Forum » Pomoč in nasveti » IZGINILA IKONA za DVD-RW v My Computer
IZGINILA IKONA za DVD-RW v My Computer
WinXP ::
V My Computer mi je kar IZGINILA ikona za DVD-RW.
DVD-RW je normalno priklopljen in zaznan v Biosu,vendar mi je v Windowsu ikona kar izginila
in sedaj ne morem dostopiti do DVD pogona,da bi pekel CD-je ali kaj drugega...
Sedaj sem ponovno šel gledat v Bios in tudi v Biosu ni zaznana več DVD-RW enota niti v Control Panel Device Manager?!
Kako naj to popravim???
To se mi je zgodilo zdaj že drugič,odkar sem vstavil IDE RAID Pci kartico v računalnik,ki jo če nanjo priklopim ide disk kar ignorira.
Ne vem ali ima to kaj zveze s tem? Najbolje da kartico odstranim,saj morebiti dela spore?
Prosim za pomoč.
DVD-RW je normalno priklopljen in zaznan v Biosu,vendar mi je v Windowsu ikona kar izginila
in sedaj ne morem dostopiti do DVD pogona,da bi pekel CD-je ali kaj drugega...
Sedaj sem ponovno šel gledat v Bios in tudi v Biosu ni zaznana več DVD-RW enota niti v Control Panel Device Manager?!
Kako naj to popravim???
To se mi je zgodilo zdaj že drugič,odkar sem vstavil IDE RAID Pci kartico v računalnik,ki jo če nanjo priklopim ide disk kar ignorira.
Ne vem ali ima to kaj zveze s tem? Najbolje da kartico odstranim,saj morebiti dela spore?
Prosim za pomoč.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
- spremenil: WinXP ()
IDE Raid staro kartico sem iz računalnika odstranil,pa zdaj včasih pokaže v My Computer ikono za DVD-RW včasih (večkrat) pa spet ne !
V Biosu sem sicer gledal in je DVD-RW zaznan...
Kaj je vzrok za to, oziroma kako naj to popravim, da bo DVD-RW enota v My Computer VIDNA?
V Biosu sem sicer gledal in je DVD-RW zaznan...
Kaj je vzrok za to, oziroma kako naj to popravim, da bo DVD-RW enota v My Computer VIDNA?
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Zgodovina sprememb…
ToniT ::
Meni se je sicer dogajalo, da je ikona za DVD izginila, če je bil prazen, ko pa sem vstavil v pogon medij, pa se je pokazala.
E,moj Toni,res nimava sreče... ne vem kaj je to... Malajlo,ni to, v My Computer pod opcijo View imam obkljukano "Hidden Items",torej da prikaže tudi skrite pogone,pa nič...
Enkrat se ikona pojavi pri startu Windowsa,drugič ne. Ponavadi se pojavi,če je DVD notri v DVD enoti. Samo ne morem zdaj imeti ves čas zaradi te "napake" DVD notri v DVD-RW enoti?! V Biosu sem gledal in je DVD-RW normalno zaznan. Naredil sem tudi CLEAR CMOS,pa je isto.
To se mi je zdaj prvič zgodilo,ne vem kaj je to... pri startu računalnika sicer ponuja instaliranje z DVD-Roma ampak,v Windowsu ga pa ne prikaže
kot ikono ! Ne vem zakaj ne? In tudi v Nadzorni plošči v Device Managerju zgine prikaz CD/DVD enote!
Edina možnost je,da še enkrat formatiram in na novo naložim Windows, saj res ne bi vedel za kakšno napako gre tukaj...
Enkrat se ikona pojavi pri startu Windowsa,drugič ne. Ponavadi se pojavi,če je DVD notri v DVD enoti. Samo ne morem zdaj imeti ves čas zaradi te "napake" DVD notri v DVD-RW enoti?! V Biosu sem gledal in je DVD-RW normalno zaznan. Naredil sem tudi CLEAR CMOS,pa je isto.
To se mi je zdaj prvič zgodilo,ne vem kaj je to... pri startu računalnika sicer ponuja instaliranje z DVD-Roma ampak,v Windowsu ga pa ne prikaže
kot ikono ! Ne vem zakaj ne? In tudi v Nadzorni plošči v Device Managerju zgine prikaz CD/DVD enote!
Edina možnost je,da še enkrat formatiram in na novo naložim Windows, saj res ne bi vedel za kakšno napako gre tukaj...
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
V Device Managerju poglej ali ti DVD enota in PCI kartica zahtevata isti IRQ.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDEOddelek: Strojna oprema | 1611 (1209) | solatko |
» | DVD-RW enota - ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 995 (892) | rupeta |
» | Dvd Enota Izginila Iz Sistema!?!Oddelek: Strojna oprema | 1794 (1201) | Xserces |
» | NEC ND-4550A-ne snema dvd-jev!!Oddelek: Strojna oprema | 5476 (2458) | hudychk |
» | Težave z CD/DVD pogon-uOddelek: Strojna oprema | 1453 (1309) | Erwin |