» »

Finančna matematika ali Praktična matematika

Finančna matematika ali Praktična matematika

Aljaz162 ::

Pozdravljeni,

sem študent 1. letnika finačne matematike in se odločam ali ostati na tej smeri ali se prepisati na Praktično matematiko. Prepis nima nič veze s težavnostjo študija, saj kljub temu da imam do sedaj narejene le 4 predmete (Algebro 1, optimiacijske metode, računalniški praktikum in mikroekonomijo) mi je smer zelo všeč in mi ni problem da bom ponavljal letnik. O prepisu predvsem premišjujem, ker ne vem če me več finance in ekonomija zanimate tako kot sta me na začetku študija in se mi zdi, da bi na praktični imel bolj širiko odprta vrata glede dela. Na praktični mat mi je tudi zelo všeč poudarek na programiranju, na finačni pa se bojim, da brez samostojnega poglabljanaja v programiranje to znaje ne bom pridobil (edino, če si mogoče vzamem v 3. letniku za izbirna programiranje 1 in 2). Glede magisterskih študijev sta mi trenutno najbolj očiti izbiri Finalčna matematika in Kvantitivne finance in Aktuarstvo na EF. Gledal sem, da se na KFA lahko tudi vpišeš s praktično matematiko, torej se mi s prepisom nebi zaprla vrata, če bi vseeno hotel karijero na finačnem področju. Dobra stvar je tudi to, da bi se mi priznali vsi predmeti, ki sem jih do sedaj naredil (optimizacijske metode kot predmet Optimizacija v 3. letniku in Mikroeonomija kot splošni izbirni predmet).

Zanimajo me vaša mnenja:)
  • spremenilo: Aljaz162 ()

eEdbM ::

Jaz osebno bi ostal pri finančni matematiki, vsaj glede kariere tiče.

tony1 ::

Dobro preštudiraj oba predmetnika in če se ti zdi 2. boljši, se prepiši.

komunist1918 ::

Ostani na finančni matematiki.
Glede programiranja se ne sekiraj. To da imaš ali nimaš 2,3 predmetov iz programiranja ne bo naredilo velike razlike. Danes je na voljo toliko metod učenja, ki so pogoste boljše kot fakulteta, da se je res brezveze zaradi tega sekirat.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Finančna Matematika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5013136 (10373) neverlucky
»

FMF in smeri matematike

132270 (1828) HODL
»

Vpis na FMF v Ljubljani ali na Famnit v Koper

329854 (8013) mladec
»

Študij finančne matematike

4210956 (9806) tony1
»

FMF-razlika med čisto in praktično mat. (strani: 1 2 )

7216529 (13497) žana

Več podobnih tem