» »

poškodba v službi

poškodba v službi

alexribic ::

če se poškoduješ v službi, moraš kaj posebnega narediti? moram zavarovalnico kontaktirati, je kakšna odškodnina? kako je s tem? hvala

Legon ::

Odvisno kaj tocno se je zgodilo.

Osnovne informacije: https://data.si/blog/poskodba-delavca-p...

Naceloma ti pripada 100% bolniska. O d tam naprej je pa odvisno od specificnega primera.

IL_DIAVOLO ::

V sluzbi se mora oglasiti inšpektorat, kjer se izpolni obrazec, da je bila poskodba na delovnem mestu, te papirje delodajalec posreduje osebni zdravnici, da imas priznano 100% bolnisko.

Ce si nezgodno zavarovan, je verjetno drugace, da pokasiras peneze.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Če se opraskaš in ti nalepijo flajštr, nič, če je poškodba takšna, da rabiš zdravnika, greš k zdravniku in se pa proces začne odvijati avtomatično (bolniška, morebitna inšpekcija,....)
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

borisk ::

Če je poškodba takšna da je potrebn obisk zdravnika, mora delodajalec izpolnit elektronsko prijavo v roku 24 ur od poškodbe. običajno te vloge gredo elektronsko skozi, če pa je poškodba hujša, pa na osnovi prijave zdravnika pride na ogled policija, njihov namen je predvsem da preverijo da to ni posledica napada, pretepa itd. Hkrati pa vlogo nekdo osebno pregleda iz inšpektorata za delo in če predloživ vse potrebno niti ne pridejo na mesto, če pa ni vse po reglcih pa pridejo pa poiščejo še kaj več (tukaj se začnejo kazni €€€€)

Pobes ::

Če imaš poškodbo na delovnem mestu, greš k zdravniku, delodajalec mora izpopolniti papirje. in ti si na bolniški dokler pač ne okrevaš.
Če bi bilo kaj hujšega ne bi pisal tukaj kako in kaj, ker so v roku 10 min prvo policaji na firmi in potem še verjetno inšpektorat(verjetno zato ker lahko priletijo takoj lahko tudi čez en mesec, lahko pa tudi sploh ne). Samo to bi vedel, ker to se zgodi ko te z rešilcem odpeljejo s firme.
Če se udariš po prstu, inšpektorat ne bo nič naredil in ukrepal. razen če bo imelo podjetje zelo veliko poškodb v kratkem času.

Ne dobiš nobene odškodnine. za 90 % vseh poškodb si je pa delavec sam kriv, delodajalec je kriv v primeru če ni zagotovil kar je pač moral zagotovit.. Recimo ureznine in opekline, rokavice za v žepu. Tujki v očesu, očala v omarici. itd itd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prometna nesreča in odškodnina

Oddelek: Na cesti
445299 (394) MisterM
»

Evidenca delovnega časa (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29427787 (5585) nejc_nejc
»

Primopredajni zapisnik - odpoved (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
728248 (5066) Invictus
»

Delovna nesreča - prošnja za nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
515499 (3290) MadMicka
»

Ni plače (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10415449 (10177) Daliborg

Več podobnih tem