» »

Pametna ura za otroka

Pametna ura za otroka

simone ::

Zdravo.Odločamo se za nakup pametne ure za 7 let staro hčerko za rojstnodnevno darilo.Je primerno že pri teh letih da ima pametno uro ali raj še malo počakamo?Kako je z pametnimi urami v šoli jo ima lahko otrok na roki?Kakšne so kaj vaše izkušnje?Prosim za vaša mnenja.

Legon ::

Imam otroke tvoje starosti in ne vem čisto točno kaj naj bi počeli s pametno uro. Brez telefona kaj dosti ne koristi, tako da ne vidim razloga zakaj bi jima to kupoval.

johnnyyy ::

Kot prvo bi bilo dobro definirati, kaj pomeni "pametna ura". Naš je star 4 leta, pa ima uro - tisto kitajsko, kamor daš not SIM in ga lahko pokličeš, ali on pokliče tebe lahko slika, vidiš lahko njegovo lokacijo, remote slikaš, potem pa se počasi vsa "pamet" konča.

Iz mojega vidika je stvar precej uporabna. Se vozi s kolesom, pa gre malce predaleč stran - pa da se ne dereš - pokličeš. Včasih so otroci skupaj in se igrajo in potem vidiš, da imajo malce preveč idej - pa pokličeš in poveš (da naj se malce umirijo).

Ganon ::

klinker ::

Tako ja, navadite jih na digitalni nadzor ze v zgodnjih letih ;((

l0wc4 ::

Mi smo jo sinu kupili pri 8 letih, jo je imel 2 dni in rekel, da ne rabi. V šoli je niso smeli imet in je zadeva postala neuporabna. Vsak se odloči sam. Najbolje je poskusit in boste videli.

Miki N ::

klinker je izjavil:

Tako ja, navadite jih na digitalni nadzor ze v zgodnjih letih ;((

Poobročkajte jih! :))

bciciban_ ::

simone je izjavil:

Zdravo.Odločamo se za nakup pametne ure za 7 let staro hčerko za rojstnodnevno darilo.Je primerno že pri teh letih da ima pametno uro ali raj še malo počakamo?Kako je z pametnimi urami v šoli jo ima lahko otrok na roki?Kakšne so kaj vaše izkušnje?Prosim za vaša mnenja.

Naj ima vsaj uro pametno, če so že starši neumni.

:)

SloTechCEO ::

ne pozabi še brezžične slušalke pa nej jih obvezno nosi ko gre v šolo in ko gre ven iz šole, čimveč bluetootha uglaunem, zelo dobro za kosti in rast, verjetno bo še v NBA lahko šel

Obstaja dosti razlogov za omejevanje uporabe takšnih in drugačnih elektronskih naprav pri otrocih, ampak tale idiotizem o BT napravah zagotovo ni med njimi.

GupeM ::

Kaj je to kakšna nova teorija zarote?

Lonsarg ::

Dejansko je pametna ura ki omogoča klicanja brez telefona perfect za otroke (torej da ima podporo za SIM).

Na ta način dobi neko omejeno napravo za emergancy klice, brez da mu prekmalu daš telefon. Alternativa temu bi bil nek dumb phone ki bi bil samo za klice, ampak se mi glede na to da otroci radi izgubljajo zadeve zdi ura lepša rešitev.

Niso pa take ure ki znajo samostojno brez telefona delovati poceni. Niti jih ni dosti na trgu, ne vem kdo poleg Samsunga to sploh ponuja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Vsak tretji kitajec za manj kot 50 eur. Ti mora pa kar nekaj falit v glavi, da kaj takega pripneš na otroka. Me pa naravnost fascinira kako smo kot civilizacija prilezli do kjer smo, če 4 letnik rabi pametno uro, da ga lahko kličeš in nadziraš.

Tilen88 ::

Tista iz pralnega praška bo v redu. Včash se jih je dobilo v Standrežu.

Legon je izjavil:

Vsak tretji kitajec za manj kot 50 eur. Ti mora pa kar nekaj falit v glavi, da kaj takega pripneš na otroka. Me pa naravnost fascinira kako smo kot civilizacija prilezli do kjer smo, če 4 letnik rabi pametno uro, da ga lahko kličeš in nadziraš.
4 letnik načeloma ni brez spremstva, 7 letnik pa potencialno je, odvisno od staršev. In 7 letniku dovoliti nekam brez spremstva brez da ima možnost poklicati domov ni lih odgovorno.

Kaj ima to veze z nadzorom, da lahko v primeru krize pokliče otrok tebe ali ti njega, pa veš samo ti. Če bo kak starš zlorabljal zadevo za nadzor še ne pomeni da je telefon sam po sebi nadzor, ločena debata. Pa tudi ni samo kriza ampak tudi praktičnost, zakaj bi se sprahajal do igrišča, če ga lahko pokličeš da se naprimer mudi z odhodom k babici? Kaj je point civilizacije in napredka da bomo zavoljo "grda grda tehnologija" se odrekli taki osnovni zadevi kot je klicanje po telefonu?

