Forum » Loža » Obletnica valete
Obletnica valete
donvito ::
Pač bistveno je to, ni nujno da vsak ki ne gre, da je luzer ali pa v tujini na šihtu...
Jaz sem sicer na večino obletnic šel, včasih pa tudi nisem šel, ker mi pač ni bilo takrat... recimo na 1. obletnico sem šel, pol pa na 5. nisem šel, ker mi je blo brezveze ker sem glih šel na faks in sem imel druge prioritete... potem sem na 10 spet šel...
Je pa čudno ker letos je 20 obletnica valete, pa je september pa 0 glasu od nikogar... meni se pa ne ljubi organizirat.
Ja izločili so te, siti so tvojega besedičenja, kako bi ukinil vse privilegije za upokojence ali jih kar evtaniziral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: donvito ()
energetik ::
S sošolci iz OŠ smo se srečali le 1x, nekje 5 let po valeti, pa še takrat naj je blo nekje 1/3. Kot razred se nekako nismo razumeli. Sedaj niti šel ne bi več, če bi se slučajno menili.
Z gimnazijci pa se dokaj redno dobivamo na nekje 5 let. Pozna se, da smo se res praktično vsi odlično razumeli med seboj. Meni je najbolj fascinantno, kako se po 15min vse odvija, kot bi ravno končali maturo. Razlika je le v količini sivih las, gubah in trebuhih
In res je to, tisti, ki so komaj zdelovali, so zdaj najpremožnejši. Samo da piflarke pri nas niso učiteljice, ampak zdravnice in zobarke. :-)
Imamo pa standard, rezervirana miza v random piceriji in to je to, nobenega pretiravanja.
Z gimnazijci pa se dokaj redno dobivamo na nekje 5 let. Pozna se, da smo se res praktično vsi odlično razumeli med seboj. Meni je najbolj fascinantno, kako se po 15min vse odvija, kot bi ravno končali maturo. Razlika je le v količini sivih las, gubah in trebuhih
In res je to, tisti, ki so komaj zdelovali, so zdaj najpremožnejši. Samo da piflarke pri nas niso učiteljice, ampak zdravnice in zobarke. :-)
Imamo pa standard, rezervirana miza v random piceriji in to je to, nobenega pretiravanja.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
crocodile ::
Hvala lepa vsem za informacije. Sem se odločil, da bom šel pogledat.
Malo sem počekiral svoje sošolce na FB/IG in LinkedInu. Če govorimo o kariernih dosežkih me hvalisanje sploh ne skrbi... mislim, da sem sam kar veliko dosegel (sploh za nekoga, ki ni tipični IT), res pa je, da sem za vse to trdo delal in nič ni prišlo samo od sebe.
Tudi če govorimo o družinskem življenju, sem med svojimi vrstniki nekje v povprečju. Vglavnem so poročene samo sošolke (večina jih ima 10+ let starejšega tipa - pomožnosti kakšnega podjetnika), medtem ko so sošolci povečini še samski (redki imajo družino).
Če pa gremo gledat velikost trebuha in količino sivih/manjkajočih las, potem je zgodba malo drugačna - zna biti, da bom kar lep čas na tapeti.
Malo sem počekiral svoje sošolce na FB/IG in LinkedInu. Če govorimo o kariernih dosežkih me hvalisanje sploh ne skrbi... mislim, da sem sam kar veliko dosegel (sploh za nekoga, ki ni tipični IT), res pa je, da sem za vse to trdo delal in nič ni prišlo samo od sebe.
Tudi če govorimo o družinskem življenju, sem med svojimi vrstniki nekje v povprečju. Vglavnem so poročene samo sošolke (večina jih ima 10+ let starejšega tipa - pomožnosti kakšnega podjetnika), medtem ko so sošolci povečini še samski (redki imajo družino).
Če pa gremo gledat velikost trebuha in količino sivih/manjkajočih las, potem je zgodba malo drugačna - zna biti, da bom kar lep čas na tapeti.
Ploobu ::
Torej, ker grem prvič na tak dogodek (za obletnico mature se še sploh nismo uspeli dobiti), sploh ne vem, kako to poteka. Vem samo, da se v večernih urah dobimo v bližnjem gostišču, kjer bo poskrbljeno za hrano, pijačo in glasbo. Lačen in žejen ne bom, kar je dobra novica.
Pol časa boste komentirali koliko ima kdo las, potem se boste pa pogovarjali, kdo ima večjega tiča (lepši avto, boljšo službo, večje mišice,...).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ploobu ()
jest10 ::
Z bivšimi osnovnošolci smo se dobili 1x, za 15 letnico. S štirih razredov se nas je zbralo ravno 1/4, v izi žurka, malo debate, nič posebnega.
S srednješolci (to samo naš razred), se dobimo skoraj vsako leto, število udeležencev varira, je pa vedno znova super druženje-aktivnosti ter žurka.
S srednješolci (to samo naš razred), se dobimo skoraj vsako leto, število udeležencev varira, je pa vedno znova super druženje-aktivnosti ter žurka.
zodiak ::
Ok. Ampak ta tip nima težave z obletnicami ampak preprosto nima časa oz. ni dovolj blizu.
