Forum » Loža » Pregled letnih izdatkov
Pregled letnih izdatkov
Temo vidijo: vsi

111111111111 ::
Eni tu imate pač svoje načine, samo mislim, da se ne zavedate, kako slabo finančno razgledanost in stanje imajo neki povprečni slovenci. Ne morete kar tako napisat, da si nima smisla porabe zapisovat, ker "čas je denar". Sigurno bi veliki večini pomagalo, da si vse stroške zapišejo v kakšno aplikacijo.
Tudi katerokoli knjigo bereš o finančni pismenosti, je ena od poglavitnih stvari zapisovanje prihodkov in odhodkov.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 ::
Hmmm, če prav zastopim, boste z aplikacijo privarčevali denar.
Ni mi sicer jasno kako, najbrž ne boste kupili kruha v soboto, ker boste čez buđet za kruh.
Tudi mi ni jasno, zakaj bi človek rabil informacijo, koliko ga stane kruh na letni ravni. Najbrž toliko, kot ga poje. Ali stran vrže. Nič več in nič manj.
Denar po nepotrebnem odteka samo če ti ga ukradejo, Drugače ga kar lepo zapraviš, za karkoli že.
Ker mene je stisnilo pri srcu, kolk sem zapravil na impulzivnih kitajskih nakupih z brezplačno poštnino in sladkarijah.
Jaz sem še iz juge, ko je inflacija do popoldne že pol požrla, če si dopoldne plačo dobil.
Ker tudi zdaj ni dosti bolje, gledam da čimprej vse zagonim. Tako ne izgubim vrednosti in naši nehajo težiti, ker vejo, da je vse šlo. Če ni, še vojska ne vzame.
V glavnem zapravljam za totalne norosti. Vsak mesec gre vsaj 2 jurja za tako glupe stvari, da se še sam sebi zdim neumen.
Ko pogledaš nakupovalni voziček v štacuni, vreden 200 evrov, ugotoviš, da ni noter popolnoma nič življenjsko pomembnega. Sam balast in preseravanje. Zato tudi nočem v štacuno. Ampak me vseeno zvlečejo.
Tako pač je. Dokler lahko, bomo zapravljali, ko ne bo, bomo varčevali.
:D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Utk ::
Zarad nenadne spremembe ekonomske situacije. Recimo izgube službe. Prej ti je blo vseen, pač nek mobitel za 50 evrov. Potem ti ni več. In greš gledal za nazaj kam ti po nepotrebnem dnar odteka. Normlan folk z normalnimi prihodki se ne ukvarja s stroški mobitela.
No vidiš, ravno to je narobe. Ne razumem kako ti je lahko vseeno, potem ti pa več ni vseeno. Jaz bi vsaj 90% keša zapravil enako, če bi imel pol manj plače ali pa če je bi imel 2x več.
Zato se v bistvu ne sekiram za službo. Bi pač šel delat karkoli, živel bi praktično enako. Bi pa lahko da potem manj prišparal.
ampak kot je nekdo napisal, če bi izgubil redne prihodke ali če se zgodi še kaj hujšega, imam vseeno takoj pregled, kje največ porabim in to bi potem takoj bilo vse skenslano/prodano, da ne bi bil več strošek.
A tako na pamet pa ne bi znal ocenit, kje boš od zdaj naprej malo zategnu?:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

MIHAc27 ::
" Bo držalo. Odkar sem zvedel, da v osnovni šoli otroke spuščajo v višje razrede tudi s po tremi zaključenimi cveki (slovenščina, matematika in tuj jezik)"
Tole je katastrofa.![]()
Ne vem v kateri šoli.. Moja hčerka je zaradi 1 cveka lepo ponavljala. Vse ostalo je bilo okoli 4. Mogoče v času korone, ko je bilo pisanje testov oteženo?

