» »

Mizar na Gorenjskem

Mizar na Gorenjskem

velikBrokoli ::

Ne poznam nobenih mizarjev, ker jih do sedaj nisem potreboval. Sedaj pa bomo kmalu opremljali novo hišo, pa bi potreboval enega zanesljivega in dobrega mizarja, da dela na Gorenjskem (Radovljica bolj specifično). Cena ni pomembna, dokler je kvalitetno in urejeno v dogovorjenem roku. Vesel bom kakršnihkoli priporočil.

Potreboval bi kopalniško pohištvo, dnevno sobo, pisarno, hodnik, spalnice… idealno bi bilo, da mi en mojster vse uredi in zmontira, da ne potrebujem še kakšnega vodovodarja za priklope v kopalnici :)

starfotr ::

Mizar ti ne bo delal še vododovarskih del.

Ti potrebuješ nekoga, ki ti vodi projekt. Lahko je to arhitekt, projektant, razni biroji ki se dogovarjajo z vsemi izvajalci.

Mojsta, ki obvlavada vse ni. So samo šalabajzerji, ki se hvalijo da lahko vse delajo.

Pat_MaGroin ::

Priporočam, da najames firmo, ki te bo vodila od zasnove do izvedbe.

Ker mizar sam po sebi nima pojma.

Razen ce imas talent za interior dizajn in bos sam poskrbel, da bo zadeva zaključena celota.

Utk ::

Ja, bog ne daj, da ti bi mojster, ki ti je zmontiral omarico pod lijak, še pipo priklopil. Za to res rabiš doktorja vodoinštalaterstva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

starfotr ::

Seveda, pa še karamiko ti položi in pobeli stene.

To je narejeno, keramika in vodovod, preden pride mizar montirat pohištvo.

Razen če si ti delal v nekem drugem vrstnem redu...

kriptobog ::

Utk je izjavil:

To je narejeno, keramika in vodovod, preden pride mizar montirat pohištvo.

Razen če si ti delal v nekem drugem vrstnem redu...

Ja vodovod ni narejen do konca, ce nimas pohistva. V kuhinji in kopalnici ne bos montiral pipe pred pohistvom ane. In ja, to ponavadi naredi kar mizar, ki montira pohistvo.

Če je samo še pipa za priklopit, se temu reče, da je vodovod "narjen". Če ne bi bil vodovod "narjen", bi težko polagal ploščice. Da ne govorimo o pohištvu.

Fizikalko ::

Meni je vso bajto (na Gorenjskem) opremil (in ja, inštaliral vse pipe in stroje, pa ledice v kuhinji,... ;-) ) mizar Gregor Bizjak (delavnico ima v LJ, a dela tudi precej po Gorenjskem, ravno nek hotel opremlja v Radovljici, kolikor mi je pravil). Vse mi je delal po meri in po mojih željah in preferencah, zna tudi dobro svetovati in predlagati, kaj je smiselno. Kje masiva, kje iveral, izbira materialov, lesa, lakov, olj,... vse ve. Vse, kar sem želel, mi je tudi izrisal prej v 3D.

Dela torej tako masivo (tu je res mojster - npr masivna jedilna miza iz beljenega bresta, pa orehova miza za v dnevno sta state-of-the-art) kot iveral (preferira izbiro kvalitetnih materialov, zna dobro priporočiti opcije in cenovne range).
Jaz sem s kvaliteto izjemno zadovoljen - sedaj sem v hiši že 13 let in je še vse praktično kot novo, pa so kuhinja, postelja in otroška soba kar "na udaru".

Edino ponavadi je precej zaseden, ker ima veliko povpraševanja.

Njegov kontakt: gregor_bizjak@hotmail.com, 040530723

Lahko tudi kakšno sliko pripnem, če je interes.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fizikalko ()

darkolord ::

@Fizikalko, prosim za kakšne slike.

Za avtorja pa predlog: https://www.mizarstvo-tekavcic.si (alternativa: http://www.mizarstvo-trunkelj.si/ )

Vse narejeno zelo profi in takoj - kar bi drugje čakal vsaj pol leta, je bilo narejeno (z lakiranjem, furnir...anjem(?), ...) in zmontirano v nekaj dneh. Cena temu primerna.

