» »

Amazon: konec dela od doma

1
2
3

gort ::

Grimnir3 je izjavil:

Kaj si hotel povedat?

Sarkastičen sem bil glede na ene predhodne objave, kolikor izgleda, se ne spomnim več podrobnosti :D
Ja zagotovo je bil sarkazem "In tudi pri svoji firmi vidim, kako se 30 minutni taski delajo po več dni."

googleg1 je izjavil:

To so tvoje besede, ki jim ne moremo zaupati. To bi moral izreci tvoj nadrejeni, da bi kaj veljalo. Ena izmed moznosti je da se "vse narejeno" ne sklada s tem kaj je dejansko treba narediti.

Odvisno, če merijo performanse v delovnem ciklu in ni pripomb. Ne moreš ti kar tako do mnenja nekega X šefa :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gort ()

nokken ::

googleg1 je izjavil:

nokken je izjavil:

Pa narejeno je vedno vse in verjel ali ne, delam zares vec (in neprimerno boljse) kot v pisarni.
To so tvoje besede, ki jim ne moremo zaupati. To bi moral izreci tvoj nadrejeni, da bi kaj veljalo. Ena izmed moznosti je da se "vse narejeno" ne sklada s tem kaj je dejansko treba narediti.

Glede na to da sluzbo se vedno imam, ter da sem v teh letih ko delam od doma vsake pol leta dobim povisico (ze do sedaj krepko nadpovprecne place), predvidevam da tudi sef in lastnik firme misli da je delo narejeno.

Silver ::

Če ne delaš ravno za trakom, potem podjetje zares plačuje tvoj možgan, ne tvoj čas. Zakaj potem ne bi delal manj in od kjerkoli, če ti delovni procesi to omogočajo?

Zanimivo mi je kako za vrednotenje vsega našega raznolikega dela uporabljamo večinoma le eno preko 100 let staro metodo, ki ji rečemo "8 urni delovnik." Razumem, da ne obstaja fer metoda, ki bi bila ustrezna za vse (vedno se najdejo nadpovprečno pridni in nadpovprečni zabušanti) - ampak vseeno, zakaj bi bil v službi 8 ur, če si dosegel svojo dodano vrednost za podjetje v manj časa, potem se pa svaljkaš po kavicah samo zato, da se odštempljaš ob uri? Mlajše generacije se že "spopadajo" s to mentaliteto, ampak se bojim, da je to še bolj boj z mlini na veter dokler ne gredo(mo) starejši v pokoj.

Za delo od doma (tudi hibridno) pa se mi zdi, da je težava predvsem v nesposobnemu managementu in manjku zaupanja v zaposlene, ne toliko v delavcih, ki doma zabušavajo. Večinoma firme ne skrbijo najbolje za dobro počutje zaposlenih, posledično le-ti niso motivirani za delo in je najlažje, da jih pač natrpaš v pisarne za 8h in so tako prisiljeni "delati". V podjetju, ki ima super delovno klimo in visoko motivirane zaposlene, produktivnost pri delu od doma nikoli ni bil problem. Problem je, da velika večina podjetij takšne motivacije ne more doseči.

Grimnir3 ::

Ali pa če firma že 6 let zapored veča promet in dobiček v absolutnem merilu in na zaposlenega, potem veš da očitno tudi pri delu od doma zaposleni naredijo zadosti.

Mogoče se lahko kregamo, da bi bila rast še večja če bi bili vsi v pisarnah, ampak to je zgolj in samo špekulacija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grimnir3 ()

nokken ::

@grimnir3 to se ne more zgoditi, ker se po mnjenju nekaterih doma zgolj zabusava in nic ne dela :))

LeQuack ::

Glede na to da javna uprava dela več ali manj iz pisarn, mora biti zelo učinkovita.
Quack !

darkolord ::

Silver je izjavil:

V podjetju, ki ima super delovno klimo in visoko motivirane zaposlene, produktivnost pri delu od doma nikoli ni bil problem. Problem je, da velika večina podjetij takšne motivacije ne more doseči.
Ampak v podjetju s super delovno klimo in motiviranimi zaposlenimi tudi ni problem priti v pisarno.