Netrunner ::
Sem sledil stroškom cca 5 let in ugotovil, da je izguba časa in nisem imel neke koristi od tega. Sedaj nakazujem vedno isto vsoto na določen račun in plačujem vse življenske stroške iz njega, konec meseca vidim ali je kaj ostalo alo sem moral kaj doložit in na osnovi tega vem ali sem mogoče preveč zapravil in je treba malo optimizirat naslednji mesec :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

jabe ::
111111111111 je izjavil:
Jaz uporabljam Toshl, brezplačno različico. Mi je dovolj.
Že ene 10 let.
Se mi kar pozna na družinskem budgetu.
To imam jaz... Ampak placljivo varianto. Mi sam pobira podatke z vseh računov (tudi nekaterih varčevalnih), tudi IBKR in tudi posodablja vrednost kripta. Konec koncev na roko vpisem tudi vrednost štumfa, ce je kaj notri.
Prvic, ker imam rada cifre, drugic ker ne znam z denarjem. Hvala bogu sem tenutno v situaciji, ko mi je denar zadnja skrb, ampak nisem tok arogantna, da si ne bi dovolila misliti, da se to lahko kaj hitro spremeni. In spremljanje, ceprav nisem nacina življenja nic spreminjala, je tudi bolj lahek start v kak tezek mesec. Tocno vem, kje brez veze ven leti in kje so rezerve. Nekateri temu ne pripisujejo nikakrsne vrednosti, jaz pa vseeno rada vem, da pojutrisnjem ne bom bela v ksiht, ce se mi jutri kaj zgodi.

energetik ::
Jaz sem še iz juge, ko je inflacija do popoldne že pol požrla, če si dopoldne plačo dobil.Tudi jaz sem še iz juge, in se še vedno spomnim očeta, ki je dinarje takoj menjal v DEM, že v garderobi na šihtu ali potem na tržnici. Tako da se je že takrat dalo hiperinflaciji delno izognit, kaj šele danes ko z parimi kliki vržeš papirčke v Bitcoin.
Ker tudi zdaj ni dosti bolje, gledam da čimprej vse zagonim. Tako ne izgubim vrednosti in naši nehajo težiti, ker vejo, da je vse šlo. Če ni, še vojska ne vzame.
vires in numeris

delavec44 ::

Bi bilo za probat, če je vse avtomatično. Ker da bi vpisoval vse na roke, ni šanse, sem preveč len.111111111111 je izjavil:
Že ene 10 let.
To imam jaz... Ampak placljivo varianto. Mi sam pobira podatke z vseh računov (tudi nekaterih varčevalnih), tudi IBKR in tudi posodablja vrednost kripta. Konec koncev na roko vpisem tudi vrednost štumfa, ce je kaj notri.
Prvic, ker imam rada cifre, drugic ker ne znam z denarjem. Hvala bogu sem tenutno v situaciji, ko mi je denar zadnja skrb, ampak nisem tok arogantna, da si ne bi dovolila misliti, da se to lahko kaj hitro spremeni. In spremljanje, ceprav nisem nacina življenja nic spreminjala, je tudi bolj lahek start v kak tezek mesec. Tocno vem, kje brez veze ven leti in kje so rezerve. Nekateri temu ne pripisujejo nikakrsne vrednosti, jaz pa vseeno rada vem, da pojutrisnjem ne bom bela v ksiht, ce se mi jutri kaj zgodi.
Sicer mi ni potrebe, imam v glavi na 10% natančno, kje imam koliko. Sem zreduciral vse na banko (varčevalc), IBKR, Generali ter Ledger hladno denarnico. Itak na banki ostaja stalno isto, ostali 3 pa imajo lep prikaz portfelja.
Ko pride plača, na TRR pustim pričakovan znesek tekoče porabe, ostalo gre v investicije. Če pride izreden strošek, gre iz varčevalca, ki se ga naslednji mesec dopolni iz plače in takrat ni investicij. Če se porabi manj, gre več v investicije.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()

