» »

Zgolj še eno leto podpore za Windows 10

1
2
»

mtosev ::

Ni škode, ker je normalno, da software zastara. Jaz sem happy Windows 11 user.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

pegasus ::

Najhitrejši winsi so bili nt 3.51, najlepši winsi so bili win2k, ostalo ni bilo omembe vredno ;)

Jaz mam lepe spomine na Windows 2000, ki sem ga za 30.000Sit kupil od frenda.

Horas ::

mtosev je izjavil:

Jaz mam lepe spomine na Windows 2000, ki sem ga za 30.000Sit kupil od frenda.

madona, ti pa si posebnež :D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

bm1973 ::

pegasus je izjavil:

Ma ja, saj samo Vi od Visual studio code zadostuje za 110% vseh potreb in je prisoten na vseh linuxih in unixih že nekje od srede osemdesetih let ... :D

No ja, vim... >:D

mihor ::

Utk je izjavil:

Jaz bom šel na linux ko bo na linuxu delal visual studio.

Aramis je izjavil:

mihor je izjavil:

Ales je izjavil:

Vsi ostali, ki to že lahko naredite, pa še niste, čim prej na GNU/Linux. Kaj še čakate sploh?

Ne razumem zakaj bi nekdo plačeval za tak bloatware in spyware kot je windows... Kdor ne zna uporabljat npr. Linux Mint, nima kaj delat z računalniki.

Z veseljem, ko bo vse na njem delalo, kar dela na windowsu.

VS Code je svetlobna leta pred bloatwarom, ki sliši na ime Visual Studio. Itak kot je nekdo povedal, rabiš v resnici zgolj Vim, po možnosti si naložiš LazyVim in imaš praktično vse funkcije, ki jih resnično potrebuješ za development. Če integriraš še LazyGit, si pa sploh na konju.

Sicer pa vse kar lahko počneš na winsih, dela na linuxu še bolje, mogoče le Adobe res trola s svojimi polizdelki, ki poleg vsega terjajo po novem še naročnino. Imaš sicer povsem ekvivalentne FOSS izdelke, ki so cross-platform, in nekdo, ki trdi, da brez Adobovega šrota ne more delat, je zgolj len šalabajzer.

bm1973 ::

Če delaš kodo za Windows, je Visual Studio pač nuja.

Ti ne bo pomagal noben vim... Čeprav sem ga včasih imel inštaliranega tudi na Windowsih.

Danes pa se gredo velike firme tak security, da si ne smeš nič več mapirati na delovno postajo, pa pol VSC izgubi nekaj na svoji privlačnosti.

CrniRadovane ::

Aramis je izjavil:

mihor je izjavil:

Ales je izjavil:

Vsi ostali, ki to že lahko naredite, pa še niste, čim prej na GNU/Linux. Kaj še čakate sploh?

Ne razumem zakaj bi nekdo plačeval za tak bloatware in spyware kot je windows... Kdor ne zna uporabljat npr. Linux Mint, nima kaj delat z računalniki.

Kaj pa ne deluje na Linuxu, kar ti dela na Windowsih?

WizzardOfOZ ::

Ales je izjavil:

Terminathor je izjavil:

aja, pa LINUx distribucije niso veliko boljše. Kaj pa ti ostane?

Pri čem točno "niso veliko boljše"? Pri snemanju zaslonov in obdelovanju osebnih podatkov?

Ubuntu ima celo keyloger vgrajen, ki pobira podatke ki jih tipkaš. Verjetno pobira zadeve ravno tako kot ms. Razlika je le v tem, da ms pobira podatke in builda s tem svoj AI, ubuntu pa prodaja nekim 100 firmam naprej tvoje podatke.

Boš moral kaj drugega izbrat od linuxa, kot ubuntu in njegove izvedenke.

Utk je izjavil:

Ni nujno, da je pravi screenshot, do zadnjega pixla. Naredi se ko je kaka sprememba na ekranu. Če 10 sekund bereš isto stran, ni potrebe da bi 10x slikalo.

To enable Recall, you'll need at least 50 GB of storage space free

Tolk je potrebno...

Saving screenshots automatically pauses once the device has less than 25 GB of storage space

Vsaj to.

Se pravi bo treba met spet manjše diske, pa pod 25GB frej placa na njih.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

bm1973 je izjavil:

Jaz uporabljam Win11 na škatli iz leta 2015.

windows 11 laufajo brez problemov tudi na tablici Lenovo Thinkpad Tablet 10 z X7-Z8750 procesorjem, ki je šla v prodajo leta 2015. Pa ne rabiš nobenega hacka, zadeva dela iz prve. In celo hitreje, kot z windows 10.

mihor je izjavil:

Utk je izjavil:

Jaz bom šel na linux ko bo na linuxu delal visual studio.