Ja samo tip je izjavil točno to, da nima časa za te "neumnosti" ker je nekje na morju in dela od doma... torej bi lahko prišel če bi želel... pa ni glih luzer.
Že mora biti tako, če to pove nek magnat iz Ptuja.
Pač bistveno je to, ni nujno da vsak ki ne gre, da je luzer ali pa v tujini na šihtu...
Jaz sem sicer na večino obletnic šel, včasih pa tudi nisem šel, ker mi pač ni bilo takrat... recimo na 1. obletnico sem šel, pol pa na 5. nisem šel, ker mi je blo brezveze ker sem glih šel na faks in sem imel druge prioritete... potem sem na 10 spet šel...
Je pa čudno ker letos je 20 obletnica valete, pa je september pa 0 glasu od nikogar... meni se pa ne ljubi organizirat.
Naredi pohano se bo kar trlo folka oz. ljudi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zodiak ()
Gagatronix ::
Jaz ni sanse da bi sel na kaj takega. Ze valeta (in maturantski ples) mi je bila debilizem. Tistih par ljudi s katerimi se dejansko zastopim smo se vedno v stiku. Za ostale se mi sladko jebe kaj pocno v lajfu. Nismo bili frendi takrat, in ne bomo frendi zdaj. Da bi pa se placeval za ta "privilegij" mi pa na kraj pameti ne pade.
Hangman ::
Gagatronix je izjavil:
Jaz ni sanse da bi sel na kaj takega. Ze valeta (in maturantski ples) mi je bila debilizem. Tistih par ljudi s katerimi se dejansko zastopim smo se vedno v stiku. Za ostale se mi sladko jebe kaj pocno v lajfu. Nismo bili frendi takrat, in ne bomo frendi zdaj. Da bi pa se placeval za ta "privilegij" mi pa na kraj pameti ne pade.
Samo ljudje se sčasoma spremenijo. Nekateri so bili v osnovni šoli še zelo otročji, sedaj pa na svet gledajo že malo drugače. Saj tudi s sodelavci ljudje ponavadi niso prijatelji, ampak kadar je neka takšna stvar, se ljudje takih dogodkov kar udeležujejo.
Se pa strinjam glede valete in nekih maturantskih plesov. Če je nekdo antitalent za ples oz. kakršenkoli nastop, zakaj bi moral it na take zadeve?! Čisto nekaj drugega je, če greš na dogodek z vedenjem, da ga lahko zapustiš kadarkoli ali pa se za nekaj časa umakneš stran in ne bo nič narobe... se pravi, greš na ta dogodek kot bi šel v petek zvečer v oštarijo.
bm1973 ::
Gagatronix je izjavil:
Jaz sem šel, po 30 letih, komaj prepoznal cek kup folka... Praktično nimam stika z nobenim, čeprav je vmes tudi moja poročna priča in par kolegom s katerimi smo ga presrali cel faks...
Bilo je malo brez zveze, ni to krog ljudi s katerimi bi se družil-.
Pač tipično vaško slovensko zaplankan folk.
Ni čudno da nisem hotel ostati na vasi...
donvito ::
Gagatronix je izjavil:
Jaz sem šel, po 30 letih, komaj prepoznal cek kup folka... Praktično nimam stika z nobenim, čeprav je vmes tudi moja poročna priča in par kolegom s katerimi smo ga presrali cel faks...
Bilo je malo brez zveze, ni to krog ljudi s katerimi bi se družil-.
Pač tipično vaško slovensko zaplankan folk.
Ni čudno da nisem hotel ostati na vasi...
Visoko se ceniš, ampak, veš kako pravijo:
Može seljak iz sela, ali ne može selo iz seljaka.
Mercier ::
Oblečete se v stilu "let's get drunk", kot pravi temu OP, ali pa v najboljšo obleko v omari, nič vmes, potem pa se potrudite najt deset izrazito dobrih stvari povezanih s konkretnim sošolcem ali sošolko in vsaj tri dotičnemu ali dotični poveste in neodvisno od tega še pohvalite vsaj dve bejbi. Potem, prej ne velja, pa se zmerno do pretežno napijete.
Miki N ::
Oblečete se v stilu "let's get drunk", kot pravi temu OP, ali pa v najboljšo obleko v omari, nič vmes, potem pa se potrudite najt deset izrazito dobrih stvari povezanih s konkretnim sošolcem ali sošolko in vsaj tri dotičnemu ali dotični poveste in neodvisno od tega še pohvalite vsaj dve bejbi. Potem, prej ne velja, pa se zmerno do pretežno napijete.
Potem pa OP pride domov, bilo je ful bedno še enkrat preveri vse točke s seznama in šit ... pozabil se ga je napiti!!
Mercier ::
Kako je lahko bedno, če si prijazen do petih ljudi?Oblečete se v stilu "let's get drunk", kot pravi temu OP, ali pa v najboljšo obleko v omari, nič vmes, potem pa se potrudite najt deset izrazito dobrih stvari povezanih s konkretnim sošolcem ali sošolko in vsaj tri dotičnemu ali dotični poveste in neodvisno od tega še pohvalite vsaj dve bejbi. Potem, prej ne velja, pa se zmerno do pretežno napijete.