Ampak jamrači sovražijo "super delovno klimo". Mato NOČE biti srečen v službi, ker bo potem doma mizeren.

PARTyZAN ::

More bit pa klima res amazeballs, da recimo 2 uri dnevno zapraviš za commute.
Čas z družino je dragocen. :)

Grimnir3 ::

darkolord je izjavil:

Silver je izjavil:

V podjetju, ki ima super delovno klimo in visoko motivirane zaposlene, produktivnost pri delu od doma nikoli ni bil problem. Problem je, da velika večina podjetij takšne motivacije ne more doseči.
Ampak v podjetju s super delovno klimo in motiviranimi zaposlenimi tudi ni problem priti v pisarno.

Ampak jamrači sovražijo "super delovno klimo". Mato NOČE biti srečen v službi, ker bo potem doma mizeren.


Promet oz. sama pot v pisano je problem.
Če delam od doma se moj doseg služb bistveno poveča. Če moram hodit dnevno v pisarno gledam v zaposlitev v radijo ~50km, sicer pa lahko gledam tudi take na drugem koncu slovenije ali v tujini.

Men osebno ustreza kombiniran delovnik, ponavadi sem 2x na teden v pisarni, včasih tudi nič včasih pa cel teden.

WizzardOfOZ ::

Tody je izjavil:

razen ko je to res nujno (da vmes kam skočim).


Sorry miško si boš kr lepo vzel dopust cel dan za to da ti pride nekdo pralni stroj popravit, al pa da pride nekdo neki neki... Al pa da greš na upravno enoto al pa...


Zakaj bi dopust vzel za cel dan? Za moj delavnik se šteje od 6h zjutraj do 22h zvečer. V tem času moram oddelati 8 ur.
Ob 6h zjutraj sem v "službi" in se prijavim v sistem, delam do odhoda, se odjavim iz sistema in grem po opravkih. Ko pridem nazaj se spet prijavim in delam naprej. Lahko pa koristim ure (ker pri nas nadur ne izplačujejo), pa delam od 6h do 10h in potem koristim 4 ure.
Vse to mora biti pa v dogovoru s šefom. Kak dan prej mu po mailu napišeš, da imaš ta in ta dan opravke in da boš v času od do odsoten.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

ginekk ::

Jaz delam od doma in imam tudi ljudi pod seboj. Povsem vseeno mi je kje hodijo in kdaj, ni pa mi vseeno če ne naredijo kar se dogovorimo. Niti nimam časa, niti želje imet stalne kontrole. Če je na delu, se pričakuje da je nekako dosegljiv znotraj delovnega časa, več ne.

Nekateri me sprašujejo za odpustke, ki ne gredo zkozi HR zakonsko - recimo začasno "delo od doma" iz lokacije v tuji državi. Tega formalno nikoli ne bom odobril, neformalno pa je moj odgovor "na lastno odgovornost".

Če pa se pojavi kak znak zlorabe zaupanja, pa se začnem vtikat v sleherno podrobnost.

nokken ::

darkolord je izjavil:

Ampak v podjetju s super delovno klimo in motiviranimi zaposlenimi tudi ni problem priti v pisarno.
Ampak jamrači sovražijo "super delovno klimo". Mato NOČE biti srečen v službi, ker bo potem doma mizeren.

