tisti z največ denarja so najbolj skopuški, to je že znano dejstvo. Recimo zakaj špara Warren Buffet, ko bi že zdavnaj lahko luksuzno zapravljal v svoji starosti.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Glih danes smo debatirali.
Saj ti noben ne reče da moraš it v ekstrem. Jaz še vedno živim v svoji hiši, hodim na potovanje in vozim ok avto. Res pa je da ne kupim na vsake 3 leta nov avto na leasing.
Lahko vsak mesec vse zagoniš, lahk pa neki investiraš in se ti zadeva konkretno povrne.
blackbfm ::
Nekateri mislite, da ste zamudili bitcoin ko je bil 20k. Potem niste kupili pri 40k ker ste mislili da ste zamudili... Potem 70k, zdaj 100k.
pa kdo pol prodaja zdj te za 20,40,70 in 100k če je to tok dober deal da sam rase..keri kreteni
hamez66 ::
Tisti, ki kupujejo na vrhu, potem nekje proti dnu prodajajo. Raziskava narejena na podlagi enega retail investitorja :D
pa kdo pol prodaja zdj te za 20,40,70 in 100k če je to tok dober deal da sam rase..keri kreteni
Nekateri rabijo denar za življenje, hišo,.. Ali pa špekulirajo
Če nabiraš denar za hišo v 1-3 letih, ga ne vržeš v Bitcoin, ampak v depozit ali MM etf.
Razen če si gambler in probaš če rata.
Denar, ki ga rabiš za življenje, prav tako ne porineš v Bitcoin, ampak ga kuriš sproti od plače. Če moraš nujno prodajati Bitcoin, da si nabaviš hrano, si že v štartu zafrknil. Razen če govorimo, da si že dosegel FIRE in od svojih 20 Bitcoinov počasi prodajaš satošije in uživaš v penziji.
Razen če si gambler in probaš če rata.
Denar, ki ga rabiš za življenje, prav tako ne porineš v Bitcoin, ampak ga kuriš sproti od plače. Če moraš nujno prodajati Bitcoin, da si nabaviš hrano, si že v štartu zafrknil. Razen če govorimo, da si že dosegel FIRE in od svojih 20 Bitcoinov počasi prodajaš satošije in uživaš v penziji.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
twom ::
Če bo imel bitcoin naslednji 10 let povprečno rast npr 40% letno je cist vseeno kolk stane. Sp500 pa ima 10% letno.Pa ti zastopiš kaj pišeš? 40% na 10 let je začetna vrednost krat 30 (natančneje 28.925....).
Današnja logika kapitalizma z nenehno rastjo nima osnove v matematiki. Rast ne obstaja, razen če imaš zraven inflacijo, ki ti uničuje prihranke.
Ok, 3% rast se sliši malo. V 24-tih letih se podvoji. V 1.000 letih se pa... 7 tisoč milijardokrat pomnoži.
Se pravi, če danes naredimo 70.000 parov teniških copat na uro, jih bomo če 1000 let delali 490 milijonov milijard na uro da bomo vzdževali 3% nenehno rast?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
Če bo imel bitcoin naslednji 10 let povprečno rast npr 40% letno je cist vseeno kolk stane. Sp500 pa ima 10% letno.Pa ti zastopiš kaj pišeš? 40% na 10 let je začetna vrednost krat 30 (natančneje 28.925....).
Današnja logika kapitalizma z nenehno rastjo nima osnove v matematiki. Rast ne obstaja, razen če imaš zraven inflacijo, ki ti uničuje prihranke.
Ok, 3% rast se sliši malo. V 24-tih letih se podvoji. V 1.000 letih se pa... 7 tisoč milijardokrat pomnoži.
Se pravi, če danes naredimo 70.000 parov teniških copat na uro, jih bomo če 1000 let delali 490 milijonov milijard na uro da bomo vzdževali 3% nenehno rast?
Tebi osnove niso jasne. Samo ceno dvigneš?
Sicer pa kje vidiš težavo? 1T mcap x30 je 30T v 10 letih. To verjetno niti več kot mcap zlata ne bo. Slaba.
Pa tud mislim, da so zracunal, da vsak 1$ inflowa v btc dvigne mcap za 118$. Pa sam izracunaj, kolk denarja rabiš za tak mcap. V 2024 imajo US ETF-ji že 31b$ inflowov.
twom ::
Tebi osnove niso jasne. Samo ceno dvigneš?A tko kot pri novih avtih? Ko je osnovni Clio sedaj 20.000 namesto par let nazaj 10.000 EUR?
Nekdo mora ta dvig cen plačat, nastane pa problem, če množicam kupna moč pada (kar se srednjemu sloju dogaja zadnjih 60 let, vsako leto mal bolj).
Se pravi po tvojem dosežeš rast tako da dvigaš cene? Dobra fora. Cene stanovaj so šle v 20 letih iz 15.000 za garsonjero na 150.000 EUR. Kolikšna je gospodarksa rast?
Se bova pogovarjala naprej čez 10 let ali prej, ko bojo ugasnili bitcoin strežnike...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
Bitcoin strežnike?
Če misliš Bitcoin node, ne, jaz ga ne bom ugasnil, ker mi žre borih 6W.
Če misliš Bitcoin node, ne, jaz ga ne bom ugasnil, ker mi žre borih 6W.
vires in numeris
tomaz- ::
twom:
"
Se bova pogovarjala naprej čez 10 let ali prej, ko bojo ugasnili bitcoin strežnike... "
Ko pa kaj takega prebereš, pa vidiš, da imaš opravka s "profesionalnim" znalcem
"
Se bova pogovarjala naprej čez 10 let ali prej, ko bojo ugasnili bitcoin strežnike... "
Ko pa kaj takega prebereš, pa vidiš, da imaš opravka s "profesionalnim" znalcem
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Španija omejuje oglaševanje kriptovalut, na Kosovo po prepovedi razprodaja opreme (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 23230 (15303) | 49106 |
» | Bitcoin spet oživelOddelek: Novice / Kriptovalute | 9529 (6569) | kakob |
» | Bitcoin presegel 2000 dolarjev (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 44953 (33846) | shadeX |
» | Za bitcoinom buren teden (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 34337 (27586) | psickolog |