Forum » Pomoč in nasveti » VENTOY - Kako PRAVILNO ustvariti Multi BOOT USB ključ?
VENTOY - Kako PRAVILNO ustvariti Multi BOOT USB ključ?
WinXP ::
Pozdrav,snel sem dol VENTOY,da bi ustvaril MULTI BOOT USB KLJUČ (več ISO programov na USB ključu),a ne znam sam narediti pravilno Multi boot usb ključa. Prosim poglejte sliko in mi razložite PO KORAKIH (1.,2.,3.) kako naj to izvedem. Instaliral sem ga na usb ključ,a ni njegovih datotek gor,piše pa da je instaliral...Na sliki ki jo prilagam je vse opisano - prosim poglejte natančno sliko preden odgovorite !
Vnaprej hvala za pomoč !
Vnaprej hvala za pomoč !
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
hojnikb ::
ventoy namestis na kjuč z njihovim programom
ISO datoteke kopiras direktno na kjuč, brez rufusa ali česarkoli podobnega
v uefi biosu izklopis secure boot
voila, stvar spila v nulo
datotek na kjučku ne vidis zato, ker ventoy nardi dve particiji in kar je na prvi particiji (tam k kopiras isote) je skrito.
ISO datoteke kopiras direktno na kjuč, brez rufusa ali česarkoli podobnega
v uefi biosu izklopis secure boot
voila, stvar spila v nulo
datotek na kjučku ne vidis zato, ker ventoy nardi dve particiji in kar je na prvi particiji (tam k kopiras isote) je skrito.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Dve stvari sta tu: Prvič Secure Boot sem izklopil v Biosu ampak do sedaj ko je bil vklopljen je pisalo Windows UEFI Mode,zdaj ko sem ga pa izklopil ne piše nikjer Disabled,ampak piše OtherOS. Pa sem dal TO in sedaj piše v System Information: Secure Boot Off. Kot drugo pa: PC (Asus) noče delati z samooznačenim UEFI 32 GB ključkom,pa sem probal ponoviti to kar si napisal za VENTOY na DRUGEM Usb ključku. Bomo videli kaj bo. Me prav zanima kaj bo tudi na Gigabyte PC-u. Bom sporočil.
Na DRUGEM USB 2.0 ključku, ki je vklopljen direktno (ne preko USB Huba,čeprav mislim da vklop preko Usb Huba nima s tem nič) zdaj to dela oziroma mi je uspelo narediti z Ventoyem te datoteke. Grem sedaj še na drugi PC to narediti. Hvala za pomoč.
problem je v secure boot, ker tega ventoyov bootloader ne podpira in maš zato ta error pri bootanju, k si ga linkal. Nič druga...
#brezpodpisa
pegasus ::
Btw, easy2boot vs ventoy, mnenja? Ker e2b furam že ... več kot desetletje? Za ventoy pa prvič slišim.
ventoy dela bolš za multiboot (iso samo drag&dropaš v mapo), pa še lep boot meni maš. In precej customizable je, pa VHDje lahko direktno bootaš.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
pegasus ::
Ja sej e2b dela tudi natančno to ... 256gb ključ, gor tona isotov, lahko bootaš karkoli kadarkoli kjerkoli. Včasih sem celo torbo cdjev nosil naokrog ;)
nwm, kolikor sn js mel izkusnje z easy2boot je mel kr tezave z večimi windows isoti na enem kjučku... mogoče se je to skozi leta pofixal, ampak ventoy dela v nulo
#brezpodpisa
tomlin ::
Ventoy je enkraten. Večino linuxov probam z njim. Iz njega se da praktično vse distrose, kot tudi winse v nekaj minutah brez problemov inštalirati na pc.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 174449 (1180) | toro69 |
» | Ryzen 4600G in BSOD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3300 (986) | Bye |
» | Neuspešna inštalicija Linuxa - endlees boot loopOddelek: Pomoč in nasveti | 781 (297) | pegasus |
» | Sesutje MBR na SSD Win 10Oddelek: Programska oprema | 1091 (498) | k4vz0024 |
» | Iz Linuxa na windwosOddelek: Pomoč in nasveti | 945 (468) | bluefish |