» »

prodaja avtomobila

prodaja avtomobila

1 2
3
»

AtaStanko ::

tony1 je izjavil:

Tip je preprodajalec ali pa butelj.

Ja no tudi jaz bi v primeru nakupa rabljenega avtomobila rad videl, dokumentacijo kaj je bilo servisirano na avtu. Po eni strani ga razumem. Res je veliko laže prodat avto, če imaš vsa dokazila kaj je bilo servisirano na avtomobilu.
Govorim za avtomobile stare tam cca 5 let. Itak da 99% folka tega nima za starejše avtomobile.
Jaz sem imel res vse, tudi račun od akumulatorja, pa račun od gum... res da je garancija že pretekla toda je vsaj en info kdaj je bilo kaj menjano.
Tukaj se gre samo ali se to da zraven avta ali ne.

tony1 ::

Ne ugovarjam temu, da kupec želi vso dokumentacijo. To pomeni, da je skrben človek.

Ugovarjam, da mu ni dovolj dobiti kopijo dokumentacije. Zato se mi zdi ena driska...

delavec44 ::

AtaStanko je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Nič od tega ne piše na računu. Vse to piše na servisnem zapisniku.

Ti pojma nimaš kaj govoriš. Očitno nikoli nisi imel avta na pooblaščenem servisu.
Na računu so vpisani vsi podatki o avtomobilu: tip vozila, št. šasije, registrska, št. stranke, kilometri, ves potrošni material, ki je bil menjan, količina, cena... zraven pa je še delovni nalog kjer so še ostali podatki kot je dejal tony1:
"kaj je narobe z avtom, poškodbe pleha, kaj so predlagali od ličarskih del za saniranje in kaj je bilo res narejenega..."
Na računu oziroma nalogu so vsi osebni podatki stranke: mail, telefonska, kako si plačal, če si plačal s kartico določena številka kartice-računa....

To si sedaj potrdil to kar jaz pišem. To kar na računu piše (material) je označeno tudi na listku na mašini (kaj je bilo menjano in preverjeno). Vse dodatno kar tony piše je pa na delovnem nalogu in se ne piše na račun.

Vse kar je na računu edinstvenega so cene.

Povej mi kaj ti pametnega piše na računu (če ga sploh dobiš), če ti kako zadevo pod garancijo popravijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

V praksi se enega in drugega spne skupaj in da stranki v roke (VW servis).

Kompliciraš k un, k mu niso dovolj kopije.

V praksi Suzuki/BMW servis ne da od sebe drugega kot račun in vse tam piše. Kar popravijo pod garancijo je napisano kot opomba na dnu računa.

Na Stellantisu ti pa sploh računa ne dajo in imaš le delovni zapisnik. Lahko da kompliciram, ni pa treba govorit, da nimam pojma.

Sem prodajal 4 leta star avto. Kupca je zanimala le servisna knjižica in preverba na carfaxu. Račune imam še sedaj spravljene.

Zgodovina sprememb…

Jaz ne podajam oznak forumašev, dokler ti komunicirajo spoštljivo.

Dajmo pa se naučiti gledati malo bolj na široko: ni samo en servis na tem svetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

AtaStanko ::

delavec44 je izjavil:

AtaStanko je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Nič od tega ne piše na računu. Vse to piše na servisnem zapisniku.

Ti pojma nimaš kaj govoriš. Očitno nikoli nisi imel avta na pooblaščenem servisu.
Na računu so vpisani vsi podatki o avtomobilu: tip vozila, št. šasije, registrska, št. stranke, kilometri, ves potrošni material, ki je bil menjan, količina, cena... zraven pa je še delovni nalog kjer so še ostali podatki kot je dejal tony1:
"kaj je narobe z avtom, poškodbe pleha, kaj so predlagali od ličarskih del za saniranje in kaj je bilo res narejenega..."
Na računu oziroma nalogu so vsi osebni podatki stranke: mail, telefonska, kako si plačal, če si plačal s kartico določena številka kartice-računa....

