Forum » Loža » Odpoved po enem tednu zaposlitve
Odpoved po enem tednu zaposlitve
RatedR ::
Zaradi osebnih razlogov nameravam dati odpoved po tednu zaposlitve za določen čas. Prebral sem si, da naj bi moral oddelati še 15 dni (odpovednega roka), zanima me pa če to velja tudi na pogodbe za določen čas in pa tako kratko obdobje dela?
Podvprašanje, če je odgovor za zgoraj da, ali mi po tem pripada tudi količina dopusta, ki je naveden v tej pogodbi dela za določen čas?
Podvprašanje, če je odgovor za zgoraj da, ali mi po tem pripada tudi količina dopusta, ki je naveden v tej pogodbi dela za določen čas?
MojsterX ::
ti nimaš nobenega dopusta, ker dopust dobiš za 1 mesec dela komaj 1 dan pa pol, ti pa še 1 teden nimaš. Če ti je tok muka delat, daj odpoved pa na bolniško.
če si komaj zaposlen imaš verjetno poskusno dobo 6 mesecev, kar pomeni da je po zakonu odpovedni rok 7 dni po 94. členu ZDR-1
če si komaj zaposlen imaš verjetno poskusno dobo 6 mesecev, kar pomeni da je po zakonu odpovedni rok 7 dni po 94. členu ZDR-1
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()
Tody ::
Po enem tednu se niti spoznal nisi z uslužbenci kaj šele da bi prevzel kako pametno delo. Reči šefu hvala, daj mu listek v roko in pojdi svojo pot.
bm1973 ::
Uradno ima poskusna doba 7 dnevni odpovedni rok.
Poogori se s šefom, zahvali za priložnost, ne zapenjaj se, se pač zgodi...
Poogori se s šefom, zahvali za priložnost, ne zapenjaj se, se pač zgodi...
OutOfTheBox ::
Pa misliš, da bo šef sploh želel z njem govoriti, če da odpoved po 1 tednu?
Ja, če ni zategnjen. Firma v njega ni investirala še nič, tako kot on v firmo ne. Dodatno, scenarij kjer bi bila firma grozno odvisna v teh nekaj dneh samo od tega človeka, skorajda ne obstaja.
Če delavec zaradi kakršnegakoli razloga ne more ali noče delat, je najbolje da v tem primeru človeka pač pustiš.
Bellzmet ::
Kako ni investirala? Sedaj morajo objaviti nov razpis, če ga takoj dobijo ima lahko nek odpovedni rok in sta takoj 2 meseca mimo, ko se brez kadra.
fikus_ ::
Firma je investirala v novega zaposlenega vsaj zdravniški pregled.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Bellzmet ::
Če pa zadeva ne špila, pa pač ne špila, se strinjam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellzmet ()
IL_DIAVOLO ::
Pa veste kolko je tega? To se ni nic.
Nekateri so do malce in jih sploh ni vec.
Nekateri so do malce in jih sploh ni vec.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
djabi ::
fikus_ ::
Po črki zakona te morajo poslati za zdravniški pregled preden začneš delati.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
D3m ::
Zaradi osebnih razlogov nameravam dati odpoved po tednu zaposlitve za določen čas. Prebral sem si, da naj bi moral oddelati še 15 dni (odpovednega roka), zanima me pa če to velja tudi na pogodbe za določen čas in pa tako kratko obdobje dela?
Kaj te je pa tako s tira vrglo v 1 tednu?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Machete ::
Pa briga nas zakaj, to pojdi na medover spraševat. Nima veze s vprašanjem, razen, za tratenje časa.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
otago ::
Bolje po enem tednu, kakor mesecu dni, po večih izobraževanjih itd...
Za dopust zdaj ni smiselno se jajcat. Če pa se bliža novozaposleni roku zaposlitve 1 mesec /+, se že pozna 1-2 dneva, kakor pač v pogodbi.
Za dopust zdaj ni smiselno se jajcat. Če pa se bliža novozaposleni roku zaposlitve 1 mesec /+, se že pozna 1-2 dneva, kakor pač v pogodbi.
Glugy ::
Po enem tednu se niti spoznal nisi z uslužbenci kaj šele da bi prevzel kako pametno delo. Reči šefu hvala, daj mu listek v roko in pojdi svojo pot.
Razen če je mel res tok nemogoče sodelavce da so se drl nanga preko zdrave mere razuma ali pa kaj podobnega. Potem je že en dan spoznavanja dost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odpved v službiOddelek: Loža | 4455 (2627) | Aminirani |
» | Pogodba o deluOddelek: Loža | 2921 (1637) | urosz |
» | Takojšna opustitev službe, lahko naredim to ?Oddelek: Loža | 13621 (10361) | Mufasa |