"Zlatarji" naredijo dobro in hitro (naklika in mu CNC izpljune ven kose), ampak lahko za opremo enega stanovanja pričakuješ rang 50-100k

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

miha98 ::

Moj ata je tišlar. Pa njegov pajdaš oz. Solastnik je delal vodovod po Nemčiji. Je pa res , da sta iz štajerske. Lahko posredujem kontakt , če želiš. Samo so trenutno kar zasedeni verjetno. Ne vem kak ti gre časovnica skozi...

Jedilna miza iz beljenega bresta (z neko posebno tehniko in storji je naredil, brez "šraufov", ful lepo izgleda v živo):
 Jedilna miza

Jedilna miza

Zgodovina sprememb…

Kopalniška omarica]
Kopalniška omarica]
 Postelja

Postelja

Zgodovina sprememb…

Kuhinja

Kuhinja

Postelja izvlečni predal

Postelja izvlečni predal

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin ::

Tale stil ne paše v Lumar hišo :).

velikBrokoli ::

Ploščice bojo položene, to mi bo Lumar uredil, ampak kopalniško pohištvo (omarice s predali, lijaki, pipe) bi pa rad imel po meri, če pa pipe mizar ne bo priklopil, bom pa še enga vodovodarja zrihtal.. :D

Hvala za predloge, preverim.

Pat_MaGroin je izjavil:

Tale stil ne paše v Lumar hišo :).

Stil se boš pa z mizarjem zmenu, a ne? Sej ti ga ne bo mizar posilil (jaz sem z njim predebatiral svoje ideje, gledal razne slike, kataloge... in potem mi je izrisal in po meri vse naredil).

Fizikalac, kakšna kuhna pa je to? Dandanes se dela masiva tudi v kuhnah... omarica v kopalnici je zlo špartansko narejena. Ah. Vidim , da je na gorenjskem bogo... bolje da ne komentiram več. Bom prilepo kakšno slikico od doma . Malo za primerjavo..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miha98 ()

Mizica oreh masiva

Mizica oreh masiva

Dnevna soba omare oreh

Dnevna soba omare oreh

TV kredenca oreh

TV kredenca oreh

miha98 je izjavil:

Fizikalac, kakšna kuhna pa je to? Dandanes se dela masiva tudi v kuhnah... omarica v kopalnici je zlo špartansko narejena. Ah. Vidim , da je na gorenjskem bogo... bolje da ne komentiram več. Bom prilepo kakšno slikico od doma . Malo za primerjavo..

Morda je čudna slika. Meni se zdi zelo dobro narejeno. Les je beljen in oljen brest. Kaj pa je "bogo"? Glede na temo o avtomobilih, sklepam, da mora tudi omare pri tebi kak BMW nartest, da poštempljaš. ;)

No, vsak po svoje. Jaz sem zelo zadovoljen.

Kuhinje pa namenoma nisem delal masivne, ker jo bi bilo škoda, je iveral bolj trpežen - sem izbral najkvalitetnejša vodila in iveral, pa se po 13 letih ne pozna obraba. Na predale se lahko praktično usedeš, pa je vse ok, tako močna vodila so.

Zgodovina sprememb…

Fizikalko je izjavil:

Mizica oreh masiva

Mizica oreh masiva

Dnevna soba omare oreh

Dnevna soba omare oreh

TV kredenca oreh

TV kredenca oreh

miha98 je izjavil:

Morda je čudna slika. Meni se zdi zelo dobro narejeno. Les je beljen in oljen brest. Kaj pa je "bogo"? Glede na temo o avtomobilih, sklepam, da mora tudi omare pri tebi kak BMW nartest, da poštempljaš. ;) Vidim, da se uploadal po pomoti neke mini slike te omarice, zato sem še toliko bolj presenečen,d a si lahko iz tega neko strokovno presojo naredil. :D

No, vsak po svoje. Jaz sem zelo zadovoljen.