Je pa fajn da je otrok čimmanj pred ekrani, zato so naprave ki so samo za klic brez interneta in brez velikega ekrana ki bi bil mamljiv super rešitev.

Ja če šparaš in greš na no-name kitajce se morda res dobi kaj pod 50EUR, če pa hočeš solidne Kitajce kot je Amazfit, Honor, itd pa niti slučajno ne boš dobil za tak denar ure z SIM kartico.

Zgodovina sprememb…

Fizikalko ::

Mi smo uporabljali neko kitajcko cheap uro iz aliexpressa, v katero daš simko in ga lahko pokličeš, mulc pa tebe, če oz ko je treba. Ostalih zadev pa nima in otrok je še vedno tako varovan pred vsem smart bulshitom, s aocialnimi omrežji ma čelu.

Lonsarg je izjavil:

Legon je izjavil:

4 letnik načeloma ni brez spremstva, 7 letnik pa potencialno je, odvisno od staršev. In 7 letniku dovoliti nekam brez spremstva brez da ima možnost poklicati domov ni lih odgovorno.

Kaj ima to veze z nadzorom, da lahko v primeru krize pokliče otrok tebe ali ti njega, pa veš samo ti. Če bo kak starš zlorabljal zadevo za nadzor še ne pomeni da je telefon sam po sebi nadzor, ločena debata. Pa tudi ni samo kriza ampak tudi praktičnost, zakaj bi se sprahajal do igrišča, če ga lahko pokličeš da se naprimer mudi z odhodom k babici? Kaj je point civilizacije in napredka da bomo zavoljo "grda grda tehnologija" se odrekli taki osnovni zadevi kot je klicanje po telefonu?

Je pa fajn da je otrok čimmanj pred ekrani, zato so naprave ki so samo za klic brez interneta in brez velikega ekrana ki bi bil mamljiv super rešitev.

Ja če šparaš in greš na no-name kitajce se morda res dobi kaj pod 50EUR, če pa hočeš solidne Kitajce kot je Amazfit, Honor, itd pa niti slučajno ne boš dobil za tak denar ure z SIM kartico.

Če ti je pretežko prebrat celo temo, potem je škoda da se v moje poste brezveze spotikaš. 4 letnik in nadzor nad njim preko pametne ure ni zrasel na mojem zelniku.

O tem, da pa ni odgovrno puščat 7 letnika brez možnosti uporabe mobilnega telefona in/ali pametne ure, pa vprašaj koga, ki je starejši od 30 let, kako je revež preživel.

Se pa strinjam, da za moderne starše praktično za podpirat lenobo, da otroka čim prej prkleneš na čim večlje število elektrnoskih naprav, ker bog ne daj da bi se moral sprehodit do igrišča po svojega otroka.

Gagatronix ::

> In 7 letniku dovoliti nekam brez spremstva brez da ima možnost poklicati domov ni lih odgovorno.

Sam sem se od 5. leta starosti potikal naokrog, pa takrat ni bilo nobenega helikopterstva s strani starsev. Med drugim tudi zato, ker takrat mobilci in podobne nadloge se niso obstajali. Ko so se cestne luci prizgale si moral bit doma.

krho ::

Mi smo kupili navadno, na kazalce, je hotela digitalno, pa smo rekli ni govora. Naj se nauči prebrat koliko je ura iz kazalcev, potem se bomo pa pogovarjali o digitalni uri.
Naša ne dobi nobenega telefona in nobene pametne ure do srednje šola. Kaj si o tem mislijo drugi butasti starši me ne zanima. Jaz bi v osnovni šoli prepovedal vse. Ure "pametne" in telefone.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Lonsarg je izjavil:

Niso pa take ure ki znajo samostojno brez telefona delovati poceni. Niti jih ni dosti na trgu, ne vem kdo poleg Samsunga to sploh ponuja.

Ah to je sedaj poceni. Dobiš pod 50€ in imajo nek core ki ga uporabljajo za poceni GPS trackinge (za pse, kolesa, krave, avte), ure za otroke, SOS ure za penziče (detektirajo padce pa kličejo SOS) itd.

Legon je izjavil:

Ti mora pa kar nekaj falit v glavi, da kaj takega pripneš na otroka. Me pa naravnost fascinira kako smo kot civilizacija prilezli do kjer smo, če 4 letnik rabi pametno uro, da ga lahko kličeš in nadziraš.