Vse TRR je sam vlece podatke. Varcevalne nekatere da, nekatere ne. Npr pri mojem naboru n26 da, vse ostalo ne. Spremenis na roko transfer namesto stroska, kar cez neses... Skladi na roko... Spet spremenim v transfer in potem na vsake toliko obresti vnesem. Kripto na roko vpisem količino kovancev in potem sam updajta vrednost. Kake kripto menjalnice zna avtomatsko, ampak ne bitstampa in ne kar imas v denarnici (ledger). IBKR pobira sam. Neksterja ne zna.
V glavnem je moje najvecje delo 1x/mesec spremeniti strosek v transfer. Pa ce imas kategorizirane transakcije kako vcasih popravis, ceprav sam ze kar dobro predvideva iz zgodovine, ce se ponavljajo. Npr... RTV gre samodejno v stroske bivanja, pa hofer v špecerijo, pri Petrolu pa vcasih pomeša, ker ga imam za avto in za elektriko (razlicne kategorije pri meni)
Za probat je, ce ti ne paše pa obvozis.
V glavnem je moje najvecje delo 1x/mesec spremeniti strosek v transfer. Pa ce imas kategorizirane transakcije kako vcasih popravis, ceprav sam ze kar dobro predvideva iz zgodovine, ce se ponavljajo. Npr... RTV gre samodejno v stroske bivanja, pa hofer v špecerijo, pri Petrolu pa vcasih pomeša, ker ga imam za avto in za elektriko (razlicne kategorije pri meni)

gruntfürmich ::
res ni nujno da boš kaj prihranil z beleženjem odhodkov, je pa skrajno dobrodejno da pa poznaš kam ti denar gre.
gre se za to da si informiran.
potem pa lahko prerazporejaš budžet po 'oddelkih', če nimaš denarja na pretek.
gre se za to da si informiran.
potem pa lahko prerazporejaš budžet po 'oddelkih', če nimaš denarja na pretek.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

starfotr ::
To je isto, kot meritve porabe elektrike.
Če želiš nižji račun, ugašaj naprave.
Če so naprave požrešne, se jih zamenja.
Pod minimum ne gre nikoli, razen če naročiš odklop.

issak ::
Telefonija: Iz Simobil/Mobitel na Bob/HOT Prej sem plačval mobitel in paket. Pomoje je blo okol 60 evrov na mesec. Zdej je 5. Pač maš "star" telefon.
Internet: Iz T2 na HOT. Ne vem več točno kok je bla cena. Prvi dve leti je blo dost ugodno, kaki 30 evrov. Potem je blo x2 + naročnina na kanale in fee fee fee. Tudi pomoje okol 70 evrov. HOT je 9.99.
Jaz za telefonije, internete ipd. zmeraj naredim pregled med operaterji za 2 leti. 2 eur na mesec razlike se ne sliši veliko, 96eur pa že. Tako tudi ne nasedam "prvo leto pol manj", dam v kalkulator, in po 24 mesecih (kolikor običajno traja vezava) nanese lahko tudi 200 eur razlike.
Telefone kupim pa iz Nemčije po polni ceni, na obroke mi je bedarija, pa na koncu še dražji pridejo.
Kar se tiče pa generalnega beleženja stroškov, vse plačujem z revolutom (razen ene dveh položnic ki sta na trajnik), in ta mi vse nakupe kategorizira. Ni treba dajati v excel. No, tržnica potem sfali, ker plačam v gotovini, ampak lahko bi šel pa za na tržnico na bankomat, in označil da je bil dvig za tržnico.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()

eEdbM ::
To je isto, kot meritve porabe elektrike.
Ne, nabavi se letno netirano in EU podprto SE in potem se nadgradi porabnike, sploh, ko je investicija poplačana.

Aja, kreditne kartice pa sploh nimam, sem jo imel, pa mi ni bilo všeč da se šele konec meseca poračuna, ker sem imel vedno občutek, da sem nekomu nekaj dolžan. Če imam denar za nekaj, kupim, če nimam denarja, našparam in kupim kasneje.