Kuhinje pa namenoma nisem delal masivne, ker jo bi bilo škoda, je iveral bolj trpežen - sem izbral najkvalitetnejša vodila in iveral, pa se po 13 letih ne pozna obraba. Na predale se lahko praktično usedeš, pa je vse ok, tako močna vodila so.

Ganon ::

miha98 je izjavil:

Dandanes se dela masiva

Koliko jih šteješ, 91? :))

Opkow ::

Mizarstvo Logar
Oglej si njihovo galerijo, če ti odgovarja tak stil.

Sej je lepo samo za mene je premalo detajlov osebno. Pač vajen malo bolj razkošja.. :) Evo kako je pri nas na štajerskem. Pohištvo je staro že več 10 let...

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

Gabon me prav zanima kako je drugod po Sloveniji. Dvomim, da je tako kot pri nas ali boljše...

V zadnjih par letih sem pometal ven za namanj 2 hiši kuhinj, kopalnic, spalnic, itd, praktično vse iverka, staro od 30 do 50 let, in definitivno ne zarad razloga pri katerem bi kaj pomagalo, če bi bila masiva namesto iverke. Tako da ne vem kje je pridobitev, če je masiva...mislite, da si bojo vaši vnuki res želeli spat v vaši spalnici?

Pohištvo je staro že več 10 let...

Sicer lepo ohranjeno, ampak jaz bi reku, da je staro nekje okoli 80.

Zgodovina sprememb…

miha98 je izjavil:

Sej je lepo samo za mene je premalo detajlov osebno. Pač vajen malo bolj razkošja.. :) Evo kako je pri nas na štajerskem. Pohištvo je staro že več 10 let...

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

Gabon me prav zanima kako je drugod po Sloveniji. Dvomim, da je tako kot pri nas ali boljše...

O okusih se ne razpravlja, pravijo, ampak takoj, ko si omenil masivo, sem vedel, kako izgleda notranjost doma. Kot 50 let nazaj.

nokken ::

miha98 je izjavil:

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

Hollyfuck.... ne definitivno na Gorenjskem ni tako... pri nas se ze pise 2024 ne pa 1793.

Blage veze nimate. Za vas je iverka iveral in je to to. Če je infrardeča savna za tebe iz leta 1793 pol pa so res bili napredni takrat.

Evo,popravljen link do boljše slike omarice:

Kopalniška omarica (oljen brest, masiva).

Kopalniška omarica (oljen brest, masiva).

(nalepka na umivalniku je še zato, ker je bila slika narejena tik ob vselitvi, pa smo imeli še kar mess)

Zgodovina sprememb…

Les značilen za višje regije ala gorenjska , pohorje itd... vidim zakaj se ne strinjamo . Periferija je drugo kot hribovje in gorski svet...

Z drugega kota.

Z drugega kota.

miha98 je izjavil:

Les značilen za višje regije ala gorenjska , pohorje itd... vidim zakaj se ne strinjamo . Periferija je drugo kot hribovje in gorski svet...

To je popolnoma brezpredmetna debata, kaj je komu všeč in kam kaj paše. Tema je o kvalitetnem mizarju - kaj bi pa ti rad, da ti naredi (kvalitetnao), se boš pa z mizarjem zmenil, a ne?

Zgodovina sprememb…

Popravljam še linke od prej:

Jedilna miza iz beljenega bresta

Jedilna miza iz beljenega bresta

Postelja

Postelja

Postelja kot

Postelja kot

miha98 je izjavil:

Blage veze nimate. Za vas je iverka iveral in je to to. Če je infrardeča savna za tebe iz leta 1793 pol pa so res bili napredni takrat.

