» »

Microsoft Flight Simular 2024 izšel s precej poporodnimi krči

Slo-Tech - Včeraj popoldne je izšla težko pričakovana nova različica Microsoftovega Flight Simulatorja 2024, ki predstavlja korak naprej v primerjavi že z zelo dodelano verzijo 2020. Začelo se je sicer klavrno, saj so najbolj zgodni uporabniki zgolj žalostno opazovali, kako ni delovala namestitev, kako se je igra med poganjanjem večkrat sesula, nalaganje je trajalo in trajalo itd. Ponoči so sicer težave odpravili in danes naj bi šlo bolj gladko, a prvi vtis je pokvarjen. Večino dneva se je svet ukvarjal z vprašanjem, kako uspešno zagnati igro in ne obtičati pri 97 odstotkih.

Flight Simulator 2024 podobno kot predhodna verzija vsebuje celotni svet, realistično vreme, visoko ločljivost, pravi digitalni dvojček Zemlje. Kljub temu je igra približno trikrat manjša od predhodnice, ker se precej bolj zanaša na povezavo z internetom. Iz oblaka prenese več gigabajtov podatkov na uro, v povprečju naj bi šlo za 5 GB, lahko pa tudi več. Igra je na voljo na platformah Xbox/PC, Steam.

Zato poglobljenih recenzij igre še ni, ker so ocenjevalci tekmovalci, kdo bo prvi uspel igro sploh pognati in o tem napisati par stavkov. Microsoft sicer pravi, da imajo teksture v primerjavi s predhodno verzijo 4000-krat več podrobnosti, kar jim je uspelo z umetno inteligenco. V Flight Simulatorju 2024 je novi Career Mode, ki vsebuje 26 različnih poti: lahko ste vse od reševalca do čezoceanskega pilota.

Za konec še podpora in združljivost. Flight Simulator 2024 nadgradi 2020, tako da ohrani lastne spremembe letal in letališč. Prav tako verzija 2020 ostaja podprta, ne vemo pa še, ali se bodo avtorji držali obljube o 10 letih podpore.

15 komentarjev

pikachu004 ::

Slabo za Microsoft, da je izdal Flight Simular 2024 s precej poporodnimi krči.

pegasus ::

En boljši komentar sem videl ... da ta simulator dosega nove nivoje realnosti, ker v letalstvu tudi pogosto čakaš :D

Glugy ::

"Iz oblaka prenese več gigabajtov podatkov na uro, v povprečju naj bi šlo za 5 GB, lahko pa tudi več."
A ne bi bilo boljš brez oblaka?

Mnjah ... ravnokar mečemo ven dober petabajt diskovja, lahko si inštaliraš doma 6 rackov in pol nažicaš azure za mirror terena, kjer hočeš letet :D

Netrunner ::

Iz oblaka bo treba naložit oblake :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Microsoft experience at its best: https://www.pcgamer.com/games/sim/micro...
"Have you tried turning it off and on again?" :))

nsignific ::

Jaz sem danes čisto lepo igral na PCju, letel malo naokoli po Sloveniji v VR s helikopterjem.

Izgleda imam srečo, saj nisem naletel na nobene težave.

roCkY ::

Kaj pa detajli reljefa ti je naložil takoj? Sem se lotil inštalacije nekaj po 21h. Je šlo 100% normalno. Po zagonu igre pa praktično nič. Detajlov sploh ne naloži ali pa morda vsakihh 5 min nekaj km2. Sem probal letet po SLO, Grand Canyon pogledat: je rabil 15 minut, da je naložil potem pa brez detajlov razen primarna lokacija,... so premagali Boeing. Upajmo da brezp osledic, da ni kak odvisnik kje končal.

Grimnir3 ::

Glugy je izjavil:

"Iz oblaka prenese več gigabajtov podatkov na uro, v povprečju naj bi šlo za 5 GB, lahko pa tudi več."

Vseh tekstur naj bi bilo za nekaj PB.

Imaš toliko diskovja?

miroB ::

Najboljši meme: Microsoft Loading Simulator 2024:))
Sicer pa: hja, so nas ponudniki navadili, da gamsi in software ima ob izidu dostikrat porodne težave... Ne pravim, da je to ok, ampak tako to je... Saj bodo hitro porihtali, z dodatnimi reaourci. Za ostale buge in pomanjkljivosti pa bo trajalo še kako leto. :D
Zato sem jaz zaenkrat na verziji 2020...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miroB ()

Markoff ::

Glugy je izjavil:

Ni lepo leteti med oblaki?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Ghost7 ::

Glugy je izjavil:

torej si brez optike v luknji kamor sonce ne posije.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

Machete ::

Zakaj?

How long does it take to download 1 GB with 100Mbps?
For instance, a 1GB file would take 13 minutes and 20 seconds to download at 10Mbps (megabits per second). A speed of 100Mbps would download it in just 1 minute and 20 seconds.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

GregiB ::

Tale flight Sim... malo sem gledal streame. PMSM gre za igro, ki ima sorazmerno ozek krog uporabnikov, ki so hard-core digitalni piloti... Sploh si ne znam predstavljati, kakšen je learning curve za to igro, koliko ur pilotiranja traja, preden lahko uspešno poletiš s potniškim letalom med npr. LJU in, kaj pa vem... Arlando v Stockholmu?!
Hočem povedat, menim, da je zelo malo nove populacije, ki zadevo sname in je pripravljeno presedeti skozi celotno učenje, preden lahko dejansko... igra...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

miroB ::

GregiB je izjavil:

Tale flight Sim... malo sem gledal streame. PMSM gre za igro, ki ima sorazmerno ozek krog uporabnikov, ki so hard-core digitalni piloti... Sploh si ne znam predstavljati, kakšen je learning curve za to igro, koliko ur pilotiranja traja, preden lahko uspešno poletiš s potniškim letalom med npr. LJU in, kaj pa vem... Arlando v Stockholmu?!
Hočem povedat, menim, da je zelo malo nove populacije, ki zadevo sname in je pripravljeno presedeti skozi celotno učenje, preden lahko dejansko... igra...

Temu ni tako. Game lahko igraš, kot si ti opisal, ali pa realizem zmanjšaš na min in z xbox kontrolorjem poletiš instantno in npr, oceniš kako dobro so modelirali tvojo hišo v Spodnjem Dupleku, ali pa občuduješ lepo grafiko svetovnih znamenitosti... Zato ima msfs milijone uporabnikov...
V novi verziji pa so med drugim dodali misije in karierni način..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miroB ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft Flight Simulator (2020) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
37252364 (11) pegasus
»

Oddelek: Novice / Igre
151483 (58) miroB
»

Fallout 5 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11925129 (898) oo7
»

iščejo se letalske simulacije