Kaj pa vem, samo s tem grejo kakšne velike stvari lahko čisto mimo tebe, ki bi jih na kredit lahko kupil prej, ampak moraš prihranit dovolj, pa še podraži se vmes...
Se dam poučiti, da če so prilivi velikanski, potem mogoče res ne, se strinjam - ampak tudi apetiti zrastejo potem, ne?
Se dam poučiti, da če so prilivi velikanski, potem mogoče res ne, se strinjam - ampak tudi apetiti zrastejo potem, ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()

matic492 ::
Ja no ne vem no, sej v sloveniji ne dajejo nekih absurdnih limitov. Jaz imam 3000€ limita na kreditni kartici, ker sem takrat, ko sem jo dobil, imel 1500€ neto plače. Zdaj bi verjetno lahko zaprosil za povišanje, ampak ne rabim. Je pa res da sem obročno odplačevanje na kreditni kartici bolj uporabljal, ko sem imel nižje dohodke ja, takrat mi je več pomenilo da si recimo nakup za 200€ razdelim na 2 meseca.
Sej je stvar brez obresti, če se zavedaš da moraš to plačat 2 meseca zapored jaz osebno ne vidim problema.
Sej je stvar brez obresti, če se zavedaš da moraš to plačat 2 meseca zapored jaz osebno ne vidim problema.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Jaz sem oddal vlogo za znižanje limita na 0€. Kaj ti koristi limit? "Isto" je, če se sprehajaš med 0 in -2k€ ali med 8 in 6k€ na TRR. Samo da v drugem primeru ti ne zaračunajo oderuških obresti. Pa vedno imaš na zalogi še 2x, 3x, 5x več kot bi imel v limitu.
vires in numeris

matic492 ::
Limita osebno nisem še nikoli imel, kreditna kartica pa ni isto kot limit. Jaz plačam nekih 15EUR na leto za mastercard, vse ostale nakupe pa odplačam brez obresti.
Naše kreditne kartice niso iste kot ameriške, kjer nalagaš gor in potem plačuješ minimum monthly... oziroma mogoče obstajajo kje? Večina naših je dejansko "kreditna kartica z odloženim plačilom", kjer vnaprej določiš preko SMS-a, v koliko obrokih hočeš odplačat, vse je pa brez obresti, razen če zamudiš s plačilom.
Ima kdo tisto ameriško kreditno kartico, a to sploh obstaja pri nas?
Naše kreditne kartice niso iste kot ameriške, kjer nalagaš gor in potem plačuješ minimum monthly... oziroma mogoče obstajajo kje? Večina naših je dejansko "kreditna kartica z odloženim plačilom", kjer vnaprej določiš preko SMS-a, v koliko obrokih hočeš odplačat, vse je pa brez obresti, razen če zamudiš s plačilom.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()

Enemu mojem znancu so na banki predlagali izklop limita in ga tudi izvedli, verjetno jim je preveč škode delal in so hoteli nadzorovati tveganje :D

Limita osebno nisem še nikoli imel, kreditna kartica pa ni isto kot limit. Jaz plačam nekih 15EUR na leto za mastercard, vse ostale nakupe pa odplačam brez obresti.Vem da ni isto, ampak ne vem, zakaj bi jo potreboval.
Ja, davno nazaj sem še pri NLB imel kreditno, kjer si vsak mesec plačal 1/3 preostanka kredita, ne spominjam pa se obresti. Vzel sem jo bolj za namen plačila v tujini ali rentacar. No, ko sem potem videl, da lahko tudi na Islandiji povsod plačuješ z običajno debetno Maestro, kreditne nisem praktično več uporabljal.
vires in numeris

banko22 ::
Tudi uporabljam Revolut, ki vse lepo razdeli. Opazil nisem le možnosti izvoza podatkov. V kolikor se spuščam v podrobnosti glede posamičnih nakupov potem moram vse trgovinske račune dejansko prepisati s posamičnimi postavkami. Ali pa morda spet nima pretiranega smisla?
Kako pa gresta skupaj revolut in trajni nalogi?
Ima revolut morda kakšno omejitev pri osnovnem brezplačnem računu? Vem, da sem to že videl vendar trenutno ne najdem.
Kako pa gresta skupaj revolut in trajni nalogi?
Ima revolut morda kakšno omejitev pri osnovnem brezplačnem računu? Vem, da sem to že videl vendar trenutno ne najdem.

