Forum » Pomoč in nasveti » Grafična kartica ne deluje
Grafična kartica ne deluje
eko1 ::
Pozdravljeni!
Imam prenosnik Lenovo Z51 z grafično kartico AMD Radeon R9 M375. Ko sem nekega dne vklopil računalnik, je zmrznil, kjer vpišeš geslo za Windows račun. Preko safe moda sem onemogočil AMD grafično kartico, kar je zagnalo računalnik normalno. Torej, dokler imam onemogočeno GPU vse dela normalno samo iger ne morem igrati, v trenutku ko nazaj omogočim spet zaslon zmrzne. Poskusil sem posodobiti, zbrisati in na novo naložiti gonilnike vendar nič ne deluje. V trenutku ko se gonilnik naloži in zažene spet zaslon zmrzne. Poskusil sem tudi factory reset ampak mi je med nalaganjem Windowsa vrglo blackscreen, nakar sem v BIOSU spremenil grafične nastavitve iz switchable graphics v UMA. Potem se je Windows normalno naložil. Ko sem spremenil nazaj v switchable, mi je ob zagonu ponovno zmrznil... Potem sem preko safe moda spet onemogočil GPU, da prenosnik vsaj deluje.
Ima kdo morda kakšne ideje kaj je narobe? Je problem strojna oprema?
Hvala za vsak odgovor!
Imam prenosnik Lenovo Z51 z grafično kartico AMD Radeon R9 M375. Ko sem nekega dne vklopil računalnik, je zmrznil, kjer vpišeš geslo za Windows račun. Preko safe moda sem onemogočil AMD grafično kartico, kar je zagnalo računalnik normalno. Torej, dokler imam onemogočeno GPU vse dela normalno samo iger ne morem igrati, v trenutku ko nazaj omogočim spet zaslon zmrzne. Poskusil sem posodobiti, zbrisati in na novo naložiti gonilnike vendar nič ne deluje. V trenutku ko se gonilnik naloži in zažene spet zaslon zmrzne. Poskusil sem tudi factory reset ampak mi je med nalaganjem Windowsa vrglo blackscreen, nakar sem v BIOSU spremenil grafične nastavitve iz switchable graphics v UMA. Potem se je Windows normalno naložil. Ko sem spremenil nazaj v switchable, mi je ob zagonu ponovno zmrznil... Potem sem preko safe moda spet onemogočil GPU, da prenosnik vsaj deluje.
Ima kdo morda kakšne ideje kaj je narobe? Je problem strojna oprema?
Hvala za vsak odgovor!
Kateri Windows, kateri in od kod pobran gonilnik?
Windows 10 64bit, trenutna različica gonilnika 27.20.20913.2000. Poskusil sem naložiti direktno iz AMD strani Adrenalin 22.6.1 vendar po zaključenem nalaganju zaslon takoj zmrzne. Že pred težavo sem redno preverjal, če so na voljo nove posodobitve v Adrenalinu vendar je bilo vedno vse "up to date".
OutOfTheBox ::
Nima veze gonilnik, ker bi moral laufat tudi z osnovnim ki ga Windows sam namesti. Iz zapisa je razvidno da je OP naredil dovolj osnovnih troubleshooting stvari da bi zadeva morala funkcionirat. Pod črto, obstaja velika verjetnost da je šel GPU.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Han ::
Če je z grafičnim čipom vse ok, ima gonilnik kar veliko veze. Za prenosnik ga moraš navadno snet s proizvajalčeve (Lenovo) strani.
BIOS je zadnji? Poskusi še z Windows 11 24H2.
Če je z grafičnim čipom vse ok, ima gonilnik kar veliko veze. Za prenosnik ga moraš navadno snet s proizvajalčeve (Lenovo) strani.
Poskusil sem še enkrat pobrisati gonilnike in naložiti nove iz Lenovo strani. Sistem ob zagonu ni zmrznil, se je pa po cca 30 sekundah sam resetiral in vrgel kodo 'thread stuck in device driver error'. Ko se je ponovno prižgal je ponovil vajo dokler nisem ponovno onemogočil grafične v safe modu.
BIOS dejansko ni bil zadnji, vendar tudi po posodobitvi napaka ni bila odpravljena.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova grafičnaOddelek: Kaj kupiti | 1721 (1198) | t-zonaz |
» | ne pravilno delovanje ekrana- priložena slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 4414 (3797) | solatko |
» | Lenovo IdeaPad G700, BIOS dostopOddelek: Pomoč in nasveti | 8535 (7741) | Invictus |
» | Prenosnik Lenovo 3000 n500 tezavaOddelek: Strojna oprema | 7995 (4990) | mare87 |
» | Problem z Graficno KarticoOddelek: Pomoč in nasveti | 1408 (1113) | Ales47 |