Forum » Loža » Sušilni stroj ne suši
Sušilni stroj ne suši
recmajkemi ::
Rabil bi malo pomoči pri diagnozi nedelovanja sušilnega stroja.
Naj prvo povem, da so očiščeni vsi trije filtri, v topli vodi potem še spihani s kompresorjem, preveril sem delovanje črpalke, ki tudi dela. Med obratovanjem se perilo segreje, boben se vrti. Pa vendarle voda ne pride do zbirne posode in perilo je mokro. Mi je zmanjkalo idej, kaj bi lahko še bilo narobe.
Naj prvo povem, da so očiščeni vsi trije filtri, v topli vodi potem še spihani s kompresorjem, preveril sem delovanje črpalke, ki tudi dela. Med obratovanjem se perilo segreje, boben se vrti. Pa vendarle voda ne pride do zbirne posode in perilo je mokro. Mi je zmanjkalo idej, kaj bi lahko še bilo narobe.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
joez7 ::
Občasno se zamaši drenažna cevka. Maš toplotno Črpalko? Cev od črpalke do posode. Vzami jo zgoraj dol in pihni vanjo. Spodaj pri drenažni črpalki, je pri nekaterih bazenček, če ga dosežeš, ga očisti od mucik.
Model?
Model?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Tudi te cevki, ki peljeta v posodo spodaj-bazenček sta pretočni preveril z ustnim pihanjem. Bazenček je imel malo usedlin in je počiščeno. Tam je tudi omenjena črpakla katero sem prvo sumil,da ne deluje.
Model je Bekov DPU8360X
Model je Bekov DPU8360X
Poleg filtra levo spodaj je vse čisto? Sem mel primer, da je bil izmenjevalec zamuckan, pomagal je sesalec in sprej. Maš pa še eno odprtino na desni strani, je potrebno odviti dva vijaka - se ti je tam zamašilo?
Maš 5 let garancije?, poklič serviserja.
Ko črpalka deluje, se sliši - mora prit voda v posodo (ali odtok - če maš direktno zvezano).
Maš 5 let garancije?, poklič serviserja.
Ko črpalka deluje, se sliši - mora prit voda v posodo (ali odtok - če maš direktno zvezano).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
mojsterleo ::
Če si preveril vse, kar uporabnik lahko, potem pokliči na servis. Jaz sem imel podobne probleme nekaj let nazaj s pralnim strojem. Vse je preverjeno delalo, ampak vode ni izčrpavalo iz stroja iz neznanega razloga. Serviser je priključil na računalnik in takoj ugotovil, da je plata (elektronika) zanič. Tako da smo imeli vzrok problema in sem potem nedelujoč stroj prodal na Bolhi.
Jezus ::
Lahmo, da ti pumpica a ne dela.
Zgornji pokrov odšraufaj vzami posodo za vodo ven in tam kjer je posoda vlij malo vode da steče notri pa če pumpa da bo začelo zgoraj nazaj tečt tam kjer ima posoda za vodo luknjo. Paz da ne poliješ kje po elektronki.
Zgornji pokrov odšraufaj vzami posodo za vodo ven in tam kjer je posoda vlij malo vode da steče notri pa če pumpa da bo začelo zgoraj nazaj tečt tam kjer ima posoda za vodo luknjo. Paz da ne poliješ kje po elektronki.
EjTi ::
Najbolje je napisati, katera znamka in model ti dela težave. Lahko da so tudi rebra v izmenjevalniku toplote v notranjosti zapacana.
Najbolje je napisati, katera znamka in model ti dela težave. Lahko da so tudi rebra v izmenjevalniku toplote v notranjosti zapacana.
Ne bereš, zgoraj je model. Model je Bekov DPU8360X
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
Žal me ni toliko doma, da bi se podrobneje lotil stroja. ampak, če bi bil pumpa bi se voda nabrala v posodici spodaj in bi javljalo napako prepolne posode ko bi plovec aktiviral stikalo.
Probaj nalit vodo spodaj in opazuj, če vrže potem vodo v zgornjo posodo. Boš vsaj nekaj izločil.
Tule maš sliko plovca in črpalke kondenza Beko. Lepo dvigni jeziček, počakaj 5s in moraš slišati kondenčno črplako, mora priteč voda po cevki.
https://ibb.co/3B4hJHz
https://ibb.co/3B4hJHz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s pomivalnim strojemOddelek: Loža | 892 (461) | mailer |
» | Pomivalni stroj Gorenje napakaOddelek: Loža | 15857 (9271) | mat xxl |
» | Susilni strojOddelek: Kaj kupiti | 7635 (3698) | edi123 |
» | Hladilna tekočina izginja a ne vemo kam... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 46677 (42861) | Telbanc |
» | Kateri sušini strojOddelek: Loža | 4665 (2912) | Dajarra |