To si sedaj potrdil to kar jaz pišem. To kar na računu piše (material) je označeno tudi na listku na mašini (kaj je bilo menjano in preverjeno). Vse dodatno kar tony piše je pa na delovnem nalogu in se ne piše na račun.

Vse kar je na računu edinstvenega so cene.

Povej mi kaj ti pametnega piše na računu (če ga sploh dobiš), če ti kako zadevo pod garancijo popravijo?

Kaj sem jaz potrdil. LOL
Ti znaš brat! TI nisi še videl računa od servisa! Kr neki pišeš, kar ni res.

delavec44 je izjavil:

Na Stellantisu ti pa sploh računa ne dajo in imaš le delovni zapisnik. Lahko da kompliciram, ni pa treba govorit, da nimam pojma.

Sem prodajal 4 leta star avto. Kupca je zanimala le servisna knjižica in preverba na carfaxu. Račune imam še sedaj spravljene.

Ali nimaš pojma ali si izmišljaš stvari. Nobena stvar ne drži kar pišeš. Se sploh nima več smisla pogovarjat s tabo, ker si prišel v temo samo delat zgago in nisi doprinesel nič koristnega. Midva sva zaključila.

tony1 je izjavil:

Jaz ne podajam oznak forumašev, dokler ti komunicirajo spoštljivo.

Dajmo pa se naučiti gledati malo bolj na široko: ni samo en servis na tem svetu.

Točno to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AtaStanko ()

Kaj točno to. Kje sem jaz bil nespoštljiv do kogarkoli. Za razliko od tebe.

Ti si najbolj pameten. Ne vem zakaj sploh sprašuješ druge.

Pol leta star račun pa trola po forumu.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Da ne bo dobil originalov, mu povej pred podpisom pogodbe. Je edino fer. Če je izrazil to zahtevo po podpisu, jebat ga, se bo moral zadovoljit s kopijami, bi lahko prej omenil.

Jaz sem kupcu dal kopije vsega + tehničnih pregledov, kjer so napisani kkm. Nimam kaj skrivat, razen osebnih podatkov. Trenutni kupec jih tako že ima.

Rabljenega avtomobila tudi ne bi kupil brez nekega konkretnega dokaza o kkm. Lokalni, precej velik in uspešen avto diler, vem, da na veliko pakla, laže, ponareja servisne knjižice ipd. Očitno so kupci še vedno nezahtevni. Potem pa jok in stok.

GregiB ::

Glede na to, da je šlo pri servisih za transakcijo med teboj in (pooblaščenim) servisom, si ti tisti, ki je lastnik (original) računov. Nima jih kaj terjat... Lahko pa se zmenita tako, da narediš kopije in na vsako kopijo pripišeš "kopija je enaka originalu" in se zraven podpišeš, če hočeš kupcu res jet na roko... Takšen pripis je npr. dovolj za finančne revizije, bo ja dovolj za tečnobo, kateri si prodal avto...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

tomaz- ::

hmmm, kateri osebni podatki poleg imena, priimka in naslova ( kar ni nobena huda skrivnost ) pa so še na računu?
Št čevljev? Seznam bolezni? PIN od kreditne?

GSM cifra?

tomaz- ::

ja in?

Potem res jajca prodajate, če si morate kupovat "burnerphone", da se "skrijete" .. :) Veš, če bo res hotel, te bo že našel, tudi če cifro skrivaš. Podobno kot "skrite" tablice in VIN št na slikah, na cesti jih pa vsak lahko bere po mili volji.. MOgooooče ša malce pretiravate z lastno pomembnostjo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodan avto letnik 2008, kupec po 5ih dneh zahteva vračilo kupnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
595182 (836) c3p0
»

Pravni nasvet glede nakupa rabljenega avtomobila

Oddelek: Loža
181988 (1270) UganiKdo
»

Prodal Avto - okvarjen avto po 1mescu (strani: 1 2 3 4 5 )

20637861 (26145) zobnik
»

Avtohiša, ki vrti kilometre rabljenim vozilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35888504 (57590) hojnikb
»

Stvarna napaka na rabljenem avtomobilu (strani: 1 2 )

6317121 (16033) amigo_no1

Več podobnih tem