Forum » Izdelava spletišč » Enciklopedija
Enciklopedija
Linhart ::
Ali obstaja kakšen primeren software s katerim bi se dalo narediti spletno enciklopedijo, pa da ni wiki?
Karkoli iščem mi ponuja samo MediaWiki in razne izpeljanke le tega. Osebno se mi zdi, da so wikiji bolj primerni za kolaborativne projekte. Jaz bi rad kaj drugačnega, predvsem vizualno, bolj statično pa da je uporabno za bralce. Se pravi da lahko objaviš različne teme, ki so smiselno razporejene po kategorijah (hirarhično drevo, kazalo, hashtagi, karkoli) in da obstaja neka solidna search funkcija. Skratka, iščem nekaj, s čimer lahko ustvariš neko tako stran, kot jo ima recimo Britannica.
Karkoli iščem mi ponuja samo MediaWiki in razne izpeljanke le tega. Osebno se mi zdi, da so wikiji bolj primerni za kolaborativne projekte. Jaz bi rad kaj drugačnega, predvsem vizualno, bolj statično pa da je uporabno za bralce. Se pravi da lahko objaviš različne teme, ki so smiselno razporejene po kategorijah (hirarhično drevo, kazalo, hashtagi, karkoli) in da obstaja neka solidna search funkcija. Skratka, iščem nekaj, s čimer lahko ustvariš neko tako stran, kot jo ima recimo Britannica.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Enciklopedija Britannica po 244 letih ukinja tiskano izdajoOddelek: Novice / Omrežja / internet | 6171 (4863) | Matev |
» | Prihaja Britannica dve, Wikipedija pazi seOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5741 (3736) | ahac |
» | Citizendium - konkurenca WikipedijiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3702 (2404) | gumby |
» | Največkrat citirani članki WikipedijeOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5745 (4870) | CaqKa |
» | Wikipedia uvedla novo zaščito pred vandalizmomOddelek: Novice / Varnost | 7433 (5890) | Dragi |