Problem je, da si ti prepričan, da je današnje pohištvo kot papir. Ti poznaš samo eno, najcenejšo, papirnato "iverko". To je miselnost, ki se odraža tudi na tvojem pohištvu. :P

Pa sej je reku, da je njegov foter mizar. Mizar pač mizari. Če je to komu všeč ali ne, kaj ma veze...

miha98 je izjavil:

No ja mogoce res nimam blage veze, ampak definitivno ne zamenjam moderno opremljenega stanovanja za tale skupek... kaj pa vem kako bi sploh rekel tej "umetnosti".
Ampak priznam, savno imava pa ta pravo finsko, na drva in s kamni, tako da glede tega sem res zadaj. :))
In ni point ali kdo rad mizari ali ne. Point je, da to kar naj bi izgledalo kot top shit produkcijo v resnici nekaj povsem drugega. Masiven les ni edina referenca.. rabi se se malo smisla za oblikovanje in izdelavo ne zgolj masivnega hrasta in motorne zage. Zato pac te stvari risejo oblikovalci in ne mizarji. To kar predstavlja kot nekaj kar Gorenjci se leta ne bomo imeli je zares nekaj, kar je bilo popularno v 70ih letih in casih bivse Juge (vsaj pri nas na Gorenjskem), danes so pa trendi "malo" drugacni. Se strinjam da so okusi razlicni, ampak tole ni stvar okusa pac pa pomanjkanje le tega.

iso2000 ::

Ja, tukaj se moram kar strinjat z nokken-om. Meni tudi tisti "baročni" stil ni všeč. Preferiram čiste ravne in minimalistične linije. Pa postelje si nikoli ampak res nikoli ne bi izbral z "ograjco" pri nogah. In tudi takšno pohištvo brez čičkarij je lahko narejeno iz masivnega lesa, če je že o tem govora. Drugače pa tudi iveralu načeloma nič ne manjka. So pa seveda tudi pri iveralu različni kakovostni razredi, kar se odraža tudi pri ceni in trpežnosti. Jaz pri pohištvu nisem kompliciral, itak mulci demolirajo vse, tako da za enkrat smo večinoma na iveralu, kar sem delal precej kar sam.
Če pa bo OP potreboval izdelavo stopnic, mi je delal mizar iz Radovljice masivne hrastove stopnice in sem z uslugo in izdelavo več kot zadovoljen. Je pa trajalo ene 5 mesecev...

fikus_ ::

Če se že "prepiramo" o kvaliteti materialov za pohištvo; iverali se poleg debeline razlikujejo tudi v sestavi. Ta poceni imajo v sredini grobe iveri, mešan les, na površini pa bolj fine, da se sploh da izdelati gladko površino, kvalitetni iverali pa imajo že na sredini bolj drobne iveri, so precej težji, bolj kompaktni, močnejši,... V ta poceni iverale zabiješ 6 mm moznik, ne da bi prej vrtal luknjo, v bolj kvalitetnega ne.

Masivno pohištvo je kvalitetno toliko, kolikor je mizar pedanten pri izdelavi, kako izbira iz izreže napake iz lesa,....

Za pohištvo iz jesenovega lesa na zgoraj prilepljenih slikah , jesenov les ima manj napak, se da lažje delati, na spojih so vogali posneti, zaokroženi,... tukaj se da skrivati napake pri izdelavi. Jesenov les je poceni, podobno bukovina, ampak se je ne uporablja, ker je bil to v preteklosti les za poceni pohištvo.
Tista orehova mizica ima orehovo beljavo zraven, manj kvaliteten hitro rastoč orehov les, tako da se ne bi hvalil s tem.
To da je izdelano "brez vijakov" še ni dokaz o kvalitetni izdelavi pohištva, je pač lepljeno.
Natur les se da v sušilnici posušiti tako, da potem ne poka več, se sprostijo notranje napetosti v lesu, da ga kasneje ne zvija.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Aja, štenge iz hrasta mi je delal pa Jezeršek in sem tudi zelo zadovoljen, po 13 letih niti ena niti malo ne škripa, pa tudi nekih znakov obrabe ni videti. Temu primerno je bil tudi kar drag.

Kje nisem šparal: štenge, kuhinja, postelja, dnevna, jedilna miza, pisalna miza (veliko delam od doma). To res narediš orenk in za dolgo časa.

