Forum » Omrežja in internet » Telekom bo zaračunoval email naslov
Telekom bo zaračunoval email naslov
karafeka ::
Pozdravljeni
Glede na sveže novice, da Telekom (spet) podražuje pakete in bo tudi začel zaračunavati uporabo elektronskih naslovov s 1.1.2025, me zanima kako bo z uporabo brezplačnega elektronskega e-poštnega naslova oz. kako sploh preverit v kater paket to spada.
Desetletja nazaj se je tak email naslov ustvaril in se prenesel (domnevno) na urni paket, ko se je naročnina pri Telekomu prekinila (več kot 10 let nazaj). Od takrat je ta email (@siol.com) še vedno neprekinjeno v uporabi, prijava na https://prijava.siol.net/posta/ dela normalno s uporabniškim imenom. Se pa s tem e-mailom oz. uporabniškim imenom in geslom ne gre prijaviti v uporabniški račun, tudi pozabljeno geslo se ne pošlje oz. napiše, da se je pojavila napaka. Telekom prav tako ne pošilja nobenih položnic ali kaj podobnega.
Na portalu za web pošto pod nastavitvami, lahko vidim primarni e-poštni naslov ID@users.siol.net (ID je 8 mestna cifra, št. uporabnika verjetno) ampak tudi s tem se ne gre prijavit v moj telekom oz. ponastavit gesla.
Kje bi se lahko prijavil v ta uporabniški račun? Kakšna je verjetnost, da bo Telekom ta epoštni naslov preprosto ukinil? Ali pa začel pošiljat račune v 2025, čeprav dvomim, da imajo še kje kak fizični naslov po vsem tem času.
Glede na sveže novice, da Telekom (spet) podražuje pakete in bo tudi začel zaračunavati uporabo elektronskih naslovov s 1.1.2025, me zanima kako bo z uporabo brezplačnega elektronskega e-poštnega naslova oz. kako sploh preverit v kater paket to spada.
Desetletja nazaj se je tak email naslov ustvaril in se prenesel (domnevno) na urni paket, ko se je naročnina pri Telekomu prekinila (več kot 10 let nazaj). Od takrat je ta email (@siol.com) še vedno neprekinjeno v uporabi, prijava na https://prijava.siol.net/posta/ dela normalno s uporabniškim imenom. Se pa s tem e-mailom oz. uporabniškim imenom in geslom ne gre prijaviti v uporabniški račun, tudi pozabljeno geslo se ne pošlje oz. napiše, da se je pojavila napaka. Telekom prav tako ne pošilja nobenih položnic ali kaj podobnega.
Na portalu za web pošto pod nastavitvami, lahko vidim primarni e-poštni naslov ID@users.siol.net (ID je 8 mestna cifra, št. uporabnika verjetno) ampak tudi s tem se ne gre prijavit v moj telekom oz. ponastavit gesla.
Kje bi se lahko prijavil v ta uporabniški račun? Kakšna je verjetnost, da bo Telekom ta epoštni naslov preprosto ukinil? Ali pa začel pošiljat račune v 2025, čeprav dvomim, da imajo še kje kak fizični naslov po vsem tem času.
starfotr ::
In kakšen je ta obraz? Podražil je kot vsako leto. In tako delajo vsi, vključno s T2 in ostalimi.
nunar ::
Jaz sem jim poslal mail, da imam tak mail (Urni paket) in so mi nazaj poslali dokumentacijo za prekinitev.
harvey ::
In kakšen je ta obraz? Podražil je kot vsako leto. In tako delajo vsi, vključno s T2 in ostalimi.
Drži, utemeljujejo podražitev s suhoparnim managerskim besednjakom - zaradi zaostrenih razmer na trgu....
Bolj debilne fore od zaračunavanja poštih kaseljcev znotraj paketov pa še ne. To je avtor tega debilizma gotovo dobil nagrado za najbolj inovativen pristop lupljenja. Po drugi strani polna usta digitalizacije, zelenega nakladanja, e-računi ipd. in potem te usekajo na osnovi - elektronski naslov.