Saj meni ni problem klima v pisarni. To da zapravim vsaj 1.5h na dan za voznjo mi pa je problem. In realno za moje delo je povsem vseeno kje sedim, komunikacija pa tudi ce bi bil v pisarni poteka elektronsko, ker nekako ni opcije da vse pisarne, ki jih imamo po svetu spravimo na eno lokacijo. Torej kje je point da bi se jaz moral voziti v pisarno ce je rezultat enak, razen da mi ostane precej vec casa. In realno so razlike med prej (preden sem zacel delati od doma) in potem (odkar delam od doma) zgolj tri... narejenega je vec, manj siten sem in tretja.... stevilo dni na smuceh pozimi ali kilometrov na mtb/tekaskih copatih poleti, se je povecalo za 300% :)) In verjamem da gre ravno ta zadnja stvar najbolj v nos tistim privoscljimi nergacem, ki jim je tako vsec, ko kaksna od "velikih" firm ukine delo od doma.

Mato989 ::

darkolord je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz nikakor ne trdim da sem doma bolj produktiven, jaz trdim da sem ENAKO produktiven... naredim taske ki jih imam... razlika je samo v tem kaj počnem v času ko ne delam na firmi ali doma... doma počnem stvari ki mi polepšajo popoldne (ker jih ne rabim popoldan) medtem ko na firmi počnem prisilne stvari da ne delam (kofetkanje, bluzenje itd...)
Torej doma lahko bolje zabušavaš kot v pisarni. Gotcha.


Nikakor... razlika je samo v tem da če sem v pisarni, pač ob kavomatu debatiram nekaj o normirancih s sodelavcem medtem ko on srka kavo jaz pa čaj, doma pa pač dam prat preilo in ga obesim usput... v prvem primeru me doma še zmeraj čaka pranje perila v drugem pa sem ob 15:00 prost...

Naredim pa enako, taske ki so mi dodeljeni.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

bm1973 ::

Delo od doma tudi ni zanimivo za firme, ki so zagonile cel kup denarja za lastne pisarne.

Zdaj so te pisarne prazne, pa ne morejo strank peljati na "safari" skozi nje, ker folk dela od doma...

m0LN4r ::

IgorCardanof je izjavil:

Ne ni. Kot že dolgo časa govorim, večina prebivalstva ni sposobna delat od doma. Smo se kregali v prejsnih temah tudi že o tem.

Očitno je le nekaj na tem, glede na to, da firme ena za drugo ukinjajo delo od doma.

Pa sicer pri meni trenutno imamo 4x od doma 1x v pisarni, pa tudi 1x v pisarno mi ne bi bilo treba pridt, pa se noben ne bi sekiral. Si pa ne mečem peska v oči, kako doma super veliko naredim ali kako veliko sodelavci naredijo doma. Danes sem od doma recimo, v službi redko slotech berem.

Tudi sicer piše, da bodo naredili bolj "flat" strukturo podjetja, kar pomeni, da bo ogromno managerjev, ki na dan naredijo 2 sestanka in sicer nič drugega, šlo delat dejansko kaj produktivnega.

Povem kako je se prinas, nadrejeni pocasi zacenjajo drkat s tem ja, ampak sem preslisal en sestanek in problem je:
- Placujemo ogromno najemnino za prostor, pogodba laufa se dolgo
- Da karikiram, 2015 so zaceli gradit neboticnih z nevem koliko tisto delovnimi mesti / pisarnami, gradnja se je zaradi korone zavlekla in se je po koroni pocasi koncala.
Sedaj sedi skoraj miljardni objekt napol prazen, neki se poskusa prostore oddati v najem drugim firmam, bankan itn. ampak one imajo isti problem, tako da prostorov ne rabijo.
- V oddelku kjer sem jaz sta povprecno 2 na dan tam, na 10% povrsine, ker kaj pa ce pride postar in prinese posto ali paket, pride kaka zgubljena dusa itn.
90% povrsine ne uporablja nihce, najemnino je treba placevat, cistilko, vodo, kurjavo, klimo.

Pika na i, zadnjic je bil praznik, so si vsi vzeli fraj 5 dni ni bilo nobenega, tudi zobar nad nami je imel 3 tedne zaprto.
Pocila je cev pri zobarju za vodo tistega stola in je 5 dni tekla, v nase pisarne s stropa voda.

