Forum » Na cesti » Vožnja skozi bencinsko kazen
Vožnja skozi bencinsko kazen
Lejga ::
No pa sem mislil da je SLO banana država, samo avstrijci vedno presenečajo. Na spodnjem linku je primer osebe, ki se je samo peljala skozi bencinsko črpalko, brez da bi tankala in že pošta od odvetnika, kazen 250€. Razlog naj bi bil, ogrožanje tankajočih na črpalki. Na jugu imamo Hrvate in njihov parkirišča, na severu pa to. Kmalu tudi v Sloveniji?
https://www.reddit.com/r/Austria/commen...
https://www.reddit.com/r/Austria/commen...
Utk ::
Po eni strani pravilno...vsakič ko je kolona na avtocesti, se najde skupina intelektualcev, ki se potem vozi čez počivališča in še tam dela gužvo za brez veze.
Tuki se gre enostavno za lupljenje folka "Dieser Ort ist bekannt für diese Vorgehensweise - genauso wie andere Orte, an denen Betreiber mit Videoüberwachung versuchen, alte Supermarktparkplätze in Abzockfallen umzufunktionieren." To švercanje čez bencinske, gre tudi men na k..., on se je "domnevno" kot kaže peljal skozi, da je obvozil rdečo luč, sedaj prebral, lahko je pa samo pogledal cene goriva in šel naprej.
starfotr ::
Odlično.
Naj se ustavijo, tankajo, gredo na wc ipd.
Vožnja mimo skozi počivališče je pa kot bi vrgel drek v ventilator. Tako, da podpiramo to, da se napiše kazen tem padalcem.
Isto se dogaja na obvoznici v Lj, kjer pametnjakoviči gredo na izvoz in nazaj na uvoz. Ker bodo prihranili 0,2 s.
Naj se ustavijo, tankajo, gredo na wc ipd.
Vožnja mimo skozi počivališče je pa kot bi vrgel drek v ventilator. Tako, da podpiramo to, da se napiše kazen tem padalcem.
Isto se dogaja na obvoznici v Lj, kjer pametnjakoviči gredo na izvoz in nazaj na uvoz. Ker bodo prihranili 0,2 s.
Utk ::
lahko je pa samo pogledal cene goriva in šel naprej.
Počivališča imajo praktično zmeraj neko pot mimo, ne rabiš it dobesedno čez črpalko, tudi če greš samo ceno gledat.
Pa ok, je bedna kazen, ampak so primeri ko bi bila upravičena, jaz pa ne morem vedet kako točno je bilo pa v tem.
nokken ::
V Avstriji je zadnja leta to postal precej splosen problem, ki ni omejen na bencinske in pocivalisca ampak dobesedno na vsako "privat" stvar (glede na to da je Avstrija dezela "privat - alles verboten" tabel je teh stvari precej). Naredis U-turn malo bolj na siroko in zapeljes cez ulico/parkirplac (ali pa zares zapeljes v ulico/na parking in obrnes tam brez da bi zares parkiral), ki ima video nadzor in tablo da je privat in imas precej sans da v naslednjih mesecih dobis dopis odvetnika s poloznico za placilo. In vsaj za lokalce to ni v stilu hrvaskih dopisov Slovencem (pa mogoce tudi drugim), katere vrzes proc, pac pa placas, ker gres drugace res na sodisce in placas x10.
Kot kaže se bo izvlekel, ker imajo v AUT tako kot pri nas, 30 dni časa da te obvestijo o kazni. Problem, ki ga vidim je pa da višino kazni "domnevno" določi lastnik, v dopisu ni omenjenega nobenega zakona na katerega se sklicuje odvetnik. V Avstriji so se izgleda materializrale sanje vsakega policaja o svojem križišču.
Landscapes1 ::
Kot kaže se bo izvlekel, ker imajo v AUT tako kot pri nas, 30 dni časa da te obvestijo o kazni. Problem, ki ga vidim je pa da višino kazni "domnevno" določi lastnik, v dopisu ni omenjenega nobenega zakona na katerega se sklicuje odvetnik. V Avstriji so se izgleda materializrale sanje vsakega policaja o svojem križišču.
Res je ja, vse skupaj je bizarno in na nivoju ZDA, samo enega Rednecka s puško še rabijo, ki pije six packe na svojem parkirišču in odganja predrzneže, ki so obrnili na njegovi zemlji. Je pa situacija res bizarna, jaz sem že parkrat peljal čez bencinsko. Pa ne da prišparam tisto minuto in 10 sekund, ampak na vsake toliko pozabim tankat prej in si rečem ok, bom pač dal 5 eur več. Potem pa vidim, da je cena 30 centov več na liter in bi me prišlo to 15-20 eur več na tank. Potem pa raje testiram, koliko km lahko naredim z "range 0 km" do doma. Do sedaj je vedno šlo. :) Enkrat sicer na hlape in sem tankal 3 litre več kot je kapaciteta tanka, ampak je še šlo. :)
kopriwa ::
Absolutno podpiram da se kaj podobnega uvede tudi pri nas. Kameri na uvozu in izvozu na počivališče, ter pošiljka s pozdravi domov za vse kalibre, ki si krajšajo vrsto v gneči s prevažanjem skozi počivališče brez ustavljanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kopriwa ()
IL_DIAVOLO ::
Povsem pravilno. Verjetno se ni peljal skozi, ampak divjal. Sem 1x videl enega bedaka in zdaj vedno z veliko previdnostjo speljem.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
nokken ::
To precej verjetno nima veze s 30dnevi obvescanja o kazni, ker to ni kazen, pac pa placilo "za uporabo privat zemljisca" (isto kot sem pisal prej o privat parkiriscih in ulicah). In pri tem, kolikor sem videl v novicah in po tv, nimajo 30 dnevnega roka ampak kolikor se kaksnemu odvetniku sprdne... lahko tudi leto ali dve potem pa ti skupaj poslje racun za 100 ali vec te "uporabe privat prostora".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kazen iz Italije po enem letu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17186 (974) | gruntfürmich |
» | Kazen iz tujine (Italija) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14752 (1997) | PINki |
» | Neplačilo cestnine v AvstrijiOddelek: Na cesti | 3934 (2768) | MIHAc27 |
⊘ | Brez vinjete - DARSovec se mi je zlagal (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11003 (9623) | D3m0r4l1z3d |