» »

ANC slušalke za spanje

ANC slušalke za spanje

Old Spice ::

Ali ima kdo izkušnje s slušalkami, ki so posebej prilagojene za spanje? Sem namreč precej občutljiv na različne zvoke in me hitro v bloku zmoti sosed, avto na cesti, jutranji jok, ki se nekako prenaša prek sten k nam itd...

Nekaj časa sem uporabljal čepke, tako penaste kot silikonske, ampak ker sredi noči padejo ven se pogosto zbudim ob 5ih zjutraj ob hrupu sosedov in ceste. Prav tako čepki, ko jih vstaviš pravilno povzročijo v mojem primeru neprijeten pritisk.

Sedaj nekaj časa uporabljam moje Airpods Pro, ki so odlične za ta namen - predvsem kombinacija ANC, pritiska ni čutiti, hkrati pa lahko predvajaš še white-noise glasbo. Imajo pa eno veliko pomankljivosti. Zaradi velikosti je praktično nemogoče spati na boku - slušalke začnejo pritiskati na ušesa.

Zasledil sem, da je pred časom imel BOSE model sleep buds, vendar jih ne proizvaja več. Alternativa naj bi bila Ozlo Sleep Buds (razvil jih je človek, ki se je pred tem ukvarjal s tem pri BOSE-u): https://ozlosleep.com/

Skratka če bi imel rešitev, ki bi po funkcionalnosti posnemala Airpods-e in bi hkrati bile toliko manjše, da ni pritiska na ušesa pri spanju bi to bila popolna rešitev.

Ima kdo s tem kakšne izkušnje? Pozna še kakšno rešitev?

Mohimm ::

Morda poglej še soundcore, ima "sleep a10" in "sleep a20" ki jih promovirajo ravno v ta namen.

Nimam pa sicer izkušenj, razen tega da se izogibaj tej popularni "apple" obliki slušalk, kjer štrli karkoli ven, ker je po mojem za take namene neuporabno...

GrimReaper3 ::

Mohimm, res hvala, te slušalke so odlične za spanje.

Ampak ne samo to, slušalke imajo neverjetno kvaliteto zvoka, jaz bi rekel da celo na ravni Sennheiser HD 620S. Če ne delaš A in B primerjave pa sigurno enako uživaš v obojih.

Sennheiser HD 620S - 10/10
soundcore Sleep A20 - 10/10
Apple AirPods Pro 2 - 7/10
Sony WF-C700N - 3/10
Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 - 1/10

Ne vem kako jim je to uspelo, sploh pri tako majhni velikosti. Iz kje dobijo tako udarnost? Kot bi imel na glavi zvočnike. Poslušam pa album Therion - 2001 - Secret of the Runes, prve 4 komade, zelo dober za testiranje slušalk.

Poleg tega so precej boljše oblike kot AirPods 2, ki komaj stojijo v ušesih. Pa še ne štrlijo ven ter nimajo brezvezne palčke. Tako da Apple in Sony vsekakor prodam. Xiaomi sem pa že, že samo zaradi USB Micro B.

Nič, bom kar kupil še Space A40 za 50EUR posebej za namen glasbe. Če bodo slabše pa kupim kar še ene Sleep A20. Čeprav zdaj so 150EUR namesto 120EUR, A40 so pa znižane iz 80EUR na 50EUR.

Zgodovina sprememb…

V-i-p ::

Uff, sam bog mi je poslal to debato pred oči :). Z istimi problemi kot Old Spice. Do sedaj sem uporabljal penaste čepke in brž kupim tele Soundcore Sleep A20, če se res obnesejo. Spim praktično non stop na boku, bo to problem? Zaduši samo kak pogovor na hodniku ali tudi kaj glasnejšega? Kako je potem z budilko, se sliši? Thx za odgovore.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

bm1973 ::

Mogoče bi ti pomagalo, da preglasiš sosedov hrup s kako lastno ambientno glasbo, prilagojeno za spanje.

Nekaj kar ti je všeč in boš lahko spal. Sam sem imel včasih prižgan radio non stop v spalnici, dokler babe niso težile, da jih moti.

Tega je cel kup na YouTubu...

Na boku se spi res brez problema, tudi ce dejansko gledajo ven kak mm, to za en normalno mehek vzglavnik ni noben problem.

Koliko zadusi je povsem odvisno od glasnosti, ki jo nastavis.
Ce imas npr. zvok dezja na taki glasnosti kot je pravi dez, je bilo zame do sedaj dovolj.
Ce ti gre nekdo vrtat, potem je ze bolje preklopiti iz npr. zvoka dezja na kaksno glasbo, po moznosti metal. Na zalost ni drugega kar bi preglasilo vrtanje. Sicer ce je to sredi noci, pa najbolje policija.

Budilka tudi odvisno katero imas, moja Philips povecuje zvok enakomerno, po kaksni minuti slisis tudi cez te slusalke. Po dveh pa sigurno.

