» »

obnavljanje čipa na prenosniku

obnavljanje čipa na prenosniku

polozweii ::

Na kakšen način na prenosniku popravljate čip za grafiko?
Vem da se v stroki uporablja BGA reballing. Kaj pa doma?
Daste kar celo ploščo v pečico?
Najbolj preprosta varianta ki sem jo videl na spletu je segrevanje čipa s fenom ampak ne vem kolk se to kaj obnese.

HolyFuck1 ::

Za tvoj 13 let star HP 6560B raje pozabi...

Nikonja ::

So slučaji ko je "pečenje" plošče v pečici dalo pozitivne rezultate ampak po raznih forumih je več neuspelih kot uspelih slučajev. Sm če res imaš 13 let star prenosnik, nimaš kaj zgubit. Navaden "domači" fen mislim da bo to težko ogrel tko kot je treba.

mihec87 ::

Na enem dell1520 je pečica pomagala(odmontiral grafično in v pečico) za nekaj časa, potem pa spet ponovi vajo(v četrto je šel v pokoj ker se mi ni dalo več razkopavat prenosnika da sem dobil ven grafično)- uspeh tu je bil relativen. Navaden fen bo premalo pri heat gun pa je problem slaba kontrola temperature in površina segrevanja, boljše bi verjetno bilo z hot air station(če poznaš kakšnega električarja).

polozweii ::

Za reballing se najprej segreva čip da se ga odstrani od plošče.
Se med segrevanjem lotki pod čipom le zmehčajo in se prekinejo šele ko čip primeš in dvigneš? ali pa je tako da se lotki ob segrevanju čipa sproti prekinjajo ali pa lepijo na sosednje lote (gravitacija jih povleče dol, stran od čipa)
Če lotki ostanejo samo zmehčani bi se po segrevanju čipa pustilo da se ohladi in je to to?

Če pa je tako da lotki padejo dol je teoretična možnost da se jih segreje le tolk da ostanejo zmehčani. V praksi ne veš dejanske temp.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polozweii ()

link_up ::

reballing se naredi enkrat in basta...ce se zadeva pregreva se da dodatni hladilnik...ce ne gre not, se plato da na mizo...in seveda, ce na koncu vse odpove, se kupi nov prenosnik. :D

niso vsi elementi tolerantni za 200C po celo uro...
In and Out

deco16 ::

20 minut ... v segreto pečico na 180

Lejga ::

Prosim te ne devat nič v pečico, uničil boš elektrolitske kondenzatorje. Če veš kateri čip je, ga segrevaš z industrijskim fenom cca. 30s 350-400 stopinj pa bo mogoče šlo skozi. Sem že popravil več takih zadev, pazi da ne pregreješ elementov v bližini, predvsem SMD kondenzatorjev. Ne pričakuj čudežev, po enem letu boš mogoče moral ponoviti postopek.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo matične plošče

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
174159 (2420) AtaStrumf
»

Grafična HP Probook 4720s

Oddelek: Strojna oprema
151863 (1630) [D]emon
»