» »

Obnovitev podatkov HDD

Obnovitev podatkov HDD

scythe ::

Čez 1TB HDD disk(stari arhiv 10 let) sem po pomoti inštaliran WIN10, namesto na 1TB SSD in mi je vse podatke izbrisalo. Ali obstaja kakšen program, da bi lahko obnovil te podatke na starem HDD diski?

Hitri prsti in napaka je tukaj. :'(
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

mtosev ::

Probaj recuva.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

kloko ::

a) če so izgubljeni podatki pomembni, se diska ne dotikaj več. Odnesi ga do kakšne specializirane delavnice za reševanje podatkov s trdih diskov in upaj na najboljše...
b) če se rad igraš, poslušaj nasvete o domačem reševanju podatkov. Ni vrag, da pobrišeš še tisto, kar je ostalo uporabnega...

bluefish ::

Če pa že, naredijo klon s CloneZilla in se potem igraj s tem.

kloko ::

Človeku, ki je sformatiral napačen disk, jaz ne bi svetoval uporabe CloneZille...

Sem dobil nazaj podatke, Disk Drill in FonePaw sta pomagala. Hvala za pomoč! 8-)

P.S
Nisem narobe formatiral, narobe sem cloniraš WIN10 na target ssd.

eEdbM ::

Je začel en star dodatni hdd 'drejat' v notesniku prav kot neka melodija...
Se to da rešiti ali so dokumenti, koda in posnetki zares izgubljeni?
Arhiv sicer je, ampak ne vsega za zadnje 3 mesece :-(

Je nepotrpežljiv uporabnik brutaliziral zaradi nepričakovane konice neodzivnosti in zdaj mu je žal ampak...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: eEdbM ()

_Denny_ ::

scythe je izjavil:

Sem dobil nazaj podatke, Disk Drill in FonePaw sta pomagala. Hvala za pomoč! 8-)

P.S

Preveri vse, če je tako kot mora biti; lahko je isto ime in velikost fajla, vsebina pa nekaj drugega oz. nepopolna. Sem imel tak problem že ohoho časa nazaj z izbrisanimi mp3-ji, ki sem jih zripal z vinilk...vse je bilo perfektno obnovljeno, pri predvajanju pa je bila vsebina večine fajlov "pomešana" (tudi po 5 skladb v enem).

Zaradi tega si pri vseh pomembnih stvareh delam sfv fajle s SHA hashom, od izgube "celega življenja" med 1999 in 2011 zaradi odpovedi raida pa še 3-2-1 backup metodo.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

_Denny_ je izjavil:

scythe je izjavil:

P.S

Preveri vse, če je tako kot mora biti; lahko je isto ime in velikost fajla, vsebina pa nekaj drugega oz. nepopolna. Sem imel tak problem že ohoho časa nazaj z izbrisanimi mp3-ji, ki sem jih zripal z vinilk...vse je bilo perfektno obnovljeno, pri predvajanju pa je bila vsebina večine fajlov "pomešana" (tudi po 5 skladb v enem).

Zaradi tega si pri vseh pomembnih stvareh delam sfv fajle s SHA hashom, od izgube "celega življenja" med 1999 in 2011 zaradi odpovedi raida pa še 3-2-1 backup metodo.

Sem pregledal, 70% slik je prišlo nazaj(ostalih 30% poškodovan fail), 60% različnih video posnetkov, 90% Word datotek.

Kje je lažje obnoviti podatke, iz ¨sformatiranga¨ diska ali iz Windows10 koša? Jaz sem zadnja leta vse podatke kopiral iz WIN10(SSD) na 1TB HDD disk, potem pa izbrisal iz SSD.

kixs ::

Seveda iz Kosa. Tam se ni nic res izbrisalo, ampak samo premaknilo na drugo lokacijo - v kos. Samo, ko izpraznes kos, se datoteke res izbrisejo.

DamijanD ::

scythe je izjavil:

Sem pregledal, 70% slik je prišlo nazaj(ostalih 30% poškodovan fail), 60% različnih video posnetkov, 90% Word datotek.
.

Pa si pogledal kakšen video v celoti - sem kdaj že dobil videe nazaj, ki so pa bili po parih sekundah kar nekaj, če se ne motim so bili kar malo mešano (par sekund enega videa, potem pa "cut" v drug video)

MojsterX ::

Jaz uporabljam že več desetletij Active Boot Disk, kjer najprej celoten disk skopiram, potem pa ga še pregleda, kar traja tudi več ur. Zna pa tudi patricije obnavljati, če ponesreči izbrišeš.

https://www.disktools.com/index.html

kixs ::

Prakticno nobena rec ti ne pomaga, ce si ze prepisal. Na SSD-jih pa lahko kaksno resevanje lepo pozabis.

fikus_ ::

kixs je izjavil:

Seveda iz Kosa. Tam se ni nic res izbrisalo, ampak samo premaknilo na drugo lokacijo - v kos. Samo, ko izpraznes kos, se datoteke res izbrisejo.

Samo naslovi/poti do datotek se zbriše pri brisanju, zapisi ostanejo, dokler drug zapis ne povozi prejšnjega "zbrisanega".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z zunanjim trdim diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
9647 (377) MIHAc27
»

Je težava SanDiskovih SSD-jev nekakovostna izdelava?

Oddelek: Novice / Diski
195142 (2248) sbawe64
»

obnova podatkov ni uspela

8983 (694) Baja
»

Ali lahko rešim podatke iz diska???

132496 (2152) chiiiii
»

recover deleted files