» »

T2 sprememba ip

T2 sprememba ip

beanbean ::

Mene pa zanima kakšen je postopek za zamenjavo dinamičnega ip naslova? Nikje sem zasledil da se izključi modem za 24h+ in še vedno ni 100% da se ip zamenja. PC je direktno priklučen do modema.

bm1973 ::

24 ur will do the trick.

Dvomim, da so se T-2 inženirji igračkali z nastavitvami DHCP serverja.

vres.ales ::

Načeloma bi se moral sam menjati vsake 24ur. Meni se je, ko sem še imel dinamičnega na telemachu

beanbean ::

Meni se me menja na vsake 24ur, prej na 1 leto. Govorimo o public IPju ki ga lahko vidis naprimer na "what is my ip" tega potrebujem spremenit. Hvala za odgovore lp

bm1973 ::

vres.ales je izjavil:

Načeloma bi se moral sam menjati vsake 24ur. Meni se je, ko sem še imel dinamičnega na telemachu

Ne, se ne...

DHCP server da določeni MAC adresi vedno isti IP, razen če tako dolgo ne zahteva novega IP naslova, da se MAC adresa izbriše iz nastavitev.

Če je obnova redna, dobiš vedno isti IP.

vres.ales ::

Zanimivo, jaz sem glih prešel na statičnega, ker sem še takrat dosti igral MMORPG in me je vsaki dan dol zabrisalo

Karen ::

Fiksnega zaračunavajo, jaz imam na položnici 1,64 brez DDV oz 2,00 EUR z DDV. Samo da veste. So začeli zaračunavat po spominu ene 2 leti nazaj, mogoče še manj, pred tem si samo na helpdesku rekel da hočeš fiksnega in so ti ga dodelili. Jaz imam fiksnega zado da se z dyndns ne ukvarjam, imam registrirano eno domeno in je fix ip zato prava stvar.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

T-2 1. 8. 2022 pričeli z zaračunavanjem statičnih IP naslovov (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
618470 (6354) krho
»

Skoraj nemogoče. Utp kabel dela samo na enem rač.

242860 (2065) MadMax
»

t2 trdi dinamični IP 2 meseca isti IP (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
7015648 (13963) AndrejO
»

Dinamični IP problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
334585 (4018) NeMeTko
»

Dinamični in statični ip

164898 (4305) Pimoz

Več podobnih tem