Zgodovina sprememb…

nokken je izjavil:

miha98 je izjavil:

No ja mogoce res nimam blage veze, ampak definitivno ne zamenjam moderno opremljenega stanovanja za tale skupek... kaj pa vem kako bi sploh rekel tej "umetnosti".
Ampak priznam, savno imava pa ta pravo finsko, na drva in s kamni, tako da glede tega sem res zadaj. :))
In ni point ali kdo rad mizari ali ne. Point je, da to kar naj bi izgledalo kot top shit produkcijo v resnici nekaj povsem drugega. Masiven les ni edina referenca.. rabi se se malo smisla za oblikovanje in izdelavo ne zgolj masivnega hrasta in motorne zage. Zato pac te stvari risejo oblikovalci in ne mizarji. To kar predstavlja kot nekaj kar Gorenjci se leta ne bomo imeli je zares nekaj, kar je bilo popularno v 70ih letih in casih bivse Juge (vsaj pri nas na Gorenjskem), danes so pa trendi "malo" drugacni. Se strinjam da so okusi razlicni, ampak tole ni stvar okusa pac pa pomanjkanje le tega.

Pokaži kaj imaš in kaj znaš. Da vidim to moderno umetnost in pravi okus za pohištvo...

donvito ::

miha98 je izjavil:

nokken je izjavil:

miha98 je izjavil:

Pokaži kaj imaš in kaj znaš. Da vidim to moderno umetnost in pravi okus za pohištvo...

Tole je zame top stanovanje v vseh pogledih:
https://files.fm/u/jxvkubvp65

fikus_ je izjavil:

Če se že "prepiramo" o kvaliteti materialov za pohištvo; iverali se poleg debeline razlikujejo tudi v sestavi.

Saj to pravim. Miha ima v mislih tole sranje:

Enkrat bi moral videti, kako izgleda visokokakovostni, lakirani mediapan (MDF). Vrhunska zadeva.

Pogovarjamo se o tem kar imaš ti doma in ne kar bi ti rad imel... :) če ravno sem pogledal videoposnetek pa ni za dol past. Lepo je spominja na Nemčijo to pa je tudi vse...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miha98 ()

Govorim iz izkušenj. Celotno pohištvo doma imam izdelano po meri, po načrtu arhitektke. Sem imel narejen celoten projekt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

miha98 je izjavil:

Pogovarjamo se o tem kar imaš ti doma in ne kar bi ti rad imel... :) če ravno sem pogledal videoposnetek pa ni za dol past. Lepo je spominja na Nemčijo to pa je tudi vse...

Se strinjam da tisto stanovanje ni nic posebnega (ma se vedno boljse kot to kar si pokazal ti). Sta pa kot kaze po tvoje samo dve opciji... ali najvecji srot iveral iz Rutarja ali pa masiva. Tretje opcije po tvoje ni. Verjamem da si kdo ne more privosciti kaj normalnega, ampak glede na to koliko je salonov po Sloveniji z normalno opremo (pa ceprav pride recimo kuhinja 15 ali 20.000eur brez aparatov) bi rekel da nas je kar nekaj, ki si vseeno to lahko privoscimo in niso zgolj "kaj bi zelel imeti".

Slike pobje, slike... Besed imam čez glavo...

Človek božji, nekaj jokaš za jugoslavijo, tu pa jamraš, da pohištvo iz iverke ni dovolj dobro in kako je bilo takrat super.
Če je tvoj foter takrat še bolj nategoval stranke in državo kot danes, delal na črno za marke, v uradni službi pa počival, da je popoldan lahko zares kaj delal, potem verjamem, da mu je bilo super.

Zgodovina sprememb…

Pojma nemaš. Palamudi doma svoji naprej. Zato pa si danes tu kjer si. Jaz pa sem tam kjer sem jaz. Lahko pridem kaj okoli uredit zadeve pri tebi doma...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljše dvižne pisarniške mize? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36095114 (462) Comandante
»

Opremljanje stanovanja, kako priti čez z nekim srednjim budgetom in pa dokaj kvalitet (strani: 1 2 )

7111448 (2652) Gogo
»

mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )

8437237 (2081) Hudobec82
»

Mizar, rabim zidno omaro (strani: 1 2 )

5512727 (4119) Rok Woot

Več podobnih tem