Moj sosed tudi rad razgraja parkrat letno ravno ob najbolj moteci uri 2h-4h, tolce s predmeti, se dere s tistimi na obisku (se pravi se morajo najti tudi drugi ponocnjaki). Ne vem kdaj gre takrat sploh spat, luci so se ob 6h, tako da najbolj ekstremne nocne ure, ob 7h je pa itak ze dan.
Pa vcasih ob cudni uri 23h, 00h ali celo 1:30 neki nabija, kot bi metal tenisko zogico v steno.
Ampak zdaj pa ze 4 mesece nic. Pa se ravno preden sem dobil te slusalke je bilo, prej zamaski niso nic pomagali, skoraj bolje ce bi bil brez.
V glavnem, imas res paciente, ne vem kaj jim je motenje sosedov ponoci tak uzitek.

Zgodovina sprememb…

GrimReaper3 je izjavil:

Koliko zadusi je povsem odvisno od glasnosti, ki jo nastavis.
Ce imas npr. zvok dezja na taki glasnosti kot je pravi dez, je bilo zame do sedaj dovolj.
Ce ti gre nekdo vrtat, potem je ze bolje preklopiti iz npr. zvoka dezja na kaksno glasbo, po moznosti metal.

Najprej hvala ti za obširno razlago, zdaj pa eno smešno vprašanje, res nikdar nisem imel takih slušalk za spanje: na kak princip to deluje? Jaz si predstavljam, da zunanji (moteč) zvok pride v slušalke, ki ga ne vem s čim "ubijejo" in zato potem do mene v uho pride - tišina? Ali dejansko moram kaj poslušat, da ne slišim zunanjih zvokov?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

tony1 ::

ANC deluje tudi v tišini, predvajanje glasbe ni nujno.

" V glavnem, imas res paciente, ne vem kaj jim je motenje sosedov ponoci tak uzitek. "

Če ni ravno zares moten, je lahko samo glup in ne ve, da je moteč.

Pejt mu zvonit na vrata ob štirih zjutraj, v copatih in pižami in mu povej, da zaradi njega ne moreš spati (imel sem soseda, ki je ob 5.00 igral nekaj klarinetu podobnega, pa sosedo, ki je tudi takrat vstajala in se ji je fajn zdelo prižgati sušilni stroj, pa eskima, ki je laufal ropotajočo klimo celo noč - normalen pogovor je pri vseh pomagal). Če ne bo nucalo, pridite drugič trije sosedje in mu zvonite trikrat. Če je vsaj približno normalen, se bo sciviliziral...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Te sploh nimajo ANC:
soundcore Sleep A20 does not support active noise cancelling (ANC). If the Noise Blocking is not working as expected, there are several ways to improve the Noise Blocking effect.

1. Please note that these earbuds do not support active noise canceling, it is through the matching of ear tips and ear wings that enhances the effect of noise isolation, when you feel that the noise-blocking effect is not good enough, you can try different ear wings and ear tips.

Moras predvajati nek white noise, da zadusis zvoke iz okolice.
Po defaultu se predvaja prvi 2 uri, jaz sem pustil tako oz. bi lahko nastavil na 1 uro.
Ce se zbudis sredi noci ps 2x tapknes levo slusalko, da gre v Bluetooth nacin, potem pa ponovis, da gre nazaj v Sleep mode. Ti pa glasovno sporoci v katerem nacinu si.

Sicer pa tudi ANC ne dela cudezev. AirPods Pro 2 so mi do sedaj uspesno zadusile brnec zvok iz vticnice ter dizelski zvok avtobusa vsaj za polovico.
Ampak cloveskega glasu pa ne znajo utisati, tako da je zame precej brezveze. Filma tako ne mores gledati v miru, ce eden v isti sobi glasno govori. Edino poslusanje glasne glasbe pomaga.

Lahko pa potrdim da se s soundcore A20 lepo spi. Danes sem BP 6:45-11:45, pa so bili se trije iz druzine v istem stanovanju in ponavadi se zjutraj kar derejo.

Zgodovina sprememb…

Zaenkrat je pomoje to to kar se tice te tehnologije.
Jaz niti ne rabim bolje, ker mi noben ne štema niti podnevi. Edino cez dan imam v zgornjem stanovanju 2 otroka z ADHD. Enako ima njihova mama, ki tudi skoraj cel dan tece iz enega konca stanovanja do drugega.
No saj jaz imam tudi, samo da se ne skacem, ampak sem vedno z necim zaposlen in mi je se 24 ur na dan premalo.