bozicek ::
Karanta je bila nkakšen približek ameriškemu plačilu
Vem ko em se enkrat zajebal in tankal na Karanto ker sem doma pozabil
Tistih 50€ sem pol leta vračal.
Ne vem točno, ampak plačal si 20% ali 30% svojega dolga
In začneš na 50
30%=15€
Si na 35€
30%=10,5€
Padeš na 24,5
30%=7,2€
Padeš na 17,3€
In tako se vleče v nedogled
Vem ko em se enkrat zajebal in tankal na Karanto ker sem doma pozabil
Tistih 50€ sem pol leta vračal.
Ne vem točno, ampak plačal si 20% ali 30% svojega dolga
In začneš na 50
30%=15€
Si na 35€
30%=10,5€
Padeš na 24,5
30%=7,2€
Padeš na 17,3€
In tako se vleče v nedogled
Darila letos samo za poredne

To je t.i. kreditna kartica. Ima jo tudi Unicredit. Naslednji mesec placas 10% dolga in tako naprej... Pol se pa čist zaciklas lahko, ce ne paziš... Lahko pa seveda izredno poplacas sam dolg ali del njega prej. Kot pri katerikoli kredi...
To, kar pri nas banke ponujajo kot kreditno kartico, je pa "z odlozenim placilom", kar pomeni, da vse (sumo), kar si en mesec zapravil placas naslednji mesec.
To, kar pri nas banke ponujajo kot kreditno kartico, je pa "z odlozenim placilom", kar pomeni, da vse (sumo), kar si en mesec zapravil placas naslednji mesec.

WizzardOfOZ ::
Kaj pa vem, samo s tem grejo kakšne velike stvari lahko čisto mimo tebe, ki bi jih na kredit lahko kupil prej, ampak moraš prihranit dovolj, pa še podraži se vmes...
Sam imam tukaj drugačno prakso.
Tudi pri velikih prilivih vseeno vzameš kredit. S tem ti ostane denar na računu in ga lahko uporabiš za vlaganje v kaj donosnejšega, z obrestmi od vložka in redno plačo pa kredit poplačuješ. Tako imaš potem vedno denar na razpolago, kar pride prav tudi v kriznih situacijah.
To sem pa naučil v kriptu. Bitcoine si imel vedno in jih nisi prodajal, poleg tega sem imel vedno nekaj rezerve v evrih, za primer, ko je bitcoin začel padat. Hkrati so padali tudi ostali kovanci, ampak veliko hitreje, ker so jih pretakali v bitcoin, da bi ustavili padec bitcoina. S tem dodatnim denarjem, si potem kupoval ostale kovance, ki so dovolj padli in ko je spet vse gor skočilo, si jih prodal po dražji ceni, da si si ustvaril malo dobička, dobiček si pretopil v bitcoin, ostanek pa prodal, da si imel spet rezervo. In tako se je število bitcoino na računu stalno povečevalo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Enkrat sem si sposodil od staršev par jurjev za preureditev stanovanja, tistega itak ne bi mogel kupiti s kreditno kartico, ker mi en mesec zamika plačila ne bi nič pomagalo, se pravi bi rabil kredit na banki. Imam dovolj našparano, da lahko kupim karkoli rabim (razen nepremičnin

Apetiti rastejo, seveda, pred parimi leti ne bi niti pomislil na bicikel za 3 jurje, ampak tudi danes ne bi, če ga ne bi mogel kupiti z gotovino. Kredita za to ne bi jemal. Za avto dajati 30k mi je pa škoda, kredit ali ne, rabim toliko in toliko mesecev v službo hoditi da ga lahko kupim, kredit ga samo podraža za kolikor so obresti.

