Forum » Loža » ANC slušalke za spanje
ANC slušalke za spanje
Old Spice ::
Ali ima kdo izkušnje s slušalkami, ki so posebej prilagojene za spanje? Sem namreč precej občutljiv na različne zvoke in me hitro v bloku zmoti sosed, avto na cesti, jutranji jok, ki se nekako prenaša prek sten k nam itd...
Nekaj časa sem uporabljal čepke, tako penaste kot silikonske, ampak ker sredi noči padejo ven se pogosto zbudim ob 5ih zjutraj ob hrupu sosedov in ceste. Prav tako čepki, ko jih vstaviš pravilno povzročijo v mojem primeru neprijeten pritisk.
Sedaj nekaj časa uporabljam moje Airpods Pro, ki so odlične za ta namen - predvsem kombinacija ANC, pritiska ni čutiti, hkrati pa lahko predvajaš še white-noise glasbo. Imajo pa eno veliko pomankljivosti. Zaradi velikosti je praktično nemogoče spati na boku - slušalke začnejo pritiskati na ušesa.
Zasledil sem, da je pred časom imel BOSE model sleep buds, vendar jih ne proizvaja več. Alternativa naj bi bila Ozlo Sleep Buds (razvil jih je človek, ki se je pred tem ukvarjal s tem pri BOSE-u): https://ozlosleep.com/
Skratka če bi imel rešitev, ki bi po funkcionalnosti posnemala Airpods-e in bi hkrati bile toliko manjše, da ni pritiska na ušesa pri spanju bi to bila popolna rešitev.
Ima kdo s tem kakšne izkušnje? Pozna še kakšno rešitev?
Nekaj časa sem uporabljal čepke, tako penaste kot silikonske, ampak ker sredi noči padejo ven se pogosto zbudim ob 5ih zjutraj ob hrupu sosedov in ceste. Prav tako čepki, ko jih vstaviš pravilno povzročijo v mojem primeru neprijeten pritisk.
Sedaj nekaj časa uporabljam moje Airpods Pro, ki so odlične za ta namen - predvsem kombinacija ANC, pritiska ni čutiti, hkrati pa lahko predvajaš še white-noise glasbo. Imajo pa eno veliko pomankljivosti. Zaradi velikosti je praktično nemogoče spati na boku - slušalke začnejo pritiskati na ušesa.
Zasledil sem, da je pred časom imel BOSE model sleep buds, vendar jih ne proizvaja več. Alternativa naj bi bila Ozlo Sleep Buds (razvil jih je človek, ki se je pred tem ukvarjal s tem pri BOSE-u): https://ozlosleep.com/
Skratka če bi imel rešitev, ki bi po funkcionalnosti posnemala Airpods-e in bi hkrati bile toliko manjše, da ni pritiska na ušesa pri spanju bi to bila popolna rešitev.
Ima kdo s tem kakšne izkušnje? Pozna še kakšno rešitev?
Mohimm ::
Morda poglej še soundcore, ima "sleep a10" in "sleep a20" ki jih promovirajo ravno v ta namen.
Nimam pa sicer izkušenj, razen tega da se izogibaj tej popularni "apple" obliki slušalk, kjer štrli karkoli ven, ker je po mojem za take namene neuporabno...
Nimam pa sicer izkušenj, razen tega da se izogibaj tej popularni "apple" obliki slušalk, kjer štrli karkoli ven, ker je po mojem za take namene neuporabno...
GrimReaper3 ::
Mohimm, res hvala, te slušalke so odlične za spanje.
Ampak ne samo to, slušalke imajo neverjetno kvaliteto zvoka, jaz bi rekel da celo na ravni Sennheiser HD 620S. Če ne delaš A in B primerjave pa sigurno enako uživaš v obojih.
Sennheiser HD 620S - 10/10
soundcore Sleep A20 - 10/10
Apple AirPods Pro 2 - 7/10
Sony WF-C700N - 3/10
Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 - 1/10
Ne vem kako jim je to uspelo, sploh pri tako majhni velikosti. Iz kje dobijo tako udarnost? Kot bi imel na glavi zvočnike. Poslušam pa album Therion - 2001 - Secret of the Runes, prve 4 komade, zelo dober za testiranje slušalk.
Poleg tega so precej boljše oblike kot AirPods 2, ki komaj stojijo v ušesih. Pa še ne štrlijo ven ter nimajo brezvezne palčke. Tako da Apple in Sony vsekakor prodam. Xiaomi sem pa že, že samo zaradi USB Micro B.
Nič, bom kar kupil še Space A40 za 50EUR posebej za namen glasbe. Če bodo slabše pa kupim kar še ene Sleep A20. Čeprav zdaj so 150EUR namesto 120EUR, A40 so pa znižane iz 80EUR na 50EUR.
Ampak ne samo to, slušalke imajo neverjetno kvaliteto zvoka, jaz bi rekel da celo na ravni Sennheiser HD 620S. Če ne delaš A in B primerjave pa sigurno enako uživaš v obojih.
Sennheiser HD 620S - 10/10
soundcore Sleep A20 - 10/10
Apple AirPods Pro 2 - 7/10
Sony WF-C700N - 3/10
Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 - 1/10
Ne vem kako jim je to uspelo, sploh pri tako majhni velikosti. Iz kje dobijo tako udarnost? Kot bi imel na glavi zvočnike. Poslušam pa album Therion - 2001 - Secret of the Runes, prve 4 komade, zelo dober za testiranje slušalk.
Poleg tega so precej boljše oblike kot AirPods 2, ki komaj stojijo v ušesih. Pa še ne štrlijo ven ter nimajo brezvezne palčke. Tako da Apple in Sony vsekakor prodam. Xiaomi sem pa že, že samo zaradi USB Micro B.
Nič, bom kar kupil še Space A40 za 50EUR posebej za namen glasbe. Če bodo slabše pa kupim kar še ene Sleep A20. Čeprav zdaj so 150EUR namesto 120EUR, A40 so pa znižane iz 80EUR na 50EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
V-i-p ::
Uff, sam bog mi je poslal to debato pred oči :). Z istimi problemi kot Old Spice. Do sedaj sem uporabljal penaste čepke in brž kupim tele Soundcore Sleep A20, če se res obnesejo. Spim praktično non stop na boku, bo to problem? Zaduši samo kak pogovor na hodniku ali tudi kaj glasnejšega? Kako je potem z budilko, se sliši? Thx za odgovore.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
vri00733 ::
Ganhe um bônus de $100 ao se cadastrar na dobrowin - https://dobrowin88.com agora!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: gregyk ()
bm1973 ::
Mogoče bi ti pomagalo, da preglasiš sosedov hrup s kako lastno ambientno glasbo, prilagojeno za spanje.
Nekaj kar ti je všeč in boš lahko spal. Sam sem imel včasih prižgan radio non stop v spalnici, dokler babe niso težile, da jih moti.
Tega je cel kup na YouTubu...
Nekaj kar ti je všeč in boš lahko spal. Sam sem imel včasih prižgan radio non stop v spalnici, dokler babe niso težile, da jih moti.
Tega je cel kup na YouTubu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Noise canceling slusalkeOddelek: Kaj kupiti | 2872 (212) | link_up |
» | Katere in-ear slušalke?Oddelek: Zvok in slika | 7251 (855) | rkobarov |
» | AirPods Pro z USB-C na voljo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 7164 (4152) | wcpapir |
» | Katere bluetooth slušalke? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36246 (10673) | dope1337 |
» | Budget brezžične slušalke?Oddelek: Kaj kupiti | 2971 (2158) | mat11 |