Potem pa OP pride domov, bilo je ful bedno še enkrat preveri vse točke s seznama in šit ... pozabil se ga je napiti!!
crocodile ::
Sicer je od dogodka minilo že nekaj tednov, ampak sem šele zdaj pomislil, da bi bilo morda dobro podati kakšen feedback. Za vse tiste, ki se boste spraševali enako kot jaz...
Povabljeni smo bili 3 oddelki - A, B in C. Udeležba je bila nekje 3/4.
Potekalo je po disco stilu (muzka, lightshow vseh možnih barv), najprej se je spilo nekaj "kratkih", potem večerja in nato naprej dogajanje (ples, popivanje, debate med čik pavzami).
Praktično nemogoče je vsakega posebej pozdraviti in ga "zaslišati" z vsemi možnimi vprašanji. Se pa od večine da izvedeti, kje so in kako jim gre.
Nekateri so se zelo spremenili (na videz in/ali karakterno), drugi so ostali skoraj enaki. Kakšni "spori" iz šolskih dni so se v tem času že pozabili.
Nisem zaznal, da bi se kdo komu posebej čudil (glej ga kako je plešast; glej jo kako se je zredila itd.) in tudi nobene fovšije ni bilo zaznati.
Ljudje so končali vse povsod: Nekateri imajo že otroke v vrtcih/šolah, drugi pa še sami stanujejo doma pri starših brez kakšnega partnerja (večina se jih najde tu).
Sam sem zelo introvertiran tip in včasih že mesec prej začnem iskati izgovore, kako bom take dogodke izpustil. Ampak to je bilo zelo lepo doživeti in priporočam udeležbo.
Povabljeni smo bili 3 oddelki - A, B in C. Udeležba je bila nekje 3/4.
Potekalo je po disco stilu (muzka, lightshow vseh možnih barv), najprej se je spilo nekaj "kratkih", potem večerja in nato naprej dogajanje (ples, popivanje, debate med čik pavzami).
Praktično nemogoče je vsakega posebej pozdraviti in ga "zaslišati" z vsemi možnimi vprašanji. Se pa od večine da izvedeti, kje so in kako jim gre.
Nekateri so se zelo spremenili (na videz in/ali karakterno), drugi so ostali skoraj enaki. Kakšni "spori" iz šolskih dni so se v tem času že pozabili.
Nisem zaznal, da bi se kdo komu posebej čudil (glej ga kako je plešast; glej jo kako se je zredila itd.) in tudi nobene fovšije ni bilo zaznati.
Ljudje so končali vse povsod: Nekateri imajo že otroke v vrtcih/šolah, drugi pa še sami stanujejo doma pri starših brez kakšnega partnerja (večina se jih najde tu).
Sam sem zelo introvertiran tip in včasih že mesec prej začnem iskati izgovore, kako bom take dogodke izpustil. Ampak to je bilo zelo lepo doživeti in priporočam udeležbo.
Bud_Bundy ::
Lepo, me veseli, da je bilo dobro.
Sem pa pomislil, da sem kakšne trikrat zamenjal, ali premešal skoraj vse sošolce in paralelke(podružnica, ter nato še odprtje nove šole). Najbrž se bolj navežeš, če razredi ostajajo enaki.
Sem pa pomislil, da sem kakšne trikrat zamenjal, ali premešal skoraj vse sošolce in paralelke(podružnica, ter nato še odprtje nove šole). Najbrž se bolj navežeš, če razredi ostajajo enaki.
tony1 ::
"Ampak to je bilo zelo lepo doživeti in priporočam udeležbo."
Super!
Poklikajte se po FBju, naredite FB grupo in ponovite že naslednje leto Življenje je kratko
Super!
Poklikajte se po FBju, naredite FB grupo in ponovite že naslednje leto Življenje je kratko
Jaz sem valeto dozivel ze leta nazaj, in nimam nobene pretirane zelje, da bi se druzil z bivsimi sosolci iz osnovne sole. Sem v kontaktu z enim, ampak sva prijatelja ze izpred osnovnosolskih let.
DamijanD ::
Mi smo imeli pred kratkim 30 letnico. Zbralo se nas je približno 50% učencev in 2 razredničarki (eden je pa žal že pokojni). Slikanje, večerja in debata pozno v noč. Meni je bilo fino.
Eh, mene ne gane pretirano, vecina mojih profesorjev in profesoric je pokojnih ze leta, sosolcev pa tudi ne pogresam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje in kako najti novo družbo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15491 (8463) | Gagatronix |
» | Kako najti osebe? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12014 (6523) | GupeM |
» | Prvi šolski danOddelek: Loža | 6925 (5183) | Pika na i |
⊘ | Obletnice OŠ, SŠ...Oddelek: Loža | 2962 (1700) | kingsix |
» | Sodobnejša glasba (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12980 (11948) | Jst |