Forum » Pomoč in nasveti » Kako sharati samo enemu uporabniku?
Kako sharati samo enemu uporabniku?
Pro2Type ::
Smo na mreži (5 nas je) pa me zanima kako bi lahko sharov file oz mapo, sam na enega uporabnika (imamo vsi winXP). Sej sem neki probaval tam pa mi ne rata, pa sm naredu user acoount za unga frenda pa lahko tam sharam nanga sam on ne more dostopat do tega fila oz mape!
Help! :D :D
Help! :D :D
hruske ::
Če ima on windoze 98 po si zaj...
w98 namreč ne podpirajo, da se prijav na tvojo mašino pod drugim uporabniškim imenom. kar pomeni, da bi moral na tvojem računali narest račun z enakim uporabniškim imenom (pazi na velke in male čkre) in istim geslom.
to je nekak najlažji način kar jih jaz poznam.
a dela?
w98 namreč ne podpirajo, da se prijav na tvojo mašino pod drugim uporabniškim imenom. kar pomeni, da bi moral na tvojem računali narest račun z enakim uporabniškim imenom (pazi na velke in male čkre) in istim geslom.
to je nekak najlažji način kar jih jaz poznam.
a dela?
Mamo vsi winXP. Poj moram narest isti račun na mojem računalniku kot ga ima on na svojem + isto geslo?
ToniT ::
Pro2Type: Da!
Na svojem računalniku naredi uporabnika z enakim imenom in po možnosti z enakim passwordom, kot je na računalniku, s katerega uporabnik dostopa. Potem ne bo nobenih problemov.
Na svojem računalniku naredi uporabnika z enakim imenom in po možnosti z enakim passwordom, kot je na računalniku, s katerega uporabnik dostopa. Potem ne bo nobenih problemov.
gkovac ::
@ToniT
Rešitev ki si jo predlagal je dobra, ampak zdej mam pa podvprašanje. Ta zadeva velja tut za win2k, ampak kaj hudiča nardiš, če imaš recimo 50 uporabnikov... pa da morš share narest na recimo 15 računalnikih... a morš pol v vse računalnike dodajat folk? pa tko naprej?
Rešitev ki si jo predlagal je dobra, ampak zdej mam pa podvprašanje. Ta zadeva velja tut za win2k, ampak kaj hudiča nardiš, če imaš recimo 50 uporabnikov... pa da morš share narest na recimo 15 računalnikih... a morš pol v vse računalnike dodajat folk? pa tko naprej?
lp,
Za 50 uporabnikov pa postaviš strežnik in svojo domeno, potem pa se vsi prijavljajo na domeno in lahko vsakemu posebej ali pa skupinam določaš pravice in dostop.
Fantje vse sm naredu tako kot je treba. Sm dal navadn account (ne administratorski), pa enako Username + password, tam naštimal da shara na every one + na uporabnika in dal vse privilegije, mu napiše da ne more dostopat, ker nima dostopa do serverja!
Kaj je narobe??
Kaj je narobe??
ToniT ::
Najprej izklopi simple file sharing, če še tega nisi naredil.
Explorer->tools->folder Options->View nekje na koncu je Use simple file sharing....
Tam odstraniš kljukico.
Potem pa desni klik na direktorij, ki ga želiš urejati->Sharing and security in tam imaš zavihek security. Tudi tam je treba dati dovoljenja za dostop.
Explorer->tools->folder Options->View nekje na koncu je Use simple file sharing....
Tam odstraniš kljukico.
Potem pa desni klik na direktorij, ki ga želiš urejati->Sharing and security in tam imaš zavihek security. Tudi tam je treba dati dovoljenja za dostop.
ok... vse lepo in prav... ampak kaj pa če nimaš domene??? pa no recimo da maš mal manj uporabnikov recimo 10.. kaj morš pol vse ročno vtipkavat???
lp,
Kakor se odločiš.
Al narediš en low cost strežnik s sambo kot primary domain controller, lahko pa greš vse ročno vtipkavat.
Ampak kakor jaz spoznavam je problem že če samo trem delim...
Al narediš en low cost strežnik s sambo kot primary domain controller, lahko pa greš vse ročno vtipkavat.
Ampak kakor jaz spoznavam je problem že če samo trem delim...
hehe...
sej se mi je zdel, da bo na koncu odgovor tak. Sem pač mislil, da obstaja kakšen trik oz. kakšen hitrejši način pa vidim, da ga ni.
*SIGH* Microsoft
sej se mi je zdel, da bo na koncu odgovor tak. Sem pač mislil, da obstaja kakšen trik oz. kakšen hitrejši način pa vidim, da ga ni.
*SIGH* Microsoft
lp,
SuLc, sej je povsod tako, ni sam mikrosoftovo maslo.
Lahko se odločiš za razpršeno ane al pa za centralizirano. Pač pri majhnih številih se splača razpršeno, pri večjih pa vsekakor centralizirano.
Lahko se odločiš za razpršeno ane al pa za centralizirano. Pač pri majhnih številih se splača razpršeno, pri večjih pa vsekakor centralizirano.
miranpozar ::
Ali pa ustvaris group in dajas vanj samo dolocene accounte in nato nastavis dostop le-tej grupi in ne posameznikom.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3783 (3132) | Kankan |
» | Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna rabaOddelek: Omrežja in internet | 2307 (2178) | Mitja.GTI |
» | Kakšna je razlika, še se prijaviš kot administrator lokalno ali kot administrator v dOddelek: Operacijski sistemi | 2386 (2109) | krneki |
» | Filesharing in XP, Simple filesharing na OFF !Oddelek: Omrežja in internet | 1583 (1425) | slokii |
» | WinXP pravice uporabnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2618 (2195) | ToniT |