Zgodovina sprememb…

Danes ko se je sosedu spet odprlo, seveda, novo leto, ravno včeraj sem se spraševal če bo imel doma zabavo kot da ni odprta nobena gostilna (no saj na prvega verjetno res ni), pa še vodi svojo gostilno, sem uspel potestirati kako dobro delujejo A20.
normalno glasno govorjenje/dretje - ne slišim na 35% glasnosti (izbran imam Rain), ampak zaradi tinnitusa v levem ušesu, ki se mi je pojavil pred kratkim, imam zadnje čase itak na 50%. No za to so tudi precej dobre, seveda bolje kot namenske zunanje naprave na zvočnik.
glasnejše petje - na 30% glasnosti slišim, na 40% ne, tako da imam do 50% še dovolj rezerve tudi če bo začel kaj razbijati, npr. po kuhinji s posodo. Sicer pa zgornji s sedaj 11 in 13 let starima otrokoma niso nič boljši, zadnje čase so celo po ene 7 letih spet začeli s škripanjem stolov, tako mama kot obadva otroka. Ampak stanovanje zraven je pa res kot bi bil v isti sobi, takoj ko je enkrat kakšen obisk, ne vem kateremu konstrukterju se je zdela to pametna ideja. Pa tudi če bi bila oba eno stanovanje, imaš še vedno problem zgornjega.

Zgodovina sprememb…

JanK ::

Sam bi poskusil s cepkih po meri. Sam jih imam za voznjo z motorjem in na kaksnih rock koncertih. Sicer nekaj zvoka spuscajo skozi (legalne zahteve zaradi slisnosti resilcev in trobelj), ampak to ni motece (vsaj pri moji uporabi).

Naroceni in izdelani pri Neuroth. So silikonski, relativno majhni, ni sans, da bi padle ven med uporabo podnevi. Nisem pa se poskusil spati z njimi.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

DamijanD ::

ampak zaradi tinnitusa v levem ušesu, ki se mi je pojavil pred kratkim, imam zadnje čase itak na 50%.

A to zaradi tega, da preglasiš piskanje? A je to na dolgi rok pametno?

Arey ::

Seveda ni, sam tudi alternative ni ce hoces preglasit tinitus. :) Sam sicer tega ne bi pocel ker bo samo slabse.

Ne bo nič slabše, čeprav je seveda beneficial biti v tišjem okolju.

Maskiranje tinitusa z manj motečim zvokom (npr. zvok škržatov namesto pisanja tinitusa) je znana tehnika in pomaga, da motečega zvoka ne slišiš več in lahko lažje zaspiš (čez nekaj časa možgani slišijo le še škržate, zvok tinitusa pa začasno pozabijo).

Arey ::

Ze ze, maskiranje je legit. Preglasno maskiranje pa skoduje sluhu se naprej.

Me pravim da to uporabnik pocne, samo komentiral sem na komentar nad mano.

Praktičnih izkušenj z glasnim tinitusom mi manjka, običajno pa je maskiranje lahko zelo tiho.

Aja, pa še to: če je pojav tinitusa nov, pejte k SMP otologu in naj vam napiše Betaserc, ki je sicer zdravilo za bolezni ravnotežja. Morda bo kaj pomagalo, škodilo pa ne bo.

Linko ::

Jaz sem si nabavil naglavni trak z zvočniki in mi zelo odgovarja.
Sploh zaradi spanja na stran.
Kvaliteta zvoka mi ravno nekaj, pomaga pa mi. Sploh za 15€.

Se da nastaviti predvajanje samo za določeno stran glave?

Za katerega od teh gre?
https://www.amazon.co.uk/s?k=musicozy+s...

Linko ::

Jaz sem ga naročil iz MV... https://www.mimovrste.com/masaza-in-spr...

Na amazonu so še videti boljše...Mislim, da se ne da, vsaj jaz nisem našel

Niso ravno slušalke. A mislite, da so tile čepki glede na ceno (70EUR) vredni svojega denarja? Rabim pa za spanje ob močnem hrupu (sosedje, dretje, norenje, topotanje...). Thx.

https://www.mimovrste.com/slusalke/senn...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: V-i-p ()

DamijanD ::

ni nujno, da je tole dovolj udobno za spanje. Pa tudi namen teh je, da še vse slišiš, samo bolj potiho. Po moje bi nekaj aktivnega (glej povsem prvi link) bilo za tvoj primer boljše...

Djole ::

tony1 je izjavil:

Se da nastaviti predvajanje samo za določeno stran glave?

Za katerega od teh gre?
https://www.amazon.co.uk/s?k=musicozy+s...

Ce predvajas preko telefona, si na tel nastimas, ce zelis npr samo levo ali desno ali bolj levo/bolj desno in ti potem predvaja zvok npr samo na desni strani.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Noise canceling slusalke

Oddelek: Kaj kupiti
233439 (185) GrimReaper3
»

Katere in-ear slušalke?

Oddelek: Zvok in slika
447314 (918) rkobarov
»

AirPods Pro z USB-C na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
527375 (4363) wcpapir
»

Čepki za ušesa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9421141 (9488) AndyS
»

Katere bluetooth slušalke? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15336554 (10981) dope1337

Več podobnih tem