Za avto dajati 30k mi je pa škoda, kredit ali ne, rabim toliko in toliko mesecev v službo hoditi da ga lahko kupim, kredit ga samo podraža za kolikor so obresti.
Če ga imaš 10 let, je to 3k na leto. Če dela avto še dlje, je to še manj. To pa ni več tak denar.

WizzardOfOZ je izjavil:
Za avto dajati 30k mi je pa škoda, kredit ali ne, rabim toliko in toliko mesecev v službo hoditi da ga lahko kupim, kredit ga samo podraža za kolikor so obresti.
Če ga imaš 10 let, je to 3k na leto. Če dela avto še dlje, je to še manj. To pa ni več tak denar.
Ja res bi ga imel za 10 let, ampak moj zdajšni še ni 10 let star! Pa z novim avtom pride dražje zavarovanje pa kasko pa nevem kaj še vse, v glavnem več stroškov. 3k na leto je en mesec dela na leto samo za avto... Lahko bi šel za 1 mesec na neplačan dopust in kolesaril cele dneve.

Sej lahko prvo leto delaš 10 mesecev za avto, pa je pol zastonj. 
Drgače je to problem šefa, ne delavca. Greš drugam, kjer potem delaš samo še pol meseca za avto.

Drgače je to problem šefa, ne delavca. Greš drugam, kjer potem delaš samo še pol meseca za avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

link_up ::
Jaz sem oddal vlogo za znižanje limita na 0€. Kaj ti koristi limit? "Isto" je, če se sprehajaš med 0 in -2k€ ali med 8 in 6k€ na TRR. Samo da v drugem primeru ti ne zaračunajo oderuških obresti. Pa vedno imaš na zalogi še 2x, 3x, 5x več kot bi imel v limitu.
agreed! Limit je kr neki... da ti lohk cuzajo dnar za TVOJ dnar...
In and Out

agreed! Limit je kr neki... da ti lohk cuzajo dnar za TVOJ dnar...
Cuzajo ti denar na njihov posojen denar. Če si v minusu, pomeni, da si dobil posojilo.
Če pa imaš samo vklopljen limit, uporabljaš ga pa ne, pa zato nič ne plačuješ.

Odvisno od banke. Nekatere racunajo (ponavadi letno) nadomestilo za limit.
Za rednega ne. Ta je ponavadi med 300€ pa do 3500€ (premium paketi).
Če pa izredno hočeš kak limit, pa ja, tisto pa drago računajo.

link_up ::
limit je bil vcasih najcenejsi, danes je pa wtf drag. Pomoje bo naslednje desetletje za klasicne banke zelo stresno...
In and Out

MisterR ::
Uporabljal sem:
Toshl (plačljiv), skenslal zaradi tega ker je predrag
Wallet (budgetbakers, 20€ lifetime), skenslal ker ne delajo backupa slik ki jih naložiš ob transakcijah.
Spendee (40€ lifetime), skenslal ker je bloated.
Sedaj pa uporabljam Firefly III in je super za vse moje potrebe.
Toshl (plačljiv), skenslal zaradi tega ker je predrag
Wallet (budgetbakers, 20€ lifetime), skenslal ker ne delajo backupa slik ki jih naložiš ob transakcijah.
Spendee (40€ lifetime), skenslal ker je bloated.
Sedaj pa uporabljam Firefly III in je super za vse moje potrebe.

