Forum » Pomoč in nasveti » Na particiji GPT mi ponuja ob obnovitvi Backupa še MBR and Track 0 - Zakaj?
Na particiji GPT mi ponuja ob obnovitvi Backupa še MBR and Track 0 - Zakaj?
WinXP ::
Imam problem ko delam Backup sistema (operacijskega sistema vred z vsemi instaliranimi programi). To delam z Acronis True Image,ki mi je najlažji način backupa,drugi so mi preveč zakomplicirani (sem probal). Problem je,ko hočem OBNOVITI varnostno backup kopijo,da mi na Gigabyte novem PC-u zmeraj ponuja na particiji GPT , MBR and Track 0 in to označi ko pogledam v Disk Managment kot "Unnalocated" z okoli 500 MB,novi računalnik Asus pa mi tega NE dela,ko hočem obnoviti backup z Acronisem ponudi samo 2x FAT 32 in ostanek sistemskega diska (465 GB).
Zakaj mi na Gigabyte PC-ju ponuja opcijo Unalocated? Če je ne obkljukam Acronis True Image noče naprej. Zdaj sem pa probal tole,ker me moti da mi 500 MB Unallocated particija stoji na prazno:
1.Formatiram najprej cel SSD M.2 disk
2.Šele potem instaliram iz backupa pa mi spet ponuja opcijo Unallocated,vendar lahko vsaj ne obkljukam in izberem samo EFI FAT32 particiji in sistemski disk.
Res smešno,particija diska je GPT,on pa meni ponuja MBR and Track 0 skupaj z potrebnim 2x EFI FAT32 in preostankom prostora diska...
Poglejte sliko. Vnaprej hvala za odgovor !
Zakaj mi na Gigabyte PC-ju ponuja opcijo Unalocated? Če je ne obkljukam Acronis True Image noče naprej. Zdaj sem pa probal tole,ker me moti da mi 500 MB Unallocated particija stoji na prazno:
1.Formatiram najprej cel SSD M.2 disk
2.Šele potem instaliram iz backupa pa mi spet ponuja opcijo Unallocated,vendar lahko vsaj ne obkljukam in izberem samo EFI FAT32 particiji in sistemski disk.
Res smešno,particija diska je GPT,on pa meni ponuja MBR and Track 0 skupaj z potrebnim 2x EFI FAT32 in preostankom prostora diska...
Poglejte sliko. Vnaprej hvala za odgovor !
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
ŠE KAR se mi pokaže RUMENA MAPA kot "C" pa moram dati System Properties na OFF.Pustim samo C: SSD M.2 na ON. V Partition Managerju pa je ko sem prej formatiral preden sem obnovil Backup vsaj izginilo 500 MB Unallocated particije - gledati sliko.
Nimam zadnje verzije,uporabljam Acronis True Image 2017.Misliš da bi pomagalo če bi imel verzijo 2024-2025? Bom probal. Zmeraj naredim polni (FULL) backup.
Nimam zadnje verzije,uporabljam Acronis True Image 2017.Misliš da bi pomagalo če bi imel verzijo 2024-2025? Bom probal. Zmeraj naredim polni (FULL) backup.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
Sem probal z najnovejšim Acronis True Image.iso,ki si ga linkal obnoviti backup,pa je zdaj stanje takole,kot je na sliki:
Nič ne piše koliko MB zavzema Track 0,ampak jaz ko obnavljam sistem backup, ga zdaj po novem ignoriram - NE OBKLJUKAM GA - obljukam samo NTFS in EFI System Partition. Še vedno se bojim tako delati (da ga NE obkljukam) a mi je uspelo zdaj enkrat obnoviti system backup,da ni pisalo 500 MB Unallocated (pri pregledu particije) ker nisem obkljukal Track 0,pa tudi rumena mapa v System Restore se zdaj NE pokaže,kar je pravilno.
SLIKA (OVEZNO POGLEDATI)
Hvala za pomoč,Han.
Nič ne piše koliko MB zavzema Track 0,ampak jaz ko obnavljam sistem backup, ga zdaj po novem ignoriram - NE OBKLJUKAM GA - obljukam samo NTFS in EFI System Partition. Še vedno se bojim tako delati (da ga NE obkljukam) a mi je uspelo zdaj enkrat obnoviti system backup,da ni pisalo 500 MB Unallocated (pri pregledu particije) ker nisem obkljukal Track 0,pa tudi rumena mapa v System Restore se zdaj NE pokaže,kar je pravilno.
SLIKA (OVEZNO POGLEDATI)
Hvala za pomoč,Han.
sbawe64 ::
Vrzi ta Acronis v smeti.
Macrium reflect
ali clonezilla + gparted, vse skupaj na Ventoy multiboot usb-ju.
Macrium reflect
ali clonezilla + gparted, vse skupaj na Ventoy multiboot usb-ju.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Ledstorm ::
Jaz uporabljam še lažji način:
Ventoy + Redorescue 3.0.2 + Rescuezilla + PartedMagic
To so moji glavni servisni pomagači. Ventoy mi Redorecue postavi malone v parih sekudah.
Predlagam samo Redorescue 3.0.2 verzijo, ker 4 ima probleme. Rescuzilla je zame tudi dobra, a ima preveč dodatkov, da vedno uporabim le Redorescue 3.0.2.
PartedMagic mi reši, če moram kaj popravit zagon. In to je to.
Ventoy + Redorescue 3.0.2 + Rescuezilla + PartedMagic
To so moji glavni servisni pomagači. Ventoy mi Redorecue postavi malone v parih sekudah.
Predlagam samo Redorescue 3.0.2 verzijo, ker 4 ima probleme. Rescuzilla je zame tudi dobra, a ima preveč dodatkov, da vedno uporabim le Redorescue 3.0.2.
PartedMagic mi reši, če moram kaj popravit zagon. In to je to.
Narava je najboljše zdravilo.
Zame je Acronis True Image zakon in zlahka se znajdem z njim. Z drugimi mi ni tako lahko delati backup sistema... Kakor kdo... Z Macrium Reflect in Aomei Backupper mi na primer ne gre...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev Windowsa 11 ni možna zaradi neke napakeOddelek: Pomoč in nasveti | 377 (267) | Han |
» | Kloniranje diska (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16973 (5460) | KLux |
» | Backup za Windows - kateri?Oddelek: Programska oprema | 3174 (1058) | Rad21 |
» | System Backup Program za Windows 7Oddelek: Programska oprema | 2627 (2360) | sloxl8 |
» | kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 2133 (1766) | solatko |