Nadrejeni je popenil, da ce bi nekdo bil tam se to nebi moglo zgodit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Utk ::

Nadrejeni je popenil, da ce bi nekdo bil tam se to nebi moglo zgodit.

In zakaj ga ni bilo tam?

Grimnir3 ::

Utk je izjavil:

Nadrejeni je popenil, da ce bi nekdo bil tam se to nebi moglo zgodit.

In zakaj ga ni bilo tam?


Dobra :D

m0LN4r ::

Sem napisal, dopust
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

sbawe64 ::

Podjetja hočejo zaposlene v pisarnah, da bo imel middle management spet svojo vlogo.

Ampak kot kaže gre tudi brez njih (mm).

Ter fizična prisotnost v prostorih podjetja in s tem nadzor.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

BlaY0 ::

redtech je izjavil:

Treba je tudi vedeti, da jih je veliko delalo po dva "šihta" od doma in prejemali "bajne" vsote, katere sedaj kopnijo, sploh v programerskih vodah v US.

Delodajalci so spregledali...

Kaj? A da imajo dejansko sposobne programerje, ki lahko dva job-a hkrati delajo, ali da imajo tako nesposoben middle management, da ne znajo meneđirat svojih podrejenih?

gus5 ::

Tody je izjavil:

Amazon pa vitko podjetje ja :D
Vitko podjetje = čim večja obremenitev čim manjšega števila zaposlenih = večja izčrpanost slednjih & večji profit za lastnike.

Mato989 ::

m0LN4r je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

Ne ni. Kot že dolgo časa govorim, večina prebivalstva ni sposobna delat od doma. Smo se kregali v prejsnih temah tudi že o tem.

Očitno je le nekaj na tem, glede na to, da firme ena za drugo ukinjajo delo od doma.

Pa sicer pri meni trenutno imamo 4x od doma 1x v pisarni, pa tudi 1x v pisarno mi ne bi bilo treba pridt, pa se noben ne bi sekiral. Si pa ne mečem peska v oči, kako doma super veliko naredim ali kako veliko sodelavci naredijo doma. Danes sem od doma recimo, v službi redko slotech berem.

Tudi sicer piše, da bodo naredili bolj "flat" strukturo podjetja, kar pomeni, da bo ogromno managerjev, ki na dan naredijo 2 sestanka in sicer nič drugega, šlo delat dejansko kaj produktivnega.

Povem kako je se prinas, nadrejeni pocasi zacenjajo drkat s tem ja, ampak sem preslisal en sestanek in problem je:
- Placujemo ogromno najemnino za prostor, pogodba laufa se dolgo
- Da karikiram, 2015 so zaceli gradit neboticnih z nevem koliko tisto delovnimi mesti / pisarnami, gradnja se je zaradi korone zavlekla in se je po koroni pocasi koncala.
Sedaj sedi skoraj miljardni objekt napol prazen, neki se poskusa prostore oddati v najem drugim firmam, bankan itn. ampak one imajo isti problem, tako da prostorov ne rabijo.
- V oddelku kjer sem jaz sta povprecno 2 na dan tam, na 10% povrsine, ker kaj pa ce pride postar in prinese posto ali paket, pride kaka zgubljena dusa itn.
90% povrsine ne uporablja nihce, najemnino je treba placevat, cistilko, vodo, kurjavo, klimo.

Pika na i, zadnjic je bil praznik, so si vsi vzeli fraj 5 dni ni bilo nobenega, tudi zobar nad nami je imel 3 tedne zaprto.
Pocila je cev pri zobarju za vodo tistega stola in je 5 dni tekla, v nase pisarne s stropa voda.

Nadrejeni je popenil, da ce bi nekdo bil tam se to nebi moglo zgodit.



No saj to je to... to da folk od doma nič ne dela je laž... glavni razlog je nepremičnine ipd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

nokken ::

m0LN4r je izjavil:

Pika na i, zadnjic je bil praznik, so si vsi vzeli fraj 5 dni ni bilo nobenega, tudi zobar nad nami je imel 3 tedne zaprto.
Pocila je cev pri zobarju za vodo tistega stola in je 5 dni tekla, v nase pisarne s stropa voda.

