Forum » Pomoč in nasveti » DVD-RW ni zaznan v Biosu pod Boot options
DVD-RW ni zaznan v Biosu pod Boot options
WinXP ::
Imam problem na drugem novem računalniku,matična plošča je Gigabyte AORUS B450 Elite V2 in sicer prej mi je V BIOSU ZAZNAL DVD-RW sedaj pa ga NE.
V Windowsu 11 Enterprise je zaznan,vendar ne predvaja vsebine.Probal sem zamenjati za drugi novi ASUS DVD-RW,pa ga parkrat v Biosu ni zaznal,tako kot prvega,potem pa odenkrat je. V čem je težava?
Ali bi bilo možno,da je stari OPTIARC DVD-RW ,ki ga samo v Windowsu prikaže v Biosu pa ne, pokvarjen? Pred par ur JE BIL ZAZNAN v Biosu,ker je dvd ki sem ga dal noter,startal,zdaj ga pa ga v Biosu ne zazna ko pritisnem na tipko DEL ali F10 ali F12 za izbiro boota. Prilagam dve sliki. Prosim poglejte sliki,preden odgovorite,dal sem tudi na Load Defaults v Biosu pa je enako. Vnaprej hvala za pomoč!
V Windowsu 11 Enterprise je zaznan,vendar ne predvaja vsebine.Probal sem zamenjati za drugi novi ASUS DVD-RW,pa ga parkrat v Biosu ni zaznal,tako kot prvega,potem pa odenkrat je. V čem je težava?
Ali bi bilo možno,da je stari OPTIARC DVD-RW ,ki ga samo v Windowsu prikaže v Biosu pa ne, pokvarjen? Pred par ur JE BIL ZAZNAN v Biosu,ker je dvd ki sem ga dal noter,startal,zdaj ga pa ga v Biosu ne zazna ko pritisnem na tipko DEL ali F10 ali F12 za izbiro boota. Prilagam dve sliki. Prosim poglejte sliki,preden odgovorite,dal sem tudi na Load Defaults v Biosu pa je enako. Vnaprej hvala za pomoč!
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Jarno ::
Poskusi menjati SATA kabel z drugim, načeloma lahko DVD-RW tudi priklopiš na drugi SATA priklop, vsekakor najbolje na 1-4 in ne 5-6.
#65W!
Bom probal to, sedaj ko pritiskam tipko DEL za v Bios ali F12 za Boot Menu, me kar ignorira in nalaga Windows naprej ob vsakem bootu. Kaj je zdaj to? Sploh ne posluša in gre naprej v Windows, tako da ne morem priti v Bios.
Nikonja ::
Najbrž je res crknil ampak drugo vprašanje zkj sploh rabiš DVD player, pa ne mislim nič slabega, ampak me dejansko zanima kaj je prednost dvd diskov v računalniku v primerjavi z usb ključi da ga se še vedno oklepaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nikonja ()
Dobro, sedaj pa sem opazil da tudi druge priključene USB ključke ne izpiše pod Boot, kot jih je prej v Biosu...Nekaj je narobe,bom probal vse odklopiti in ponovno priklopiti. Res ne vem kaj je to, čisto sem nervozen od tega.
Tudi novega DVD-RW ASUS v Biosu ne zazna... Pred 2 urama ga pa je... Res norišnica... Bom probal Sata kabel prestavit, ne vem kaj bi drugo...
Han ::
Resetiraj / posodobi BIOS. Še prej odstrani RAM, spihaj reže, očisti kontakte na modulih in jih po vstavitvi nazaj stestiraj z memtest86.
Imam že kupljen nov externi USB DVD-RW, samo cd/dvd vrti notri in včasih ne požene dolgo,pa moram na novo vstavljati medije noter,da jih zazna... Kar se tiče mojega problema v tej temi je,da sem,kot je rekel Han (hvala mu) POSODOBIL BIOS in sedaj je DVD-RW in USB ključki ZAZNAN,tako da če hočem start z DVD-RW-ja pritisnem F12 tipko in izberem START Z DVD-RW. Sicer sem moral par nastavitev ročno dodelati sam in sem to shranil v profil Biosa. Hvala vsem,ki ste sodelovali pri razrešitvi moje težave, prilagam pa tudi 2 sliki,da vidite kako ZDAJ zgleda ko je vse zaznano v Biosu.
Lep pozdrav vsem sodelujočim !
Lep pozdrav vsem sodelujočim !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Z 1.mesta mi da DVD-RW kar samodejno na 2. mesto v UEFI Biosu in NE SHRANI NASTAVITVEOddelek: Strojna oprema | 1374 (909) | broken/link |
» | IZGINILA IKONA za DVD-RW v My ComputerOddelek: Pomoč in nasveti | 1008 (800) | Malajlo |
» | IDE disk preko pretvornika V USB disk NI ZAZNANOddelek: Pomoč in nasveti | 1483 (1274) | m3k |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4360 (3526) | MasterKiD |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1605 (1203) | solatko |