Takoj ko se je T-2 prodal je Telekom začel kazati svoj pravi obraz. Pričakovano.
To nima neke veze s prodajo. Bo pa sledilo tudi pri ostalih, da ti bodo računali elektronske naslove kot je sedaj norma skoraj pri vseh operaterjev strošek prekinitev naročniškega razmerja.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Brezplačno so imeli email desetletja pa sploh niso plačevali ničesar. Tudi ostali ponudniki zaračunavajo poštne predale nenaročnikom.
Recimo 2 eur/mesec za 3 Gb pri A1.
T2 2,5 eur/mesec za 1 Gb.
Telemach 5 eur na leto, če nisi naročnik. Dodatni predal pa 2,54 eur.
Telekom 2,29 eur/mesec za 1 Gb.
Recimo 2 eur/mesec za 3 Gb pri A1.
T2 2,5 eur/mesec za 1 Gb.
Telemach 5 eur na leto, če nisi naročnik. Dodatni predal pa 2,54 eur.
Telekom 2,29 eur/mesec za 1 Gb.
LeQuack ::
To nima neke veze s prodajo. Bo pa sledilo tudi pri ostalih, da ti bodo računali elektronske naslove kot je sedaj norma skoraj pri vseh operaterjev strošek prekinitev naročniškega razmerja.
Prihodnost je v zaračunavanju podatkov. Zdaj ko je manj konkurence pričakujem nekaj v tej smeri. Npr. zastonj 100GB in potem plačuješ vse kar je nad tem, kot v ZDA. Pa mogoče bodo kakšne storitve izvzete.
Quack !
LeQuack ::
To bi lahko uvedli že kadarkoli prej, če bi hoteli.
Konkurenca je vsaj v neki meri preprečila, sedaj ko jo bo manj bodo imeli več možnosti. To je free money za njih, zakaj ne bi naredili?
Quack !
Saj TS je sedaj operater z nižjim deležem, kot T2+Telemach. Če se bo hotel obdržat, bo moral biti boljši.
Večja nevarnost je, da bodo balkanska posla v novem omenjenem konglomeratu delala probleme.
Večja nevarnost je, da bodo balkanska posla v novem omenjenem konglomeratu delala probleme.
nokken ::
Free money? Ja ker mail server (tako software kot hardware) je zastonj. Enako tudi ljudje, ki skrbijo za to. Glede podrazitev pa... ko gredo vase place gor je to normalno. Inflacija itd. No isto morajo iti place gor tudi zaposlenim na Telekomu. Kako naj gredo, ce ne podrazijo stvari?
OutOfTheBox ::
Prihodnost je v zaračunavanju podatkov. Zdaj ko je manj konkurence pričakujem nekaj v tej smeri. Npr. zastonj 100GB in potem plačuješ vse kar je nad tem, kot v ZDA. Pa mogoče bodo kakšne storitve izvzete.
Tega se ne bodo šli (bi se že). Sicer pa v Sloveniji smo kar se tiče cene podatkov praktično kralji v primerjavi z ostalim svetom. Ne vem kako je danes, sva se pa s kolegom iz Portugalske 2 leti nazaj pogovarjala, je plačeval za 2GB podatkov 10EUR na mesec, medtem ko smo mi imeli neomejene pakete (sicer po določenem prenosu znižano hitrost), po 15, 20EUR in vrsto vmesnih paketov glede na ceno in prenos.
Tukaj pojma nimamo kaj mamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
_Denny_ ::
Free money? Ja ker mail server (tako software kot hardware) je zastonj. Enako tudi ljudje, ki skrbijo za to. Glede podrazitev pa... ko gredo vase place gor je to normalno. Inflacija itd. No isto morajo iti place gor tudi zaposlenim na Telekomu. Kako naj gredo, ce ne podrazijo stvari?