Aramis je izjavil:

mihor je izjavil:

Ales je izjavil:

VS Code je svetlobna leta pred bloatwarom, ki sliši na ime Visual Studio. Itak kot je nekdo povedal, rabiš v resnici zgolj Vim, po možnosti si naložiš LazyVim in imaš praktično vse funkcije, ki jih resnično potrebuješ za development. Če integriraš še LazyGit, si pa sploh na konju.

Sicer pa vse kar lahko počneš na winsih, dela na linuxu še bolje, mogoče le Adobe res trola s svojimi polizdelki, ki poleg vsega terjajo po novem še naročnino. Imaš sicer povsem ekvivalentne FOSS izdelke, ki so cross-platform, in nekdo, ki trdi, da brez Adobovega šrota ne more delat, je zgolj len šalabajzer.

Šalabajzerji ste na linuxu, ko že po 40 letih ne znate poštimat, da bi vse delalo enako kot na windowsih. Sami butli, ki se vsak s svojo distribucijo zvečer samozadovoljuje, namest da bi babo naskoču.

LightBit ::

Eni tudi nočemo da dela vse enako kot na Windowsih. Škoda pa da ne znam na Windowsih zrihtat da bi vse delalo enako kot na Linux.

Ales ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Ales je izjavil:

Terminathor je izjavil:

aja, pa LINUx distribucije niso veliko boljše. Kaj pa ti ostane?

Pri čem točno "niso veliko boljše"? Pri snemanju zaslonov in obdelovanju osebnih podatkov?

Ubuntu ima celo keyloger vgrajen, ki pobira podatke ki jih tipkaš.

Od kod zaboga si privlekel to?? 8-O

Verjetno pobira zadeve ravno tako kot ms. Razlika je le v tem, da ms pobira podatke in builda s tem svoj AI, ubuntu pa prodaja nekim 100 firmam naprej tvoje podatke.

Sori, ampak tole so popolne neumnosti.

Mark Shuttleworth oz. Canonical (podjetje, ki stoji za Ubuntujem) ima za sabo precej razvpito afero s poskusom integracije Amazonovega iskalnika v Unity. S tem bi se podatki o iskanjih seveda pretakali k Amazonu. To je bilo leta 2012 in nekaj časa so vztrajali, da je bilo to privzeto vklopljeno, potem pa jih je srečala pamet in so zadevo privzeto izklopili.

Za dosti mislečih ljudi je bilo že to dovolj, da se Ubuntu ne dotaknejo več.

Boš moral kaj drugega izbrat od linuxa, kot ubuntu in njegove izvedenke.

Jaz? Misliš prav mene osebno ali govoriš na splošno?

Si pa ta pravega najdu... :))

Absolutno nikoli v življenju nikomur nisem priporočal Ubuntu, kaj šele, da bi ga uporabljal, prav nasprotno. Ubuntu je inferioren distro v primerjavi z drugimi, enostavno so daleč boljše izbire na voljo, zato ga tudi ne priporočam nikomur.

Kar se tiče tega, kar si napisal o keyloggerju v Ubuntuju, pa pravzaprav ne vem, kaj naj si mislim. Si nasedel na nek FUD in zdaj v neki zgrešeni a dobri veri širiš to naokoli, res ne vem. Ne bi pomislil, da se nalašč lažeš, ampak... daj razloži, od kod ti to?

Jaz pa imam dual boot na prenosniku Windows 11 in Ubuntu.

bciciban_ ::

pegasus je izjavil:

Ma ja, saj samo Vi od Visual studio code zadostuje za 110% vseh potreb in je prisoten na vseh linuxih in unixih že nekje od srede osemdesetih let ... :D

To je za mazohiste.
Ali če nisi skupaj spravil več kot sto vrstic basha.

Tudi z lopato lahko narediš gradbeno jamo za hišo, ampak vseeno ljudje danes raje uporabijo bager.

Le zakaj?

Zgodovina sprememb…

1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izteka se dobavljivost Windows 10

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
476992 (3573) MrStein
»

Zbogom, Windows 7 in Windows 8.1

127129 (4663) Boobiz
»

Bliža se konec brezplačne podpore za Windows 7 (strani: 1 2 3 4 )

18447984 (35203) bajar
»

Zbogom, Windows 7 (strani: 1 2 )

6418216 (13058) Reycis
»

Microsoft z novimi triki za namestitev Windows 10 (strani: 1 2 3 )

13152843 (45238) opeter

Več podobnih tem