Forum » Loža » Črpalka za sanitarno vodo
Črpalka za sanitarno vodo
phys ::
Za oskrbo hiše s sanitarno vodo iz izvira trenutno uporabljam črpalko Grundfos Scala 2, ki ima vgrajen frekvenčnik. Kot veliko drugim, je tudi meni začela puščati in jo moram menjati. Iščem alternativo. Zahteve:
1. zmožnost sesanja vode iz globine cca 5-6m
2. frekvenčnik, da ni elektro špice in da ni velikih nihanj tlaka v vodnem omrežju
Gledal sem kombinacijo frekvenčnika s senzorjem tlaka in nekega hidroforja, recimo kaj takega. Prednost take konfiguracije se mi zdi v porazdelitvi tveganja - če crkne frekvenčnik, zgolj zaprem ventil pred in za njim, odprem ventil na vzporedni veji, priključim pumpo na štrom in imam vodo v hiši. Če crkne pumpa, jo tudi lahko hitro menjam, ker se jih dobi v tehničnih trgovinah.
Prosim za mnenja, priporočila in morebitne izkušnje. Hvala.
1. zmožnost sesanja vode iz globine cca 5-6m
2. frekvenčnik, da ni elektro špice in da ni velikih nihanj tlaka v vodnem omrežju
Gledal sem kombinacijo frekvenčnika s senzorjem tlaka in nekega hidroforja, recimo kaj takega. Prednost take konfiguracije se mi zdi v porazdelitvi tveganja - če crkne frekvenčnik, zgolj zaprem ventil pred in za njim, odprem ventil na vzporedni veji, priključim pumpo na štrom in imam vodo v hiši. Če crkne pumpa, jo tudi lahko hitro menjam, ker se jih dobi v tehničnih trgovinah.
Prosim za mnenja, priporočila in morebitne izkušnje. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obtočna črpalka in bojlerOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4201 (1116) | fikus_ |
» | Glajenje tokovnih konic pri asihronskem 3f motorju.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2860 (1878) | Barbarpapa2 |
» | Kondenzator za pobiranje zagonskih tokovOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6034 (4187) | mirator |
» | Potres na japonskem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 187284 (151896) | Mipe |
» | Test črpalk Maxi-Jet MJ 750, Hydor LS 20 in Hydor LS 30 (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9177 (6889) | Jackass |