Bistvo tehnologije je, da ti danes za relativno majhen denar omogoča določene stvari, ki včasih niso bile možne. Na koncu pa je na tebi kako boš (ali sploh boš) to tehnologijo uporabljal. Če si nor na nadzor potem si vedno max 5m stran od otroka, da vidiš kaj dela.

Horas ::

johnnyyy je izjavil:

Kot prvo bi bilo dobro definirati, kaj pomeni "pametna ura". Naš je star 4 leta, pa ima uro - tisto kitajsko, kamor daš not SIM in ga lahko pokličeš, ali on pokliče tebe lahko slika, vidiš lahko njegovo lokacijo, remote slikaš, potem pa se počasi vsa "pamet" konča.

Iz mojega vidika je stvar precej uporabna. Se vozi s kolesom, pa gre malce predaleč stran - pa da se ne dereš - pokličeš. Včasih so otroci skupaj in se igrajo in potem vidiš, da imajo malce preveč idej - pa pokličeš in poveš (da naj se malce umirijo).

4letnik pa pametna ura?? najbolš, da ga čipiraš ko pesa.

če mu rečeš, do kam sme it, pa če ne uboga, eno konkretno kazen. recimo ne sme ven 2dni. pr 6letih mu boš že pametn telefon nabavu ha?
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

mancslo ::

Horas je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

če mu rečeš, do kam sme it, pa če ne uboga, eno konkretno kazen. recimo ne sme ven 2dni. pr 6letih mu boš že pametn telefon nabavu ha?

Saj to je kar težava, ja, ko imajo ljudje raje psa kot otroka.
Ona dva fantka, ki ju je zasula mivka, bi verjetno še živela, če bi takšna ura "znala" staršu sporočit, da ni signala. Ta pa bi na aplikaciji preveril, kje je bil signal zadnjič zaznan...

Povej mi, da nimas otrok, brez da poves, da nimas otrok.

Horas je izjavil:

No te ure niso ravno "pametne". To je funkcionalnost Nokia 3210 zapaikrana v uro. Čipiral bi ga lahko za primere, če ga povozi avto, da prej ugotovijo čigav otrok je. Tvoj namen pa po navadi ni tak, ampak da ga lahko pokličeš.

Horas je izjavil:

V teoriji. V praksi pa je tako da si v peš coni, kjer mu poveš da se lahko tam prosto giba in potem v to cono pride dostavni kombi in tam v bližini njega obrača. Kaj pa sedaj? Ja pokličeš in mu poveš da naj se "preventivno umakne" in reče "OK". Če pa tega ne bi imel, bi pa pustil drugega otroka in bi lavfal k njemu, ker na 100m mojega vpitja sigurno ne bi razumel :).

Ni potrebno nabavljati, saj imam starejših modelov dovolj pa bi mu lahko enega dal (pametnega ali navadnega). A telefon je tako - imaš ga v žepu, velik je, lahko ga ne sliši, porabi precej časa da dvigne itd. Pač slaba rešitev.

V praksi si predvsem izmisljas probleme zato da opravicujes neumne resitve.

V teoreticni situaciji kjer kombi dejansko predstavlja tveganje za otroka seveda ne bos imel casa klicat po pametni uri. Ce ze bos klical se bo otrok se toliko bolj verjetno ustavil sredi ceste da se javi in najprej bo 5 minut ceblal cisto tretje in niti pod razno ne bo zraven pazil kje kombi manevrira. Na koncu pa ne bo niti poslusal navodil, ker niti desno in levo pri tej starosti ne locjo.

Bolj ko take pravljice poslusam bolj mi je jasno da komentirajo predvsem ljudje, ki so 4 letnike videli samo na televiziji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

V praksi si predvsem izmisljas probleme zato da opravicujes neumne resitve.

V teoreticni situaciji kjer kombi dejansko predstavlja tveganje za otroka seveda ne bos imel casa klicat po pametni uri. Ce ze bos klical se bo otrok se toliko bolj verjetno ustavil sredi ceste da se javi in najprej bo 5 minut ceblal cisto tretje in niti pod razno ne bo zraven pazil kje kombi manevrira. Na koncu pa ne bo niti poslusal navodil, ker niti desno in levo pri tej starosti ne locjo.

V praksi je tako, da so najbolj pametni tisti, ki nimajo otrok ali pa imajo le enega in podporo 2 babic in 2 dedkov.

Odlicno si se opisal.

Moderni starsi si morajo ustvarjati moderne probleme.

gruntfürmich ::

Gagatronix je izjavil:

Sam sem se od 5. leta starosti potikal naokrog...
sj zato pa si kakšen si :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ne, samo s starsi smo mel lepo dogovorjeno vse. Nobenga helikopterstva. Ni bil moje otrostvo popizdovljen Slovenistan, kjer bi starsi se z mulci na fakse na informativne dneve hodili.