Nadrejeni je popenil, da ce bi nekdo bil tam se to nebi moglo zgodit.

Naceloma je precej boljsa resitev za te stvari senzor za 10eur kot pa stalno prisoten zaposlen, ampak eni ze vedo.

asdf_jklc ::

Firme za remote delo se bodo vedno nasle. Da pri nas ukinejo delo od doma, dam takoj odpoved.

Glugy ::

"saj so zaposlene pozvali k prenehanju dela od doma."
Preleni da bi vzpostavil soliden nadzor nad nedelom. Boli njih k... za večjo gnečo na cesti pa za okolje ki z tem siljenjem k delu na sedežu podjetja povzročajo. Za take primere bi rabl višjo davčno stopnjo uvest.

gort ::

gus5 je izjavil:

Vitko podjetje = čim večja obremenitev čim manjšega števila zaposlenih = večja izčrpanost slednjih & večji profit za lastnike.

Vitkost sicer ne pomeni shiranosti do kosti, le to, da se neprofitni deli zmanjšajo, absolutne polne učinkovitosti ni, niti z UI, če ne prevzame vseh del. Mene bolj zanima, katere alternative so priporočene?

Karamelo ::

če bi bil jaz šef in se delo na nekem projektu oceni na 30 dni dela, se postavi neki rok izvedbe..in če je delo do roka narejeno, se ti izplača teh 30 dni dela...mene kot šefa nebi smelo zanimati, a si ti pol tega časa kofetkal ali ne...če bi se to slučajno zgodilo, bi moral sam sebe vprašati, zakaj se je delo ocenilo na 30 dni dela in ne na recimo 15

Mato989 ::

Karamelo je izjavil:

če bi bil jaz šef in se delo na nekem projektu oceni na 30 dni dela, se postavi neki rok izvedbe..in če je delo do roka narejeno, se ti izplača teh 30 dni dela...mene kot šefa nebi smelo zanimati, a si ti pol tega časa kofetkal ali ne...če bi se to slučajno zgodilo, bi moral sam sebe vprašati, zakaj se je delo ocenilo na 30 dni dela in ne na recimo 15



Večni problem ocene dela je to, da pač nek senior nardi zadevo v recimo 16 urah, nek junior pa recimo v 32 urah... kako boš torej ocenil?

Če boš dal na 30 ur recimo... in bo senior pač vzel task ker bo fraj bo nardil v 15,75 urah potem pa lahko zabušava 14 ur... če bo pa dobil junior bo pa še 2 uri popoldan moral delat...

To jaz vidim pri mojih taskih, recimo ocena je vedno dokaj dobrodušna... nek task piše 6 ur, ampak jaz ga končam v 2,25 ure... potem pa vidim sodelavca QA I ki pa porabi 5,5 ure dejansko...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

delavec44 ::

Normalno je da senior in junior ne delata istih nalog. Oziroma senior task oceniš normalno, če se junior na njem uči (upam da ima mentorja), se pa dodatne ure pišejo pod izobraževanje.

Drugače pa dvomim, da imajo resni programerji urno kvotirane taske. Tam imaš projekt in ocene v tednih ali mesecih.

Mato989 ::

delavec44 je izjavil:

Normalno je da senior in junior ne delata istih nalog. Oziroma senior task oceniš normalno, če se junior na njem uči (upam da ima mentorja), se pa dodatne ure pišejo pod izobraževanje.

Drugače pa dvomim, da imajo resni programerji urno kvotirane taske. Tam imaš projekt in ocene v tednih ali mesecih.


Pri QAju pač delamo taske kot pridejo, in QA Specialist dela tudi najbolj basic task če drugega ni... ampak ocena je pa splošna...