V 90ih in zgodnjih 2000ih je pa potem bilo zastonj? In ne govorim o Hotmailu, Yahooju, Googlu in ostalih težkokategornikih, ampak Volji, email.si, mail386 in podobnih; dejansko tudi ne poznam niti enega plačljivega ali zastonj dialup ISP-ja, ki ne bi dal tudi zastonj email naslova. Upam celo reči, da je bilo v teh časih dražje že zato, ker so si ljudje pošiljali dejanske ppt in quicktime bedarije, zdaj se pa emaila skoraj za kaj drugega kot korespondenco v obliki teksta sploh ne uporablja več. Ni lepšega kot počakati, da ljudje leta in leta uporabljajo naslov, z njim kreirajo račune z username=email, kjer se večino časa tega ne da spremeniti, potem pa te prisilijo v plačilo. Me zanima, če bi bili isti komentarji v primeru, da se Pošta odloči zaračunavati dostavo pisem..."če nočeš davčne izvršbe zaradi nedostave pošiljke boš že plačal", ne?
Sam sem vsaj srečen, ker sem si že tam v 2018 preusmeril čisto vse pomembne stvari na svojo domeno...zdaj bo sicer majhen problem z uradnimi stvarmi, ker se je domena kreirala pri mojih mladih letih in je tudi temu primerna (npr. kfgjhh@kfgjhh.com, nemogoče izgovoriti). Upam vsaj, da vejo kaj je Outlook in kako se napiše, ker je samo tam bil prost "ime.priimek" alias brez dodajanja naključnih številk na konec.
Aja, pa dražijo pa itak že vsaj 10 let vsako leto po 1-2€ (včasih tudi dvakrat), tako da "korona inflacija" ni kriva. Naslednji korak bo verjetno res zaračunavanje prenosa na fiksnih paketih, ker smo tu svetovno gledano med redkimi s "flat rate".
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Ales ::
Še dobro, da je Telekom neprofitna organizacija in dražijo za povišanje plač zaposlenim. Podpiram!
Oh, wait...
Tako kot vsi ostali, drazijo (tudi) zato da lahko zvisajo place brez da bi zmanjsali profit. Zakaj ne pizdite ko se vam zvisajo place. Konec koncev vsako zvisanje plac pomeni ravno to... podrazitev cisto vsega. Odpovejte se temu, pa mogoce tudi ostalih podrazitev ne bo (toliko).
In ja... Tako kot vse ostale storitve in dobrine, se drazi vsako leto. Enako kot gredo vsako leto nase place gor.
In ja... Tako kot vse ostale storitve in dobrine, se drazi vsako leto. Enako kot gredo vsako leto nase place gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nokken ()
ginekk ::
Ma Telekom tudi ene položnice ne zna spisat in poslat pravilno.
Meni vztrajno pošiljajo za par centov več kot je napisano v pogodbi in prav nobena reklamacija ne zaleže.
Po njihovem je zaračunavanje 54.01 EUR namesto pogodbenih 54 zaradi "zaokroževanja" in tega nočejo razrešit.
Meni vztrajno pošiljajo za par centov več kot je napisano v pogodbi in prav nobena reklamacija ne zaleže.
Po njihovem je zaračunavanje 54.01 EUR namesto pogodbenih 54 zaradi "zaokroževanja" in tega nočejo razrešit.
JanBrezov ::
Meanwhile:
Skupina Telekom Slovenije v letu 2025 načrtuje rast prihodkov
https://siol.net/novice/slovenija/skupi...
A trolaš a misliš resno? Upam da prvo.
Zares obojega malo. To da je bolano pricakovati, da bos ti drazil tvoje storitve (oz. zahteval visjo placo) hkrati bodo pa vsi ostali ostajali na starih cenah ali celo nizali cene je misljeno precej resno. To, da vzdrzevanje mail serverjev in networka ni zastonj, ceprav si nekateri "strokovnjaki" tukaj mislijo, da je, tudi. Ostalo je pa malo trolanja ja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delavska hranilnica (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Loža | 201133 (148) | recmajkemi |
» | Odškodnina zaradi podražitev [VZMD] (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12204 (3452) | starfotr |
» | SiOL bo podražil telekomunikacijske pakete (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 29227 (24927) | Dami |