AtaStanko ::
Vse TRR je sam vlece podatke. Varcevalne nekatere da, nekatere ne. Npr pri mojem naboru n26 da, vse ostalo ne. Spremenis na roko transfer namesto stroska, kar cez neses... Skladi na roko... Spet spremenim v transfer in potem na vsake toliko obresti vnesem. Kripto na roko vpisem količino kovancev in potem sam updajta vrednost. Kake kripto menjalnice zna avtomatsko, ampak ne bitstampa in ne kar imas v denarnici (ledger). IBKR pobira sam. Neksterja ne zna.
Mi na pamet ne pade da bi dajal svoje TR eni taki aplikaciji.
111111111111 je izjavil:
Že ene 10 let.
Uporabljal Toshl brezplačno pa mi jo je po enem mesecu vse zbrisalo. Ali obstaja kakšna brezplačna verzija ki se ne zbriše po enem mesecu?
Še vedno pa imam raje nekako ročno vpisovanje. Se mi zdi bolj pregledno. Zato bi prosil, če ima kdo že spisano ali zrisano kakšno tabelo v katero bi potem to ročno vpisoval ali vsaj kakšen osnutek ali mogoče preko excela. Samo jaz to ne znam skup spravit. Če lahko kdo to deli bi bil zelo hvaležen. Lahko tudi preko ZS.

Legon ::
Kot razumem ti potegne dol vse podatke o tranzakcijah, kar je vsekakor zlata jama za oglaševalce.

tony1 ::
a) Podatke bodo prodali na 100 koncev, in ti naprej na 100 itd.
b) Algoritmi, ki to obdelujejo (plus dopolnijo te podatke z vsemi drugimi, ki so na voljo o tebi), so že danes dovolj dobri, da vejo skoraj več o tebi kot posameznik sam. Predvsem nikoli ničesar ne pozabijo. In računalniške kapacitete sklepanja in napovedovanja vsega mogočega o posamezniku bodo samo še strašno rastle.
c) Ne maram, da nekdo služi na moj račun. Kdaj me bo to potencialno (pa tudi če čez 20 let) nekaj stalo, pa tudi ne morem vedeti.
b) Algoritmi, ki to obdelujejo (plus dopolnijo te podatke z vsemi drugimi, ki so na voljo o tebi), so že danes dovolj dobri, da vejo skoraj več o tebi kot posameznik sam. Predvsem nikoli ničesar ne pozabijo. In računalniške kapacitete sklepanja in napovedovanja vsega mogočega o posamezniku bodo samo še strašno rastle.
c) Ne maram, da nekdo služi na moj račun. Kdaj me bo to potencialno (pa tudi če čez 20 let) nekaj stalo, pa tudi ne morem vedeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()

feryz ::
Mene ste sprovocirali in sem malo preverjal danes, kako je s temi stroški in ostalim.
Stanje na TRR imam podobno kot lani pred dopustom, par evrov gor ali dol, je bilo pa vmes prilivov na račun 59 jurjev in pol.
Strašljivo, koliko človek zagoni denarja in ob tem misli, da je zapravil zgolj tretjino tega. Ali še manj.
Denar dobesedno hlapi. Ampak saj zato je, da kroži.
Stanje na TRR imam podobno kot lani pred dopustom, par evrov gor ali dol, je bilo pa vmes prilivov na račun 59 jurjev in pol.
Strašljivo, koliko človek zagoni denarja in ob tem misli, da je zapravil zgolj tretjino tega. Ali še manj.
Denar dobesedno hlapi. Ampak saj zato je, da kroži.

No, zaenkrat niso in lahko kadarkoli neham uporabljati. Kako vem... Glede na spam in ciljane zadeve, ki jih dobivam. Ali pa je google bistveno bolj pasji, da se ostalo tudi porajta ne in je ne bom popolnoma nic naredila, ce toshl skenslam. Dokler googla ne bom...

No, zaenkrat niso in lahko kadarkoli neham uporabljati. Kako vem... Glede na spam in ciljane zadeve, ki jih dobivam. Ali pa je google bistveno bolj pasji, da se ostalo tudi porajta ne in je ne bom popolnoma nic naredila, ce toshl skenslam. Dokler googla ne bom...
Ko bo bo prepozno. Potem ne jokat kaj naj naredim.

jest10 ::

Mail bom menjala, pa bo...

Mail bom menjala, pa bo...
A se ti zajebavaš?