Ni bistveno ali je v urah ali tednih ali mesecih, bistveno je da različni delavci naredijo različno hitro nek task in zmeraj bo en naredil hitreje kot je predvideno...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

darkolord ::

Karamelo je izjavil:

če bi bil jaz šef in se delo na nekem projektu oceni na 30 dni dela, se postavi neki rok izvedbe..in če je delo do roka narejeno, se ti izplača teh 30 dni dela...mene kot šefa nebi smelo zanimati, a si ti pol tega časa kofetkal ali ne...če bi se to slučajno zgodilo, bi moral sam sebe vprašati, zakaj se je delo ocenilo na 30 dni dela in ne na recimo 15
Ja, samo fora je, da ti ne boš nikoli vedel, da je bilo v resnici narejeno v 15 dneh, ker pred 30. dnem rezultata ne boš dobil.

Razen če pač krajšaš roke toliko, da vidiš, koliko se da v resnici. Sam potem te nihče ne bo maral.

c00L3r ::

Amazon menedžment ne zna niti približno ocenit produktivnost delavcev. Zaradi tega, bodo izgubili dosti dobrega kadra, ki si je v zadnjih letih uredil dom daleč vstran on pisarne.

gort ::

delavec44 je izjavil:

Normalno je da senior in junior ne delata istih nalog. Oziroma senior task oceniš normalno, če se junior na njem uči (upam da ima mentorja), se pa dodatne ure pišejo pod izobraževanje.

Drugače pa dvomim, da imajo resni programerji urno kvotirane taske. Tam imaš projekt in ocene v tednih ali mesecih.

V načrtovanu iteracij se sicer časovno estimira taske ampak v smislu, da je neodvisno od nosilca z več ali manj izkušnjami.

xangxang ::

Naredim pa enako, taske ki so mi dodeljeni.


Dosti taskmonkeyjev v tem threadu. Res vseeno ali delate od doma ali pa iz Bangalorja ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xangxang ()

RedZo ::

To, da je Amazon ukazal vrnitev v pisarne nima veze s produktivnostjo ali kakšno drugo povezavo s optimalnim organiziranjem dela.
Taglavnemu šefu je žena težila, da naj bo več doma, saj navadni delavci tudi delajo od doma. Taglavni pa bi tudi tajnice gledal. OK, lahko je tudi taglavna. Ne moremo zdaj diskriminirat.
Potem pa je pač ukazal ali ukazala kar je ukazal ali ukazala in so vsi morali v službo...
Ta glavne ne briga produktivnost. S tem se ukvarjajo delavci...

IgorCardanof ::

Dobra teorija. Mogoče je šefom res bilo pusto v pisarni in so morali poklicat vse nazaj, da imajo kaj za vidt.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

mrdaco ::

m0LN4r je izjavil:

Sem napisal, dopust


Nadejeni je popizdil, da nikogar ni bilo tam. Kje je bil nadrejeni??? Se zna samo pizdit in je on tudi bil na dopustu?

Karamelo ::

senior oceni delo v dnevih..recimo 30..prodajalec proda projekt za 35 dni dela..vzame nekaj rezerve

senior si je tudi dal nekaj rezerve, kar je normalno, ker gre lahko kaj narobe

če prodajalec proda za 35, potem je vseeno ali senior naredi v 30 ali pa v 3 dneh..stranka je plačala, šef je zadovoljen , senior še bolje, če se mu je vse lepo izšlo..včasih se namreč ne izzide

če senior nonstop porablja prodajalčevo rezervo 35, potem se ga malo povpraša kaj je šlo narobe

če delo dobi junior, dela ko zmešan, se zraven uči, porabi 45 dni...izplača se mu 45 dni, 35 je plačala stranka, 10 pa šef, ker bi rad, da se junior nekaj nauči in bo nekoč delal projekte tako kot senior, da bo rad delal v podjetju in bi ga rad dolgoročno obdržal..

