» »

Bojim se svojaga PC-ja!

Bojim se svojaga PC-ja!

<OmaDawn> ::

Zgodba je taka. Pred kratkim sm zvecer lepo biu na racunalniku, ga lepo ugasnu in sou spat. Čez neki cajta me en hrup zbudi in vidm da je PC pržgan. Si mislm kva sm idiot da kr puščam računalnik pržgan, ga ugasn in grem spat. Zjutri ustanem za šolo - komp je biu pržgan - ga ugasnem. Pridem iz šole - komp je pržgan. WTF!!!! Neki časa sm mogu za taprau učink un gumbk za napetost uzadi izklplat poleg tega je blo pa use skp kr creepy! :)
Skratka pol sm neki programe zbrisu pa mal popucu use skp, zdj je pa use ql. A mi lahko kdo pove od česa se je lahko kr sm pržigu???
Ivy

frenk ::

v biosu se pri nekaterih ploščah lahko naštima čas vklopa...možno je tud da si mel naštiman power on on mouse move, čeprav sploh ne vem če ti plata to podpira...drgač pa folk govori da se mu vklop tud če se maček mal dregne ob nega:D

Poldy ::

V BIOSu je tudi nastavitev, da se ti računalnik sam vklopi, če pride napetost nanj. Uporabno, če zmanjka elektrike, ko pa spet pride, se računalnik sam vklop.

Se mi je pa pred kratkim naredil, da sm računalnik ugasnil, potem pa sem upazil, da lučka na tipkovnici za Caps Lock še vedno gori 8-O

jurre ::

to je men skoz delala 98ka (z num lock lucko mislm), dokler nisem izklopil gumba na napajalniku:\ XPji saj sami izklopjo ko se odlogirajo:D

<OmaDawn> ::

Ja sej to bi se tud men zdel logično da bi blo kej z biosom sam fora je u tem da jest tist cajt nism nobenih nastavitev spreminju ne v biosu niti v windowsih v zvezi s tem oz. v biosih slpoh biu nism od nazadnje k sm na novo windowse nalagu (3 mesce). A je možna da kšn program al pa software na sploh vpliva na kej tazga?
Ivy

AngelOfDeath ::

Prej vplivajo kakšne naprave priklopljene na računalnik ;)
Vse pa je odvisno od nastavitev v biosu
si mogoče priklopil kako napravo ko ti je to začelo delat ?:)

<OmaDawn> ::

hmmm let me think. Noup mislm da ne. Vse kar je so zvočniki 5.1 pa scart kabel za na TV sam to sm meu že preden s je to začel. Sej zdj že neki cajta use dela sam iz radovednosti me mal zanima.

DSmidgy ::

A maš mrežno kartico? Če maš, izklopi v BIOSu WOL (Wakeup on LAN).

YuPi ::

Men se tud sam nazaj prizge, ampak samo ce uporabim suspend to disk ali ram. Ce ga ugasnem, se ne prizge. Mam pa v biosu vse wake-upe izklopljene, tko da se ugotavljam, kaj bi blo narobe. Sem tud ze kabel iz mrezne potegnu, pa ni to to. Kaj pa mas za eno plato?

YuPi

<OmaDawn> ::

Mam Gigabyte K7 triton series model GA-7N400E. Sam sej se nebi čudu če bi res kej "šaru" po kompu pa nastavitvah sam nism. Težava se je sama začela in več al mn sama tu nehala... vse kar sm naredu je da sm mal spucu PC (programi, defrag). A je možno da je virus sam dvomm ker ker se ne spomnem da bi mi NOD32 kej zaznou u tistm cajtu.

Crillin ::

HjA tele gige so sumljive k mam jest isto plato K7
serija GA-7N400-L. Men se isto dogaja ze ene 10X, se mi ucasih kr sam prizge, ucas ga shutdownam pa se mi ventilator se zmeri vrti(to predvsem takrat ko je rac dalj casa prizgan, se mi je ze 2X zgodilo), pa mal pocakam mogoc je pa da se ornk ohladi pa po 5 min se zmeri laufa, fora je da ga pol se resetirat ne morem celo tipka za power nima odziva, jo morm drzat tistih 4 sekunde da se rac. ugasne, pa nimam te opcije na on nastimane v biosu. Sm ze mrskaj probu tak da ne vem vec kaj naj, pa ko se mi je to prvic naredl nism nic po biosu saru, sem pustu nastavitve take kokr so mi jih nastimal tam k sm rac. kupu.

Crillin ::

OmaDawn a si ze upedenu zadevo

sparklyslo ::

Pri meni se je isto dogajalo na Epoxpovi plati.
Na koncu sem ugotovil, da je kriv napajalnik. Po zamenjavi napajalnika je bilo spet vse v redu.
Vse nastavitve v BIOSU niso nič pomagale.

YuPi ::

A je bil napajalnik pokvarjen al samo presvoh?

YuPi

dëych ::

men se je to dva dni zaporedoma zgodl, prvič ko se je računalnik je še hotu neki sprintat, sicer ne vem kaj, ker sm printer ugasnu - škoda k nism pustil da bi do konca sprintal:\ To se je zgodl prbližno ob isti uri, obakrat, vzrok je bil pa telefon. Ko je nekdo poklical na telefon se je računalnik pržgal in pol sm to v BIOS-u izklopu in zadeva je bla rešena. Ampak me res zanima kaj mi je hotu sprintat:D



Lp

Dr0tX ::

Mogoce ti je hotu sprintat "Knock knock Neo!" :D

BigWhale ::

Mogoce si se pa zbudil v Twilight Zone!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

noče v stanje mirovanja

Oddelek: Pomoč in nasveti
111651 (1424) matejkor
»

Racunalnik se ugasne po 10s

Oddelek: Pomoč in nasveti
391536 (1085) amigo_no1
»

Procesor???

Oddelek: Pomoč in nasveti
191477 (1130) DjVirus
»

Ko odložim slušalko na telefonu se mi zažene računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
548882 (3860) Daniel
»

Kaj ste vse uspeli skurit z OC? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
885764 (3513) MasterMiG

Več podobnih tem