Vzpostavila se je skrb prodaje podatkov v namene oglasevanja. Samo brskanje po slo-techu me bo stalo vec ciljanega oglaševanja, kot tistile app... Nekaj mojih trrjev je javno objavljenih, z mojim polnim imenom in naslovom. Ker tako mora biti, pravijo.
Kaj naj bi me skrbelo po tvoje?
Kaj naj bi me skrbelo po tvoje?

banko22 ::
Pa lahko kdo morda pripne tabelo, ki jo uporablja za izračun stroškov? Ne bi se rad spuščal v preveč podrobnosti.

gruntfürmich ::
jst delam tako v excelu:
za vsak mesec imam 5 vrstic ki pomenijo glavne postavke: stanovanje, avto, osebne zadeve, zabava, hobi. znotraj tega si samo v pripombi zapišem za kaj sem dal in koliko: pri stanovanju posebej vodim hrano, pijačo, tehniko, stroške.
pri avtu gorivo, servise, gume, ostalo...
pri osebnih stvareh recimo šport, obleke, kozmetika, knjige... (teh stvari je v postavki 'osebno' lahko kar veliko)
potem imam zabava kjer zajema potovanja, pijače zunaj, zabave...
in potem glavni hobi kjer znova po različnih zadevah zbiram vsote.
ampak glavne pa je teh 5 postavk in potem vsota za cel mesec, in 12 teh stolpcev je skupaj celo leto.
in potem te tabele 5×12 kvadratov nizam drugega na drugega za vsako leto.
če me kaj podrobno zanima pa imam samo v pripombi napisano bolj specifično za kaj je denar šeli za določen mesec in na koncu leta to tudi seštejem tako da recimo vidim koliko sem dal čez celo leto za hrano, pijačo, kozmetiko, šport, potovanja, fensi večerje...
je najbolj pregledno in zadosti podrobno.
zdaj, imam še eno tabelo posebej da za določen mesec samo cifre noter mečem da ni sešteje vsoto za cel mesec. te cifre potem zbišem na koncu meseca in vsote prepišem v tiste mesečne vrstice.
tu cifre zaokrožijem na 0,1€, v pripombah pa zaokrožijem na 1€.
manj je brezveze in zelo tečno.
za vsak mesec imam 5 vrstic ki pomenijo glavne postavke: stanovanje, avto, osebne zadeve, zabava, hobi. znotraj tega si samo v pripombi zapišem za kaj sem dal in koliko: pri stanovanju posebej vodim hrano, pijačo, tehniko, stroške.
pri avtu gorivo, servise, gume, ostalo...
pri osebnih stvareh recimo šport, obleke, kozmetika, knjige... (teh stvari je v postavki 'osebno' lahko kar veliko)
potem imam zabava kjer zajema potovanja, pijače zunaj, zabave...
in potem glavni hobi kjer znova po različnih zadevah zbiram vsote.
ampak glavne pa je teh 5 postavk in potem vsota za cel mesec, in 12 teh stolpcev je skupaj celo leto.
in potem te tabele 5×12 kvadratov nizam drugega na drugega za vsako leto.
če me kaj podrobno zanima pa imam samo v pripombi napisano bolj specifično za kaj je denar šeli za določen mesec in na koncu leta to tudi seštejem tako da recimo vidim koliko sem dal čez celo leto za hrano, pijačo, kozmetiko, šport, potovanja, fensi večerje...
je najbolj pregledno in zadosti podrobno.
zdaj, imam še eno tabelo posebej da za določen mesec samo cifre noter mečem da ni sešteje vsoto za cel mesec. te cifre potem zbišem na koncu meseca in vsote prepišem v tiste mesečne vrstice.
tu cifre zaokrožijem na 0,1€, v pripombah pa zaokrožijem na 1€.
manj je brezveze in zelo tečno.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mesečni življenski stroški (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8289 (4019) | bciciban_ |
» | koliko daste na mesec na stran (varcevanje)? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 49146 (36442) | bobby |
» | Kaj se zgodi, ko preideš v nedovoljeno prekoračitev na TRR (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14986 (12196) | Maja321 |
» | Mesečno varčevanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34709 (29915) | jype |