Vi sam neke ekstreme vidite. To da LAHKO otrok poklice ni enako kot to da MORA redno klicati (helikopterski starsi).

Ampak ja smo druzba ekstremov, imas helikopterske starse na eni strani in razne Rome in podobne na drugi ki imajo cisto razpuscene otroke brez reda.

Mislim da je vseeno nas precej ki probamo neko sredino najt, sam ja folk rad sam ekstreme vidi.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

OP išče nekaj takega.

https://myki.watch/en/

Jaz sicer nisem pristaš, da ima otrok katerikoli napravo s sim kartico do 18. leta.

tony1 ::

simone je izjavil:

https://privacyinternational.org/exampl...

Pogojno le, če je njena edina funkcija poklicati ene tri številke, obvezno brez fotoaparata in interneta.

Bodi tudi pripravljen, da bo čez leto ali dve zastarela in boš moral kupiti novo...

bemfa ::

starfotr je izjavil:

Jaz sicer nisem pristaš, da ima otrok katerikoli napravo s sim kartico do 18. leta.

Ti si za psihijatrijo, ne za otroke delat.

MisterM ::

Hm, v mladosti res nismo imeli mobilnih telefonov, so bili pa stacionarci in telefonske govorilnice, da smo lahko poklicali domov, če je bilo treba. Ex-partnerica je imela dva otroka, stara 7 in 9, pa se je v enem letu dvakrat zgodilo, da ju je bilo treba iskati po Berlinu... v podrobnosti ne bom šel, obakrat se je srečno končalo. Pametne ure v nemških OŠ niso bile dovoljene, se je pa "dumb" phone odlično obnesel kot rešitev. Ker ni imel velikega zaslona in appov jima je bil nezanimiv in je lepo počival v žepu šolske torbe.

MisterM je izjavil:

Hm, v mladosti res nismo imeli mobilnih telefonov, so bili pa stacionarci in telefonske govorilnice, da smo lahko poklicali domov, če je bilo treba. Ex-partnerica je imela dva otroka, stara 7 in 9, pa se je v enem letu dvakrat zgodilo, da ju je bilo treba iskati po Berlinu... v podrobnosti ne bom šel, obakrat se je srečno končalo. Pametne ure v nemških OŠ niso bile dovoljene, se je pa "dumb" phone odlično obnesel kot rešitev. Ker ni imel velikega zaslona in appov jima je bil nezanimiv in je lepo počival v žepu šolske torbe.

Včasih se ni toliko potovalo, ljudje se niso toliko selili in iz tega vidika je bilo lažje, saj so bile stvari bolj lokalne. Sedaj pa je odvisno od lokacije. Na podeželju so stvari načeloma še vedno takšne, v mestih je pa lahko čisto druga zgodba.

WhiteAngel ::

MisterM je izjavil:

Se strinjam. Dumb phone je za mularijo. Pa nujno predplačniški paket, da se navadijo, koliko zagovorijo.

Darko! ::

simone je izjavil:

Prosim za vaša mnenja.

Raje ji kupi klasično uro.
Recimo kaj takšnega:
https://timex.eu/collections/kids-watch...

in jo ob priliki pelji na kakšen hrib ter jo nauči kako s kazalci ure in soncem najde sever.
Zanesljivo si bo zapomnila za vse življenje - pa morda bo čez leta to znanje - v pravi družbi - bolj imenitno, kot podatek o njenem srčnem utripu ;)

Brez veze vsiljevat digitalije po nepotrebnem.

Ps.:
Oni dan sem srečal modela, pravega dedca, kavboja - takih ni več dosti - ki goji koze, ovce, kure in podobna bitja; prideluje vrhunske sire, jogurt in podobne dobrote ter ima kup otrok. In ko sva se pogovarjala sem mu omenil, da sem njegove otroke že večkrat videl pri delu in da se mi zdijo preprosto fenomenalni za današnji čas in da takšne težko srečaš.
Pa se mi je dec zasmejal in dejal: "Ma glej, svet je po mojem mnenju mal zašel. Moji otroc nimajo mobitelov. Še sam ga uporabljam samo za posel. Otroke vzgajam, da znajo delat in da se znajdejo sami. Vsak ima svoje naloge, ki jih mora izpolnit. Res pa je to lajfstajl. Sam izhajam iz alpinizma in žena tud. Pa sva se odločila, da bova otroke vzgajala mal drugač."

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero Pametno uro kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15145331 (2430) Moivre
»

Kaj o nekomu pove pametna ura (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8822543 (2256) CaqKa
»

Apple proda več ur kot celotna švicarska urarska industrija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
14426425 (21075) bbbbbb2015
»

Pametne ure po dveh letih zastarele (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8725963 (16138) korenje3
»

Se splača kupiti android watch?

Oddelek: Kaj kupiti
245028 (4567) roli

Več podobnih tem