šef bi moral biti zadovoljen, ker bo dobil novega delavca, ki se uči, junior bo zadovoljen, ker mu šef ne teži in vidi, da bi ga radi pri firmi dolgoročno obdržali

tikitoki ::

A

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

bm1973 ::

Pri delu vedno pozabljate na stranke...

Te nikoli, ampak res nikoli, ne oddajo svojih obveznosti v roku...

darkolord ::

Karamelo je izjavil:

senior oceni delo v dnevih..recimo 30..prodajalec proda projekt za 35 dni dela..vzame nekaj rezerve

senior si je tudi dal nekaj rezerve, kar je normalno, ker gre lahko kaj narobe

če prodajalec proda za 35, potem je vseeno ali senior naredi v 30 ali pa v 3 dneh..stranka je plačala, šef je zadovoljen , senior še bolje, če se mu je vse lepo izšlo..včasih se namreč ne izzide

če senior nonstop porablja prodajalčevo rezervo 35, potem se ga malo povpraša kaj je šlo narobe
Pozabil si še eno opcijo - če "senior" vedno nabije oceno na 30 dni, naredi pa v 3. Šef ni zadovoljen, ampak kaj pa če drugega? Stranka ni zadovoljna, ampak kaj pa če drugega? Zadovoljen je samo "senior".

delavec44 ::

Šef je zadovoljen, ker takemu seniorju uštuli še 5 drugih projektov za druge stranke in potem služi, ko nor :D

Nikonja ::

Sam delam v povprečju 2 krat na teden v pisarni, ostalo doma ampak iskreno ne vidim kje vsi vi vidite problem za delo od doma. Imaš delo kaj moraš naredit, narediš ga - v pisarni to delaš mogoče 5-6 ur (ostalo bluziš po kavicah, malici....) doma to naredim v 4 urah in potem delam kaj mi paše. V obeh primerih je delo narejeno, šef zadovoljen, jaz pa neprimerno bolj zadovoljen!!!
Problem je samo če je šef nesposoben in ne zna določit kolk je dela dovolj za delavca, ampak spet, to ni moj problem, ker ga enako serjem v pisarni kot doma če hočem!
Druga stvar, ni šanse da bi več šel v firmo kje ni dela od doma tudi za dvakrat večjo plačo. Seveda dnar mi je pomemben ampak do dolečene meje, potem mi pa moj mir in moj čas milijonkrat več pomeni!

IgorCardanof ::

Mnogi izmed vas ste postavljeni v nek idealen scenarij, kjer je vse lepo narejeno. Kaj pa vse situacije, kjer se konstantno zamujajo roki, stvari ne delajo, etc?

Itak boste rekli, ja odpustit morš celo firmo, ampak to ne gre tako. Prvi korak bo, da bo folk začel delat v pisarni.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Karamelo ::

darkolord je izjavil:

Karamelo je izjavil:

senior oceni delo v dnevih..recimo 30..prodajalec proda projekt za 35 dni dela..vzame nekaj rezerve

senior si je tudi dal nekaj rezerve, kar je normalno, ker gre lahko kaj narobe

če prodajalec proda za 35, potem je vseeno ali senior naredi v 30 ali pa v 3 dneh..stranka je plačala, šef je zadovoljen , senior še bolje, če se mu je vse lepo izšlo..včasih se namreč ne izzide

če senior nonstop porablja prodajalčevo rezervo 35, potem se ga malo povpraša kaj je šlo narobe
Pozabil si še eno opcijo - če "senior" vedno nabije oceno na 30 dni, naredi pa v 3. Šef ni zadovoljen, ampak kaj pa če drugega? Stranka ni zadovoljna, ampak kaj pa če drugega? Zadovoljen je samo "senior".


zakaj šef nebi bil zadovoljen, če senior dela 3 dni namesto 30, prodajalec pa proda projekt za 35 dni? ne vidim razloga zakaj nebi bili vsi zadovoljni, win-win za vse

bciciban ::

IgorCardanof je izjavil:

Mnogi izmed vas ste postavljeni v nek idealen scenarij, kjer je vse lepo narejeno. Kaj pa vse situacije, kjer se konstantno zamujajo roki, stvari ne delajo, etc?

