» »

BTX Form Factor

BTX Form Factor

MilkyWay ::

Kot ste verjetno že slišali oz. brali, se ATX standardu bližajo časi, ko se bo moral poslovit. Zamenjal naj bi ga BTX, ki pa po mojem mnenju ne bo prinesel nič novega (plata na levi strani - zakaj že?). BTX gor ali dol, mene zanima kaj bo z našimi Chiefteci, Anteci in podobnimi eksotičnimi kutijami? Kaj jih bo res treba na odpad peljat ali bojo še za kaj uporabni? Ima sploh še kakšen smisel, da bi se odločil za nakup dobrega (in dragega) ohišja pred prihodom BTX-a? Mogoče kdo ve, če bo treba menjati tudi napajalnike al samo kutije? Kr neki :D.

boštjan ::

in kdaj naj bi btx prišel v veljavo?

MilkyWay ::

Slabe novice: zamenjati bo treba tudi napajalnike ;( in ne bo več PS2-ja, niti AGP-ja (pozabite na grafične za 100k sit na novih platah). In to že leta 2004!

Več tukaj.

TribesMan ::

BTX je pot v smer s katero se overclockerji definitivno ne bomo strinjali, zadeva je vsmerjena v kompaktnost in tišino pri hlajenju. Ime neke posebne sisteme s katerimi ohladiš cel sistem samo z enim ventom... to sem neki bral na tomshardwareu pred ene pol leta. Uglavnem bad. Pomojem mi ni treba posebej omenjat da takih ohišij za masovno uporabo še en lep cajt ne bo zato se ne sekirajte preveč... Jest ne pričakujem masovne uporabe pred 2005. Podobno kot PCI express.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

MilkyWay ::

Huh, samo dva odgovora? Sem mislil, da bo ta tema bolj zanimiva :D.

kuglvinkl ::

MOraš vedet zakaj. >:D Precej nas je zmetalo od 50k in gor za kišto in trafo... Tudi iz tega razloga nismo najbolj navdušeni.
Your focus determines your reallity

Zheegec ::

Pa še plata bo na levi strani ohišja ;(( Mislim da ima večina folka ki kišto kaj odpira ohišje na svoji desni, tako da bo še to kar nadležno.
Raje naj začnejo izdelovati komponente ki se manj grejejo (manjši proizvodni proces + SOI če je potrebno, upam da bodo še GPUji kmalu na SOI), ne pa da si zmišljujejo (Intel seveda med glavnimi pri vsem tem) neke nove standarde zaradi katerih bo na neki točki nadgradljivost starega ATX sistema = 0.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zoidberg ::

Smo na slikah se vidi kot da je grafična na AGP samo en raiser je vmes da je grafična tako dvignjena in obrnjena za 90°
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

slawc ::

hja, oni ze vejo kako izvlect cim vec denarja od kupcev. Meni osebno se to zdi velika neumnost, to je (skoraj?) vse kar lahko recem.
LP, Slawc

[SkA] ::

Ne vem no, jaz osebno ne vidim s tem nič narobe. Kar se mene tiče so računalniki res postali preglasni in veliko truda/denarja vložijo ljudje v to da jih stišajo. Ne vidim nič slabega o BTXu, kako se bo izkazal bomo videli ko bodo zunaj prvi primerki, ampak že s premikom CPUja se mi zdi to dokaj pametna odločitev (če pogledamo samo pozicijo CPUja na ATXu, res ni pretirano dobro postavljen).

Glede tega, da AGPja ne bo več - bo pač tu bo PCI Express.

Dokler ti bo mlinček v ATXu zadovoljeval tvoje potrebe, boš pač ostal pri njem. Če boš šel kupovati nov računalnik, pa ne vidim razloga, zakaj ne iti na BTX? Da bo nov standard prisilil izdelovalce v gradnjo počasnejših komponent, pa mislim da ni varjante, da se to zgodi.

Nič tragičnega, kar se mene torej tiče. Tudi prehod z AT na ATX ni bil nič tako tragičnega - vsaj zame ne. Verjamem da se bodo proizvajalci komponent potrudili da prehod narediti čim manj "boleč", da bodo tudi sami čim bolj zaslužili.

MilkyWay ::

Lepo, da se stvari spreminjajo (na bolje, seveda), samo bi vseeno lahko to naredili tako, da bi pasalo v ATX ohišja in na ATX napajalnike. Premik CPU-ja in zamenjava AGP-ja za PCI Express bi lahko izvedli tudi na "ATX" plati. Ne rabi bit plata samo zaradi tega na levi strani v ohišju in nov (BTX) napajalnik, ki je praktično enak, le priključek je drugače obrnjen in žice v drugačnem vrstnem redu. Meni bi bil BTX čisto po godu, če ne bi bilo treba zaradi tega vreč (dobre) kište stran.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MilkyWay ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BTX (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10518050 (7177) filip007
»

Slovo BTX-a?

Oddelek: Novice / Procesorji
142982 (2274) Poldi112
»

v +cem so bistvene razlike med 32 in 64 bitnim procesorjem?

Oddelek: Strojna oprema
102045 (1821) pingec
»

PCI Express

Oddelek: Novice / Grafične kartice
112494 (2494) alien-w
»

Po AT in ATX še BTX

Oddelek: Novice / Modifikacije
362506 (2506) norvalk

Več podobnih tem