Itak boste rekli, ja odpustit morš celo firmo, ampak to ne gre tako. Prvi korak bo, da bo folk začel delat v pisarni.


In kako delo v pisarni to reši?
Stojiš folku za hrbtom in gledaš kako delajo?
Težiš če so več kot 30 minut na malici?
Spremljaš čik pavze?

Mato989 ::

IgorCardanof je izjavil:

Mnogi izmed vas ste postavljeni v nek idealen scenarij, kjer je vse lepo narejeno. Kaj pa vse situacije, kjer se konstantno zamujajo roki, stvari ne delajo, etc?

Itak boste rekli, ja odpustit morš celo firmo, ampak to ne gre tako. Prvi korak bo, da bo folk začel delat v pisarni.



Ampak kaj pa če konstantno zamujajo roki tudi v pisarni? Pol pa imaš zamujanje rokov hkrati pa še nezadovoljne zaposlene ki odhajajo drugam...

A ni huje imeti 2 težavi kot eno... Bistvo je da je potrebno poiskati vzroke zakaj roki zamujajo... zato pa imaš utečene postopke...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

nokken ::

IgorCardanof je izjavil:

Mnogi izmed vas ste postavljeni v nek idealen scenarij, kjer je vse lepo narejeno. Kaj pa vse situacije, kjer se konstantno zamujajo roki, stvari ne delajo, etc?

Itak boste rekli, ja odpustit morš celo firmo, ampak to ne gre tako. Prvi korak bo, da bo folk začel delat v pisarni.

Mogoce bi bil prvi korak normalna organizacija dela. Falirane firme so tudi desetletja pred uvedbo dela od doma zamujale roke, pa jih se danes ne glede na to od kje zaposleni delajo. Ampak ja, razlog je da nekdo dela od doma.

delavec44 ::

IgorCardanof je izjavil:

Mnogi izmed vas ste postavljeni v nek idealen scenarij, kjer je vse lepo narejeno. Kaj pa vse situacije, kjer se konstantno zamujajo roki, stvari ne delajo, etc?

Itak boste rekli, ja odpustit morš celo firmo, ampak to ne gre tako. Prvi korak bo, da bo folk začel delat v pisarni.


Ne, prvi korak bo, da bodo preobremenjeni delavci šli drugam. Kaj pa tisti, ki so 8 ur v pisarni, potem pa zvečer še od doma kaj naredijo za službo? Pa ti rečejo, saj ne rabiš, ampak namesto tebe pa tudi ne bo noben naredil.

Gregor P ::

V dobri ekipi vsi gledate na to, da so zadeve narejene dobro in pravočasno. In je praktično povsem vseeno, kje se nahajate (razen če morate uporabljati posebna orodja, ki so le v podjetju ipd.). In tudi krijeta si hrbet pri vsem. Ne greš ravno na dopust, ko so pomembni roki, ali pa ko gredo še vsi ostali kolegi ipd. Dober vodja pa gleda, da ste, kolikor se na naravo dela pač da, nekje enako obremenjeni in da imate čas za odmore, mirne dopuste ipd. (npr. ne more biti vsak dan v letu kot v nekem start up-u, skoz panika in akcija).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnološki velikani ukinjajo delo od doma (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
34425186 (11473) feryz
»

Amazon nadaljuje odpuščanja

Oddelek: Novice / Rezultati
93918 (2640) Mr.B
»

Amazon prvikrat po sedmih letih z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
195912 (4067) endelin
»

Amazonove delnice po izvrstnih rezultatih poletele

Oddelek: Novice / Rezultati
64779 (2648) gruntfürmich
»

Bezos odstopil z mesta direktorja Amazona

Oddelek: Novice / Rezultati
1110160 (8977) Irbis

Več podobnih tem